Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Jinak souhlas s Reginou…otec se omluví jednoduchostí, ale každá matka na to prostě nemá, aby zakládala nějaké spešl weby o postižení, aby vypisovala sbírky, aby se zajímalo o nejmodernější léčbu třeba v zahraničí, a pak na to sháněla peníze, i kdyby měla pracovat 25 hodin denně a 8 dní v týdnu (to je nadsázka, pro nechápavé). Ano, některé matky jsou takové bojovnice, co když je tato paní už na konci sil a je ráda, že si občas jen „čučí do bedny“…třeba je věřící, má na to svůj názor a je s tím stavem věcí smířená.
@Poustevnice A radu pro zakladatelku máš, nebo ses o ní potřebovala jen otřít? Protože jiný účel tvé příspěvky v této diskuzi fakt nemají.
Proč odmítá - prostě má pocit, že to co dělá, je dostatečné a vyhovuje jí to. Co za tím hledat dalšího…a jestli jí to někdo cpe jako „pachatel dobra“, tak se jí ani nedivím…třeba je toho na ní moc.
@Poustevnice píše:
Já si klidně dovedu představit, že pro některé matky je to sebezničující oběť…Žádné monstrum z ní nedělám, jenom se pozastavuji, jak detailně do té rodiny vidí. No, tak si matka občas orazí, to se nesmí, třeba má to čučení na telku jako takovou psychohygienu a možná doma s dětmi pracuje mnohem více, než je to podáno. Jenom o tom každý neví.
já si zase neumím představit, že NORMÁLNÍ milující máma řekne, že doporučené RHB pro její dítě je zbytečná a sežene jinou - jen aby nemusela až do Brna..
Radu mám takovou - aby zakladatelka nepropadla mesiášskému komplexu a nepletla se do cizích vztahů, protože má na to náběh. O nikoho se netřu, třou se ryby.
@Poustevnice píše:
Jinak souhlas s Reginou…otec se omluví jednoduchostí, ale každá matka na to prostě nemá, aby zakládala nějaké spešl weby o postižení, aby vypisovala sbírky, aby se zajímalo o nejmodernější léčbu třeba v zahraničí, a pak na to sháněla peníze, i kdyby měla pracovat 25 hodin denně a 8 dní v týdnu (to je nadsázka, pro nechápavé). Ano, některé matky jsou takové bojovnice, co když je tato paní už na konci sil a je ráda, že si občas jen „čučí do bedny“…třeba je věřící, má na to svůj názor a je s tím stavem věcí smířená.
Koupit kvalitní boty, pravidelně cvičit a dojíždět na rehabilitaci taky dokážou jenom bojovnice zakladatelky spešl webů? Nic mezi těmito extrémy fakt není?
No tak jak život učí, tak každé matka není NORMÁLNÍ máma, podle tvého gusta, to snad uznáš.
Schválně jsem to napsala tak specificky, aby sis uvědomila, že každá matka postiženého dítěte to tak mít nemusí.
@Poustevnice píše:
Schválně jsem to napsala tak specificky, aby sis uvědomila, že každá matka postiženého dítěte to tak mít nemusí.
Jestli reaguješ na mě, používej, prosím, označení, ať víme přesně, komu odpovídáš. Máš pravdu - každá to mít nemusí. To ale neznamená, že to někoho dětem blízkého nemusí trápit a že by nechtěl vědět, jestli může dětem nějak pomoci víc, než dělat, že se ho to netýká. Mohlas jí to prostě napsat slušně, nic víc.
Co my víme, třeba to paní konzultuje s někým mimo Brno… a ten jí pomohl smířit se skutečností, třeba to jinde doktoři vidí jinak a paní už nemá dál sílu, třeba zažila už mnoho planých nadějí, třeba chodila k léčiteli, co já vím…a nedopadlo to, tak prostě to vzdala. Smí se to vůbec ještě, nebo se za to má střílet. Trochu pochopení by to chtělo…Tak ať zakladatelka poprosí tu paní, jestli sem bude ochotná napsat. Tohle jsou jen dohady.
@Anonymní píše:
@Dubhe Otec dětí přepsal holčičkám svůj vlastní dům, staví si s novou rodinou jiný domek (svépomocí). Maminka dětí, o kterých píši, nyní skutečně bydlí s rodiči, ti pečují o domácnost a jak jsem psala, s údržbou domku pomáhá otec dětí, prací i finančně. O jeho rodiče se stará v jeho nepřítomnosti jeho nová žena a také sestra a na víkendy si je berou. Na asistenta jí přispívá stát a doplácí otec holek. Proto tolik pracuje. Stačí číst. Otce dětí neobhajuji, měl zůstat s rodinou, ale házet na něj špínu nebudu, protože snaha tam je.Snad ti to tak stačilo a možná můžeš svůj detektivní talent rozvíjet v jiných diskusích. Já se tu ptala co udělat pro děti.
No vida a je to jinak, pán se o své rodiče vlastně nestará. Podívej nemusíš doporučovat, kde mám rozvíjet svůj talent, píšeš ve veřejné diskuzi a tudíž musíš čelit názorům, které ti nebudou vždy příjemné. Jdeš s kůží na trh, tak s tím počítej. Psala jsem, že nejsem kousava, rypava, ironicka, jen píšu to, co cítím z tvých příspěvků. Teď jsi rýpla ty. Neznám osobně ani jednoho z protagonistů. Takže těžké radit. Úřady ti v tomhle v. s.nepomohou.
A takto je to už v pořádku, ju? Tobě se to zdálo neslušné, jo? tak to já bych byla ráda, kdybych byla takto „rozjetá“ v páchání dobra a někdo mě postavil na zem. Není totiž nic horšího, než páchat nevyžádané dobro a jitřit těm lidem rány. Mají tohu už tak dost. V našem sboru, kam občas chodím, znám podobné dvě rodiny, co jsou smířeni se stavem věcí a zažili už tolik planýc nadějí…že to berou jako vměšování. Víš, oni chtějí ti rodiče také „normální život“, chtějí třeba obyčejné volno…vyhovuje jim ta rutina…co já vím…
Zaklatelko, tak když už jsi to sem všechno vypsala (za což tě nechválím, cizí soukromí a je toho moc), tak zkus paní poprosit, ať sem napíše. Možná budeme koukat, jako se tu stalo už mockrát. Já jsem už prostě jen nedůvěřivá a opatrná.
@Anonymní píše:
@Mari5 Lékaři jí na poslední kontrole znovu vytkli, to mi říkala, že nejezdí k nim na rehabilitace, ovšem nemají moc nějak ji k tomu přimět. Předpokládám, že vědí co dělají. No, koukám, že nakonec jsem špatná já, že se montuji do života.Tak ať jí dál máma uklízí, vaří, asistent jí ráno odveze děti, pak ji vidíme přes sklo, jak vysedává 2 hodky dopol v cukrárně, jsme vesnice, tady se každý zná, potom se jde domů vyspat, pak asistent přiveze děti a z jídelny obědy, odpoledne si je asistent odveze na doučování a nějaký kroužek…Tak to jde léta. Tak takhle to bude dál. Montovat se tedy nebudu, některým pisatelkám někdy přeji, aby si tuhle situaci bezmoci koukat na takové děti v takovém stavu zkusily. Lidé kolem nic neřekli, já nebyla lhostejná a opravdu jsem se snažila. Ne kvůli ní, ale kvůli dětem. Když jsem místo ní děti vezla k dětské, dala mi lékařka dost informací o tom, jaká je prognóza a na plnou pusu řekla, že matka by se jim měla věnovat, ale na domluvy nedá, že už s ní mluvila. Děkuji za názory a opouštím diskusi.
a ty taky máš postižené dítě?? Ono dvě postižené děti nic moc
, navíc je na ně sama takže kdo ví jak je na tom psychicky
jak daleko to má na rehabilitace? většinou se hledá rhc co nejblíž domovu. navíc když je bez řidičáku??možná už na vše rezignovala ![]()
Ale i rezignovat se smí…To jen ten druhý to vidí svou optikou…