Poradna duly
Jana Čurdová
EnkaL: díky za radu, zkusím to. Snad to pomůže. Teď už je mi líp. Přichází to kolem 12 a trvá to tak hodinu. Pak zase až v podvečer.
EnkaL: mělas pravdu. Snědla jsem pár piškot a situace je o poznání lepší.
Ještě dneska nakoupím lízátka.
Díky
mroe píše:
Ahoj,
taky jsem doufala, ze budu zakladat tuhle diskusi s terminem 4.9., ale nevypada to . Mam sice neobvykle zpozdeni, ctyri dny pri pravidelnem cyklu(jako hodinky, nemusely jsme s Juldou vynechat ani jedno plavani), ale test je negativni a ovulace , alespon podle me, byla v polovine cyklu. Tak cekam a cekam a malilinko doufam, i kdyz asi zbytecne. No nic, asi se zaradim nekam mezi snazilky.
Pa Mroe (ZAVIDIM !!!!!, musim otehotnet co nejdriv, nebo si kvuli praci nejaky rocek pockat)
ahojky, tak děvčata jsem tu nová, ale chtěla jsem se s Vámi podělit o inforamaci nebo spíše s dotazem. S manželem se pokoušíme o mimi. Nyní již mám týden zpoždění, ale těhotenský test byl negativní. Vím, že bych měla dojít k lékaři, ale chtěla bych slyšet Váš názor. Nikdy jsem zpoždění neměla, tak nevím co si mám myslet. Moc bychom chtěli mimi.
Blanina: Je možný, že jsi těhu. Jde asi o to, kdy jsi měla ovulaci. (nejsem tedy expert) A je taky možný, že test neukázal to, co měl ukázat. Já jsem si nikdy neměřila teplotu, atd, takže taky vlastně nevím, kdy jsem měla ovulaci a kdy jsem otěhotněla. Testovala jsem 40.DC a byly //. Ale to už jsem si byla jistá, že jsem těhotná. Cítila jsem to hlavně podle prsou, který mě strašně bolely jinak než před MS.
Abych to shrnula, myslim, že můžeš být těhu, tak počkej pár dní a zkus test znovu. Nebo nejsi a to potom brzo poznáš.
Kdybys šla na krev, máš to na tutovku. A jsou centra, kde nemusíš mít doporučení Dr, aby ti vyšetřili krev a HCG v ní.
Měj se K
Ahojky blanino,
kup si testík z vyšší citlivostí aspoň 50 (nevím ty jednotky) např. levný je GS Mamatest u nás v OV stojí kolem 20 Kč. Ukázal mi slaboulinký proužek v den, kdy jsem měla dostat menzes.
Např. baby test má citlivost jen 25 a je drahší, takže ti těhu hned nemusí ukázat.
Lucka
blanina: jj je to tak jak pise katula, tehotna byt muzes, jde o to treba jakou citlivost testu si mela… me test ukazal dve carky az 34DC a to jsem mela ovu kolem 10DC (alespon si to myslim), takze to zalezi na citlivosti testu a jaky den jsi po ovu…kdyz jsem zkousela delat test 29DC tak byl pozitivni ale az po limitu… Zkus si zajit na odbery krve tam ti to reknou jiste ![]()
lucikry: cim mensi cislo tim vetsi citlivost, takze baby test s 25 jednotkama je vic citlivejsi nez test s 50 jednotkama ![]()
Ahoj holky, jen vás tak pročítám a jen bych chtěla říct, že s tou citlivostí testu je to přesně obráceně, jak píše Lucka-čím nižší citlivost, tím lépe, protože ten test dokáže poznat už 25 nějakých těch jednotech v moči, kdežto test s citlivostí 50 až když je jich tam víc. ![]()
Tak všem hezké těhu!
Míša - nezkušená mamina: no tak to je teda fakt super, stejný datum porodu
akorát nevím, jestli mi ho takhle doktor nechá, uvidíme po první kontrole
Akorát ty máš teda holčičku o půl roku mladší než je náš Honzík, tak to jsi dobrá, jít hned do druhého
Jo a asi tu budeme stařenky dvě ![]()
Blanina: podle toho ci píšeš, můžeš být těhotná a taky nemusíš, nepíšeš jak dlouhé máš cykly, jestli si třeba měříš BT, záleží hlavně na tom, kdy jsi měla ovulaci, pokud třeba až ke konci cyklu, tak těhu test ještě nemůže ukazovat hodnoty HcG, protože se ještě nevytvořily
Bohužel budeš muset ještě pár dní počkat a pokud MS nedorazí, tak testovat znovu. Pokud půjdeš k doktorovi a necháš si udělat krevní test, tak ti možná taky ještě nepotvrdí těhotenství na 100%, protože budeš mít Hcg málo a bude potřeba test opakovat, zda se hladina zvyšuje. Tak ještě pár dní počkej, testík zopakuj a pak uvidíš. Je to hrozně dlouhý čekání, já vím
ale bohužel lepší radu nemám ![]()
Jejej a já si vždycky myslela, že čím větší číslo, tím lepší testík.
Jinak mě letos bude 27, takže taky nejsem úplně mladoučká
.
Lucka
ahojky holčiny…takže čím nižší číslo,tím citlivější.
To znamená,že i při malé přítomnosti hCG v moči,lze zjistit těhu.Jinak testy jsou už od 10.Lae jsou drahé…
Jinak já jdu ve středu na UTZ,tak jsem zvědavá.A na termín také…
Ahoj holky, právě jsem se vrátila od Dr. A jsem o 50% klidnější!!!! Srdíčko tam je a šlape, jak má.
Mimísek měří 1,2 cm, takže podle toho jsem cca 7tt+4d. Podle poslední MS jsem 8+6. Tak říkala, že je to naprosto v pořádku, hlavně kvůli mým 40 dnů dlouhým cyklům. Viděla jsem na UTZ, jak to srdíčko kmitá a je to krásný pohled.
![]()
Jinak k vaší diskusi o věku, mně je 26 (a to ještě k tomu už jenom necelý 2 měsíce), takže taky žádná mladice. ![]()