Poradna duly
Jana Čurdová
Ahojky maminy ![]()
tak už jsem úplně fit a dnes jsem byla na Floatingu a hezky jsem si to užila
Akorát jsem z něho nějaká unavená, tak se těším do postele. Manžel s Dádou byli na hokeji v Sazce Aréně, tak čekám, až se vrátí a půjdu spát. A jsem zvědavá na zážitky Dády, na hokeji byl poprvé ![]()
A Honzík teprve včera zjistil, že si může dát nohy do pusy, tak jsem si ho hned vyfotila ![]()
Zítra pojedeme k švagrové, tak si tam Honzíka uvážím, jsem zvědavá, kolik už přibral po těch příkrmech. Už se mi zdá na ruku pěkně těžký. Odhaduji ho tak něco kolem 8 kg ![]()
Peto , Honzík na tom s vláskama bude v roce také podobně jako Dáda, možná o malinko lépe ![]()
Katko , Michalka je pěkná píšťalka, to Honzík vůbec nepiští, jen občas řekne nějakou slabiku
Co ta dlažba, vybrali jste nějakou?
Adys , koukám, že máte doma každou chvíli nějakou sešlost, to teda klobouk dolů. Se Ti ani nedivím, že jsi to včera zabalila dřív a nechala jsi tam manžu ![]()
Hezký zbytek soboty a pěknou neděli ![]()
Ahojky,
jen v rychlosti. Musím se vám pochlubit
. Roste nám další, na řadě pátý zub.
Pá a hezkou slunečnou neděli.
Ahojky maminy a dětičky,
tady je zase krásně a mě chytla uklízecí mánie. Tak okna už mám hotová záclony vyprané i zavěsy, a linku mám taky konečně hotovou. Ta mě ejvíc štve. Je veliká a nebaví mě to včechno umývat. KOření jsem si rozdělila a doplnila a až se Kačenka vyspinká tak pofrčíme na procházku.
Bobeš si vymyslel další skříňku nad potník tak už jí udělal a když jsme jí chtěli přivrtat, tak to šlo děsně blbě, protože tam bylo železo. teď mě vyrušil ze psaná, protože v telce byla nějaká dechovka
a on mě vyzval k tanci
… mám to ale doma pošuka
…
Zuzi - tak to je super že jsi fit, tak se opatruj ať to vydrží dlouho, začíná být venku hezky tak ať nejsi zavřená doma.
Adys- ty vaše párty ti taky moc nezávidím, jo kdyby nebyli tak časté tak jo ale mě by klepla pepka. I když zase vy jste na to zvyklí a už to máte tak zaběhlé že??
Alunko - to jsem psala já s tou kosmetikou. Děkuju za super informaci, mrknu na to a zběhnu tam.
Petruš - já kojila do 6 měs., ale mlíčko ubývalo a ubývalo a to hlavně i proto, že to Kačenku nezasitilo a dávala jsem UM tak se to pomalu snižovalo. Teď dávám ráno UM dopoledne přesnídávku, pak zeleninku, UM, přesnídávku a trošku UM, a k večeři UM s dvěma odměrkama kaše.
Vlastně jsem to tak i plánovala do půli roka kojit minimálně. A to se povedlo. Mám známou co kojí ještě teď co je malé rok a půl a neusne jí jinak než u prsa a a je na ní děsně závislá a nesmí se od ní hnout. Jasně že to není jen tím kojením, ale podle mě do půli roka až do roka je tak akorát.
Kačko - Miška je pěkná pískalka. U nás se taky piští v jednom kuse, dokud si toho někdo nevšimne a když na to začneš reagovat a já se většinou k ní přidám tak zesílí a začne se smát…je to malá rošťanda…Na kolínka jí teĎ poslední dobou zkoušíme dávat, tak vydrží a chce i zapérovat, ale to jí ještě nejde to se vždycky rozplácne jak placička…
Tak hodně štěstí při výběru, ať se vám povede vybrat pěknou kvalitní dlažbu…
Jééé a gratuluju k dalšímu zoubku Katko. Mi stále jeden viditelný dost a druhý malinko, jsme nějaký zaseklý…
Ahojký
Teda Vás dočíst..to dá práci
Koutecká..moc gratuluju…
Adys:…koukala jsem do galerky..mareček je super..krásne delá mostík
Alino..krásné video..a koukala sem tam i na to plavání ve vane..super
Alunko…co mám podle tebe říkat já..když sem od porodu nesmela a nemohla kojit..a bebu kupuju pořád...........a i moje a každé díte má stejné nároky…myslím jídlo,oblečení, atd,,taky platíme nájem a i jiné veci..
dnes má míša 7 měsícu.....letí to
nabříško jsem dostala..silnejší antibiotika..a wonenzym..a ten beru 27 práškudenne..hnus..a pak se to bude nák snižovat…taky jak pořád špiním a nešpiním..tak mi daly prášky..prý mám zdeformovanou sliznici a ta prosakuje…prostě..ze me udelaly..trosku…
tak pa pa..musím jít,
Ahoj všem ![]()
teda dneska bylo nádherně
Byli jsme na výletě na Okoři. Vydrželi jsme tam od půl jedenácté do 15 hod. Udělali si delší procházku po okolí a zvládli i prohlídku hradu. Šíma byl v šátku a moc spokojený
Jen mě ted bolí hrozně hlava ![]()
Šimon se naučil dělat „horu“ (z kolínek vzepření na chodidla) a furt to dělá. vydrží i docela pěkně dlouho
Ale taky furt někde o něco naráží do hlavy. O židle, když pod ně zaleze, o futra, občas se skulí ze sedu…a většinou si trošku pěkně zařve ![]()
Pe´to z L. - to mne mrzí, že břicho stále není OK
A ten Wobenzym - no nevím, nevím. Táta se zná s přednostou chirurgie na Bulovce a když mu před 2 lety dělali plastiku břicha (táta je nemocný a jeden z důsledků bylo to, že se mu rozestoupily svaly na břiše, tak je museli sešít a nějak to tam celé zpevnit, aby držely u sebe), tak máma chtěla táto Wobenzym koupit a ten mu pan profesor řekl, že je to jen reklama a Wobenzym je zcela k ničemu, tak ať nevyhazuje peníze.
Tak půjdu asi do sprchy a brzy spát.
Čusík mamky,
tak víkend dost děs - hlavně noci, po bezstarostných nocích, kdy nebylo žádné buzení na jídlo, tentokráte od pátku 3× v noci buzení na jídlo.
Takže jsem docela utahaná z Kuby a navíc další „dítě“ taťka
![]()
Ve sporťáku se Kubovi moc nelíbí - nejraději by slídil po chodníkách na čtyřech. Docela jsou zajímavé výstupy v MHD - dneska to stálo za to.
Byli jsme ve Stromovce a tak bylo o zábavu postaráno. Dostal dneska poprvé ovoce - Frutapuru. Šmakovala docela dobře, jen na to není zvyklí na sladké, takže jsme to měli až na čepici
![]()
Petra L… já vím, že v každé rodině je to stejné, vše se točí kolem dětí, tatínků a hlavně penízků. Jinde si postěžovat nemůžu tak mě berte trochu s rezervou..... Jelikož ještě platíme hypošku skoro 10tis.měsíčně, tak to u nás je stále našponované.
Ale snad bude líp..
![]()
Když doma nadhodím, že bychom měli šetřit, tak se mi vysmějou. Na čem chceš šetřit? NO na tom jediném - na jídle. A to zase ten můj nedokáže, takže šetřím jen já
![]()
Jdeme uspávat.....
Martulko:díky za radu..už mám koupené balení tak to hold doberu a uvidíme…ale upřímne..je to humus..je to velké jako lentilky..a spolika thned ráno 9.. na obed..a večer to samé ..je hnus..
Alunko…nemyslela jsem to zle…já počítala že mě míša výjde taky dost…na druhou stranu…nechápu proč by se musela v domácnosti omezovat pouze žena..jako vždy…bych miláčkovi..jasne vysvetlila,že je na čase negurmánovat,ale začít se stravovat skromejšími jídly,a levnejšími,vždyt i ty mohou být dobrý,a pokud bude argumentovat že pracuje a potřebuje takovou stravu..tak at si uvedomí že i ty si v zápřahu 16 hod..i víc.a promin, i ty si zasloužíš občas rozmazlit a a z něčeho hezkého se potěšit,nejsme ve středoveku,kdy byl chlap na výšine a žena pod ním.tak podle me,by se mel omezovat a šetřit i on a ne jen ty sama,ho párkrát pošli pro nákup, at vidí co kolik stojí.a snad se zamyslí
tak dobrou
holky. … my jsme tady meli krasnej tejden … bylo i kolem 20C, kratkej rukav, no parada.
dneska zase zima, studenej vitr a lezavo .. tak se pripravte
. no ale v tydnu se ma zase oteplit, tak snad uz to jaro opravdu prijde naporad…
Martulko .. mne ty oslavy ani nevadi … mam to docela rada, protoze je prilezitost, jak se setkat s rodinou, kterou clovek dlouho nevidi.
PetroL .. at se ti brzo udela lip, jak fyzicky, tak na dusi ![]()
PetroX … tu ‚horu‘ Marek taky dela .. ja tomu rikam most ..
… dela to uz asi tejden, je fotka i v galerce … jenze co je nejhorsi, ze to dela i v noci, kdyz se probudi
ja si myslim, ze je proste tak nabuzenej ze dne, ze kdyz se v noci trosku probere, tak je hned na nohach, jenze jak je tak v polospanku, tak nevi, jak zpatky a zacne jecet … vcera v noci byl vzhuru snad kazdou hodinu
.
ale dneska dokonce naznacil trosku pohyb vpred
, tak jsem zvedava, jak dlouho mu to bude trvat … myslim, ze nez dorazime k nasim, tak bude lezt ![]()
no nic … hezky zbytek nedele … ![]()
Kato … gratulujeme k dalsimu zoubku … pani .. se teda Misa rozjela ![]()
Voche .. podarilo se ti stahnout to video? ![]()
Petra L… mluví mi to z duše, když ho pošlu na nákup tak dostane penízky, když ještě nemá výplatu a diví se že má koupit jen to nejnutnější co schází doma, no a stejně prostě on si tu hubu neošidí..... Ale to je můj největší úkol v naší domácnosti ho prostě donutit.....
Jinak zuby - Jakub stále jen dva ale ostatní už jsou tak naběhlý, že se snad utž také proříznou, jinak leze o 106 a staví se také, udělal již pár prvních krůčků, ve středu jdeme na rehabku, tak nás opět nepochválí…
A víkend bude pracovní - ale miláčkové raději pojedou k babičkám s semnou nemám odvahu, Kuba je nyní dost fixovaný na mne. Jak mě nevidí tak šíleně ječí… no tak uvidíme
![]()
Přeji hezký den holky,
Petruš.L. to s těmi tabletami ti psala péťax77, né já. JInak holky drž se, musí to být hodně nepříjemné a tolik prášků to je teda síla. Mě teda nevadí polikat tak velké prášky. V těhu jsem brala troje vitamíny a takhle velké jsem je spolkla tři najednou. Ostatní říkali že by se z toho
. Tak ať to máš brzy dobré.
Adys - to je pravda, když si na to zvyknete tak jo. A zase když se jedná o rodinu je to něco jiného než cizí že??? To vždycky potěší. Tak vy místo nočního krmení přecházíte na cvičení????
Alunko - Bobeš si taky rád dopřává hlavně salámky, sýry a sušenky. Má štěstí že to na něm nejde vidět. Ale já jsem mu říkala že by mě nanapadlo koupit sušenky. Já většinou kupuju vše v akci, máslo, mlíko celý balík chleba tak dva třia dám ho na mrazák atd. teď jsme se rozhodly zhubnout a to razantně teda hlavně já. Takže kupujeme spíš ovoce a zeleninu a zdravou výživu a omezujeme hodně jídlo, hlavně sladké. Nejvíc nás vyjde Kačenka ale tak s tím jsme počítali a to je samozřejmé. Tu prostě neošidíme i kdybysme neměli co do huby.
Musíš manžela nějak srovnat. Prostě jdi na něj psychologicky. Mi ženy to přece umíme
.
A kdepak máme Monču
????
Dneska je tu krásně tak vyrazíme už dopoledne ven. Teď dám Kačce přesnídávku a ačajík a půjde spinkat. Já se obalím strečkou a budu jszdit na orbitreku a upeču koláč. A pak půjdem ven. Vařeno a uklizeno máme.
Tak pa a dneska večer ještě snad nakouknu… ![]()
Dobré ránko ![]()
Tak snad se nám zlepšují noci. Od středy jsem nechávala Šimonka v noci plakat
A první úspěch se už dostavuje. Namísto buzení po 1 až 1,5 hod, se dneska v noci vzbudil v 23:30 na kojo, pak někdy okolo 3, to jsem ho nechala plakat, pak v půl páté, na kojo a pak v 6 skončil u mne v posteli u prsa (to jsem si chtěla ještě pospat
). Tak kéž by to takhle zůstalo ![]()
Venku je fakt nádherně. To si užíváme to hezké počasí od Adys
Já pojedu na poledne cvičit do Říčan a odpo vyrazíme na procházku.
Nevím, zda jsem psala, ale už máme jídelní židličku (bílou z Ikey) a je skvělá a Šimon tam papá lépe, než v lehátku. Tak jsem moc spokojená.
Hezký den všem ![]()