Zanedbané dítě :-(

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
12.2.16 14:25

@pst007 Čti pořádně, děti mají nařízenou pooperační rehabilitaci v Brně, kde se nemocnice prováděla. Písemně. Doporučení lékařů nerespektuje. Ortopedické pomůcky dle jejich doporučení nenakupuje.Do specializované školy, kterou doporučil odborník a i ředitel současné ZŠ, je nedá. Co ještě k tomu mám říct. Když tedy kydám hnůj, tak co na to mám říct. Myslet si to můžeš. Zásadní je, že děti v 10 letech nikdo nehájí - systém na ně kašle, matku poučili, děti mají co jíst, kde spát. Pro mě - říct, že nezkusím lékaři doporučenou rehabilitaci a nechám děcku radší natahovat nohy, je mírně řečeno nepřijatelné. Každá ale máme svou míru a své řešení. Měj se pěkně.

• Citovat
  • Upravit
9023
@Anonymní píše:
@Mari5 Lékaři jí na poslední kontrole znovu vytkli, to mi říkala, že nejezdí k nim na rehabilitace, ovšem nemají moc nějak ji k tomu přimět. Předpokládám, že vědí co dělají. No, koukám, že nakonec jsem špatná já, že se montuji do života :-).Tak ať jí dál máma uklízí, vaří, asistent jí ráno odveze děti, pak ji vidíme přes sklo, jak vysedává 2 hodky dopol v cukrárně, jsme vesnice, tady se každý zná, potom se jde domů vyspat, pak asistent přiveze děti a z jídelny obědy, odpoledne si je asistent odveze na doučování a nějaký kroužek…Tak to jde léta. Tak takhle to bude dál. Montovat se tedy nebudu, některým pisatelkám někdy přeji, aby si tuhle situaci bezmoci koukat na takové děti v takovém stavu zkusily. Lidé kolem nic neřekli, já nebyla lhostejná a opravdu jsem se snažila. Ne kvůli ní, ale kvůli dětem. Když jsem místo ní děti vezla k dětské, dala mi lékařka dost informací o tom, jaká je prognóza a na plnou pusu řekla, že matka by se jim měla věnovat, ale na domluvy nedá, že už s ní mluvila. Děkuji za názory a opouštím diskusi.

Tak to je hodně zvláštní, že doktor dává informace cizí osobě :zed: vy jste všichni nějací povedení. A mimo to, nevím proč nám přeješ, aby jsme si zkusili nějakou bezmoc se dívat na postižené děti…opakuji nesnáším, když někdo soudí někoho, jehož situaci naprosto nezažil. To je jako když někdo mele, že by svojí starou nemohoucí babičku, dědečka kohokoli, nikdy nedal do LDN a nebo domova důchodců…to bych vraždila :cert:, já se o tu svojí ležící starala doma skoro dva roky a od té doby nesoudím ty, co to zkusili a nedali :zed: ale já soudit mohu, zažila jsem to v té nejhorší podobě a málem jsem z toho zhroutila. Ano můžu být na sebe hrdá, že jsem to vydržela až do jejího konce, ale nikdy!!!to nikomu necpu!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27008

Teda z toho co píšeš, je mi líto těch holčiček. Matce jsou spíš na obtíž, jak je může milovat? Proboha pokud mám dítě nemocné s tím, že je šance, že díky cvičení apod se to zlepší, tak jako milující máma udělam vše co budu moct ne? Nemyslela si spíš, že dětma si přiváže chlapa a ted když to tak není tak z něj jen tahá peníze a děti háže na krk ostatním? Že je líná? No ale co otec dětí, proč nezažádá o děti do péče? Asi by to bylo sakra těžký, ale on se jim alespon věnuje :nevim: A Měl by jí stopnout peníze, dát jí méně a raději at nakupuje on co je potřeba pro holky…takhle sponzoruje její zábavu, ale ne děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5122
12.2.16 14:26
@Anonymní píše:
@pst007 Otec už má jinou paní a další děti s ní, prostě jeho postoj je jaký je.

A matky postoj je prostě taky jaký je. To mi přijde zvláštní, že otce který děti opustil, se málem zastáváš, a matku, svoji kamarádku, takto pomlouvat…

Příspěvek upraven 12.02.16 v 14:29

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27008
12.2.16 14:26
@Anonymní píše:
@pst007 Čti pořádně, děti mají nařízenou pooperační rehabilitaci v Brně, kde se nemocnice prováděla. Písemně. Doporučení lékařů nerespektuje. Ortopedické pomůcky dle jejich doporučení nenakupuje.Do specializované školy, kterou doporučil odborník a i ředitel současné ZŠ, je nedá. Co ještě k tomu mám říct. Když tedy kydám hnůj, tak co na to mám říct. Myslet si to můžeš. Zásadní je, že děti v 10 letech nikdo nehájí - systém na ně kašle, matku poučili, děti mají co jíst, kde spát. Pro mě - říct, že nezkusím lékaři doporučenou rehabilitaci a nechám děcku radší natahovat nohy, je mírně řečeno nepřijatelné. Každá ale máme svou míru a své řešení. Měj se pěkně.

Já tě chápu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
218
12.2.16 14:27

Napadlo mě, pokud těm dětem chceš doopravdy pomoct, nemůžeš je na tu rehabilitaci do Brna vozit Ty? Třeba jednou týdně a jednou matka? Možná by takovou pomoc ráda přijala. Přepokládám, že rehabilitují v téhle frekvenci. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.2.16 14:29

@alisekR Nejsem nová paní, známe se od dětství, sousedky, nezastávám se ani otce, ani matky. Jediné co je mi líto, je dětí, protože u těhle postižení co se zanedbá v dětství, se s růstem už nevyřeší. Nikomu nepřeju na taková děcka koukat.Jak budou žít? Pracovat? Založí rodinu? Budou mít děti? Kdo se o ně jednou postará? Sorry, jedno mi to není. Dobře, montovat se nebudu, jak jste poradily. Děkuji ještě jednou všem za názory!

• Citovat
  • Upravit
29350
12.2.16 14:32

Za děti až do 18 let zodpovídají rodiče… s tím nic nenaděláš, s tím se smiř… a když už to chceš slyšet, tak se stejně jako matka místo ní o děti mohl postarat jejich otec… zůstat doma, jezdit po rehabilitacích a nakupovat to, co zrovna potřebují, vodit je k lékařům, kam potřebují a podobně… tu možnost měl a pokud by chtěl, má ji stále… tak proč to neřeší on? Proč si nevezme holky k sobě a nestará se? Tak by to měl pevně pod kontrolou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.2.16 14:32

@Mari5 Napsala jsem, nabídli jsme, odmítla, že je to zbytečné, že si to nepřeje. Na to má právo. jak mi poradily některé uživatelky, montovat se do toho nebudu.ahoj

• Citovat
  • Upravit
5122
12.2.16 14:36

Nic s tim nenadelas, vzdyt chodi do skoly, jak pises maji asistenta, na prohlidky a rehabilitace chodi - kdyby kdokoliv z techto odborniku, lekaru, ucitelu, mel pocit, ze deti jsou zanedbavane nebo maji nedostatecnou peci, urcite by to nekde nahlasili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
12.2.16 14:36

Tady nejde ale ani o matku ani o otce, ale o ty děti? kdo se jich zastane? táta má novou rodinu a vykupuje si svědomí penězi, máma kašle na rehabilitace a přijde mi že rezignovala na život - chodit do cukrárny a sledovat tv není plnohodnotný život…
jenže otec i matka jsou dospělí.. děti si zaslouží to nejlepší.. jak pomoct netuším, ale dětí je mi líto..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.2.16 14:38

@hani28 Čti pozorně, s otcem jsem si také pořádně promluvila, nezastávám se ani jednoho, ten kdo má ale nyní děti v péči, je matka, ta je primární. A že se rozešli? tak rozešli, on ji opustil a odešel-otcem ale zůstal a zase nemohu říct, že by byl lhostejný. Spíš tak nějak se v tom plácá jak na to.
Jak jsem tu ale dostala rasdu, lépe zavří oči a dělat, e nevidím. jako jiní lidé. Jako dětská lékařka, ředitel ZŠ, sousedé atd. Poučily jste mě, dámy! :mavam:

• Citovat
  • Upravit
5808
12.2.16 14:40
@Anonymní píše:
Děkuji. Mrzí mě to proto, že lékař jí řekl, že když budou cvičit, mohou holky CHODIT a fungovat, nejen tahat nožičky…když se s tím nic neudělá, budou to mít jako celoživotní handicap…tak to mě mrzí a cítím se hrozně na to koukat…Stát opravdu pomohl maximálně, dal i asistenta atd.,rodiče jí uklízejí, vaří, pomáhají s dětmi, i přátelé, příbuzní. Otec se k tomu staví jak jsem napsala.Jde mi o děti, koukat na to! jedna holčička slintá, tahá za sebou nožičky, kdybyste to viděly. Nemluvím o udávání na sociálku. Ale věřím, že odborníci by jim pomohli. Nabídla jsem, že je budeme vozit na cvičení, ale na to mi řekla, že nechce, že ono to nějak dopadne a srovná se to, a že v nejhorším holkám budou natahovat nohy chirurgicky :-( jediné co nadává, je, že otec dětí dává málo peněz. Ptala jsem se ho, v dobré vůli pomoct, protože oba znám léta, aby tedy pomáhal víc, byl z toho překvapený a řekl mi hodně vysokou částku, kterou dává na ni i děti a ukázal mi výpis z banky (to nemusel). Prostě je mi to líto :think:

tak promluv s otcem, ať nedává peníze na něco, ale rovnou to koupí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.2.16 14:41

@jdukolem Myslím,že jsi pochopila o co mi v této diskusi jde :-)Ptala jsem se na radu co prakticky dělat, koho kontaktovat, na koho se obrátit, co to je vlastně zanedbaná péče, atd.,namísto toho se tu rozebírá vztah otce, matky, že prý lékaři doporučená rehabilitace není vlastně nutná atd.atd.A děcka slintají a tahají za sebou nohy. Dík, ahoj

• Citovat
  • Upravit
30408
12.2.16 14:47
@Poustevnice píše:
Tedy, co ty všechno nevíš, no zírám…doufám, že někdo takto brzy rozebere tebe…Jsi subjektivní, pravda bude jistě někde jinde, ale ty to líčíš, jako když s nimi žiješ.

Co se vztekáš? Co když zakladatelka skutečně jen popisuje stav věcí a je jí líto, jak na tom holčičky jsou? přišla se poradit, nesepisuje udání! Ta máma holčiček klidně může být líná, hloupá, sobecká - nebyla by ni první ani poslední. Že jsou lidi zvyklí dělat, že nic nevidí - to je úplně stejně sobecký přístup. Zakladatelce je to líto, to je vše. Možná máš sama máslo na hlavě, když jsi tak vzteklá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí