Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše: Více
Pracovní listy ze školky nosí vyplněné ve většině případech správně. 2× týdně chodí cvičit, to už je bez účasti rodičů, jen koukáme. Nemá problém s plněním pokynů. Manuálně je zručný, takže jemná motorika je u něj v pohodě. Dobře zvládá i takové to chyť levou rukou pravé ucho, pravou pravé koleno… Neustále skládá klasické lego, sám zvládá podle plánků a vydrží u toho sedět dlouho. Teď trénujeme, aby dokázal zopakovat pět pokynů po sobě. Aby mu nedělalo problém, když na něj pak ve škole vybafnou, že si má otevřít knížku na stránce, vzít tužku a sešit. Prostě aby se v půlce pokynů nezasekl, že už neví co říkali dál. Dny v týdnu taky ještě motá.
Po zdejších odpovědích jsem v klidu. Šlo mi hlavně o to, aby tam nebyl téměř jediný, kdo nebude mít ještě bezproblémovou řeč.
@Mrg píše: Více
dcera má problém s R a Ř i nyní, ve druhé třídě - nikdo ji nikam nevrací ![]()
@Mrg Otevřít knihu na stránce, kterou jsem řekla nezvládnou ani některé děti ve 3. třídě. Další pokyn následuje poté co splní první, protože jinak bychom nebylo připraveni ani za 10 minut. Číslo stránky píšu i na tabuli a stejně se mě někdo zeptá. Buď v klidu. ![]()