Poradna duly
Jana Čurdová
To je snad zázrak, Jakub už spí hodinu !!!!
![]()
Jen ať to nezakřiknu ![]()
Ahojky,
u nás víkend nic moc - zase jsem nemocná
. Dneska už je mi líp ale sedlo mi to na hlasivky tak mluvím jak nějáký puberťák. Nemám dočteno, jsem KO a vůbec nic se mi dneska nedaří
Noc zase šílená - spaly jsme asi 4 hod, ráno se mi hned podařilo… rozbít sklenkou umyvadlo ( odletěl kousek smaltu), pak mi málem spadnul foťák na zem, rozbila jsem skleničku, šíleně jsem se kopla o prah do prstu, když jsem vytírala tak jsem si vylila kýbl plný vody na schody… a to všechno jsem stihla do 11 hod. dopoledne
tak jsem si řekla že už raději nic dělat nebudu ( měla jsem v plánu ještě žehlení) a šla jsem s Jančou a psama ven. A co myslíte že se stalo… správně - zmokla jsem jak hrom..
Odpoledne jsem byla hnusná na manžu..
a pak mi Miša nějak pokazil pc že mi nejedou cd.. vůbec nevím co s tím pořád mi to ukazuje že na cédéčku nic není
V sobotu jsme konečně koupili kartu do foťáku tak jsem mohla natočit nějaké nové video ( kameru musím dát opravit)
" Přípravujeme se na potápění ":http://www.youtube.com/watch?…
" Malý figurant ":http://www.youtube.com/watch?…
Mizím na kutě
Přeju klidnou noc
Ahojte,
koukám že to tady moc nejede…
Já nemám na nic náladu, jsem nějak vysátá, asi po té nemoci.
Taky hlásím lezení o 106. Nedokážu si představit mít větší byt než náš 1+1
Ještě do středy máme atb, ale jí je už dobře, leze jak mravenec a zvědavá je jak stádo opic
Dokud dřepím v pokoji, tak si hraje a moc si mě nevšímá, ale jak se hnu, tak valí za mnou jako pejsek, i na záchod
No a dneska dokonce přelezla i schod na balkon, nemluvím o tom, že se u našich naučila skákat po hlavě dolů z postele (samozřejmě ji vždycky někdo chytí za nohy).
S jídlem je to pořád nic moc. Dostaly jsme se na půlku malé skleničky zeleniny k obědu, víc prostě nechce a nechce, nenadělám nic. Taky jsem zkusila dát kaši, ale to taky nic moc není. Ne že by ji to nechutnalo, to ona to nakonec sbaští, ale spíš mi přijde že ji to nebaví. Z prsa je to prostě za chvilku hotovo a může se dál věnovat lumpárnám, kdežto takhle to zarebe víc času.
Holky - jak děláte kaši??? Já když ji udělám podle návodu (mám tu od Nestlé rýžovou, dávám do MM), tak je to řídký jako samotný mlíko, hustá se mi povedla poprvé dnes a to jsem dala skoro trojnásobek kaše než je v návodu
S tím naším stylem jídla lžičkou to byl horor, takže jsem rezignovala a čtyři dny ji učila pít z flašky. To se naučila včera. Ach jo, popravdě mě to teda moc nebaví. Vy už všichni hezky papáte a my budem do 3 let kojit, jak to tak vidím ![]()
Tak trochu přemýšlím, že bych teda zkusila aspoň ovoce, ale naděje si moc velké nedělám. Včera mi teda ukradla šlupku od avokáda a oblizovala se až za ušima, dnes jsem zkusila dát pidikousek banánu a jelo jí to (aby ne). No ale spíš to bylo ze zvědavosti, kdyby dostala plnou dávku, tak si myslím, že to bude jak se zeleninou a kaší ![]()
No takže takhle my bojujem, tak nějak vás sleduju, ale reagovat jsem neměla moc náladu.
Jo a ještě se zeptám, myslíte že má cenu zkusit už i skleničku s masem nebo je to zbytečný? Stejně pořád v podstatě plně kojím, takže asi nemá že?
Dobrou noc!
Ahojky všem,
tak jsem zase tu. Byla jsem se Šimonek v pátek a v sobotu u našich a v neděli jsme byli na výletě, tak jsem se vůbec k netu nedostala.
Maruško -díky za ten odkaz. Mrknu na to. Cchceme jet až v září. Byla jsem u naší sousedky (tedy u rodičů), co má cestovní agenturu, dala mi hromady katalogů, doporučila nějaké hotely a taky, abychom si počkali na last minute, že v září jich bývá dost. Stále totiž nemáme pevný termín (resp. Radek v práci), tak bychom stejně ted nic ještě nekoupili. Chceme hlavně pěknou lokalitu, aby bylo pěkné okolí na procházky a výlety a aby to tam bylo vhodné pro Šimona. Budu tě určitě informovat ![]()
Zuzi - jééé, to ti závidím, že budeš hlídat takové mimi. Já už ani nevím, jaké to bylo, když byl Šíma malý ![]()
Pítko - máme DM hrneček a naprostá spokojenost ![]()
Katko-H - taky si musím objednat k zubařce. Uff, vůbec se mi nechce. A bude mi předělávat jednu plombu, tak se netěším.
Spaní v noci - holky, u nás je to furt katastrofa. Šimon chce být furt u prsa. Vydrží plakat i dvě hodiny (vždy tak 5 min bulí, 5 min spí), nejčastěji mezi 2-5 hodinou
Už jsme z toho oba unavení. Radek občas jde spát do obýváku a ze mne je chodící mrtvola
Zkouším všechny rady z chytré knížky a je to na prd…
A musím se pochlubit, po plazení už Šimon zkouší i lezení po 4. Taky se na všechno sápe tak, že se vytahuje ručičkama a klečí, nebo jde i na nožičky. No ale hlavně furt někam padá a do něčeho naráží. Už má 2 modřiny ny obličeji ![]()
Zoubky - u nás stále nic. Tak jsem pořád v očekávání ![]()
Cvičení - v pátek jsem byla na jiném cvičení, než běžně chodím a dostaly jsme tak zabráno, že ještě v neděli jsem se skoro nemohla hýbat. Hlavně břicho dostalo zabrat. Ale to je doooobře ![]()
Adys a Maruško - to teplíčko vám zavidím ![]()
A Maruško - taky dodatečně vše nej nej k tvým narozeninám ![]()
Holky, musím končit, tak pěkný večer všem!
Hanucho - pro tebe ![]()
Dneska jsem dala prvně maso. Snědl půlku malé skleničky. Byla od Hipp (zelenina, rýže, kuřecí) a překvapilo mne, jak je to řídké.
Jsou dny, kdy sní celou malou skleničku a někdy (tedy většinou) tak 2/3.
Kaši - dělám mléčnou rýžovou od Hipp (bez přídavku cukru, ale je tam nasládlá syrovátka, takže je dobrá) a nevím, co je v návodu, ale já dělám pořádně hustou (jako kdybych dělala kaši pro nás). Prostě na lžičce drží pevná hromádka
Kaše sní pěknou porci - odhaduji, že dávám tak 1 dcl vody a do ní 4-5 plných polévkových lžic kaše.
Ovoce - zatím jsem taky nezkoušela. Až tak za 2 týdny.
Co občas zkouším - dávám mu líznout jogurtu. Já si vždy dopoledne dávám bílý jogurt a on tak hladově na mě kouká, tak mu dávám trošičku. Sice se vždy zašklebí, jak je to kyselé, ale stále loudí ![]()
Kojím - jak je potřeba, ráno, dopoledne, po obědě (tak hodinu po zelenině), odpoledne, a před usnutím (i když to chci začít vynechávat, protože tý kaše sní hodně) a v noci tak 3×.
Čajík nebo vodička - vypije tak 100 ml za den. Spíše ho na to učím a dávám mu zapít jídlo, protože nechci hned po jídle kojit (on je schopen sníst zeleninu a vycucnout plný prso a pak je přecpaný a zvrací).
Ahojky,
tady bylo dneska krásně,šli jsme na zmrzlinu,pobyli na zahradě..príma
Zuzi - 7-týdenní mrňata na hlídání neberu
jen pochovat a vrátit
..ale užij si to ![]()
Hanu - my to měly taky ze začátku s tím jídlem nic moc,ale teď už dlabe pěkně zeleninu a ovoce i masozeleninový…nedělej si hlavu - nechce - nechce,hlavně v klidu,ono to časem přijde,asi jí to od tebe šmakuje nejvíc ![]()
lezení,zuby - ani jedno ani druhé,to my takhle ucpané kanálky a špatné kyčle,na to jsme experti
![]()
Monča - taky jsem dneska měla dopoledne jako ty, začlo to tím,že jsem nesla Klárinku a spadla jsem s ní z posledního schodu na schodišti,mám sedřené koleno,ale Klárce se naštěstí nic nestalo,jen se tak na mě podívala
potom jsem si dávala na hlavu pěnové tužidlo a celé se mi rozprsklo o komodu v koupelně a když jsem škrábala brambory,tak jsem vodu z mísy rozlila po stole a po zemi..asi nějaké erupce
![]()
Mějte se http://www.beruska8.cz/…cky1/289.GIF
Mono,Brokoličko dneska ale přece není patek 13týho,nebo jo?
Ale aby Vam to nebylo líto talk ja mam zas blbej vecer,asi z toho ani neusnu.
Haraj my cubiny,no a tady na vesnici je to samej napadník,jeden tu byl nalepenej furt,furt nam ochcaval barak,drapal na dvere ,uspinil nam nater,atd.majitele sem uz n to nekolikrat upozornila at si psa hlidaj a nenechavaj ho furt potulovat.
No a dnes večer se mu to stalo osudnym,dostal se k nam na pozemek a tam ho psi zakousli a zrejme my nakryl mou beznohou cubinu,brezost neprezije.tak sem ztoho všeho cela naka spatna.
Peti,
ten hrneček z DM, máš od šestého měsíce? Míša mě z toho nechce pít, tak přisuzuju, že je na něm moc velká díra. Ten od tři se mi nechce kupovat, asi ještě počkám. Ještě k tomu spaní, nezkoušela jsi mu dát čajík a nebo vodu, ale to by asi nepomohlo, že? Je zvyklí od tebe.
Holky, vy máte teda smůlu
, u mě je taď naprd ty zuby, jinak se zatím žádné katastrofu nekonají, ťuky, ťuky na dřevo
.
Také pro Hanu ![]()
Zkus to ovoce, třeba jí to bude víc šmakovat. A nebo zkus jí tu zeleninu uvařit. Třeba bramboru a do toho květák a uvidíš, nedělat to tak řídké a třeba ji to bude chutnat. Ono je to těžké. Lehce se radí a skutečnost je jiná. No jo, mlíčko od tebe je pěkně sladké, tak se nedivím, že ji to chutná, což?
ahojky mamky,
mám na vás otázku - čím jste začali u ovoce? Jako myslím zda ze skleničky,Frutapuru nebo čerstvé nastrouhané? My jsme začali před 10 dny Frutapurou a nechce mi jíst čerstvé jablíčko, tak mi poraďte jak na něj
![]()
Jinak včera přes den děs, babičky mi ho o víkendu stále nosily, tak chtěl jen ke mě a chovat, docela síla, když doma to bylo jak po boji. A navíc ta potopa ráno v kuchyni
![]()
No manža ten kohoutek neopravil,kape pořád, takže budeme reklamovat baterii, už jsme takto jednu reklamovali. Tak snad to bude OK.
Tedka peru 2 pračku, mám tam ještě tak 3, (povlečení, prostěradla - ty musím zvlášť protože barví
) no a tmavé.
Ale není to kam pověsit, tak asi až zítra.
Jinak tady leje a je hnusně, bléééééééé já chci sluníčko
![]()
Ahojky holky,
tak jse mvás dočetla. Kačenka se žmoulala tak dostala čajík, moc tomu nedala ašla na kutě. Vypadala jako jo budu spinkat a po 10 min. slyším jak na tahuje medvídka. No ale je hodnáý tak jí tam nechám a třeba zabere.
Mončo - tak to byl teda den blbec. Takovej případů to by mě kleplo. Ale vím co to je jednou za čas to mám taky. Videa jsou moc krásná. Je pěkné že se koupou spolu to je moc roztomilé. Já se taky vždycky chtěla koupat se ségrou ale ona se mnou ne, protože jsem jí pořád čůrala do vody
, ale nechtěně. Za to nemůžu
… A pejska máte pěkně vycvičeného…já bych se báala kdyby na mě takhle štěkal…
Adys - teda ty máš doma spúortovce. Takhle si troufat už na schody, teĎ už se opravdu nezastavíš. Ale je opravdu šikulka buď ráda.
A vy ostatní co už vám lezou taky. U nás doma je taky spoustu nástrah, ale pokud je odstraním tak tu nebude nic.
U nás se stále neleze, zub povyrostl a zase se zasekl, a začalo se žvatlat ma, ba bu,a spíš jako huuuhuhuuu a pusinku špulí do 0…tak aspoň něco…jsem zvěsdavá kdy se té naší princezně bude chtít popolézt. Když jí vfemu pod bříškem a nadzvednu tak skrčí nožičky ale jak jí položím tak šup zasye se rozplácne…
Kačko - taky musím k zubaři a na gyndu, přece jen už je to půl roku tak na preventivku musím…ale vůbec se mi nechce…
Včera jsem potkala pani co měla termín v listopadu ale rodila o skoro jako já a má chlapečka 8kg a je to pořádný melounek…mocc krásný a vůbec nevypadá že je nedonošený…a už mají taky zuby dole a dva…
Ahojky ![]()
Alunko, já jsem začala také Frutapurou a když jsem mu pak dávala nastrouhané jablíčko s banánem, tak se u toho pěkně šklebil, ale snědl to. Teď mu do té Frutapury přidávám nastrouhané jablíčko, nebo namačkaný banán a jí to v pohodě. A nebo mě napadá, mu to jablíčko nejdřív povařit, aby nebylo tak tvrdé ![]()
Kat-ko, ani se Ti nedivím, že jsi bez nálady, kdo by měl dobrou náladu, kyž je venku tak hnusně
Už aby bylo konečně pěkné počasí, to bude i lepší nálada
Co marodi, jak jsou na tom?
Amisku, to s tou Tvojí čubou je mi líto, třeba jí nenakryl a bude to dobré.
Brokoličko, Mončo, to jste teda měly pěkný den. Snad už se Vás ta smůla pustila ![]()
Moni, koukala jsem na video a ta příprava na potápění mě dostala, máš to moc hezky udělané
A Míša je šikovný, že se nebojí dělat figuranta ![]()
A jak Ti je?
Hanu, to jsem ráda, že je naší nevěstě už lépe
Podle toho co píšeš, tak Marianka bude asi pěkné éro ![]()
Kaši dělám teď také od Nestle, do 150ml mléka dávám 4 plné lžíce. Když dělám rýžovou mrkvovou, tak ta je vždy víc řídká, než obilná švestková
Ale na lžičce se docela udrží. Někdy té rýžové dám o něco víc, ale né o moc. A neboj, do 3 let kojit nebudeš a Marianka se to bryz naučí
Jen na to potžebuje asi trochu víc času.
Brokoličko - tak jsme na tom stejně akorát s tím zubem jsme o krok napřed, ale jinak lezení
…
Hanu - to je dobře že kojíš a když to budete takhle pomalu zkoušet tak to bude dobré uvidíš…někomu to trvá dýl…a zase kojit do puberty nebudeš že???
A Marianka je tayky pěkná šikulka když takhle leze…
Alunko - vy pořád něco rklamujete že?? To by mě švihlo něž něco koupíte tak se zkuste mrknout na netu na testy a nebo na fora co doporučujou…
Zuzi - taky bych chtěla omuchlovat malinkaté miminko… Kačka už je veliká a mazlíkovat se nechce pořád chce všechno vidět a když se jí mazlíkuju tak mě odstrkuje…jen když se probudí tak se tulíčkuje ,ale jinak ne…
Zuza… no povařený jablíčko nechce vůbec, ale dneska tam zkusím přimýchat tu Frutapuru. Je to ale mazaný lišák. A hlavně začíná nám období, kdyby baštil sám, ale hází po mě jídlo. Takže má smolíka, a když krmí mamka, tak je zle..... no uvidíme jak to bude dneska.
Asi dospává včerejšek, protože už spinká asi od 8,15 hod.
![]()
Marťulko, já se na to miminko moc těším, snad to vyjde a kamarádka dorazí. Má nějaké běhání po doktorech po 6-ti nedělí, tak jsem se nabídla, aby mi ho přivezla a nemusela ho tahat s sebou ![]()
Alunko, tak snad Ti to s tou Frutapurou bude jíst, pak písni, jak to dopado
Honzík spí také už přes hodinu, tak jsem alspoň stihla po ránu uklidit a umýt si vlasy ![]()