Poradna duly
Jana Čurdová
Pavco mě vyprávěj, jak otěhotnět. Taky to byla hrůza, která trvala skoro tři roky. Už jsem se chtěla objednat na 2.2. do Olomouce na kliniku pro neplodnost. A místo toho jdu 2.2. na utrazvuk. Nevěřila jsem, že můžu otěhotnět přirozeně s cyykli bez ovulace a z nefunkční štítnou žlázou. ještě že má Tomík pořádné spermíjky
, kvalita je kvalita.
A jaké jsi měla peripetie ty Pavco?
Lucka
Lucikry: tak takovýhle běh na dlouho trať teda neznám, ale co se hříček přírody týče…
my se snažili od srpna, ale pořád jsem kojila, neměla jsem MS, takže šance spíše nulová
na začátku prosince jsem dostala první MS a těšila se, kamoška mi půjčila mikroskop na zjišťování OVU ze slin, ten mi ukázal OVU hned 6DC, tak jsem byla šťastná jako blecha
no ale pochopitelně žádné // na testu a MS nikde. Nazačátku ledna jsem začala měřit BT a podle prvních dní jsem myslela, že bdu asi permanentně podchlazená
a ona z toho nakonec vylezla OVU až 36DC
no a pak už teploty stoupaly, ale nevěřila jsem, že ybch mohla být těhu, takhle dlouhý cyklus, OVU vychytaná hned na počátku měření… no a vidíš, stalo se a 55DC byl pozitivní testík
tak tomuhle já říkám malý zázrak ![]()
Pavca: jj byl to takovy malinky prikaz
protoze je to taky celkem zazrak ze ovu tak v dlouhem cyklu probehla ne?
(no moc se v tom nevyznam)
to je takový hezký, když tady popisujete jak jste se snažili a těšili
no to já musím přiznat, že my jsme se dokonce v inkriminovanou dobu i chránili a přece jsem těhu, no odtud pochází i ten můj první šok a popravdě neradost, ale už se to pomalu ale jistě láme a nakonec budu ta nejzapálenější maminka pod sluncem ![]()
EnkaL. já bych fakt nikdy nečekala OVU 36DC
ale na druhou stranu jsem v podstatě vždycky brala HA, takže nemám nejmenší potuchy jak dlouhý bych měla normálně cyklus, no ale asi patřím mezi mílařky ![]()
Babula: to mi povídej, to to chránění teda pěkně dopadlo
to se nedivím, že jsi v šoku
ale hlavně, že bude všechno v pohodě a nakonec si těhotenství krásně vychutnáš. Někdy je prostě takovýhle „popíchnutí“ lepší, než dlouhé plánování ![]()
babulda: takovyhle otehotneni je nejlepsi
zadny stres a tak
Me dokonce doktori rekli ze miminko mit nemuzu (mela jsem gyn. problemy po autonehode) a tak jsem na to prestala myslet a ejhle jsem v 8. tydnu ![]()
To je krásné Pavčo, hlavně že to vyšlo.
A čím jsi se prosímtě chránila Babulo?
Lucka
EnkaL: koukám, že máte naplánovanou svatbu, kde se budete brát? už máte všechno zařízené? jsem zvědavá, jaké budeš mít šaty a tak, povídej, svatby, to je moje oblíbené téma,… hrozně ráda bych vedla svatební agenturu, co pořizuje svatby na klíč podle přání snoubenců ![]()
Enkal, jo mě taky jeden stupidní doktor v gyncentru v Ostravě řekl, že děti nebudu mít jinak než umělím oplodněním. Vycházel pouze a jen z jediného krevního testu. je to dr., který vydělává na nešťastných neplodných párech.
Takže moje největší pomsta jemu bude zaslaná fotka mého mimiška. Už se na to moc těším.
Lucka
Lucikry: no jsem moc ráda, ale to správné štěstí přijde, až to budu mít potvrzené od doktora a uvidím srdíčko, jak bije, ale to si teda ještě chvilku počkám ![]()
Pavca: budeme se brat v Praze na Staromestské radnici
no jediny co zatim mame naplanovane je termin a to je tak vsechno
saty jsem mela vybrane, ale vyber musim zmenit, protoze uz bude brisko a do tech satu bych se nedostala…svatebni oznameni si chci udelat sama a prstynky ma za ukol vybrat pritel
a hostina bude nejspis u mych rodicu doma a nebo kousek od nich v restauraci, to jeste nevim jiste ![]()
lucikry: no ja jdu k tomu doktorovi na kontrolu 7. unora, takze mu tam budu mavat tehu knizkou ![]()
no kondomem, ale je fakt, že kondomových dětí znám víc ![]()
pavca. to my taky plánujeme svatbu, ale já jsem úplnej opak, mě se zas nic nechce zařizovat, dokonce jsem nebyla schopná si jít zkoušet ani šaty, no te´d teda nevim jak to udělám, protože se mi momentálně nechce nic dělat ještě víc, tak nevim jestli tu svatbu prozatím neodložíme
jinak holky, vážně jste mě překvapily kolik mělo problémy a tak
asi máte pravdu, takhle je to nejlepší a všechno ostatní se taky vyřeší, teda alespoń doufám
EnkaL: dělají se pěkné svatební šaty i pro těhulky, to mi připomíná, my jsme posunovali kvůli resrtauraci termín svatby o 3 měsíce dopředu a tak jsem objednávala šaty vlastně 4 měsíce před svatbou a paní se mě ptala, proč tak pozdě
jestli jsem těhotná, aby věděla, co mi může nabídnout, tak to mě tenkrát pobavilo ![]()