Poradna duly
Jana Čurdová
… a my máme v rodině také malé mimi
. Michalka bude mít sestřenici a spolužačku
. Jmenuje se Anička a je na světě asi tak necelé tři týdny. Je to prcinek. Člověk nechápe, že to jeho dítko bylo také takové malinké. A má černých vlasů a pěkně chlupaté konce uší, to je srandovní ![]()
Jak je hnusně tak jsem tak šíleně líná, že se mi vůbec nechce nic dělat.
Onehdá tu Marťulka psala, že když je krásně tak má „uklízecí“ mánii.
Tak už aby mě to chytlo také ![]()
jo Kato, tady je to normalni, ale tim, ze v Cechach to neni normalni, tak je to nezvyk…davat neco o cem jsem porad cetla, ze by se to melo davat az od roku......ale nekterym vecem se asi budu muset prizpusobit…i kdyz se mi to zrovna moc nelibi........nicmene ale zrovna ten pomeranc ji nedam… ![]()
Maria86 píše:
jo Kato, tady je to normalni, ale tim, ze v Cechach to neni normalni, tak je to nezvyk…davat neco o cem jsem porad cetla, ze by se to melo davat az od roku......ale nekterym vecem se asi budu muset prizpusobit…i kdyz se mi to zrovna moc nelibi........nicmene ale zrovna ten pomeranc ji nedam…
Maruško - jdeš na to správně. Prostě jak to sama cítíš, tak to udělej. Přeci jen Annie je z Čech a nemůže prostě naběhnout na jejich přístup. Takže nějaký rozumný kompromis je asi to nejlepší ![]()
Ahojky,
Hanucho, lituji te s tim jidlem, zazila jsem si svoje a vim co to je, kdyz deti nechtely jist. Ted to je podstatne lepsi, ale porad jsem hledala zpusoby a metidy, aby jim to aspon trochu zachutnalo. Mozna uz jsi toto zkousela, ale pro jistotu napisu jeste jednou. Mixovane jidlo jedi vetsinou lepe, nez pomackane vidlickou (ale ty davas sklanicky, tak to je v poho). Smichat s MM take obcas pomuze. Nekomu pri zavedeni masa prikrmy zacnou vic chutnat. Zjistila jsem, ze holkam chutna brokolice, tak ji cpu skoro do vseho. Ted jedi malou sklenicku kazda, obcas trochu vice, ale to uz do ne tlacim silou.
Pri zavedeni ovoce nam se stalo, ze Anika ho dva dny krasne jedla, a pak uplne odmitala. Tak trochu zabralo to, ze jsem smichala ovoce (ze sklenicek) s ryzovou kasi nemlecnou udelanou do MM. Asi to pak nebylo tak chutove vyrazne a kysele, tak to zacala pomalu jist. Ted skoro kazdy den do ovoce ze sklenicek pridavam banan, prijde mi to min kysele a jemnejsi. Pak jeste kdyz nadavaji a nechteji moc jist, tak soucastne krmine i zabu, co hreaje melodie (takze lzicka Anicce, lzicka Karince a lzicka zabicce
, u toho musim spoustu prupovidek a blbovin vypravet, ale ted mi to uz nevadi, kdyz uz fakt jedi.
Pak jogurt, moji holky ho miluji, a to neslazeny bily (davam Selsky jogurt od Hollandia nebo Activii). Tak pridat jogurt do ovoce take by se dalo.
Kase do MM. Presne jak to tady nekdo psal, s MM vzdy je ridsi, a pokud udelas fakt hustou, tak za 5 min stejne zridne. My jime jenom nemlecne do MM, delam to tak, ze nasypu 4-5 lzic kase, a pak leju mleka tolik, aby byla pekne husta, nez u:,–(ime, dame bryndaky a t.d, tak zridne. Pripadne domichavam jeste prasek, kdyz ji moc dlouho a kase uz tece.
Kdo tady nadava, ze deti porad chteji prso, tak me az mrzi, ze o prso ty moje moc zajem nemaji. Urcite uprednostni jogurt. A to jsem tak pracne rozjizdela tu laktaci.
Pokud bych chtela, tak odstavim hned bez problemu. Jidelnicek u nas vypada takto:
Vnoci kojeni, tak 1-2 kazdy, nekdy vydrzi i bez kojeni, obcas jen cucnou na uklidneni a uspani, nekdy se odvracej od prsa a chteji jen pritulit a spat v me naruci.
Rano kolem 7 ci driv kojeni (zkousim u toho jeste spat,
kolem 9 ovoce,
kolem 13 h maso-zeleninovy prikrm a stava redena
mezi 16 a 17 jogurt
vecer kase do MM a odstrikane MM z flasky.
nekdy , pokud intervaly mezi jidly se nejak zkrati, tak zkusim mezi obedem a jogurtem vnutit kojeni, ale nic moc zajem z jejich strany ![]()
az me prekvapilo jak najednou uz temer nejsou na mne zavisle.
chtela jsem kojit do roka, ale mozna skoncujeme s tim driv.
Karine roste zub
a pekne ji to chudaka trapi, musela jsem ji dat Ibuprofen v sirupu, gel moc ulevu neprinasi. to si uzivame vsichni. snad bude lip.
s teplotou asi se neda ockovat, co? ikdyz je od zubu? zitra mela byt posledni davka, ale asi to ockovani zrusim.
pa.
A.
Martulko , pekne fotky, ta s prackou obzvlast ![]()
Mono , a to rikate signal pri tom polevani (kvuli hudbe jsem to nejak neslysela)? My uz se potapime, a pry vana uz je pro nas mala. Vse, co se dalo naucit ve vane, uz holky umeji, ted by to chtelo jit do bazenku, ale nevim jak to zajistit.
Vsechny, kdo lezete jste sikulky. My jeste ne, jen se plazi. Ale vcera jsem byly na rehabce, a budeme trenovat. Uz vim jak na to, a pokud to budu delat poctive, tak za 4 tydny polezou (mozna i driv). Je to cvik prechodu ze sikmeho sedu na ctyri. Pry pokud dite se dostava na 4 z briska, tak nepoleze. Az se dostane na 4 z boku (pres sikmy sed, tak hned leze). Tak jsem zvedava, jestli se to u nas potvrdi.
My uz jezdime ve sportaku, kdo by chtel mrknout, tak par fotek je v nasim albu.
Pa, uz nekdo ječi, ach jo.
Alino.....koukala jsem na fotecky…moc krasny…hlavne, jak jsou tam s holcickama - dvojcatkama............ty holcicky maji stejna bodycka jako my
.......chtela jsem se ale zeptat…ty trikolky…to jsou pro holky nebo jste je u nekoho jen zkouseli?? My taky jeste nelezeme.....jen se snazi plazit a stejne se moc daleko nedoplazi…vcera poprve usnula na brisku, tak jsem se uplne divila, protoze na brisku to opravdu moc nema rada........
Peto, mas pravdu, ze to musim delat podle sebe…nereknu, kdyby se tu narodila atd, ale je z Cech a nemuzu hned ze dne na den prejit na jejich zvyklosti.
Ahojte,
tak se zase po case hlasime! Kdyz u nas je ted tchyne, Francesco sel dneska na operaci kolena, tak toho mam nejak hodne.....z toho jsme se vcera poprve slusne vyspali. Tomik spal hodne spatne skoro dva tydny, uz jsem byla pres den uplne hotova…navic plakal a plakal.....to bylo z toho ekzemu. Mel rudy a opupinkovany cely krcek a nozicky strasne suche a porad si je trel o sebe.....nase doktorka nam nepomohla a ja jsem uz chtela kontkovat nejakeho dermatologa.....ale prijela tchyne a privezla mast (delanou u nich na jihu v lekarne… z mesickoveho kremu a oleje z trescich jater.....nebo olej a tresci jatra…to jsem nepochopila pisu jen to co je napsano na masticce)…holky, do dvou dnu se ekzem uplne vytratil a po dlouhych mesicich, kdy mel Tomik ty nozicky hodne suche ma kuzicku mekkouckou bez jakychkoli pupinku…je to neuveritelne…nechapu, jaktoze na jihu tahle mast existuje a tady nam ji nikdo neporadil.....a pritom tady ma atopicky ekzem spousta deti ![]()
Jinak pohybove zatim porad nic moc, ale porad Tomik hezky povida od vcerejska uz dadada a dedede a tvari se u toho strasne dulezite…jen se nam to nedari zachytit na kameru to se vzdycky kouka a uz nic nerekne ![]()
Ahoj Marusko, no jo vzdyt vis, v Italii je to taky s prvnim papanim jine…i kdyz asi blizsi Ceskym pravidlum nez tem Reckym…pomeranc nam nikdo nedoporucoval a pravidla jsou cca stejne jako u nas. Jen ty zacatky…s kasickama a se syrem…to v Cechach neni..... ![]()
Tak ja zase bezim…ale poctive docitam!
Ciao ciao
Barca a Tomik
Brokoličko Bobeš jí nerval z pračky, ale do pračky…samozřejmě jen jako ještě ab tak na nás někdo posla sciálku za týrání
…
Jak ti závidím baráček, zahrádku blízko, pro Klárinku super výběh, teda ještě zatím ne, ale brzy určitě ano…
Alino koukala jsem na fotky a mooooc krásné holky jsou nádherné a mají strašně krásně modrá očíčka…a tobě to moc sluší…
Alunko mám tu na sedačce připravenou hromadi prádla na žehlení a nejsem schopna si dřepnout a vyžehlit to…opravdu jak je hnusně tak sem líná…
Maruško ten pomeranč je teda divný, vždyť je to hodně dráždivé!!! Prost ě si to dělej jak ty uznáš za vhodné a jak to bude Anii chutnat…a to teplíčko sem koukej poslat…fakt mě to štve…Maruško já chci to tvoje teplíčko.....
Barčo tak takovi ať dobře dopadne operace a hlavně ať se co nejdříve zotaví…tak ho aspoň budete mít doma…to je dobře že tchýně přivezla tu mastička a přeju ať Tomíkovi pomůže…vím jak je to nepříjemné, ségra měla pro Jiříka takové speciální pižámko kde měl všechno zakryté abyse nemohl škrábat…a když ho to hodně svědilo a plakal tak doktorka doporučila né škrábat a le jen tak trochu drbat…a pak až bude krásně i na koupání tak šup k tchýni na jih…a kde že to bydlí na tom jihu???ˇ
notak to je super teĎ se mi neodeslalo něco co bylo dlouhý a jsem totálně naštvaná…tak ještě jednou…
Hanu u nás taky pomáhá když dělám blbiny u jídal, krmím včelku Máju, a hlavně nejvíc pomáhá když jí chválím až přechválím…Kačenka je ve znamení vah a ty se mají hodně chválit a hlavně jim v ničem neodporovat…i když vy jste panny tak já nevím…no zkoušej i nemožné…ségr Jiřík taky od malinka moc nejedl a když tak hodně málo a má to do dneška ve 3 letech váží 14kg…i když on je spíš takový šlachovytý a lumpík neposedný takže to i hodně vyběhá…
holky ten domeček nevyšel…nakonec jsem se dovolala ale kupní smlouva už je podepsaná..tak nic budeme hledat dál…a rozhodli jsme se jak jsme koupili ten BABY-VAC tak to s ním prostě neumíme…teda hlavně mi přijde že já mám dost úzký hořejšek a Bobšovi to sedí, ale já i když to mám utažené úplně tak to prostě nejde…tak tohle prodáme, má to ještě záruku, a ani jsme to nemeli venku KAčenka v tom byla dvkrát tak to prodáme a mám vybranou klokanku za 699,– což celkem pěkná cena je nová a je do 16kg…jestli někdo tohle plánujete tak dejte vědět a já sem dám odkaz…a mají krásné barvy…
Ahoj maminy,
jsem naprosto bez nálady, zjistila jsem, že Dáda nakonec nemá kopřivku, ale je pokousaný od štěnic
Ped pár dny jsme mu je oběvili pod matrací a v roštu. Dnes jsem se konečně dozvěděla, co je to za hnusné brouky
Ve čtvrtek k nám příjde deratizatér a doufám, že nám je vyhubí. Mám z toho strach, je to moc nepříjemné. Ještě aby nevlezly i na Honzíka. Pro člověka nejsou nebezpečné, nepřenášejí žádné nemoce, jen pijou lidskou krev a pak se dělají od těch kousanců svědivé fleky. Jsem z toho úplně znechucená. Ptali jsme se na družstvu a zatím nikdo z baráku štěnice nehlásil. A jelikož to začalo Dádovi na horách, tak si myslím, že si je asi přivezl od tamtud. Dnes a zítra spí s námi v posteli, už ho do té jeho nechci vůbec dávat. Dokonce jsem četla na netu, že by se ta matrace i postel měla vyhodit. No jsem zvědavá, co nám poradí ten deratizatér. Bude tu s ním manžel, tak doufám, že se ho na vše zeptá. Já budu v tu dobu s klukama na plavču.
Ale na druhou stranu je dobré, že nemá Dáda snad na nic alergii. Teď už se jen těch štěnic zbavit, ikdyž je to obtížné ![]()
Tak jsem se vypovídala ![]()
Pa
Teda Zuzi,
vubec Dadovi nezavidim, fuj! No a tobe samozrejme taky ne.
Ja jsem chytla stenici v Jemenu a to tak hnusne svedilo, k tomu jsem mela i asi 200 stipancu od blech, ale to od stenice bylo horsi a tech jsem mela jen par. I kdyz kazdej na to reaguje jinak
Martulko, ja koupila klokanku na MMA za asi 250, je jak nova (pani psala ze ji mela 2×), a taky je do tech 16 kg. Tusim ze je to Womar. Tak jestli mas vyhlidnutou tuhle, tak ta je vazne super, muzu doporucit! S babyvakem uz taky nechodim, mala se mi tam nejak nevleze. Jen je blbe, ze v klokance mi zas neusne, takze kdyz jedem do mesta na delsi dobu, tak musim vzit kocar
Ale k doktorce na ten kousek - parada.
Co se tyka jidla, tak muzu delat sebevetsi blbiny, ji je to sumak. Mne proste vazne prijde, ze pro ni je to ztrata casu a nemuze si hrat a delat blbiny. Musim ji totiz pochvalit, jak uz se naucila pit z flasky, tak mi dnes behem minuty vyzahla 60 ml kase ani nemrkla… Tak snad aspon kase budou v klidu konecne. No a mliko jsem samozrejme do zeleniny pridavala, to ji je jedno, spis mi pripada, ze by ji jela vic nejaka tuzsi konzistence nez ta hladka kase. Odpoledne jsem ji dala par lzic avokada, tak jen rozmackany a byly tam kousky a to ji bavilo. Spis to brala jako hru, ale i to se pocita. Zitra zkusim kousek jablicka. Pokud to pujde dobre, tak jeste vyzkouseim jestli nebude lepsi zelenina od maminky a ne tak dohladka.
Barco - tak super ze neco zabralo, chudak Tomik! A s tim lezenim, jak casto ho davas na brisko? Vydrzi tam nebo jak to ma? Jsem cetla, ze se deti nemaji nechavat vubec sedet v sedatku dokud samy nesedi, jenom vyjimecne, ne moc nosit, at se snazi sami… Ja vim, mne se to zvani ![]()
Alino - i tobe diky za rady, no nejak se s tim poperem. Nejhorsi je, ze ja proste nevim, co ty jeji zvuky a blbiny maji znamenat - jestli jako fuj hnus nebo hele delej, at si muzu jit hrat, nebo co mi to cpes, ja chci mliko, nebo co
Pac ona to nakonec sni (jen jednou mi vyblinkala mrkev s ryzi, to ji na prvni pohled nechutnalo), jen musim byt maximalne trpeliva a roztahovat se se trema lzickama jidla pul hodiny, to na me neni. Pritom hlad ma, pak mi behem chvile vysaje deci a pul mlika z prsu ![]()
Tak ja jdu uklizet a delat neco k jidlu, nejak jsem na to za cely den nenasla cas… Prijde mi, ze na me Marianka zacina byt dost zavisla, porad za mnou lozi, a dnes i v pokoji vzdycky prilezla ke mne a hrala si hned u me, treba se mi oprela o nohy a tak. A kdyz jsem sla na zachod, tak hned rev ![]()
Ahoj,
taky žijem.
Ale nějak nestíhám ani dočíst natož psát, ale teď jsem dočetla.
Nelezem, ale doplazí se, kam potřebuje, takže už to je taky akčnější. Zuby máme 3 (2 jendičky dole, jednu nahoře).
Alunko- ty si stěžuješ, jak ti malej přes den nespí. Takže my vstáváme v 6hodin (dnes před 6) a přes den spí sice 3× ale 20 max 30min v kuse. takže nic moc
výjimečně se zadaří 2× nebo 3× za týden, že v kočáře usne na hodinu, ale nesmí se zastavit.
Syrové ovoce jsme nezkoušeli krom banánu a ani zkoušet zatím nebudem. budu muset vymyslet už tu odpolední sváču, ale furt nevím, ovoce mu můžu dát, ale aby zase neměl málo mléčného, i když v noci kojíme furt 2×, pak ráno a pak večer po kaši. Ale i tak.
zuzi- teda, to je hrůza ty štěnice, tak snad deratizér pomůže.
Maruško- TAKY OPOŽDĚNĚ VŠECHNO NEJNEJ K NAROZENINÁM.
tak hezký večer, nebo doboru noc, kdo ještě nakoukne a já se snad polepším s psaním ![]()