Zanedbané dítě :-(

Napsat příspěvek
Velikost písma:
25085
12.2.16 18:17
@Regina Hero píše:
Za děti až do 18 let zodpovídají rodiče… s tím nic nenaděláš, s tím se smiř…

Presne tak.
A za me, uvazovat o udani kamaradky socialce za to, ze se spatne stara o deti, je podle me hnus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
12.2.16 18:17

Mít to doma dvakrát, houpu se na stromě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3841
12.2.16 18:25

@terinka4444 Jj :hug:, jak já ti rozumím :hug:. Tohle období už mám za sebou, ale přesně vím ze své vlastní zkušenosti, o čem píšeš, proto nemůžu hned souhlasit s člověkem, který vidí problém tak trochu z dálky a možná i díky neznalostem zkresleně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8523
12.2.16 18:26

Zakladatelko, kamarádka je na tom rozumově jak? Píšeš, že její exmanžel je jednoduchej, takže se dá předpokládat, že kamarádka bude taky jednodušší? Třeba jí to nedochází, že by mohla dělat pro děti víc, třeba dělá co může a co se jí zdá nelepší, i když pro jiný lidi je to málo.
Já kamarádku určitě neodsuzuju, pracuju s mentálně postiženýma a po osmi hodinách v práci jsem psychicky totálně vyšťavená. Nedovedu si představit, mít to doma 24/7.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25085
12.2.16 18:27
@Anonymní píše:
@hani28
Jak jsem tu ale dostala rasdu, lépe zavří oči a dělat, e nevidím. jako jiní lidé. Jako dětská lékařka, ředitel ZŠ, sousedé atd. Poučily jste mě, dámy! :mavam:

To si nemyslim, ze bys mela zavirat oci. Postavila ses k tomu podle me dobre. Snazis se pomahat, muzes na ni treba vic apelovat, aby to nenechavala byt, protoze se da jeste leccos zachranit a je to dulezite prave ted. Muzes kamaradku podporit psychicky tim, ze si s ni budes povidat, co ji trapi, proc ma potrebu unikat. Treba se citi nestastna a osamela.To nevis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
12.2.16 18:30
@Dubhe píše:
@terinka4444 Jj :hug:, jak já ti rozumím :hug:. Tohle období už mám za sebou, ale přesně vím ze své vlastní zkušenosti, o čem píšeš, proto nemůžu hned souhlasit s člověkem, který vidí problém tak trochu z dálky a možná i díky neznalostem zkresleně.

kdyby člověk věděl, že jednou přijde to světlo na konci tunelu, ale nepřijde, jen větší tma. Já se té mámy nezastávám, ale nesoudím, sakra nesoudím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25085
12.2.16 18:36
@veberun píše:
No, ono mít dvě postižený děti. Ztratit chlapa. Nulová realizace v životě. Myslím, že mě by to Teda položilo. Možná na chvíli :nevim: možná napořád. Jak dlouho je chlap od ni?

Hezky shrnuto. Proto neodsuzuji.Ale holcicek je mi samozrejme strasne lito.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
12.2.16 19:21

Každý bere péči o děti po svém. Bohužel. Takovým mám kolem sebe, co jim děti šmajdají, šilhají, špatně mluví, zuby v háji. A je to stále dokola stejná písnička- Jóó, už by to chtělo, už se asi příště zeptám dětský…Uběhne několik pátků, několik měsíců a zůstává jen u plánů. Připadám si pak jak magor, co denně s holkama cvičí logopedii, nejstarší beru většinou zuby i nití, dbám, aby ani chvíli nebyla v botách bez orto vložek a z vlastní iniciativy cvičíme na klenbu. Říkám si, jak to ostatní můžou stíhat, když tolik dětí má tyhle problémy. Jednoduše, oni na to se.rou. Prostě jednou jim dítě bude ráčkovat, bude křivý a ve dvaceti s korunkama :nevim: Chci tím říct to, že si nedokážu představit vykašlat se na rhb dětí po obrně, to není kosmetická vada. Tam každý pokrok jim výrazně usnadní život do budoucna, i kdybych se měla rozkrájet, budu se cpát na všemožná cvičení. Žádné vyhoření ani deprese pro to není omluvou. Každý může žít normální nebo aspoň relativně normální život s brýlemi, pleší, rovnátky, šišlajíc nebo bez pár prstů. Ale bez možnosti normálního pohybu, samoobsluhy, to je život o kategorii níž ve všech směrech. Vědomě takhle poznamenat děti, marnit jejich šanci, jeden by si upliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25085
12.2.16 19:32

@zuzouš A co bys zaklafatelce poradil, ma to tedy resit se socialkou nebo jak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
12.2.16 19:36
@MartinaIrena píše:
@zuzouš A co bys zaklafatelce poradil, ma to tedy resit se socialkou nebo jak?

Cítím se být ženou :lol: Nijak, nic, co by měla dělat :nevim: Nastudovat si, co splňuje nebo nesplňuje zanedbání péče a podle toho naprášit nebo ne. Co jinýho, vlídný slovo asi nepomůže :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1528
12.2.16 19:41
@brko píše:
Zakladatelko, sehnala bych si videa, kde jsou deti, kterym natahovali nozicky, neco o nasledcich zanedbane rhb, dokumenty…pak bych to pustila kamaradce. Prijde mi, ze ona nevidi mozne dusledky a zijs podle hesla nejak bylo, nejak bude. Treba ji to nakopne k aktivite, kdyz uvidi na vlastni oci, jak take mohou jeji deti dopadnout.

Tak to už je trošku moc, za mě jsi necitlivá a pachatelka dobra přes „mrtvoly“…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25085
12.2.16 19:42
@zuzouš píše:
Cítím se být ženou :lol: Nijak, nic, co by měla dělat :nevim: Nastudovat si, co splňuje nebo nesplňuje zanedbání péče a podle toho naprášit nebo ne. Co jinýho, vlídný slovo asi nepomůže :?

Promin, mobil :oops
Jinak s tebou souhlasim, taky bych nemela zaludek na to nechavat svoje deti byt
Uz jen pro svedomi, ze jsem pro ne udelala maximum…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
12.2.16 19:45
@Poustevnice píše:

Tvůj stav ti poněkud zkreslil úsudek, necítíš se být extrémní?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
12.2.16 19:46
@Poustevnice píše:

A ty si váženě myslíš, že po ty děti je nejlepší to nechat ležet a ani se nepokusit zmobilizovat síly té maminky, aby jim potřebnou péči poskytovala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
12.2.16 19:47
@Poustevnice píše:

ano? ale tady nejde o tu dospělou ženu ale o ty děti a pokud by ji to nakoplo že se vzpamatuje a začne děti řešit - pokud je šance zlepšit jejich zdraví.. tak prč ne.. nebo mají skončit na vozíku jen proto že se mamince " nechtělo"? Z jakéhokoliv důvodu..
Otce nezmiňuji… to bych se musela rozčílit ještě víc… mluvím o matce, protože ta je má v péči… a když vidí že nezvládá tak by si měla nechat pomoct… mít náhled že tu pomoc potřebují děti..i ona koneckonců nikdo po ní nechce aby byla superman ale pasívní rezistence je pochopitelná jen do určité míry - jen do té doby dokud to nezasahuje zdraví a život osob na mě závislých…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí