Zanzibar - co s sebou?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
380
4.11.20 21:20

@Nevimjakynick bohužel nebyli. Chtěli jsme v listopadu, ale v této situaci to odkládáme. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
380
23.1.21 13:07

@Nevimjakynick ahojda, právě teď tu jsme týden. Copak by jsi chtěla vědět? :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
325
26.1.21 14:27

@Fany97 Jee, díky že ses ozvala! My jedem za měsíc!

1. Byl zařízený bezpečný a „prehledny“ transfer letiště-ubytko?
  2. Objednáváte si nějaké výlety u místních?
  3. Dala se cesta preziiiit? Koukala jsem že v Dubaji máme 10h tak se chceme podívat po městě, máte to taky tak?
  4. A testy nebyly potřeba že?

Díky moc a užívejte! Klidně napiš i dojmy navíc :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
380
27.1.21 18:35

@Nevimjakynick Ahoj. Ano transfer byl zařízený jak z letiště, tak na letiště. Ale pro jistotu jsme si to ověřili vždy předem. Výlety jsme podnikali pouze s jedním místním mužem, který umí Česky a je nejlevnější mezi těmi, co jsem poznala. Na Fb je Mudi Zanzibar. Cesta letadlem byla zdlouhavá, hodně jsme spali. :D my čekali 2 hodiny a zpět přes qatar, tam jsme čekali 3 hodiny, takže jsme mimo letiště nebyli. Na Zanzi jsme byli 12 dní a myslím, že to bohatě stačí, aby si člověk užil vše možné. Je to opravdu maličký ostrov, mění než Česká republika. Pokud budete chtít jít někam ve vašem okolí, doporučuji chodit pěšky. Taxikáři si říkají nehorázné peníze a i když smlouvate, tak se to prodraží. A navíc tam budete pěšky možná i rychleji :D když neznáte cestu, lepší je místo taxi říct si někomu a on vás za dysko zavede a je úplně na vás, kolik má dáte. On to bude očekávat, ale přijme cokoli. Jinak smlouvejte všude, dá se pořídit vše i za půlku z původní ceny, co vám řeknou. Kromě hotelu, tam jsou ceny dané. I večer se tam dá najít zábava. My byli třeba na diskotéce. :D super jsou výlety na lodi kamkoli. Voda nádherná, snorchlovani super. Doporučuji si vzít sebou boty do vody, když budete někde kde je odliv, je tam plno jezku. A i ty jejich dřevěné lodě nejsou moc kvalitní. To jsem si zažila na vlastní kůži, porezala jsem se tam o dřevo :D jinak jsou tam strašně otrávení nahaneci, pořád vám něco nabízejí a všichni se opakuji dokola. Nejlepší je říct, že jste všude byli a že už tuhle věc máte, když nebudete mít zájem, jinak vám nedají pokoj. :mrgreen: co se týče jídla a pití. Mimo pláže, hotel a výletů s průvodcem si nikde nic nedavejte, je to o zdraví!! Hotelová WiFi všude funguje tak na 40% my si zařídili simku s daty. Doporučuji vyzkoušet hotelovou masáž, zažila jsem na zanzi nejlepší ze všech! :* dost se mi líbil výlet Spice tour. Ukážou vám jak roste všemožné koření, ovoce, apod. Dají vám pár vzorků sebou ale to vám domů nevydrží, jelikož to je opravdu utržené ze stromu. Na konci vám budou nabízet sáčky na prodej, ale ve městě to seženete mnohem levnější. Co jsme na Spice tour koupili, bylo aloe Vera na spáleniny a citronovou trávu na komáry a to se nám opravdu hodilo. Naše repelenty nefungovaly a sluníčko pere jak blázen, ani spf 50 nám nestačilo :D. Navštívili jsme záchranou stanici želv, sice vstup byl 200 na Kč, trošku dost, vidíte jen želvy plavete s nimi a krmite je. Ale byl to neskutečný zážitek! Byli jsme pak ještě ve Stone town, prison Island, mnemba, safari blue. :srdce: jinak připravte se na to, že mimo resorty se doslova chodí v odpadcich, je to opravdu mazec a strašně to v tom horku smrdí :( neexistuje tu pouliční osvětlení, za tmy si musíte svítit mobilem ale je tu bezpečno, byli jsme za tmy venku 3× a vše v pořádku místní si nás nevšimli a když už, tak jen chtěli pokecat, ale nic nenabízí ani neotravuji, už,„nejsou v práci“. Anglicky se domluvíte úplně všude. Horší je, když anglicky neumíte :D to je asi vše co mě tak napadlo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
325
27.1.21 20:09

@Fany97 woow díky za mega informací :D Haha my nejsme moc zdatní v angličtine 🤣 jedeme spíš ruce nohy. Ale zní to krásné, ta jazyková bariéra mě trošku děsí ale co už. U koho jste si ten transfer ověřovali?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
380
28.1.21 07:54

@Nevimjakynick není za co :) také nejsme extra anglictinari :D stáhli jsme si offline překladač a když jsme něco nevěděli, napsali jsme to a dali jim to přečíst :D aspoň budete mít větší klid od nahanecu, když nerozumíte tak to vzdávají a jdou dal :D transfer jsme ověřovali na hotelu, také si tam předem zavolejte nebo napište, protože nevím jestli to nemá nějaký hotel jinak. Přátelé byli v jiném hotelu, a také pro ně přijeli. Ale jistota je jistota

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
380
28.1.21 08:01

@Nevimjakynick a nebo úplně nejjednodušší, zeptat se aukci, stopro vám transfer zařídí, ale pak zpět na letiště si to taky ověřte na recepci v hotelu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
325
8.3.21 14:35

@Fany97 tak si představte že jsme neleteli, vláda den před odletem vydala zakaz :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
380
8.3.21 17:21

@Nevimjakynick jeeej :( tak to odkládate na jindy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
325
9.3.21 11:44

@Fany97 Stornovali jsme to a nechali si vrátit peníze. Dneska nějak nejde nic plánovat ohledně cestování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
9.3.21 11:59

Hele a to jste byli vy, kdo sem pritahnul @Fany97 tu príma mutaci? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
9.3.21 11:59
@Nevimjakynick píše:
@Fany97 tak si představte že jsme neleteli, vláda den před odletem vydala zakaz :roll:

No, kupodivu, vid?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
380
9.3.21 13:08

@Nevimjakynick chápu. Taky se teď do ničeho nepouštíme. :(
@g.sandova samozřejmě :mrgreen: ne, dělám si legraci. Mutace dorazila až po nás :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
325
10.3.21 12:05

@g.sandova Vy máte asi nějaký osobní problém že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2250
10.3.21 12:09

@Nevimjakynick Osobně si myslím, že to nebude jen osobní problém. Spíše by Vas za tohle zbičovalo více lidí.. Toť můj názor. Ale komu není pomoci… Opět inteligence lvl 0 ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová