Zanedbaná výchova?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1
10.11.14 19:48

Zanedbaná výchova?

Dobry den, ja mam podobny problem ako zuzanka65.Moj priatel ma tiez syna z předchozího vztahu teratz v prosinci mu budu 4 roky.My ho nemame u seba kazdy vikend kedze robime caso soboty ale snazime sa aspon kazdy druhy si ho brat k sebe.ako som uy spomenula bude mat 4 roky.
A tu je prvy problem povie cca 50slov pr.mama,baba, neni, auto, mnam, cav a jezisi-to je najdlsie slovo ktore povie…a hrozne šišle…od 3 rokoch chodi k logopedicke musim priznat ze sa naucil viac slov ako za 3 roky ale vtedy tak nesislal. a co nechapem ho naucila(jeho mama) asi 5 slov miesto lietadla hovori ero alebo miesto autobus hovori tyš…

Druhy problem je zo skolkou lebo sa nevedel pytat na wc. Maleho mama nam stale tvrdila ze sa vie pytat ze to je nasa chyba ze sa u nas pocurava a ze do skolky chodi normalne.tak nam to nedalo a sme zasli do skolky a riaditelka nam to objasnila. Minuli rok to skusali tak ze ho davali na 4hodiny raz mesacne.Tak ho nakoniec nevzali ze to skusia toho skolskeho roku. Riaditelka nam este povedala ze to skusali viac nez pol roka a ziadnu zmenu na nom nevidela. Teraz sa uz vie opytatn na wc tak ze hovori eee aj ked sa mu este stane ze sa pocura.ale do skolky aj tak nechodi.

Tu je treti problem KTORY JE PRE MNA NEPOCHOPITELNY bolo nam povedane ze nechodi kvoli tomu ze je uz mesiac chory…Co je pravda sme ho mali teraz cez vikend a fakt je hrozne chory ja by som to uz tipovala aj na priedusky…On je stale chory ci je zima ci leto je stale zahlieneny a vkuse kasle. podla mna kazdeho napadne ze nieco neni v poriadku.Asi pred 3mesiacmi sa nam stala taka vec sme prisli po maleho samozrejme zase bol dost chory presli sme z nim cca 500m a on normalne pocas chvodze na nohach zaspal ale tak tuho zaspal to som este nevidela a to bolo okolo pol 16 poobede vtedy spal 3h taky bol vycerpany a mal teplotu.ato nam nedala nijake lieky pre neho. A som vam zabudla povedat ze uz skoro 2roky ho nedava cez den spat aby vecer spal on chodi spat okolo 19.Tak sme navstivili maleho doktorku a ona bola hotova ked sa dozvedela ze sa prisiel jeho otec opytat na zdravotny stav maleho zbledla rozklepala sa. nechcela nam nic povedat ale sme od nej dostali ze s nim uz dlho nebola na vysetrenie a ze ked bol maly bol pohybovo opozdeny(zacal chodit ked mal 2 a par mesiacov) a ze teraz je recovo opzdeny…tak sa priatel nastval a na byvalu vyletel preco nebola pri doktorce jej odpoved znela ze nemal az take vysoke teploty aby ho tahala k doktorke…

A este stvrty problem nic neje…nemozeme do nho dostat ziadne varene jedlo a to mu stale navarim len to co ma vraj najracej jeho sposob jedenia je taky niektore jedlo neda ani do ust sa rozplace rozkrycy…a ked nieco da do ust hned to vyplivne alebo si odkusne 2krat a odhodi to aj v skole povedali to iste ja si nemyslim ze toto je jedenie…a jeho matka stale tvrdi ze z jedenim nema problem zje vsetko…a to sme ho mali aj na tyzden…tak mi prosim povedzte ako to dieta moze jest vsetko ked za tyzden neziedol do kopy nic..

Ale viem ze hlupi neni nema problem ukazat predmety zvieratka na obrazkach..
par ludi mi povedalo ze to mam nechat tak ze on sa z teho dostane ze z toho vyrastie…sice deti nemam ale aj tak sa mi nezda ze z teho vyrastie a ze je to normalne..
A tak by som chcela pocut vas nazor prehanam alebo je to vseko o zlej a nedostatecnej vychove.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1272
10.11.14 19:58

Tak urcite se to neda na dalku posoudit ale zkuste maleho napr.za vikend naucit 2 nova slova nebo naucit rikat spravne slova ktera rika spatne pokud to zvladne je to asi tim ze mu maminka moc casu nevenuje kolik by bylo potreba. Problem je ze se to z boku spatne soudi kdyz je to vlastne manzela ex. Jinak kluci jsou linejsi nez holky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
10.11.14 19:59

Tak uprimne receno, pokud otec si bere syna aspon kazdy druhy vikend, tak me prekvapuje, ze se to resi az ted.

Jestli chodi k logopedce a do skolky, tak ho teda snad vidaji „profesionalove“ a neco by rekli, ale mi prijde, ze tam problem je. Minimalne v tom, ze je tak casto a hodne nemocny a lekarka ho dlouho nevidela. To mi teda hlava nebere…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
10.11.14 20:03

@denisa52 jako problém vidím to že pokud je dítě objektivně nemocné matka s ním nejde k dr. všechno ostatní nevidím jako velký problém, některé děti jsou opravdu pomalejší aniž by to byla vina rodičů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
10.11.14 20:03
@aaababy píše:
Tak urcite se to neda na dalku posoudit ale zkuste maleho napr.za vikend naucit 2 nova slova nebo naucit rikat spravne slova ktera rika spatne pokud to zvladne je to asi tim ze mu maminka moc casu nevenuje kolik by bylo potreba. Problem je ze se to z boku spatne soudi kdyz je to vlastne manzela ex. Jinak kluci jsou linejsi nez holky

A zprotiví mu řeč. Ať se domluví s maminkou dítěte a spíš i o víkendu dělají cvičení z logopedie. Být matkou a nějaká cizí madam se snažila urputně učit mé dítě mluvit, tak bych byla hodně naštvaná. Nikdy nevíš, co za problémy s řečí je a co maminka dělá pro nápravu.

• Citovat
  • Upravit
lucenka
10.11.14 20:06

Jako problém bych brala tu nemocnost. Ale to by snad měl i tatínek řešit už dřív a ne jeho nová partnerka.

• Citovat
  • Upravit
1272
10.11.14 20:06

@lucenka uceni nemusi byt utrpeni jde to formou hry muj syn umel v 1.tr malou nasobilku protoze od mala hrajeme hry u kterych se uci jen najit zpusob. Obcas,, madam " venuje za vikend vic casu diteti nez vlastni mama bohuzel v tom to neni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
10.11.14 20:08
@aaababy píše:
@lucenka uceni nemusi byt utrpeni jde to formou hry muj syn umel v 1.tr malou nasobilku protoze od mala hrajeme hry u kterych se uci jen najit zpusob. Obcas,, madam " venuje za vikend vic casu diteti nez vlastni mama bohuzel v tom to neni.

jenže některé děti prostě nemluví, moje dcera taky v roce uměla jednoduché básničky a můj syn ve dvou letech neumí ani jedno slovo a času jim věnuju oběma stejně ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
10.11.14 20:09

@denisa52 jsem nejak nepochopila tu reakci doktorky 8o jak ze vam nechtela nic rict? Pritel neni uveden jako otec, nebo co?
No pokud ma otec tak vazne vyhrady vuci matcinym vychovnym metodam a starostlivosti, tak at si zazada o stridavou peci :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
10.11.14 20:11
@aaababy píše:
@lucenka uceni nemusi byt utrpeni jde to formou hry muj syn umel v 1.tr malou nasobilku protoze od mala hrajeme hry u kterych se uci jen najit zpusob. Obcas,, madam " venuje za vikend vic casu diteti nez vlastni mama bohuzel v tom to neni.

Myslíš že to jde u všech dětí? Řeknu ti že ne. Můj kluk je hodně chytrý, všichni se mu doma věnujeme. A za 50 srozumitelných slov bych byla neskutečně vděčná. A naopak mě psycholožka před přílišným nucenim k mluvení varovala. Že bych mu to mohla znechutit.

• Citovat
  • Upravit
1272
10.11.14 20:11

@anickadomnik 2 r a 4 roky uz je rozdil ale to ze chlapecek byl opozdeny vyvoj a chodil az po 2 roce mel by mit i nejake neuro vysetreni muze byt problem i jinde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
10.11.14 20:15
@aaababy píše:
@anickadomnik 2 r a 4 roky uz je rozdil ale to ze chlapecek byl opozdeny vyvoj a chodil az po 2 roce mel by mit i nejake neuro vysetreni muze byt problem i jinde.

však ano ale ber to tak zrovna minulý týden jsem konzultovala s ředitelkou mš zda dát nemluvící tříleté dítě do školky a ona mi řekla že tam aktuálně mají 4 nemluvící děti mezi 3. a 4. rokem, rozhodně bych to nesvalovala na špatnou péči rodičů, ona matka která by na to prděla by nechodila ani na tu logopedii

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.11.14 20:19

Nevim, ale mě syn taky do 4 let nemluvil jen vydaval zvuky :lol: Mám dceru a ta je neustale nemocná pořáád něco a řešime věci i se synem i dcerou. Nove partnerky byvalych vidí věci trošku jinak. Já nemyslim, že by byl nějak zanedbanej. Určitě máš obavu, ale tohle jsou dle mě běžne věci. Pokud to matka řeší (logopedie) nevidim na tom nic divneho. Nová manželka byvaleho manžela se do mě takto taky často obouvala kvuli nejstaršímu dle ni jsem byla totalně neschopna hledala chyby, kde nebyly, lhala u našich společnych znamych, ale časem zjistila, že to nemá cenu oni mě znali :pankac:. Každopadně to někdy zavani zaujatostí :think: :lol: Nic ve zlem :pankac:
 M.

• Citovat
  • Upravit
1272
10.11.14 20:19

Mam 2 syny kazdy absolutne jiny co dite to original zadne tabulky na to nejsou. Chce to trpelivost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Liz
2064
10.11.14 20:25

Neshazovala bych to na zanedbání výchovy. Chlapeček je asi pomalejší. S dětmi jsem řeč nikdy až zas tak netrénovala a oba mluvili ve dvou letech ve větách a vím že to není má zásluha. Dcera také stále kašle, má to ze školky. Řekla bych, že jí teď pomohl vitamín C. Když měla zvětšenou nosní mandli, špatně se jí spalo a pak byla ve školce hrozně unavená a to chodila spát v 7. Od té doby co jí jí odstranili, je zas v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí