Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Z líčení situace nemám dojem, že je to jen z čisté křesťanské lásky. Jo, a matku Terezu fakt nepovažuju za morálně čistou osobu, něco si o ní přečti, to jen na okraj. S kým ji vidává v té cukráně a proč jí to tak leží v žaludku…já mít dvě postižené děti, tak tam sedím každou možno chvíli a žeru dorty taky…
Možná to je taky tak… že zakladatelka je taková ta moc, když to převedu na úklid zakladatelka má úplně extra nalizano, podle ní má matka od holčiček bordel a třetí by řekl. Matka normál. Každý máme přeci jinou míru toho, co je dost a maximum. Zanedbání péče to prostě není jen zakladatelka by to MOŽNÁ umělá lépe a efektivněji. A urcite by se našla nějaká další, pro kterou by ani zakladatelka nebyla perfektní.
Ahoj anonymko, tak jsem si to celé přečetla a napadá mě - jsi skoro součást rodiny, páč do ní vidíš do sebemenších detailů, času máš dost (ze stejných důvodů - kdo zaneprázdněný by měl čas toto všechno zkoumat), holčiček ti je líto, empatii máš silně vyvinutou a ještě k tomu mám pocit, že jsi v tomto oboru vzdělaná - víš, jak a jak často by se s holčičkami mělo cvičit, tak co kdybys rodině pomohla a cvičila s nimi ty? Nebo se můžete cvičit s maminkou nebo s asistentkou dětí - každá si vezmete jednu. Uděláš dobrý skutek a holčičky i maminka ti budou vděčné.
@hanka.br. píše:
Já tedy nevím, jestli máš děti - máš? Nemůžeš úplně srovnávat svou situaci a problém dětí, kterým by péče mohla pomoci k plnohodnotnému životu, pokud by jí dostalo. Lhostejnost lidí v tomhle směru zapříčinila mnoho dětského utrpení, ono to fakt není tak, že matka může všechno, i své děti likvidovat. Tak to není.
Do rodičovských práv může zasáhnout jen stát, co by zákon, ale ne nějaká paní, co se jí nezdá péče, že ona by to dělala jinak. Co se jí zdá, že někdo tráví moc času v cukrárně a čumí na telku, přitom ona by kmitala jinak…třeba v tom Brně byla a zažila zklamání, tak mlží a odmítá pomoc…snad se nemusí paní zpovídat okolí, jestli dělá dost, ne…a hlásit každý krok, co třeba podniká…aby si mohla do té cukrárny sednout bez černého svědomí od okolí…
@Poustevnice píše:
Z líčení situace nemám dojem, že je to jen z čisté křesťanské lásky. Jo, a matku Terezu fakt nepovažuju za morálně čistou osobu, něco si o ní přečti, to jen na okraj. S kým ji vidává v té cukráně a proč jí to tak leží v žaludku…já mít dvě postižené děti, tak tam sedím každou možno chvíli a žeru dorty taky…
A já mít dvě postižené děti, tak radši oželím cukrárnu a budu s nimi cvičit, jak ďas a budu tisíckrát děkovat kamarádce, že je mi ochotná pomoci s dopravou. Potlačit své ego ve prospěch dětí, kdy jde o jejich zdraví a jejich budoucnost. Pro někoho možná přílišná oběť ![]()
Nezlobte se na mne, já tam vidím závist, bůh ví, to její asistent odveze, asistent přiveze, rodiče uklidí, tamten se postará o barák, maminka uvaří, ještě bere příspěvky a sedí v cukrárně a ještě jí to vyhovuje, páč nechce pracovat…mně se to prostě nelíbí.
@zuzouš píše:
A já mít dvě postižené děti, tak radši oželím cukrárnu a budu s nimi cvičit, jak ďas a budu tisíckrát děkovat kamarádce, že je mi ochotná pomoci s dopravou. Potlačit své ego ve prospěch dětí, kdy jde o jejich zdraví a jejich budoucnost. Pro někoho možná přílišná oběť
ona v té cukrárně sedí v době, kdy jsou děti někde ve škole a má tudíž volno.
@terinka4444 píše:
Nezlobte se na mne, já tam vidím závist, bůh ví, to její asistent odveze, asistent přiveze, rodiče uklidí, tamten se postará o barák, maminka uvaří, ještě bere příspěvky a sedí v cukrárně a ještě jí to vyhovuje, páč nechce pracovat…mně se to prostě nelíbí.
Závidět postižený děti, to snad ne
Přece to pozlátko kolem není důležitý, tak má asistenta, no a co, důležitý je stav dětí..to se snad nedá závidět..
@zuzouš píše:
Závidět postižený děti, to snad nePřece to pozlátko kolem není důležitý, tak má asistenta, no a co, důležitý je stav dětí..to se snad nedá závidět..
no právě, nicméně tohle jsou přesně její slova, takhle to přesně napsala
@terinka4444 píše:
možná tím chtěla jen dát najevo, že paní není bez pomoci a na vše sama a že by se jí am skulinka na ledacos našla.. ![]()
@Poustevnice píše:
kdo jsi abys soudila.. kohokoliv… nicméně tak si tam dosad někoho pro sebe čistého a nechytej za slovíčko ![]()
@terinka4444 píše:
@Dubhe hele, já mám nemocnou mamku, hodně, už x roků a jen se to zhoršuje, už je ve 3.stupni ID
Ted trochu plevelim, ale
![]()
A to, ze jsi casem teochu otupela, je podle me v poradku, je to ciste obranna reakce organismu, protoze by te to jinak semlelo.
Jsem babička 5ti a 3letého vnuka. Nemůžu se na to už koukat a nic nedělat. Standa(5) nemluví, máma je věčně pryč, doma bordel, když je náhodou doma, spí a děti, co si nevezmou sami k jídlu, nemají. Dovede na ně jen silně, sprostě křičet. Má se s ním učit mluvit, byl na logopedii, nadala mu do debilů, řvala jak hysterka. Občas, když mi čas dovolí mám vnuka na víkend, vím, že je báječnej, ráno vstaneme, nasnídáme se a už to začne… máma néé kakao, chodí od místnosti do místnosti, vše očichává..hmmm, hmmm, doma néé, pereme, prádlo voní, hmmm doma néé…, chce se mi brečet, protože vím, jaký je tam bordel, smrad a špína. Jdeme spolu vařit, pomáhá, vše děláme spolu, je šikovnej, hodnej na mámu si vzpomene jen ve špatným, doma né, máma né. Rozvaříme oběd a jdeme hrát fotbal, cca po půl hodině jdeme dodělat oběd, najíme se, umyjeme spolu nádobí a jdeme si odpočinout a přečíst pohádku, od něj slyším jen doma né máma né, pak jdeme ven, hřiště, výlet…podle situace, nebo si hrajeme doma, je to sice pexeso, ale obrázky jsou tak báječný, že se učíme N nanuk, Z zmrzlina O opice atd. učí se to krásně, jen kdyby se mu doma věnovali. Krásně nám uteče celý víkend, jede domů a brečí babikoo, babikoo. Jsem zoufalá, mám je nahlásit sociálce. Jde o mého syna, který pere, uklízí, chodí třísměnný provoz, stará se, jak může, ale máma je máma - bohužel by jen rodila děti a starejte se ostatní.
@Anonymní píše:
Jsem babička 5ti a 3letého vnuka. Nemůžu se na to už koukat a nic nedělat. Standa(5) nemluví, máma je věčně pryč, doma bordel, když je náhodou doma, spí a děti, co si nevezmou sami k jídlu, nemají. Dovede na ně jen silně, sprostě křičet. Má se s ním učit mluvit, byl na logopedii, nadala mu do debilů, řvala jak hysterka. Občas, když mi čas dovolí mám vnuka na víkend, vím, že je báječnej, ráno vstaneme, nasnídáme se a už to začne… máma néé kakao, chodí od místnosti do místnosti, vše očichává..hmmm, hmmm, doma néé, pereme, prádlo voní, hmmm doma néé…, chce se mi brečet, protože vím, jaký je tam bordel, smrad a špína. Jdeme spolu vařit, pomáhá, vše děláme spolu, je šikovnej, hodnej na mámu si vzpomene jen ve špatným, doma né, máma né. Rozvaříme oběd a jdeme hrát fotbal, cca po půl hodině jdeme dodělat oběd, najíme se, umyjeme spolu nádobí a jdeme si odpočinout a přečíst pohádku, od něj slyším jen doma né máma né, pak jdeme ven, hřiště, výlet…podle situace, nebo si hrajeme doma, je to sice pexeso, ale obrázky jsou tak báječný, že se učíme N nanuk, Z zmrzlina O opice atd. učí se to krásně, jen kdyby se mu doma věnovali. Krásně nám uteče celý víkend, jede domů a brečí babikoo, babikoo. Jsem zoufalá, mám je nahlásit sociálce. Jde o mého syna, který pere, uklízí, chodí třísměnný provoz, stará se, jak může, ale máma je máma - bohužel by jen rodila děti a starejte se ostatní.
a když méli jen staršího, tak to bylo jiné, že sis ní pan syn pořídil druhého chlapečka? řešení je fakt jednoduchý, syn se odstěhuje(asi nejlíp k tobě aspoň zatím) a zažadá si o svěření do péče… pokud je ona tak hrozná, neměl by to být problém…
@Anonymní píše:
tak at s tím syn něco dělá… ![]()