Září 2007

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3790
9.4.08 22:55
kat-ka píše:
Adys, a kdy jste Adámka poprvé ostříhali???

Katko .. ja ho tak nejak prubezne strihala od tech 10m .. hlavne vepredu, protoze mu to padalo do oci … pak sem tam vzadu nejakou tu lokynku, protoze se desne potil … ke ‚kadernici‘ jsem ho vzala, kdyz mu byl rok … ;-) .. v roce vypadal takhle

http://img.photobucket.com/…37SB4743.jpg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2349
10.4.08 08:17

Ad jídlo - tak Kuba zbaští nyní skoro všechno a pak to zapije ještě tak 180ml mlíka. Je to nějaký jedlík. Vždycky mu naložím do jeho mističky tak 3 pol.lžíce směsi - brambora,mrkev nebo brokolice a potom postupně ještě přidáváme, takže toho sní si myslím dost, a potom to zapije mlékem. Dneska zkusíme dát místo mlíka čajík.
Aby nebyl moc tlustý :P :P :P

Horní zuby jsou prevít, prosvítají jak psala Adys ale ne a ne vylézt :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
169
10.4.08 09:45

Ahoj holky,
tak já vás sotva dočítám …

add. horečky Sabrin .. kolečko u Dr. nic nepotvrdilo, takže 2 dny 40 a pak klid, no a teď to budou asi ty zoubky :roll:

Adys ty vlásky jsou super, takhle vypadal můj brácha až do školky, říkali mu holčičko a já plešounek byla vždy brána jako kluk :twisted:

Nočníček - před 1,5 rokem zcela zbytečné, ony ty naše mámy měly opravdu jiné podmínky než my :wink: Jasminka byla bez plínek v 2,5 najednou ve dne i v noci, ale třeba na delší cestu nebo na dovču jsem plínu ještě brala.

Človíčkov :! holky je to tam bezva, ale s našima kočárkama zcela neřešitelné :twisted: , 4-6 mamin ano ale jinak opravdu ne. Co takhle dětský koutek KIKA směr Brno, dá se celý zarezervovat pro nás a v případě hezkého počasí park Průhonice nebo Hostivař :?:

Papání- nechci to zakřiknout, ale Sabrinka jí jak jedla Jasmin a jsem naprosto spokojená, ráno MM, svačinka MM a ovoce, oběd malá slenička a někdy něco víc zelenina a začínáme masíčko, svačina MM, večeře kaše, v noci 2-3 koj MM :lol:

No a zítra jdeme na tu rehabku, tak uvidím
Mějte se zatím ahoj Joula

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5766
10.4.08 09:53

Adys,
super fotka, fakt, jsem „čučela“ jako puk. To my je tak budeme mít vlasů až za xxxxx let :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1039
10.4.08 12:17

Adys, take bych chtela takove vlasače. moc pekna fotka . ja se tak tesim na sponecky, gumicky, culiky a pozdeji i slozite ucesy. tak si budu muset jeste pockat :-) to je nespavedlive, holkam by mely rust vlasky prednostne :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2349
10.4.08 12:52

Tak dneska jsem zkusila zvážit Kubovi obídek, tak napoprvé dostal 100g brambor s mrkví a potom ještě tak 30-35g. Nevím zda ml ve skleničkách jsou to samé co g?
Ale zdá se mi že baští dost. A krásně u toho otevírá papulu a pořád by chtěl ještě. Tedka lozí v postýlce, je to takový malý herec, na dece se tváří jako šíleně unavený, mne si očíčka a jakmile je v postýlce tak ožije a šijou s ním všichni čerti :P :P :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1039
10.4.08 13:45

K bezzubym patrime jeste my :lol:
Vlozim vam tady fotku, jak jsme se vyparadily na navstevu k Lence. V galerce jsou jeste dve z navstevy. 

Jinak navsteva se povedla, a zvladly jsme i jeste jednu po ceste domu. (musela jsem vyuzit jedinecnou prilezitost, ze mam poradne auto. to moje male se pouziva vyhradne jako garaz pro kocarek).
Cestou zpatky ale Anika se tak rozervala, ze jsem rychle zaparkovala na trave vedle naseho panelaku, a nemela jsem cas a moznost hledat jine parkovani. Rano na aute byla boticka :( Tak prijeli cajti, uvideli mne s dvojcatkami, jedna navic zacala knourat. Tak mne politovali, pohoupali mne kocar zatim co jsem preparkovala a pry mam jen upozorneni :-) takze jedna z vyhod dvojcat je i tato :D
tak pokud by mne vyslo mit poradne auto, tak bych na sraz take prijela.

pochlubim se, co jsem dnes detem varila–pohanku s mrkvi a kuretem. a docela jim to jelo, a chutnalo to i mne. jsem odmalicka zvykla na pohanku, pouziva se u nas stejne casto, jako ryze. a v cechach potri pod zdravou vyzivu, to me kdysi prekvapilo. nevim od kdy muzou ci nemuzou mimina pohanku, ale zkusila jsem to.

do Vidne se nejspis nejede, ja jsem trochu nachcipana (vsem marodum brzke uzdraveni), a holky pokaslavaji :-( skoda, tak az za 2 tydny.
pa, uz Anika ječi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1687
10.4.08 15:03

Ahoj,

zdravím po pár dnech :D Nějak jsem nestíhala číst. Šimon má zase „špatné“ dny, furt bulí. Stále mu šmíruju pusinku, ale stále žádný zoubek :?

Jinak u nás vše OK. Byli jsme na očkování Prevenaru. Už 2 týdny dáváme příkrmy. Sní necelou (někdy celou) malou skleničku. Vařím tedy domácí a když nejíme doma, tak dávám kupované. Občas papá hezky a občas u toho dělá hrozné škleby. Docela mu chutná brambor kaše, mrkev s rýží, dýně s rýži. Večer dávám kašičku, té sní tak 100 ml. Začla jsem mu přes den dávat trošku vodičky, ale vypije jen málo, tak 50 ml za den.

Noci jsou stále zlé. Někdy se budí po 2 hod, ale někdy po hodině a chtěl by být furt u prsa. Takže už 2. noc praktikuji „kontrolované vyplakávání“. No, uvidíme, jak dlouho to vydržím a zda se to zlepší.

Šimon už se plazí. Taky si sám sedá. A po 4 couvá jako ráček :lol: Byli jsme na 2. lekci plavání a ohromně si to užíval. Furt výskal a cákal :lol:

Tak jdeme na procházku. Zatím pa všem :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1687
10.4.08 15:12
Hajar píše:

taky myslim, ze v 7M je na trenovani na nocnik prilis brzo… moje maminka nas zacala ucit asi od roku, ale sama priznala, ze „uspech“ je v sikovnosti maminky jak vypozoruje to dite…

[quote:fae76babc3]

Někde jsem četla, že dítě je schopno ovládat močení a kakání až od cca 2,5 roku. Noční ještě později. A že brzké nucení na nočník je pro dítě velmi stresující.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3790
10.4.08 15:18
Alina… píše:
Adys, take bych chtela takove vlasače. moc pekna fotka . ja se tak tesim na sponecky, gumicky, culiky a pozdeji i slozite ucesy. tak si budu muset jeste pockat :-) to je nespavedlive, holkam by mely rust vlasky prednostne :D :D

Alino .. presne tak, jak pises .. kluci vsechno vyzerou .. dlouhy prstynkovy vlasy, dlouhy rasy … atd … Marek teda nema ty vlasy, ale ma dlouhy rasy, i kdyz ne tak, jako mel Ada .. no presto me oslovuji a zastavuji zcela neznami lidi a skladaji mi komplimenty kvuli detem :roll:

ale neboj … holcickam taky dorostou a budou z nich krasny princezny… ony uz jsou i tak .. ;-)

PetoX .. jsem si rikala, ze jsi tu par dnu nebyla .. jestli te to potesi, tak Marek je ted taky posledni dobou protivka … nastesti spi pres den, ale ty noci jsou horsi .. rikam si, ze to snad brzo prejde ;-)

Joulo .. kde je presne ten KIKA koutek .. zkousela jsem to hledat, ale nedohledala … to by mozna taky slo … ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3790
10.4.08 15:21

no .. jestli jeste muzu k tomu nocniku ;-) … konkretne c.2 .. je sice pekne, ze maminka pozna, ze dite bude kadit, kdyz zacne tlacit, takze se dite vy:,–(i a vykadi do nocniku .. jenze jsem cetla, ze krome toho, ze je to prave zasluha maminky, tak je mozne ‚zadelat‘ na problemy v budoucnosti, kdy dite se nevykadi jinam, nez na nocnik a jen za urcitych podminek … ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1687
10.4.08 15:25
adys píše:
no .. jestli jeste muzu k tomu nocniku ;-) … konkretne c.2 .. je sice pekne, ze maminka pozna, ze dite bude kadit, kdyz zacne tlacit, takze se dite vy:,–(i a vykadi do nocniku .. jenze jsem cetla, ze krome toho, ze je to prave zasluha maminky, tak je mozne ‚zadelat‘ na problemy v budoucnosti, kdy dite se nevykadi jinam, nez na nocnik a jen za urcitych podminek … ;-)

Adys, k tomu, jak se dítě naučí kadit jen za určitých podmínek, mám zkušenost - syn mého bratránka - naučil se, že se při kakání musí svléknout do naha a ještě sedět na nočníku asi půl hodiny. Drželo ho to ještě v necelých 5ti letech (už na záchod). No a dovedeš si představit, co to bylo, když potřeboval na záchod a nebyl zrovna v bezpečí domova :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3790
10.4.08 15:33
petrax77 píše:
adys píše:
Adys, k tomu, jak se dítě naučí kadit jen za určitých podmínek, mám zkušenost - syn mého bratránka - naučil se, že se při kakání musí svléknout do naha a ještě sedět na nočníku asi půl hodiny. Drželo ho to ještě v necelých 5ti letech (už na záchod). No a dovedeš si představit, co to bylo, když potřeboval na záchod a nebyl zrovna v bezpečí domova :roll:

:lol: :lol: Peto … syn manzelova vzdaleneho bratrance to dela taky. musi se svliknout, sedne na zachod a jeste musi mit otevrene dvere :wink:

ale jemu uz je 20 ! :lol: :lol: :lol: radeji si to nebudu moc barvite predstavovat :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2349
10.4.08 15:46

Holky taky vaše miminka koušou pantofle a bačkory? Náš Kuba by nepotřeboval vůbec žádné hračky, vystačí si s mojí botou.

Tady je pod mrakem tak se mi nechce ani ven… 8O 8O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3790
10.4.08 16:08

PetoX … ted se divam na svoje SZ a ukazuje mi to, ze ta zprava ohledne srazu byla nedorucena. dostala jsi ji?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí