Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Akionom nechci tě staršit,ale s refluxem ledvin se nedá žít celý život,pač jak je tam ten reflux tak stále postihuje tu ledvinu a úplně čučím,že už není malej po operaci když má postihlou tu ledvinu,to mě úplně vrtá v hlavě
,pač vaneska má obě ledviny v poádku,ale chtěli operovat co nejdřív když zjistili,že opravdu žádné zlepšení není apodruhým roce je minimální šance na zlepšení,oni když to odoperují v čas tak ta ledvina může zase fungovat o něco víc.a jinak by jsi to dala já si myslela,že to taky nedám a ještě jsme měla měsíc před porodem.
pate81 píše:
Inge taky doufám,že ten reflux mít nebude.A zánět se u vás ještě někdy opakoval?
Ne.
Olcik: v roce 2008 zari jsme meli ten zanet, v listopadu tehoz roku asi listopad zjistili ten reflux 4 stupne a nekdy loni 2009 ze mu ledvina nefunguje jen 5 % a 2009 rijen asi, zjistili ze za ten rok se nezmenilo nic… ze ma reflux porad 4 stupne. takze nevim jestli tim ze ta ledvina nefunguje to nejak neresi a vyckavaji.. normalne jsem si na to zase vzpomnela ze nas to asi ceka a jsem zase v pr..li
nedam to nesnasim nemocnice a kdyz vidim jak trpi a hlavne mame akcni dite takze nevim nevim ![]()
Akinom no o akčím dítě ani nemluvi
,nám už v 9měsících začala chodit tak to asi popisovat nemusim,ale samo,že jsem se dr.ptala,že to prostě nezvládne týden ležet a on toho nebojte,bude ráda,že lkežet bude a já tomu moc nevěřila.No a měl pravdu,mohla si i sednout,ale chtěla pořád ležet,úplně byla jiná jakou neznám jen chtěla dělat hají,ale já byla ráda.Snažila jsme se jí pořád zabavovat,ale ona chtěla jen pohádky na dvd a to jí stačilo,v neděli jí vytáhli poslední vývod a mohla chodit,samo,že se na nohách asi hodinku neudržela si než zvykla,ale pak lítala jako zběsilá,dojeli jsme dom a vytahala úplně všechny hračky co má,pač byla ráda,že je doma.A jak mě ten urolog říkal,snažte se na sobě nedát znát,že vás to trápí,že musí na operaci a snažit se být co nejvíc v klidu,to dítě to opravdu cítí a fakt jo.a kdy máte jít na ňákou kontrolu???
nevim dle me nas pozvou zase za ten rok coz by bylo zhruba rijen listopad a na sono k urologovi asi kveten az cerven jak nas objednam
A to nenosíte ani moč každej měsíc ne nefrologii?My do té doby co nebylo po opraci jsme nosili každej měsíc moč a brali antibiotika.Mě se zdá jak kdyby u vás to nijak neřešili a kam chodiš na urologii?Nebo nefrologii???
Olcik: noc nosime cca 1 za dva mesice k detsky a vzdy je vse ok a jednou za pul roku na sono, a bereme sumetrolim
Holky a měly děti nález i na sonu nebo až na RTG?Malá má sono snad v pohodě
Pate my měli sono taky v pořádku,řekli,že tam nevidí nic co by neměli…
Ahoj, náhodou jsem narazila na tuto diskuzi - my jsme měli problém s refluxem močového měchýře, zjistili nám to v nemocnici víceméně náhodou, když bylo malé 5 měsíců, ale vůbec žádné příznaky ani problémy neměla. Chodili jsme pravidelně do nefrologické ambulance, každý měsíc dávat kontrolní moč a každy den brát antibiotika (1 rok). Byli jsme taky na té mikci a scintografii ledvin. Reflux byl stupně 4. Po roce od toho, co to zjistili jsme byli znovu na mikci a jak malá vyrostla, tak se jí upravila i ta záklopka na močáku a reflux 0! Tak to byla moc velká úleva, teď musím jen při teplotách odnést kontrolně moč a asi za rok nebo dva půjdeme ještě na tu scintografii ledvin. Jo a když jsme byli v léčení, nedoporučovali nám plavání.
Kofolo díky za tvou zkušenost.
Jste první v této diskusi,komu se to samo spravilo.
Snad budeme mít štěstí jako vy ![]()
Kofolo no to je super,že jste měli takový štěstí pač i doktoři říkají,že málo kdy se stane,že by 4reflux se spravil,tak to je super.Jinak nám nidky nikdo palvání nezakázal,a dětské sem se ptala jak to je a ona když ta voda nebude mít 20st.tak může,že prostě to mě říkal i urolog,že s bazénu zánět nechytne když je voda teplá tak se koupat můžou,ale do plaváčku jsme nechodili fakt jen v létě jsme se koupali.a celé léto před operaci jsme se taky koupali.
Jo jasně, on to primář nedoporučil hlavně kvůli tomu, aby zbytečně neprochladla (plavání kojenců v krytém bazénu). Jinak v létě v bazénu se koupala a bez problémů.
Pate - držím pěsti! Hezkej večer všem.
Dobry den,Z Vaseho prispevku jsem pochopila ze jste prodelali vysetreni mikce ledvin.Jak to probiha?Za 3 tydny to ceka moji 5ti letou dceru.Dekuji.
Ahoj holky.
tak jsem dneska s terkou byla na té mikci a reflux nemáme ![]()
ale pořád ještě máme brát ATB.tak doufám,že už se to nevrátí.
Libuše - Mikce probíhá tak že dítě vycévkují a napustí kontrastní látkou.Pak pod rentgenem sledují,jestli látka zůstává v močovém měchýři,nebo se vrací do ledvin.Potom cévku vyndají a čeká se,až se dítě vyčůrá.Celé to trvá tak půl hodiny.Asi to není nic příjemného,ale bolet by to prý nemělo.Držím palce at dopadnete dobře jako my.