Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
To máte těžké. Tady převládají snachy, takže se vám dostane spíš rýpavých poznámek, jak to všechno tak dobře víte…Já jsem sice v babičkovském věku, ale kňoučata nemám, ale i mě by tedy zajímalo, jak to všechno víte, jak to u nich vypadá. To se vám svěřuje syn? Nebo jste tam věčně na kontrolní návštěvě? Pokud si stěžuje syn jen vám, tak je to bačkora - to si neumí udělat doma pořádek a říznout do toho i za cenu rozvodu? A jestli to už zkoušel a efekt byl nula, tak ať se syn jako otec těch dětí, obrátí na sociálku, požádá o rozvod a svěření dětí do své péče…Obávám se, že jiná cesta není.
Vycházím ovšem jen z toho, co jste tu napsala vy, takže to beru všechno s rezervou…Museli bychom slyšet i tu duhou stranu.
@Padme93 píše:
No… A jak víte, jak to doma vypadá? Nebo jak víte, že je doma věčně bordel, že máma neuklízí nebo že dětem nedává najíst? Že je na ně sprostá?Není to třeba jen subjektivní pocit? několik takových tchýněk znám…
Jo jsou takové tchýně ale jsou i takové snachy jako popisuje zakladatelka. Švagrová byla taky taková. Sice dětem nenadávala ale žili jak ve chlévě. Chlap přes týden vydělával v zahraničí a ona nic nedělala. Tchýně holky prakticky vychovala, vykrmila a pomohla dostudovat. Co měla dělat, když jim matka nedala peníze ani na bus do školy, na knížky nebo obědy. Vždy se slitovala a ta pi.nda doma to věděla, kam je má poslat.
Chudáci ti malí kluci. Ale když si neudělá doma pořádek s takovou ženou chlap, tak potom s tím babička nic nezmůže.
Právě, přijde mi na hlavu, aby tohle řešila babička.
Buď to nevyhovuje chlapovi a otci dětí a v tom případě, ať to řeší on, nebo ať mlčí.
Vidím to v rodině, akční babička, co osmnáctiletýmu vnukovi kontroluje účet a věčně s ním řeší, kde co kupoval a za kolik. Přitom to není žádnej průserář, učí se v pohodě… To jen babička je velitelka a potřebuje mít o všem přehled.
Tak se tam jeďte podívat, nejsem pedant, jsem normální pracující ženská, uznám provozní nepořádek a POZNAM bordel
Ahoj, potřebuji radu bydlíme v bytovce vedle nás bydlí paní. má dvě děti neustálé jim nadává a křičí na ně.. Už jsem ji na to upozornila a nahlédla jsem do bytu a byt je dezolátním stavu vše špinavé smrad od kouře cigarety atd.. Děti se válejí po a spi na zemi nemají postele stůj na jídlo atd..
Dále bydlí p. v bytě na černo cca přes rok a je to čím dál tím horší na dveří a kaslíku nemá svoje jméno..
Nevíte jak postupovat kam to nahlásit na sociálku?
Nic více o p. nevíme jenom jméno její..
Děkuji za radu Alena sousedka
@alena.krate píše:
Ahoj, potřebuji radu bydlíme v bytovce vedle nás bydlí paní. má dvě děti neustálé jim nadává a křičí na ně.. Už jsem ji na to upozornila a nahlédla jsem do bytu a byt je dezolátním stavu vše špinavé smrad od kouře cigarety atd.. Děti se válejí po a spi na zemi nemají postele stůj na jídlo atd..
Dále bydlí p. v bytě na černo cca přes rok a je to čím dál tím horší na dveří a kaslíku nemá svoje jméno..
Nevíte jak postupovat kam to nahlásit na sociálku?
Nic více o p. nevíme jenom jméno její..
Děkuji za radu Alena sousedka
Staci napsat jmeno pani, adresu a cislo bytu… asi bych na ospod zasla osobne, ale jestli preerujes anonym, tak vyhledat na webu mail, vetsinou tam jsou i popsane vzorove situace a na koho se obratit…
No… A jak víte, jak to doma vypadá? Nebo jak víte, že je doma věčně bordel, že máma neuklízí nebo že dětem nedává najíst? Že je na ně sprostá?
Není to třeba jen subjektivní pocit? několik takových tchýněk znám…