Zanedbané dítě :-(

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1528
12.2.16 19:47
@zuzouš píše:
Každý bere péči o děti po svém. Bohužel. Takovým mám kolem sebe, co jim děti šmajdají, šilhají, špatně mluví, zuby v háji. A je to stále dokola stejná písnička- Jóó, už by to chtělo, už se asi příště zeptám dětský…Uběhne několik pátků, několik měsíců a zůstává jen u plánů. Připadám si pak jak magor, co denně s holkama cvičí logopedii, nejstarší beru většinou zuby i nití, dbám, aby ani chvíli nebyla v botách bez orto vložek a z vlastní iniciativy cvičíme na klenbu. Říkám si, jak to ostatní můžou stíhat, když tolik dětí má tyhle problémy. Jednoduše, oni na to se.rou. Prostě jednou jim dítě bude ráčkovat, bude křivý a ve dvaceti s korunkama :nevim: Chci tím říct to, že si nedokážu představit vykašlat se na rhb dětí po obrně, to není kosmetická vada. Tam každý pokrok jim výrazně usnadní život do budoucna, i kdybych se měla rozkrájet, budu se cpát na všemožná cvičení. Žádné vyhoření ani deprese pro to není omluvou. Každý může žít normální nebo aspoň relativně normální život s brýlemi, pleší, rovnátky, šišlajíc nebo bez pár prstů. Ale bez možnosti normálního pohybu, samoobsluhy, to je život o kategorii níž ve všech směrech. Vědomě takhle poznamenat děti, marnit jejich šanci, jeden by si upliv.

Je vidět, že jsi vyhoření a depresi nikdy nezažila, ať se ti to líbí nebo ne, já to jako omluvu chápu, protože to bolí jako rakovina, to mi věř. Pěkně se to radí, když v té depce nejsi co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1528
12.2.16 19:49

A můžeš si uplivnout i nade mnou, já bych to ve depresi a nemyslím v depině, depce, blbý náladě, co se dnes tak nadužívá, taky vzdala a odpískal. Sama jsem si tím stavem prošla, ta beznaděj a bolest je nesdělitelná, gerojko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
12.2.16 19:49
@Poustevnice píše:
Je vidět, že jsi vyhoření a depresi nikdy nezažila, ať se ti to líbí nebo ne, já to jako omluvu chápu, protože to bolí jako rakovina, to mi věř. Pěkně se to radí, když v té depce nejsi co?

deprese a vyhoření je jedna věc a náhled a zachování úsudku - nezvládám já - budu se léčit protože musím - jsou tu dvě bezbranné bytosti na mě závislé - to je věc druhá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
12.2.16 19:51
@Poustevnice píše:
A můžeš si uplivnout i nade mnou, já bych to ve depresi a nemyslím v depině, depce, blbý náladě, co se dnes tak nadužívá, taky vzdala a odpískal. Sama jsem si tím stavem prošla, ta beznaděj a bolest je nesdělitelná, gerojko.

houby víš kdo čím prošel a co má za sebou a s čím se musel poprat.. a kolik sil ho to stálo a jak moc za to do ted platí… nesuď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1528
12.2.16 19:54

No jistě, ty bys to brala rovnou celej les, ať třísky lítaj, hlavně když páchám dobro a můžu se povznést nad člověkem, co na to nemá. Jsou to její děti - ono ví nejlépe, není to mantra dneška?! Já jsem matka, já mám konečné slovo…však se to tak prosazuje i tady a když to není podle něčího gusta, tak byste se neštítily snad i toho násilí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
brko
12.2.16 19:56
@Poustevnice píše:
Tak to už je trošku moc, za mě jsi necitlivá a pachatelka dobra přes „mrtvoly“…

Tak to jsi me spatne pochopila, nedavej mi nalepky, prosim, kdyz me neznas. Ja jsem naopak citliv dost. Proto si rikam, ze treba ta jeji kamaradka vubec neni schopna videt dal nez do druheho dne. Treba zije pritomnosti, vidi, ze to TED nejak davaji. Nemusi to byt zadna videa, klidne kniha, zkratka neco, co se otira o prognozu holcicek bez patricne pece. Zpusob, jak to naservirovat, by musela zakl najit sama.

• Citovat
  • Upravit
30408
12.2.16 19:58
@Poustevnice píše:
No jistě, ty bys to brala rovnou celej les, ať třísky lítaj, hlavně když páchám dobro a můžu se povznést nad člověkem, co na to nemá. Jsou to její děti - ono ví nejlépe, není to mantra dneška?! Já jsem matka, já mám konečné slovo…však se to tak prosazuje i tady a když to není podle něčího gusta, tak byste se neštítily snad i toho násilí…

Já tedy nevím, jestli máš děti - máš? Nemůžeš úplně srovnávat svou situaci a problém dětí, kterým by péče mohla pomoci k plnohodnotnému životu, pokud by jí dostalo. Lhostejnost lidí v tomhle směru zapříčinila mnoho dětského utrpení, ono to fakt není tak, že matka může všechno, i své děti likvidovat. Tak to není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
12.2.16 20:00
@Poustevnice píše:

ale jdi ty… pachatelka dobra je tvůj zcela oblíbený slovní spoj.. jenže k tomu páchání dobra musíš přibrat jeden celý argument - nesobeckost, a soucit s nevinnými a bezbrannými..kdyby podobně jako ty uvažovali za druhé světové války Sir Winton a Schindler a nepáchali dobro jak by to asi dopadlo? Kdyby dobro nepáchala sv. Anežka, Matka Tereza… jak by ten svět vypadal?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
12.2.16 20:02
@Poustevnice píše:
Je vidět, že jsi vyhoření a depresi nikdy nezažila, ať se ti to líbí nebo ne, já to jako omluvu chápu, protože to bolí jako rakovina, to mi věř. Pěkně se to radí, když v té depce nejsi co?

Vážená, depresi jsem zažila a nikoli lehkou a nikoli týden dva. Přestaň tu prskat na ostatní jen kvůli svojí nedokonalosti. To, že ty jsi něco vzdala nebo se s něčím nedokážeš smířit nebo tě kdovíco žere, pro nikoho tady není důležitý, tak se trochu seber, protože jako omluvu to rozhodně neberu. A až se začneš chlubit nějakou nemocí a že jen ty jediná víš, jaký to je, tak třeba zrovna mluvíš s někým, kdo má též nevyléčitelnou nemoc a doufá, že se mu nevrazí do kloubů, aby jednoho krásného dne nežádal o id.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
@Poustevnice píše:
:roll: 8o a jaké násilí máš na mysli? Násilí vidíš v tom zatřást maminkou které nepečuje o děti tak jak by třeba mohla? Otázka zněla jak POMOCT ne jak zabít, zmlátit, odsoudit… :roll:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1528

Dokud sem nenapíše druhá strana, plácáte si tu jen játra, jak byste ji srovnaly do latě. Už je to sledování jejího volnýho času je více než podivné, taková místní morální hlídka, ta je totiž všude a někdy napáchá víc škody, než užitku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1528
12.2.16 20:04

Nerozumíš nadsázce, píšu kam to trenduje, že si vlastně můžeme pod záštitou páchání dobra omluvit cokoliv…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
12.2.16 20:04
@Poustevnice píše:
Dokud sem nenapíše druhá strana, plácáte si tu jen játra, jak byste ji srovnaly do latě. Už je to sledování jejího volnýho času je více než podivné, taková místní morální hlídka, ta je totiž všude a někdy napáchá víc škody, než užitku.

stejně jako ty neumíš připustit že to, co napsala obnovovatelka by třeba mohla být pravda? plácáš si tu játra stejně - vidíš ženu v depresi na konci sil a ona je to třebajen líná nepečlivá „máňa“ která je ráda že má asistenta alíky a free život… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
12.2.16 20:05

Mmch proč bych si měla nad tebou uplivávat, o tebe tu snad nejde. To, že nejsi sama se sebou vyrovnaná a máš potřebu si slova o cizím člověku brát osobně, je čistě tvůj problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
12.2.16 20:08
@Poustevnice píše:
Nerozumíš nadsázce, píšu kam to trenduje, že si vlastně můžeme pod záštitou páchání dobra omluvit cokoliv…

vše co píšeš píšeš jako osobní.. vyznívá to tak rozhodně nepůsobíš jako člověk co to bere v nadsázce.. možná sis také nějaké dno prošla a ono ti to třeba zrcadlí tu bezmoc? Ale tady to není o tobě.. je to o dvou dětech které by třeba při lepší péči mohly chodit… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí