Září 2007

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
142
13.3.07 09:06

Ahoj holky preji pekne utery :-)

Alino my byli na sijovem projasneni na posledni chvilku, bezne to tu jeste neni. Posledni moznost je tak asi 13+6, ale kdyz krev dopadne spatne, tak stejne na plodovou vodu pujdem. Dalsi velky geneticky ultrazvuk by mel byt okolo 20teho tydne. Pak dalsi, ale nejak radsi nechci predbihat, tak si to ani nepamatuju:-) no a pak je tam test na cukrovku, sestricka mi vysvetlila, ze budem muset prijit na lacno o pul sedme rano, pichnou me do prstu pak mi daji vypit desne sladky caj a po dve hodiny budou pozorovat, jak se s tim cukrem vyporadam. Jinak mi rekli, ze bych mela pribrat tak do 10 kil do porodu, cez teda nevidim, ale je to prave kvuli te cukrovce. Prudky narust vahy zvysuje riziko pro mimi. Ja si stanovila kil 14 a budu moc rada, kdyz se udrzim. Jak rada bych se pohybovala, sla si zaplavat, ale co za pul roku, doufam, budu kmitat, ze zas bude dobra kondicka :-)
Jinak navsteva u zubare a obvodni me taky ceka, ale vubec se mi k zubakovi nechce a rozhodne si nenecham nic delat, pujdu tam jen na prohlidku a razitko do tehu prukazky :-)
Jinak vcera mi nekdo rikal o bezva poradu na Discovery o tehotenstvi s dvojcatky a trojcatky, tak kdyz naladite, urcite to budou opakovat :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
412
13.3.07 11:08

Ahojky holky,

Alino, s tím šíjovým projasněním ti moc neporadím, protože nevím. Já sama ani nevím, jestli mi ho doktor dělal nebo ne, ale jelikož mu důvěřuji (obě předešlá těhotenství jsme spolu dotáhli bez problému do konce), tak doufám, že i tentokrát ví, co dělá.
Jinak zdravím do Hradce :D byli jsme tam s manžou a dětma v sobotu!

Mybe, test na cukrovku mě taky čeká. Bude to pro mě novinka, protože jsem ho u předešlých těhu neabsolvovala, holt jsem už asi stará :(
S kilama se nijak nestresuj! :wink: Prostě jsme každá jiná! Někdo přibere víc, někdo míň.

Lenak, to víš, že by to bylo moc roztomilý mít po těch dvou uličníkách holčičku, ale nějak na tom nelpím, opravdu víc si přeji, aby bylo mimi zdravé a na pohlaví až tak nezáleží.

Zuzi, hodně štěstí na kontrole!!http://animace.org/…/G260260.gif

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
142
13.3.07 11:22

kat-ko myslis, ze ty testy na cukrovku jsou s pribyvajicim vekem? a jestli se muzu zeptat kolik si pribrala pri predeslych tehu? a co ostatni maminy, jestli se teda muzu zeptat?
Mne ta vaha vyskocila zatim o 4 kila a je to tim, ze jsem mela do ledna dost pohybu a dost jsem se hlidala a moc nejedla, ted se sice neprejidam, ale jim normalne i kdyz vecer uz jen zeleninu a ovoce, no taky mi je z toho nekdy blbe, ale tech kil se fakt bojim kvuli prckovi, jak me ta sestricka vydesila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
412
13.3.07 11:38

Mybe, myslím, že na věku záleží. Někde jsem četla, že testy na cukrovku se dělají automaticky všem ženám starším 25let nebo když je cukrovka u někoho v rodině. Mě u prvního těhu bylo 21 a u druhého 24.
U obou kluků jsem přibrala 12 kilo, ale znám i holky, které přibraly přes 20. Asi opravdu záleží na typu postavy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
13.3.07 11:45

Ahojky Zuzo,
koukam že jsi z Prahy 4,víš už v jake porodnici budeš rodit?Slyšela sem že do Podolí je třeba se nahlasit už od 14týdne,nevíte nektera něco o tom?

• Citovat
  • Upravit
38
13.3.07 11:48

Ahojky Zuzo,
koukam že jsi z Prahy 4,víš už v jake porodnici budeš rodit?Slyšela sem že do Podolí je třeba se nahlasit už od 14týdne,nevíte nektera něco o tom?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
142
13.3.07 12:47

berenico ja do podoli chodila ke sve doktorce kdyz jsem byla v praze a je to tak, na porod se je tam treba prihlasit uz od 14teho tydne, ale asi to tam stoji za to, maji tam barevne porodni saly a moc prijemne sestricky :-) trochu me mrzi, ze tam rodit nemuzu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
13.3.07 12:51

Ahoj holky, taky zdravím při úterku :) z práce. :cry:

Dnes jsem všeobecně oznámila, že teda budu mít mimi a jelikož jsem asi čtvrtá, tak reakce jsou zajímavé. 8)

Jen narychlo - já jsem přibrala při Jasmínce 14 kg a to už jsem měla předepsanou dietu od 12kg. Jsem prcek, 50kg a mám poraněné záda po vrch. sportu, tak si to u mě hlídali. Teď jsem zatím přibrala tak kilo, zato bříško už vykukuje.

Jo a s tou porodnicí je to pravda, v Podolí mají totálně narváno 7/8/9/měsíc, tak kdo tam chcete, pospěšte na registraci. Já rodila u Apolináře a nebudu měnit.

Teď jdu na jídlo, tak se všechny mějte hezky :D Jolana

• Citovat
  • Upravit
2617
13.3.07 12:57

ahojky, zdravím při sluníčkovém dni.

K té cukrovce - taky mi u Adama nedělali testy, ani jsem o tom nevěděla. Teď jsem se o tom bavila jen s kamarádkou, která má termín v květnu a říkala, že už mi ji dělat budou taky. Tak nevím, jeslti záleží na věku. U ádi mi bylo nějaký 23. Dr. a ani sestřička mi o tom neříkali, ale dělá sea ž někdy později, ne? Někdy kolem 26tt

K tomu přibírání - Mybe- nevím proč tě sestra tak straší, ale většinou se uvádí, že ideálně by se mělo přibrat 12-14 kg, myslím. Já u Ádi přibrala 14 nebo 15 kg, pořádně ani nevím, ale řekla bych, že to tolik na mě vidět nebylo. A myslím, že to také dost ovlivńují dispozice. Někdo přibere víc někdo méně. Určitě nemá cenu se trápit hlady, třeba já kdybych teď nevečeřela tak mi bude ráno pěkně zle možná ještě večer. Určitě by se nemělo přejídat, ale tak nějak jako vždy všeho s Mírou :wink:

Lenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5846
13.3.07 13:05

Alino - ty testy v 15.-16. tt nejsou šíjové projasnění, ale tzv. triple test na Downův syndrom a rozštěpové vady. Je dost nespolehlivý, často vykazuje falešně pozitivní výsledky (tzn. že je zvýšené riziko vrozené vady) a v určité míře i falešně negativní. Pokud jsou pozitivní, doporučí ti amniocentézu (odběr plodové vody - je tam ale riziko potratu cca 1% a komplikací cca 5%), rozštěpové vady se dají potvrdit na . Šíjové projasnění, pokud ho chceš, si asi budeš muset objednat jinde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2184
13.3.07 14:16

Ahoj holky,
tak mám po kontrole a vše je v pořádku. Doktorka mi chtěla udělat radost a chtěla mi dát poslechnout srdíčko. Ale jak na potvoru ho nechytila. Slyšela vše okolo (pupečník od placenty, i pohyby), ale pak už to vzdala, aby prý nenaštvala miminko :lol: :lol: :lol: . jinak byla moc spokojená, že jí dělám radost . Mám z kontroly moc dobrý pocit :D

Já jsem v těhotenství přibrala 20kg :oops: , ale jelikož jsem hubená, tak mi to ani tolik nevadilo. Dokonce mi zůstala i nějaká kila nahoře, za která jsem byla ráda :wink:

Test na cukrovku mi u Davídka dělali a bylo mi 25 let. Já jsem špatně nesla to, že jsem musela být na lačno a málem jsem tam omdlela. Musela jsem si na sebe otevřít okno a sestřička mi pak dovolila se napít, i když se to nesmí :oops: .

berenice, já budu rodit u Apolináře, rodila jsem tam Davídka a byla jsem tam moc spokojená. Tam se registruje ve 20tt a v Podolí se opravdu registruje již ve 14tt

Joulo, tak to se třeba u Apolináře potkáme u porodu :lol: :lol: :lol:

Jinak jsem holky ještě nic nepřibrala, docela mě to zaráží. Docela to nechápu, protože bříško už mám pěkné 8O

Mějte se všechny moc krásně, užijte si sluníčka a opatrujte bříška. Já jdu dnes s Davídkem po nemoci konečně ven, tak se moc těším :D

Pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
13.3.07 15:28

Zuzo,no ta ja jdu k apolinaři příští týden kuli tlaku,dnes my naměřila sestřička 140/70,tak sem z toho cela odvazaná,doufam že tam nebudu muset rodit,doktoři tam jsou sice prima a kdybych tam před par lety nepotratila tak by tam chtěla rodit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2184
13.3.07 20:02

berenice, já jsem zase 2× potratila v Krči a také bych tam nechtěla rodit. Ale to z toho důvodu, že se mi nelíbil přístup doktorů. Kamarádka bude za měsíc rodit již po druhé v Krči a ta by neměnila. Ale v každé porodnici se najde něco, co nebude vyhovovat......
Mě sestřička dnes naměřila tlak 135/75 a nic divného na tom doktorka neviděla, ani neříkala. I když je pravda, že jsem o 4 roky starší, než Ty. Tak ať Ti to příští týden u Apolináře dobře dopadne.

Pořád myslím na Mariu a říkám si, jak jí asi je a co je u ní nového. Kdyby sem její sestra nakoukla, tak sem prosím napiš, jak na tom je.

Přeji všem hezký večer a dobrou noc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
609
14.3.07 07:56

Těhulky Září 2007

http://animace.org/…/G470014.gif

Kat-ka (1977 / Praha / V / TP 30.8. / 15+ 6)
Andrášek (1976 / Praha / TP ?/ 15+5 )
MonaP (1980 / Sev. Morava / TP 17.8. / 15+3 / UTZ 15.3. )
Brcav75 (1975 / Miláno / V / TP 2.9. / 15+1 / UTZ 20.4.)
lenak (1981 / Pardubice / V / TP 7.9. / 14+5 / KO 21.3. )
Koutecka (1980 / Praha / TP 4.9. / 14+4 / )
Iggi (1976 / Pha 4 / TP 13.9. / 14+3 / KO + UTZ 23.3. )
mybe (1974 / Ceske Budejovice / TP 9.9. / 14+2/ KO 16.3. )
Zuza (1977 / Praha4 / V / TP 11.9. / 14+1 / UTZ 3.5. /KO 3.4. )
LUCI (1980 / Pardubicko / V / TP 12.9. / 14+0 / KO 27.3. )
adys (1969 / USA / V / TP 12.9. / 14+0 / KO 15.3. / UTZ 25.4. )
radik (1980 / Praha / S / TP 12.9. / 14+0 / KO 26.3. )
vari (1973 / Praha 4 / TP 13.9. / 14+0)
maxik ( Vitkovice / TP 18.9. / 13+6 )
kristain (1978 / Zlín / TP 15.9. / 13+4 )
Maria86 (1986 / Praha4 / S / TP 18.9. / 13+2)
joula (1975 / Pha 4 / TP 19.9. / 13+0 )
berenice (1981/ Praha/ TP 21.9. / 12+5 )
*moonlight** (Brno / TP 23.9. / 12+4 )
hanucha (1977 / Brno / TP 25.9. / 12+1 )
Alina (1979 / Hradec Kralove / TP 25.9 / 12+0 / dvojčátka )
petrax77 (1977 / Praha / TP? / 11+6 )
Vochechule (1974 / Třebechovice / V / TP? / 11+5 )

Maminky

http://animace.org/…/G100060.gif

Kat-ka - Matyášek 4roky, Filípek 7let
Zuza - Davídek 3 roky
Andrášek - Alice 6 let
kristain - Vítek 1 rok
Vochechule - Matous 9 let
maxik - Dalibor 1rok
adys - Adam 3 roky
lenak - Adamek 2 roky
joula - Jasmin 3 roky
MonaP - Michal 7 let
vari - Terezka 14 let

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2184
14.3.07 08:16

Ahoj holky :)

Mono, zapoměla jsem napsat, že na další kontrolu jdu 3.4., to kvůli seznamu :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí