Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Hoa Mai píše:
Zakladatelko, jediné, co mě napadá, že by se dalo dělat je, aby otec dával matce jen část peněz a nenechával na ní koupi bot atp. Kvalitní boty může koupit sám, to samé paltí i o případných dalších materiálních věcech. může také zaplatit někoho, kdo děti doveze na rehabilitace do Brna. Matku nijak nedonutíš, to, co dělá, nebo spíš nedělá, není zanedbání péče, alw její (špatná) volba.
dobrý nápad, místo komentování maminy, tohle už mohl dávno udělat, když dle jeho pohledu vidí, že ona je „líná“
Uz vidim otce, jak plati osobu na doprovody do Brna, zatímco matka sedi doma u TV.
S tema botama a vecma by to slo. At ji dava jen výměřene vyzivne a o nejake veci se postará sam. Ale to musi chtit.
Jako matka postiženého dítěte a druhého synové po vážně operaci, bych chtěla slyšet názor matky. Dovedu si představit, ze ty ji vidíš jako linou co sedí doma a ona přitom večer uleha zničena a strhana.Nic není tak jednoduché jak pises i přijetí do bězně ZS.
Promiň, ale jak víš, že ta terapeutka na vesnici není dobrá? Na základě toho, že děti nedělají pokroky s touhle diagnózou? Ty pokroky mohou být nepatrné, ale zde chápu tu rehabilitaci jako „udržovací“. Kdyby tam s nimi nechodila, patrně by na tom byly daleko daleko hůř. Znala jsem postižené děti které chodily na rehabilitaci ke specializované fyzioterapeutce a taky tam nebyly pokroky (a nebyla to chyba fyzioterapeutky). S tou diagnózou to nešlo a cílem bylo udržet je v kondici. Kdyby tam nechodili, tak by šly fyzicky i psychicky dolů. Něco jinýho je, když se cvičí Vojtovka s miminkem, nebo se rozcvičuje zápěstí, tam je pokrok evidentní. Tady bych byla s hodnocením velmi opatrná!
Prosím tě, přestaň se jim montovat do života! No tak chodí do cukrárny…a co jako? To se má řídit všechno podle tebe? ty jsi ta správná míra všeho?! Vidíš jí do hlavy, s čím ona usíná…každý má právo rozhodnout, jak se zachová v takové těžké rodinné situaci, tak ji nesuď.
No, doufám, že otec těch dětí má svůj rozum, vy mu tedy pěkně lajnujete život, co má a nemá…
P. S.Ještě dodávám, že otec dětí si je bere 1× týdně na víkend, max.1× za 14 dní, ten prý s děckami cvičí. Problém je, že kamarádka trvá na tom jezdit s nimi a být tam s nimi (ačkoliv on je obstará),myslí si, to mi sama řekla, že on se k ní vrátí a snaží se ho získat přes děti zpět. On je z toho otrávený, protože chce brát na víkend holky, ne ji, ale akceptuje to, protože ona řekla, že jinak mu děti na víkend nedá, bez ní. Víkendy on holky plně obstará, má velký dům, kde žije jeho současná paní, sestra s rodinou atd.,chovají se k dětem pěkně. Přes týden pracuje v Německu, proto je bere na víkendy. Jinak i když je potřeba vézt je do nemocnice atd.,tak to on řeší, bere si volno.Jen jakoby říká, že vybrat ortoped. pomůcky atd.na to se necítí, je takový, já nevím jak to říct, jednodušší, prostě není na obcházení doktorů. S kamarádkou se rozešel čestně, to jo, dal dětem připsat dům, odstupné, nehandrkoval se o peníze, na prázdniny je bere a fakt co se mu řekne, řeší. Sám ale iniciativu nevyvíjí. Dodávám to na vysvětlenou.
Tedy, co ty všechno nevíš, no zírám…doufám, že někdo takto brzy rozebere tebe…Jsi subjektivní, pravda bude jistě někde jinde, ale ty to líčíš, jako když s nimi žiješ.
Jen jestli zakladatelka neni ta nova pani ![]()
Nech to byt, o deti se starají asi jak nejlip sami umi.
To, co píšeš, je kydání hnoje na kamarádku. I když to vysvětluju, hledáš něco dalšího. Doktor obvykle nenařizuje rhg v Brně. Doporučí metodu jakou cvičit. Jakej je teda rozdíl mezi rhb v Brně a tou na vesnici? Obojí bude podobný, že? A otec si bere děti každý víkend? To mi přijde hrozný, že bych jako matka měla jen ty všední starosti a všechno volno a zábavu s dětmi otec. To bych taky odmítala.
@Mari5 Lékaři jí na poslední kontrole znovu vytkli, to mi říkala, že nejezdí k nim na rehabilitace, ovšem nemají moc nějak ji k tomu přimět. Předpokládám, že vědí co dělají. No, koukám, že nakonec jsem špatná já, že se montuji do života
.Tak ať jí dál máma uklízí, vaří, asistent jí ráno odveze děti, pak ji vidíme přes sklo, jak vysedává 2 hodky dopol v cukrárně, jsme vesnice, tady se každý zná, potom se jde domů vyspat, pak asistent přiveze děti a z jídelny obědy, odpoledne si je asistent odveze na doučování a nějaký kroužek…Tak to jde léta. Tak takhle to bude dál. Montovat se tedy nebudu, některým pisatelkám někdy přeji, aby si tuhle situaci bezmoci koukat na takové děti v takovém stavu zkusily. Lidé kolem nic neřekli, já nebyla lhostejná a opravdu jsem se snažila. Ne kvůli ní, ale kvůli dětem. Když jsem místo ní děti vezla k dětské, dala mi lékařka dost informací o tom, jaká je prognóza a na plnou pusu řekla, že matka by se jim měla věnovat, ale na domluvy nedá, že už s ní mluvila. Děkuji za názory a opouštím diskusi.
@veria píše:
Jen jestli zakladatelka neni ta nova pani
Nech to byt, o deti se starají asi jak nejlip sami umi.
Přesně to jsem chtěla napsat, předběhla si mě ![]()
Zakladatelko, nejsi náhodou jeho druhá žena??? Že jim tak vidíš do talíře
nějak se mi nechce věřit, že by ti on svěřoval datailně tak jejich situaci a jejich režim.
A pokud je to jinak a jsi jen kamarádka, tak stejně radím neplést se do ničeho, toto přeci není nějaké týrání dětí apod. Nechodíš v po jejích cestách v jejích botech, co ty o tom víš…
Možná to myslíš dobře, ale sama asi postižené děti nemáš, tak nemůžeš vědět, jaký je s tím život. Zastáváš se tu otce, že se zachoval čestně, že jim dal napsat barák??? Sorry, čest je v něčem jiném, než zajistit postižené děti finančně. A vůbec tu pro něj dost lobuješ. Proč on si nepromluví s matkou svých dětí, když mu údajně záleží na tom, aby prodělali lepší rehabilitace a pod. Myslím, že jako svojí kamarádce můžeš říct svůj názor, třeba i ostřeji, ale tím to asi hasne…a nějaké náznaky, jako že, nahlásit to někam
no to mi přijde dost úlet tedy ![]()