Poradna duly
Jana Čurdová
Ahojky,
Marťulko - kadeřnici v rodině upřímně závidím,byla bych tam pečená vařená,mně strašně rychle rostou vlasy..a s tím očkem určitě dojdu k MUDr., ale je tam až v pondělí,tak musíme vydržet, zkouším masírovat,ale má to asi ucpané,chtělo by to prošťouchnout,pořád jí z toho koutku něco teče,v nejhorším nás pošle na protáhnutí na oční..bojim bojim ![]()
Jinak mám docela krizi,cítím se unavená,co bych dala za jednu noc spánku v kuse
Lenko,Zuzi,Adys a ostatní mamky dvou dětí pamatujete se kdy jste se u prvorozených poprvé v kuse vyspaly? Já jen abych se měla na co těšit
Ale ještě asi dlouho ne co?
a ještě jedna novina - od 6.12.2006 první měsíčky,ale ani se mi nestýskalo
![]()
Brokoličko- já Áďu kojila do 1 roka
skoro na de, nějak se 2× za noc nevzbudil, pak se vzbudil a já mu nedala a pak spinkal pěkně. Celkově Adam byl mnohem větší spáš než Lukyn
Už dávno v tomto věku vstával jen 1×, přes den spal taky mnohem líp. S ním jsme neměli se spaním problémy. Ale třeba neteř, té bude 2,5roku ještě vstává třeba 2× na mlíko i teď, už jí to mylsím stopli, ale stejně se hodně budí. Je to opravdu dítě od dítěte. Někomu třeba pomůže odstěhovat dítě do jiného pokoje a když necítí maminku, tka se tak nebudí ![]()
Brokoli . nechci strasit .. ale Ada se budi do dneska … sice uz to neni tak strasny, ale do 3.5 let jsem si rikala, ze ho snad jednou zadusim polstarem
.. to uz jsem byla tehotna a pri predstave, ze budu vstavat 2×, ob hodinu, tak by me slehlo …
no sice se budi, ale hned zase usina .. takze vetsinou k nemu vstava manza .. ja totiz ho neslysim .. od te doby, co mame Marka, tak jsem prepnuta jen na nej .. Adu slysim jen, kdyz neni manza doma .. ![]()
Leni, sportak mam cervenej, docela se mi libil, dokonce i milackovi, ale ted jsem ho videla tady kolem asi u tri maminek a trochu si rikam, ze bych radsi ten zelenej, jak jsem chtela puvodne…
A ty mas jakej?
Holky ted jsem tu studovala v prikrmech a vsude pisou, ze do dvou let je hlavnim jidlem stale mliko - to jako mam tak dlouho kojit? A kdyz nebudu, tak bude mala pit UM? Ja myslela ze po tom jednom roce uz neni tolik mlika ![]()
Jo jinak jsem vam chtela rict, ze v Tescu, Globusu a Intersparu je ted akce na Huggiesky - za baleni chteji 299 Kc a kdyz koupite dve, tak dostanete prebalovaci tasku zadara
V Albertu je neco podobneho, ale davaji k tomu vlhcene ubrousky.
Tak jsem si udelala cesnecku a rizla jsem se pri krajeni brambory do prstu ![]()
Hanu .. to, jak dlouho budes kojit zalezi na tobe
. nekdo koji do 2, nekdo do 3 let … zname tu pani, co kojila do kolika? do 15? ![]()
po 1. roce muzes dat kravsky mliko .. ALE .. v CR je desne velka lobby vyrobcu UMu, takze vsichni (i doktori, protoze se prece s nimi nebudou hadat) tlaci na to, aby se UM davalo nejmene do 3! let veku ditete. prijde mi to zbytecny a hlavne drahy! ale .. jak rikam, zalezi na kazdem … ![]()
nedavno tady byla ohledne toho prima diskuze, zkusim ji vyhledat ![]()
Hanu .. tady je ta diskuze
doufam, ze je to ta a ne zase neco jinyho ![]()
Adys dík! Presne to jsem potrebovala ted precist
U nas nastesti snad zadna alergie nehrozi, my s Jindrou jsme snad nejvetsi dospeli konzumenti mlika v CR a nic nam neni (denne klidne kazdej litr mlika vypijem
).
Ahojky, tady černá ovce
![]()
malej je trošku nemocnej, tak moc nestíhám. Jen kašle a má rýmu, ale reaguje jek správnej chlap. Jsem z něj na palici. Už jsem si i objednala šátek, protože mám ruce jak opice a jak ho položím tak je zle.
Srazík - nestihla jsem reagovat. Namůžu slíbit, ale dojela bych, odpovědi asi stejné jako u většiny. Co takhle ZOO někde v republice? Praha, Dvůr (mám to kousek, ale ostatní všichni daleko) Jihlava, Plzeň, Olomouc. Je fakt, že by to znamenalo přesun po republice pro všechny. Znám teda osobně hodně ZOO u nás ve Dvoře, je krásná a je tam i super hotel ( jezdíme tam z práce s klukama na vánoční besídku, protože tam je k hotelu i bowling).
Pak si pamatuju už jen diskutování na téma kadeřnice. Momentálně ji potřebuju už moc. Moje stálá má o týden mladšío Toníčka, takže jsem byla u labezníka naposledy v červnu kdy ještě pracovala. Teď mi kamarádka sice dohodila svoji, ale nijak nadšená z ní nejsem. Jsem zvyklá na tu svoji. Melírek, stříhání do hodinka jsem byla venku a za 300,–. Taky vím, že někde ty ceny lítaj, ale to je o studiu.
Kočárek - koupili jsme Zlobříkoj k vánocům Herqula a už v něm jezdí minimálně měsíc, protože do hluboukáče se už prostě nevejde. Korba je 74 cm a on má 70 + fusak, to prostě nešlo. Jsem s ním spokojená, jen mi trochu vadí, že nemá přehazovací rukojeť, to má tuším casual (Leni oprav mě jestli ne) ale nám ho nedoporučila paní, protože jezdím hodně terénem po lese, polňačkách.......
Adys - normální mlíko z krabice jsem dávala Matesoj po 1 roce a nijak mu to neublížilo. Přešel z kojo na krabici ani nemuknul. Jen pro děti s různejma alergiema to asi tak jednoduchý není. My jsme dělali doma pro školu průzkum, kolik se spotřebuje mléčných výrobků. Tak vypijem ve dvou s Matesem 20 mlík, sjedem 25 jogurtů a 1,5 kg sýra za týden.
Hanu- čevenej měla kamarádka, je moc pěkný, asi si od ní vezmu (koupím) batoh a fusak
Mám teď pro změnu černý
Jsem prostě na černý ulítlá, pěkně v něm ty děti vyniknou.
Zelený myslíš ten světlý jako pistáciový? Kámoška prodává celý komplet na MMB, ale nevím, jestli by ti nechala jen sedačku. To se mi u Mutsy taky líbí, když tě barva omrzí, koupíš jinou sedačku nebo vyměníš
![]()
Dnes jsme jedli ve 24, pak se vzbudil v 1:30 a to jsem mu odmítla dát, pak ho bolí břicho a nepomůže to na usnutí. Takže se tam hodinu rozčiloval
Už několikrá vypadalo, že zabere, no po hodině usnul a vzbudil se v 6:10 a jedli jsme až teď ![]()
Tak jdu taky něco pozřít a vubudit Adama do školky, hezký den. U nás zase zamračený hned od rána.
hanucha píše:Holky ted jsem tu studovala v prikrmech a vsude pisou, ze do dvou let je hlavnim jidlem stale mliko - to jako mam tak dlouho kojit? A kdyz nebudu, tak bude mala pit UM? Ja myslela ze po tom jednom roce uz neni tolik mlika![]()
Hanu - jak já to chápu (taky jsem to někde četla), tak je to o UM. I když jedna známá má 1,5letého kluka (už druhého), který prostě UM odmítá, tak je odhodlaná ho do těch 2 let kojit. Klobouk dolu…
DODATEK: Ted jsem si přečetla, co psala Adys a i tu odkazovanou diskusi a můj příspěvek je tedy zcela bezpředmětný. A taky se budu muset nad tím zamyslet, zda UM bude to pravé.
voche- jojo ZOO ve Dvoře by se mi takz líbila, mám ji o fous dál než ty
Přehazovací rukojeť má Casualplay Vintage rezerve a opravdu ho moc nedoporučují, protože když přehodíš rukojeť, kopeš do koleček, protože ty přední 4 jsou vzadu a moc blízko u sebe.
No a sýrů a jogurtů mi sníme požehnaně, Áďa denně 1 a já dost často taky denně a až přibude Luky, to abych koupila jogurtovač. Adam to nechce jíst, ale Lukyna na to třeba naučím
Naši ho mají a máma dělá skvělý jogurt. Mlíko se u nás nepije, jen do pudinku,…
Adam někdy po 1,5roce začal UM odmítat, takže od té doby mlíko vůbec nepije, já mu kravské nedávám a ani ho nechtěl, teď teda tvrdí, že ho ve školce pije, tak nevím.
lenak píše: .No a sýrů a jogurtů mi sníme požehnaně, Áďa denně 1 a já dost často taky denně a až přibude Luky, to abych koupila jogurtovač. Adam to nechce jíst, ale Lukyna na to třeba naučím
Adam někdy po 1,5roce začal UM odmítat, takže od té doby mlíko vůbec nepije, já mu kravské nedávám a ani ho nechtěl, teď teda tvrdí, že ho ve školce pije, tak nevím.Naši ho mají a máma dělá skvělý jogurt. Mlíko se u nás nepije, jen do pudinku,…
Leni - jogurtovač nepotřebuješ. Domácí jogurt lze udělat jednoduše i bez něj. Zrovna nedávno jsem doma vyráběla (1 bio mléko, 1 Holandia - stačila prý půlka, ale dala jsem celou, 4 lžíce sušeného mléka. Do hrníčku si dát trošku mléka, do kterého rozmícháš jogurt a sušené mléko. Zbytek mléka do kastrůlku ohřát na cca 50stupnů. Pak tam dát obsah hrníčku. Celé to strčit do trouby na 3 hod na teplotu cca 45 stupnů - já to dala v jedné nádobě, ale lze to předem rozdělit do skleniček. Pak to necháš vychladit. Pokud bys to nechtěla dávat do trouby, tak lze na noc do peřin, nebo na teplé topení).
Ahoj holky,
k tomu srazu, jak navrhla Vochechule ZOO ve Dvoře Králové, tak to by asi šlo. Je to od nás 120km a trefím tam.
Takže kdyby bylo více lidí pro ten Dvůr, tak bychom jely taky.
A ještě jsem zapomněla včera napsat, že náš prcek se začíná plazit. Včera ho celý den bavilo, že jsem mu stavěla věž z kostiček a on ji boural. Ráno se k ní nedoplazil a večer už zdolal 50 cm
A tady je důkaz:
http://www.youtube.com/watch?…
A ještě jedny kolínka:
http://www.youtube.com/watch?…
Tak holky, tady dneska chčije a chčije. Je zima Kubík chrní, tak jdu zadělat na pizzu a uvařit si na ní špenát, dokud spinká.
chtěli jsme o víkendu vyzarit na delší vychajdu i s mlíčkem ale jestli bude takto tak asi zase budeme doma. Nebo natáhneme pláštěnky a hurá ven
![]()