Září 2007

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2349
9.4.08 10:48

My jsme se nyní vrátily z nákupů - byly jsme na Andělu v lékárně pro Bebu a dostali jsme 3 krabice rýžové kaše s mrkví zadarmiko. Jen nevím kdy to sníme, protože kaše nepapáme.
Jen jsem se vás chtěla zeptat zda někdo ty kaše se zeleninou dává, a jak to malým šmakuje?

Připojuju se k Marťulce, co se týče plenek a nočníku. Já i můj brácha jsme se museli vše naučit co nejdříve, se mnou měla máma jen mateřskou 4 měsíce apak byla doma „zadarmo“ žádná rodičovská nebyla až když se narodil brácha (1984) no a jelikož jsme šupajdily do tzv. „předškolky“ od dvou let, tak jsme museli být samostatný už takhle brzo.
Tedka si zase rýpnu já - mám kamarádku a ta má dvojčata - v lednu 08 jim byly 3 roky a do dneška si neumí samy obout boty tak aby byla pravá na pravé a levá na levé. Což mi přijde dost smutné, když od září mají jít do školky :roll: :roll:

A jelikož náš Jakub tlačí, když kadí, tak si myslím,že postupně najedeme na ten nočník, sice tu píšu že ho dojdeme kouopit co nejdříve, ale jak to tak vypadá tak na to nebude čas :wink: takže to zatím asi také řešit nebudu, možná něco přečtu než se do toho pustíme :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5846
9.4.08 12:35

Ahojte,

u nás taky bez zubů, začínají se pod sliznicí rýsovat dolní jedničky, ale kdy vylezou, je otázka. KAždopádně ohlodává, nač přijde.

Hanu - to špatné vstřebávání je celkem neobvyklé, ale kolikrát si děti neumí vytáhnout živiny jen z něčeho, takže třeba nepřibírají z mléka, ale začnou z příkrmů, nebo naopak, tím pádem se to neřeší jinak než dáváním toho, z čeho přibývá.

Zuzo - přeju brzké uzdravení, ať se ti to nijak nerozjede.

Ad nočník - obávám se, že ačkoli byl samozřejmě kdysi mnohem větší tlak na brzké vysazování a odplenkování, stejně to byla jen reflexní záležitost a děti v kuse zapomínaly a vesele si čůraly do bot do těch 18měsíců až tří let - probíraly jsme to svého času na podzimu 2005 - i tu kreativní paměť našich rodičů :wink: .

Žádný z Dalkových vrstevníků, ať začali s nočníkem kdy chtěli, nebyl spolehlivě bez plen přes den dříve než ve 20m - a to byly výjimky, většinou se staršími nočníkujícími sourozenci. Dalek si na nočník nesedl do nějakých 28 měsíců - řev jak hrom; pak, když jsme viděli, že pozná, že bude čůrat, a po zrušení sladkostí a psychické masáži na téma lentilky dostávají chlapečci, co chodí čůrat na nočník :lol: a provokativnímu uložení tří krabiček nahoru na linku, aby viděl, ale nedosáhl, provedl dobrovolně první úspěšnou akci, byl pochválen a odměněn a do týdne to fungovalo tak, že si během hraní sám vzpomene, sundá si slipy, vyčůrá se, vylije nočník do WC, donese mi ho na vypláchnutí a dožaduje se svých tří lentilek. Nehoda cca 1× týdně. Plínky má na noc a na ven.

S kakáním na nočník bych moc nepočítala, většinou se prckům nejlépe kaká vestoje a spousta z nich vyžaduje na kakání plenu, i když čůrají na nočník. Na Haně taky poznám, kdy tlačí, pokud jsme doma, rozbalím, podložím talířem s kuchyňskou utěrkou a děláme BKM. :wink:

No, přeju hodně úspěchů 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3329
9.4.08 12:54

Ahojte,
ja se fakt picnu, tak to Marianka chytla ode me :cry: Mne uz je lip, sice jeste soplim a obcas zakaslu, ale hlava uz neboli, jenze ta se dnes vzbudila a chrci to v ni jak ve starych hodinach a pekne kasle :( Zuzi tobe preju at se brzy vylezis a hlavne at nedopadnete jak my!

Jinak jsem dnes volala mamce a chtela to nocnikovani pekne vysvetlit, a vazne mi tvrdi, ze me od 9M vysazovali a postupne jsem se to ucila a od roka jsem proste byla uplne bez plinek (i v noci 8O), od 11M jsem se sama svlikla a po 15M uz i oblikla. Prej si to pamatujou presne pac jsme se kdyz mi bylo 14M stehovali z Chrudimi do Usti nad Orlici a v Usti pry uz jsem zadny plinky davno nemela :nevim: No ne ze bych jim neverila, ale stejne se mi to nezda :roll: No uz to radsi prestanu rozpitvavat :wink:

Martulko - tak zatim to se zoubkama vypada, ze rostou porad, pomalu, ale jiste…

Jdeme papat, uz se predem desim kde vsude to zase bude :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1678
9.4.08 13:14

Tak holky PPL dorazil, pošťanda taky, kámoška s dcerkou taky. Zanechali mi tu politý koberec kafem, ale přinesli obídek langoše tak jsme si pochutnali. Ten koberec je stjank tmavý a budeme ho měnit až se děti vyřádí. Už se mi nelíbí ale nic moc na něm nejde vidět tak do začátku jsme ho koupili úspěšně. A teď mám chvilku čas a tak písnu hodnocení na MMB, přijde taťka a pošupajdíme do Hypernovy. Záchod, koupelnu jsem umyla, vysála celý byt, utřela prach jen v kuchyni a obýváku. Ksichtík už je taky celkem normálně vypadající tak jsem spokojená. Se musím pochválit že jsem dokázala vypnout pc a jít něco dělat, většinou se nemůžu dokopat a nadávám jak je net žrout času.

Teď mi tu přišel leták na kočárky Herqules a mooooc se mi líbí tak jdu mrknout na cenu. Až třeba budu chtít to druhé tak tenhle by se mi mooocinky líbil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3790
9.4.08 13:54

Maxiku … mluvis mi z duse ;-)

k ostatnimu jen dodam … rodice mini a deti meni ;-) . ja kdyz jsem byla pred 15 lety v anglii jako aupair, tak jsem taky kroutila hlavou a rikala jsem si, jak to ti rodice muzou dopustit .. pleny ve 3 letech atd … to ja prece nikdy nedopustim, az budu mit vlastni deti ;-) .. jenze vlastni dite je vlastni dite a realita je uplne jina … :wink:

a jeste k tem nocnikum … polozim otazku … jak by vam bylo, kdyby se vas nekdo nasilim snazil po:,–(it na zachod, kdyz by se vam zrovna nechtelo nebo naopak .. kdyz byste treba uz byly ‚v procesu‘ a nekdo vam to prerusil a presmeroval vas na nocnik ap. ? ;-) mne by teda dobre nebylo … :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1678
9.4.08 14:22

Určitě s tebou Adys souhlasím.
Prostě můj názor je takový, že dítě se k tomu má vést pomalu. Pokud se mu to neukáže a nevysvětlí samozřejmě v době kdy už to bude moct chápat, tak na to nikdy samo nepřijde. Ono neví že nějaký nočník existuje, ale cpát ho tam před 1. rokem je fakt divné a zase dítě ve třech letech aby mělo plenu mi taky přijde divné. Prostě kolem drůhého roka bych začala vysvětlovat co to je nočníček a ukazovala na co je a to formou hry to je jasné. A kolem dvou a půl let bych už pleny začala vysazovat úplně nechala bych je jen na noc a to taky jen tak 2 - 3 měsíce. Sama to ještě posuzovat nemůžu jen píšu jak bych si to představovala a částečně jak jsem to viděla u ségry. Synovci teď byly 3 roky a fakt kdyby měl plenu by mi přišlo dost divné.
Ale každej ať si to dělá jak chce to pročůraný a pokajděný si stejnak pere sám, tak co. Si to pere v roce a nebo ve třech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2349
9.4.08 14:50

Marťulko, ještě k těm zoubkům, Kubovi když se prořezávali ty dva dolní, tak nejdříve měl asi jeden či dva dny bílou tečku a pak na týden zmizela apotom už tam zase po týdnu zůstala a začala vylézat ven…

Tak holky jsem na toho mýho zvědavá, máma mi už napsala kdy ta naše babi bude měnit ty okna, takže příští víkend budou chlapi sami doma a já pofrčím do Tábora, tak budu muset taťku nějak zaučit za ten týden, hlavně v oblékání a zapínání plínek (látkovek) je z těch cvoků trochu divý, ale musí holt u toho přemýšlet. KDyž vidím, že na jedné straně jsou kubovi kaťata trošku fest, tak je nezapínám na ten poslední cvoček :P :P :P :P :P
To bude žvanda, jen doufám, že nebude pořád jen volat :roll: :roll: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3790
9.4.08 14:57

Martulko .. jak rikam, predstava je krasna, ale realita je jina ;-) zvlast u deticek ;-)

mame toho ted nejak moc, zitra ma Ada ve skolce ‚oslavu‘ narozenin (je v cervenci, ale oni konci v kvetnu, my tu nebudeme, tak aby se na ty letni ditka nezapomnelo ;-) ), takze musime neco dobryho upect , dojet nakoupit, v patek tu budeme mit rodinu na veceri, v sobotu jdeme oslavovat narozky tchyne .. je ji 80 ;-)
no a vcera bylo konecne hezky a teplo, takze jsme dali prcka na sedaka, bez fusaku … parada! fotky jsou v galerce ;-)

jeste jsem zpetne chtela poprat Tomikovi vsechno nejlepsi ke vcerejsim 7 mesicum ;-) a predbehnu zitrek .. Ondraskovi k zitrejsim 7 mesicum ;-) .. :srdce: :srdce:
nevim totiz, jak mi to vyjde se sem mrknout .. ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6337
9.4.08 17:14

Adys, děkujeme :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2660
9.4.08 19:57

Ahojik,

koutecka-gratuluji k tehu

Musime se pochlubit mame za sebou prvni ockovaní,jupí.a ani jsme nemeli nakou velkou reakci ,jen bouli na zadecku.a ja se bala ze bude plakat a ona se te injekci smala.
Akorat s naušnickama musime počkat az po druhem ockovani.Nebyli jsme ockovany hexavakcínou ale nsakou setrnejsi.

kojení-prijde my ze kojim furt ani to nepocitam

Alino -jste pekne akcni rodinka a moc vam to slusi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2617
9.4.08 21:21

ahoj,

tak Áďa teda plínku už ve 3letech nemá, ještě se občas stane, že se zapomene nebo někdy v noci je nehoda. Plínu přes den nemá asi od 22měs. ale asi jsme začli brzo, protože nehody byli furt, ze začátku teda pohoda, ale pak si přestal říkat,… Na noc ji neměl asi po 3-4 měsících, ale jen díky tomu že nepil na noc a celkem přes den málo pil.
Ale asi je podle Alunky úplnš blbej, protože ve 3 letech nepoznal, kterou botu kam si dát (prostš to neřešil). Teď už je to lepší, ale i tak je má někdy obráceně. Ale kaničky si nezaváže, to snad po něm nechceš???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3790
9.4.08 21:35

Leni .. :-)

pravou a levou jsem nekomentovala ;-) .. uz mam ted na par dnu vybrano :lol:
adamovi bude v cervenci 5 a tkanicky taky neresim … na co? nikdy jsem nechtela (a ani nebudu) mit genialni dite, ktere se ve 2 letech samo oblece, zavaze si tkanicky, dojde si na zachod, samo se utre, atd. atd..
jsem rada, ze je zdravej a chytrej zase jinak … ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2617
9.4.08 21:45

Adys :wink: já jsem dneska nějaká rozjetá. Deptá mě ženská s kočárem, furt samé otázky, na které má odpovědi v inzerátu. Pak že převede peníze, teď najednou chce dobírku, chápu, ale je registrovaná pár dní, tak jí moc nevěřím, že si to převezme,...... o nebudu se rozepisovat. :roll: Občas je někdo fakt natvrdlej. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2617
9.4.08 21:53

Ještě starší fotky od Aliny

z března Lukášek a Karin

http://dominky.rajce.idnes.cz/…imi-_012.jpg /> ale ta tady asi byla, nevím :oops:

Někdy na začátku dubna
Lukyn: To mám harém

http://dominky.rajce.idnes.cz/…imi-_010.jpg

http://dominky.rajce.idnes.cz/…imi-_014.jpg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3790
9.4.08 21:57

Leni .. co nadelas :roll: . aspon ji ale odpovidas .. ja se ptala na par inzeratu a odpovedela mi jen jedna zenska .. ostatni se neobtezovaly .. a to jeste, ze by preferovala osobni prevzeti .. tak proc to hned nenapise do toho inzeratu …

ja ted cekam, az se Marky probudi .. chceme se jet podivat na kola pro Adu a cestou zajit na pizzu nebo tak neco … mufiny do skolky uz mam upeceny, jsem si ale zase vymyslela ‚servirovat‘ je ve zmrzlinovych kornoutech, tak jsem tady ted vystrihovala z kartonu diry, abych to mohla nejak prevazet … nemam na to ‚naradi‘ .. ;-)

Ada skoro vubec nechtel dosud slapat .. ma 2 trikolky a nikdy ho nebavily, ale vcera je prohanel, jen se od nej prasilo, tak pojedeme vyzkouset, jestli bude chtit to kolo .. rada bych …

super fotky … to je srandovni, jak jsou vsichni svetlovlasy .. nebo spis bezvlasy :lol: :lol: .. ja na to nejsem zvykla, tak mi to prijde legracni .. neberte si to osobne ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí