Poradna duly
Jana Čurdová
Ahojky,
tak další "plakací " noc za námi. Radek už dokonce šel spát do obýváku.
Šimon včera objevil kouzlo šuplíků
Bavilo ho to asi hodinu, jen vysouvat a zasouvat šuplík. Taky se to zvíře doplazilo z obýváku přes chodbu do ložniče, musel zdolat 3 prahy, ale zdolal. V ložnici jsou totiž ty pěkné šuplíky
![]()
Ahoj holky,
Brokoličko - tak držím pěsti ať to masírování a kapičky pomůžou, abyste nemuseli do nemocnice. Myslím na vás holky. V hypernově jsme byli taky a taky jsem nakoupila dost přesnídávek a na zkoušku skleničky s masíčkem. Ale začnu je dávat až tak v 7 měs., protože jsme i později začali papat zeleninu. Akorát tam měli kosmetiku Hiip a nám už dochází a zapomněla jsem na ní. Jsem ale blbá fakt
.
Barčo - to je mi líto že má Tomík atopický ekzém. Ale n¨teď už ho má skoro každý, podle mě mají všichni buď alergie, astma a ekzém. Je to hrozné, když vidíš jak se pořád drbe, ale moje ségra ho měla od tří mšs. a její syn ho má taky. Pamatuju si že ho pořád mazala. Teď už papá i trochu čokolády, ale ryby, bílek a to ostatní to nesmí. Ale nato si rychle zvyknete. Vymáte super to že máte kousek moře. Což je pro vás super.
Co teda doporučuju je zrušit záclony, koberce a ve v čem se můžou držet ty breberyk co nám nevadí, ale ekzemářům dělají neplechu.Ale to ty už máš všchno vyčtené že???
Alunko - já už od tohodle týdne taky nekojím. Sunar používáme BEBU a taky nám to 800g bal. vyjde tak na týden teď když dávám ovoce 2× denně tak na 14 dní. Jo holkt jsme do toho prcka šli s tím, že to nebude levné a kort v dnešní době kdy chtějí všichni na dětech vytřískat. Ale naštěstí mám partnera co i kdybysme neměli co do huby tak se o nás skvěle postará. Prostě to chce šetřit a neutrácet za kraviny. Nejprřednější je dítě.
Včera jsme v Jysku koupily polštáře tak jsem se hezky vyspinkala a jediné co mě zase totálně nas…lo tak to byl opět komár, Bobše kousnul do nohy a mě lítal kolem hlavy tak jsem hned skákla pro ten blbinec co nám přišel a už to bylo dobré.
Ahojky maminy ![]()
tak se konečně hlásím, už je mi lépe a snad už to bude dobré
Včera odpoledne jsem měla ještě 38,3 a večer jsem měla jen již zvýšenou teplotu. A dnes jsem již bez teploty
Kluci to nechytili, snad jim to tak již vydrží.
Hanu , je mi líto Marianky, že to od Tebe chytila. Snad to není nic vážného a brzy se z toho dostane. Držíme jí palečky!!!
Adys , Áďa byl pěkný vlasatec, to Dáda v roce vypadal takto ![]()
http://rodina.cz/…cn1842_2.jpg
…a jak tu spal někdo o těch řasách apod… tak Dáda má také pěkně dlouhé řasy po mamince ![]()
Nočník , tak ještě moje zkušenosti
tak poprvé se Dáda vyčůarl do nočníku v 16 měsících, ale to byla samozřejmě náhoda
V 21 měsících byl bez pleny přes den a to i v autě na cestách. Na noc jsem mu pleny ještě dávala a asi od 2 let se do nich už nepočůrával, ale já jsem neměla odvahu mu jí sundat, co kdyby náhodou…
Tak bez plen byl od 27 měsíců
A třeba mému synovci byly před měsícem 3 roky a pleny má pořád a o nočníku nechce ani slyšet
Každé dítě je holt jiné a samo si rozhodne, kdy už je na nočník připravené ![]()
Brokoličko , moc držíme palečky, aby se to očíčko kapičkami a masírováním zlepšilo a na žádný proplach jste nemusely
Maso , začala jsem dávat po necelých 4 týdnech, co začal jíst zeleninu
Leni , tak to je super, že je Áďa ve školce spokojený a líbí se mu tam spaní
Snad už mu to vydrží. Dáda ten už je dávno v pohodě, tak jsem ráda. Když si vzpomenu, jak jsme si tady stěžovaly, že nám brečí ve školce, že tam nechtějí být..... ![]()
PetoX , Šimonek je pěkně zvědavý, když Vám takhle hezky leze po bytě a ví, kam se má dostat k těm šuplíkům ![]()
Za 14 dní začínáme také plavat, tak jsem zvědavá a moc se na to těším ![]()
A víc už nestihnu, Honzík je vzhůru, tak mu jdu dát svačinku
Tak šuplíky naše Kubu zas až tak moc nelákají, na chodbě máme vestavěnou skříň a máme tam zrcadlo a šoupačky, takže je nyní věčně ve skříni a probírá tam hadry.....
![]()
nebo když nutně potřebuju na WC, tak už letí do postýlky, ale jen co ho tam položím tak se postaví, kdyby nebyl v postýlce, tak mi stojí u našich postelí a sune se do stran, ale hlavně zkouší co se stane když se pustí, takže držkopády na denním pořádku.
Vždycky jsem sice u něj, ale je to rychlost. Ale jen se oklepe a leze dál!!!!
u nás stále lezení neprovozujeme. Kačka pořád jen ručkuje dokolečka a plazí se dozadu. Na kolínka ani náhodou, dvakrát se o to pokoušela že se zabořila čumáčkem do země a zvedala prdku a snažila se dostat na kolínka ale ted zase nic. Tak až se jí bude chtít tak si poradí. teď spinkala 2 hodinky já zase mrkla na MMB a objednala na léto overálky. A dneska mi dorazili ty capáčky. Jsou všechny moc úžasné. Vyfotím a pokud mi sem půjdou vložit tak je sem dám. Jak jsme dělali ten nový systém tak mi sem nejdou vkládat fotky tak se na to musím podávat, teda spíš Bobeš. Dneska asi uměju okna. Uvidím jak se mi bude chtít.
Leni - to je super že tam Áďa spinkal a bylo to ok. Třeba se mu to zalíbilo a nebude mu to dělat potíže. Ty čepičky hned jak jsi sem dala poprvé odkaz jsem objednala jednu takovou lehkou a druhou trochu teplejší a je to šáteček. Sice je to trochu větší točí se jí to na hlavičce, ale až bude sedět peněji a nebude šmrdolit s tou halvičkou tak to bude lepší. Ale jsou moc hezké a opravdu hodně pruží.
Zuzi - Dáda je kouzelný na té fotce. Kačenka má taky černé a dlouhé řasy, já je mám dlouhé a Bobeš taky a hezky husté. Tak doufám, že je bude mít po něm husté a vlasy taky. Já je mám hodně jemné a pak je to jak když tam mám 00prd.
Ahojte,
tak tady dneska zase prsi…uz treti den, tak ani nemuzeme moc na dlouhe prochazky…vzdycky jen vybehnout ven s pejskem a Tomikem a bez destniku…protoze mam jen dve ruce a plastenku jsem jeste nekoupila…no musim to napravit…
Petro, Alunko…vy teda mate sikulky, jak se uz pohybuji…no u nas je to jeste porad o tom lezeni
a rozcilovani se a koupani.....budu ho muset asi vice nechavat samotneho, ale to je rev, kdyz nesedi u maminky v naruci..... ![]()
Kacko, syr je klasicky kvalitni parmazan nebo grana.....dlouhodobe zrajici asi cca 20 mesicu…tak davame granu, ale mela bych zacit primichavat syry typu philadelf. nebo ricottu a to jsem jeste nedavala nebo detske syry ve sklenickach tady jsou od 4 mesicu.....ty obcas primichavam.....
Martulko, tady nam ryby zakazali do jednoho roku.....prodavaji se tady taky ve sklenickach…tak po jednom roce uvidime…s vajickem nespecham jen nam na poradne rikali, ze musi mimco spapat vajicko, aby mohlo byt naockovano, ale ted uz si nepamatuju na co.....to se musim zeptat… ![]()
Vsem bezva den!
Barca a Tomik
Tak Kubík zatím ještě spinká, už je to hodinka, takže za chvíli bude budíček.
Ale stihla jsem toho docela dost - poprvé za celý týden jsem se v klidu najedla mňam
![]()
Stihla jsem vynést smetí, umýt linku, a nádobí, a udělat si manikúru.
Abych neměla drápy jak čarodějnice.
![]()
O víkendu budu zacvičovat taťku do „mateřských povinností“ a podle úspěchu se rozhodneme zda na úklid pojedu jen já nebo celá rodinka. Má z toho manža docela vítr
![]()
Oproti včerejšku tu dneska svítí sluníčko, takže zabalíme knížky a hurá do knihovny......
Asi si vypůjčím nějakou odbor. literaturu ohledně nočníků
![]()
A budu se řídit asi vašima radama. Moje máma je také jedna z těch, co preferují nočník už od doby kdy mimi samo sedí… No uvidíme co se dočtu.
A tímto končím s nočníkama!!
![]()
petrax77 píše:adys píše:Ne, žádnou SZ nemám
PetoX … ted se divam na svoje SZ a ukazuje mi to, ze ta zprava ohledne srazu byla nedorucena. dostala jsi ji?![]()
Zkus to prosím poslat znovu. Díky.
PetoX .. poslala jsem ti to znova .. ![]()
jo .. a myslim si, ze ten kluk pritelkyni nema .. ![]()
Baruš - to slyším poprvé to s tím vajíčkem aby mohlo být naočkované. To jsem zvědavá co napíšeš. Ale je fakt že všude je to jiné.
Je to teda trochu z jiného soudku, ale holky slyšela jsem, že se nikde jinde v Česku když jsou děti do první třídy nedávají kornouty. U nás tady jo ale mám pocit že mi někdo říkal a jako proč to dáváte? Tak jsem se divila že to lidi neznají.
Tak mi písněte jestli se u vás myslím tím všech dáváají na první školní den kornouty a do nic h laskominky. U nás tedaju
mňam mňam…
Zuzi .. tak at jses brzo 100% fit ![]()
PetoX … u nas taky byly supliky objeveny …
, spolu s knizkama na policce … ![]()
Barco … mate super fotku v galerce .. prijdete mi tam jako takova ta italska rodina z filmu
. to bylo z nejake oslavy?
s temi syry je to fakt zajimave .. no jo italie ..
ale taky by mi to prislo pro maly deti hodne soli …
. ale jak rikala Kacka … prezijou ![]()
Leni .. diky za odkaz .. ![]()
Brokoli … tak uvidis, jak to dopadne s tim ocnim kanalkem. nekdy ta masaz a masticka pomuzou, ale nekdy se fakt musi udelat to proplachnuti. zrovna minuly tyden na to byla diskuze na BC … necetla jsi?
ono se to zda horsi, nez to je, ale spis jsou to nervy pro rodice a detem to zase az tak moc nevadi ..
. to bude dobry, uvidis.
Martulko .. kornouty se u vas davaji na zaklade nemeckeho vlivu …
. nemyslim si, ze jinde v Cr se to praktikuje .. na jihu cech urcite ne
. ale vim, ze v nemecku se to dela, tak bych rekla, ze proto .. ![]()
Barčo- vy už lezete?
Bílek z vajíčka je fakt sviňstvo na alergii, Adam má prý na něj pořád alergii (z testů zkrve). Některé vakcíny jsou na bázi vaječného bílku )myslím na klíšťata a chřipku) a Dr. mi ho na klíšťata kvůli tomu nechce naočkovat ![]()
a na kožním nám také jako jediná omezení v jídle řekli ryby a vaječný bílek, ale já toho asi nebudu dávat víc. Uvidím. Příští pátek jdem na alergo, pak budou tak za 3týdny výsledky. Tak uvidíme, jeslti budem omezovat něco dál nebo co bude ![]()
Brokoli … kdyztak mrkni na tohle http://www.rodina.cz/clanek5603.htm
sice tam pisou hlavne o novorozencich, ale nejaky info si z toho vyberes …
Leni .. ja myslim, ze Barca mela na mysli lezeni .. jakoze Tomik lezi … , ale neleze
.. ono bez tech hacku a carek je to stejny ![]()
no vidíš, Adys, to mě nedošlo
Už jsem se zarazila nad tím koupanim (tak jsem nevěděla jestli houpání, nebo kopání) ![]()
Ale Barčo neber to špatně, tak jsem to určitě nemyslela, že bych tě chtěla opravovat, já o sobě vím, že mám moooooooc překlepů
![]()
Tak Kuba dneska na váhu zbaštil 170g brambory s mrkví. Nechtěl už ani zapít, a krásně otevírá pusinku a nikde nic nematlá. Jdu ho hlídat, aby neslítnul, zase se postavil
![]()