Poradna duly
Jana Čurdová
[quote="adys]
holky .. s tim srazem … ja bych nerada, abyste se upinaly na me … i kdyz rada prijedu a budu se snazit, aby to vyslo …
. ale jak vite, jsem odkazana na odvoz … takze podle toho, jak bude muj tatka mit volno.
zatim vim, ze kdybychom se mely sejit o vikendu, tak by pripadal do uvahy u me jen ten vikend 10./11.5. … s tim, ze pokud by to bylo v sobotu, tak bych musela z prahy odjizdet tak ve 3 odpoledne …
pokud by nevadilo sejit se v tydnu, tak by se urcite naslo vic dnu, kdy by mel deda volno …
to ale zjistim az po priletu.
Tak ten víkend já nemůžu
Jak je ve čtvrtek státní svátek, tak si Radek v pátek bude brát dovču a vyrazíme na pár dní pryč. Všední dny by byli pro nás asi lepší. Nejlépe středy nebo pondělí.
Ohledně srazíku, já jsem také na vážkách, protože ten můj chlap se příští týden dozví, zda mu vyšla ta práce nebo ne a to by znamenalo, že do práce večer asi chodit nebudu, protože tato práce vyžaduje „přesčasy“ no a pak by mi to bylo šumák kdybychom ten srazík měli, ale pokud budu večer chodit do práce, tak preferuji všední den, s tím že nejpozději do 5 nebo 6 hodin, pak bych musela do rachoty.
Ale to je prostě zatím ještě ve hvězdách. Příští týden se to rozštípne, a pak teprve do práce budu volat, zda by mě jako chtěli jen na večer a co a jak…
tyhle akce „hurá“ - myslím práci manži,mojí, jak to bude s hlídáním Jakuba atd. nesnáším, prostě to chci mít vše pěkně naplánované, aby se tam nevloudily nějaké boty
![]()
Ještě trapná otázka, jsem na to zapomněla jak na smrt, vás si vaše MUDry pozvali na 7M kontrolu? Ta naše mi řekla, že od půl roku se chodí jen každý druhý měsíc, takže jdeme na KO až 21.5. tzn. v 8M.
Přijde mi to zvláštní, protože většina jste u MUDr. už byla
![]()
Ahoj maminy,
tak brenery jsou vystříkané, snad to bude dobré. Ještě tak za 1-2 měsíce to pro jistotu necháme zopakovat. Tak už snad budeme mít pokoj.
Plavání bylo super, ze začátke Honzík brečel, ale po chvíli se uklidnil a byl spokojený. Dáda tam byl moc hodný, tak jsem byla spokojená ![]()
Alunko, my jdeme na KO také až po 2 měsících a né poprvé. Už jsme takto byli jednou v listopadu a pak až v lednu. Já si myslím, že pokud dítě prospívá a nemá problémy, tak je zbytečné, tam chodit tak často.
Srazík, kdyby byl v týdnu, tak já můžu každý den, kromě čtvrtka, to máme plavčo a 20.5. máme poradnu. Ale otázka je, kde se sejít. Já také nevím o ničem, kde by se daly děti vypustit, aby nemusely sedět v kočárku. Vždy jsem byla jen tam, kde to bylo pro starší děti…
PetoX, co ta migréna, už je to lepší?
Adys, Leni, Dáda váží necelých 18kg
![]()
Adys, Áďa měl dobrou hlášku na pána
Já se na tyto hlášky moc netěším, ale když to lidé dobře vezmou, tak je to pak v pohodě ![]()
Hanu, tak začínáte mít alespoň nějaké úspěchy s jídlem, tak to je dobře. teď už to bude jen lepší a lepší. Brzy bude marianka pěkně baštit ![]()
Leni, tak ať an kožním dobře pořídíte. Na ty strupy nic nevím, ale Dádovi se jdnou z rýmy také udělaly, ale nebylo to nic hrozného a samo to znizelo. K těm pupínkům, Dádovi se zase oběvily pupínky na pravé tváři, je jak struhadlo a vypadá to jako potničky
jen je mi divné, že to má jen na jedné tváři. Ale říkala jsem si, že třeba dlouho ležel na té jedné straně a zpotil se. Pak napiš, jak jste dopadli, co Ti na to Dr řekla
Kat-ko, máš moc pěknou fotku v ikonce, sluší Ti to ![]()
Teď mi listonoška přinesla balíček, objednávala jsem Dádovi mikinu z MMB a ta paní nám poslala ještě pro Dádu 2 trička, tílko, bonbónky, lízátko a autíčko
to moc potěší, hned jí jdu napsat, jak nás potěšila ![]()
Tak zatim pa a večer se tu určitě oběvím, manžel odjíždí na víkend pryč, tak budu moct v klidu nakouknout ![]()
Ahojky,
děkuju za pochvalu holky. A mooooc děkuju že jste mysleli na šváru. Nakonec jsme tam včera nejeli protože psal, že je ještě na jipce a stejnak pořád spí..tak tam jede ségra dneska…
Včera jsme teda celý den strávili venku…vrátili jsme se až kolem 18h a totálně vyčerpaný…začala mě bolet festově hlava i přesto že jsem pila a Kačenka měla večer tplotu 38°C…tak vykoupat, napapat, čípek do prdky a spinkat…a dneska jí má taky tak jsme doma a odpočíváme…mě pořád bolí ten bloklý krk…
Zuzi - já jsem nějak předběhla den a myslela že už tam ten deratizér byl..tak se omlouvám a ptám se až teĎ…teda pokud už jsi to sem nenapsala…přečetla jsem si vás ráno a pak nestihla odpovědět a teĎ jsem to zase nečetla a rovnou píšu…s tím prádlem ti to nezávidím, ale pro jistotu bych to taky udělal…tak hodně sil
…
Hanu jsi šikla dala jsi sem seznámek i přesto že jste atkový marodíci…teda teĎ už né ale přece jen Marianka je už taková šibalka co všude vleze…to s tím papáním má Adys třeba pravdu…počká si až na to ochucené co jíme i mi…jo a toho vašeho taťku bych teda sjela na tři doby…
Alunko - mi byli včera u doktorky protože minule nám povolila příkrmy a chtěla vědět jak to jde…ale jinak jdeme normálně na 8 měs…takže neboj nezanedbává vás…
Amísku to je dobře že čubinku takhle chrání..si to zasloužil ten pes…a pokud bude mít štěňátka tak to je přece krásný jak jsou roztomiloučký…tak držím pěsti ať když teda bude mít tak minimum a spíš teda ať se mu to nepovedlo jí udělat štěňátka…
No sem si to myslela že se ztrapním..no nic..tak to je dobře Zuzi že už je to za váma…a přeju ať se už nikdy nevrátí…
jééé to je super že se plavčo povedlo…Honzík je šikulka…u nás jsou tak potničky na tvářích podle toho na které straně spinká…teĎ je má poslední dobou často…a mámě pěkný ďobance od komára…tak se včera doktorka divila že už je máme doma…asi podobně jako Adys
..tak jsem jí řekla že používáme ten blbinec do zásuvky od Chicca a ona jestli to pomáhá tak jsem řekla že jak kdy…a prej klidně můžeme používat ten normální do zásuvky a spát při otevřeném okně…teda v létě..
Kat-ko já stejnak pořád nemůžu rozdejchat jak mamina s třema raráškama může vypadat tak skvěle…většinou když vidím mainy s vícero dětma tak jsou takový šmudly oplácaný…jsi šikula a umíš si čas hezky zorganizovat že??, Fak ti to sekne…a už dost nebo si budeš myslet
…
JO Petruš na ten chleba a štrůdl jsem zadělala těsně než se šla Kačenka koupat a to se jí věnoval BObeš a pak až když spinkala tak jsem to dodělával…takže ve 20h jde koupat, ve 20:30 papá a jde spinkat a tím že jí jenom pomazlím a opusinkuju a položím a spinká tak mám čas na jiné věci…u nás se nijak neuspává třeba houpáním a neno drncáním…prostě položím pohladím a odcházím…taky jsem zkončila až v jedenáct a to mezi tím než se to upeklo tak jsem ještě dělala tu bramboračku…
Někdy jsem strašná aktivka, většinou když se rozjedu tak se nezastavím a udělá všechno a pak jsem zase strašná lenivka a to mi vydrží i pár dnů…
Dneska jsem KAčence udělala brokoličku, bramboru a kuřecí masíčko a jak dělala ham…fakt bych to snědla i já…moooc dobré…tak to zkus Hanu a třeba to bude Marianka dlabat…
Marťulko závidím ti, že Kačku položíš do postýlky a spinká.My na to usínání prostě nejsme. Je to děs, podle rehabky, nemáme Kubu do postýlky dávat moc často aby si nemyslel, že si tam může hrát a dělat blbosti, takže nehrozí ho tam nechat a jít pryč aby usnul. Protože se postaví k tyčkám a péru na nohách, takže nespí a dělá akorát kraviny
![]()
Tedka ho tu přemlouvám, ať si dáchne,ale marně
![]()
Alunko já vím co je to uspávání..mi Kačku uspávali teda já jí ududlávala mím prsem do 3,5 měsíce a to jak jsem se chtěla vyplížit tak šup a zase oči jak baterky a řev..takž jsem si to dost užila…a moje ségra ta uspávala tak že si i klekla a schovával se pod postýlku a jenom nohou do ní drncala a malej jak už si stoupal tak vždycky vstal a nahnul se a koukal a určitě si říkal mami jsi nějaká divná ne?, co lezeš pod tu postýlku a švárovi to dělal taky…no ti si užili, ale říkali že jak bude KAčka lézt a nebo se snažit chodit tak to budeme mít taky tak..tak jsem na to zvědavá…ale co za pár let nám to bude chybět, protože nás už nebudou potřebovat…a budou se ofrňovat že za nima lezeme a mluvíme s nima když nemají náladu…atd…mi stačí vidět ty starší děti dneska…já takový nervák jsem na tohle zvědavá…ale u nás se vždycky hodně debatovalo hlavně s mamkou takže mluvit mluvit mluvit…
Ahoj,
Adys- hláška dobrá, máš Adam je na to stejný, ale naštěstí mu lidi ještě tolik nerozumí. Ale taky většně na někho ukazuje a ptá se proč má toto a proč tamto
Jednou šel tlustý pán s vlekým břichem a tchán má taky velký břicho a Áďa na to. Velký břicho jako děda
Nebo potkáme někoho trochu známého a těm hned leze do tašek, jeslti nemaj něco k jídlu
On je celkem v pohodě na cizí lidi, hned se s nima baví,… Ale pak třeba u známých se stydí. No prostě jak kdy.
Adys, Zuzi- to máte teda hubeňoury, vždyť ten náš je nejmladší a má podle dneška na kožním 17,4
a 101cm
Na kožním - na nos říkala, že má v těch strupech infekci, ono ho to asi dost bolí, v noci chvílema brečí, smrkat už vůbec nechce. A ty pupínky, že to opravdu vypadá, jak reakce na pyl. No za měsíc mu prý udělají taky testy, to zase bude boj ![]()
Koukla na lukyna a zděsila se
Když já ho koritkoida nemažu, ale všichni mu je furt nutí, dnes jsem jí neříkala, že ho nemažu a že mu prý nechá namýchat silnějsí mastičku než minule
Že já blbec sem jí říkala, jak to má ošklivý, kdyby mi nechala namýchat tu samou, tak bych asi občas namazala, protože byla hodně řídká a málo kortikoidu. Ale tímdle fakt mazat nebudu a asni nevyzvednu v lékárně ![]()
No nic buďte rády, že nic takového namáte. Já si to užívám/užívala u obou a bohužel Lukyn to má ještě horší, halvně to drásání. Holt rodinná dispozice.
Todle mne už odrazuje od toho, že opravdu ta holčička už nebude
![]()
Sraz- je mi jedno jeslti všední den nebo víkend. Jen 6.5. jdem na KO s Lukášem, taky po dvou měsících.
lenak píše:
Ahoj,Adys, Zuzi- to máte teda hubeňoury, vždyť ten náš je nejmladší a má podle dneška na kožním 17,4a 101cm
Leni .. to je Adamek velkej … Ada mel v lete na 4lete prohlidce 102cm a to vzdycky doktor rika, no jo .. hubenej a vysokej
… ted bych si tipla, ze mozna tech 105cm ma …nevim, nemerila jsem ho.
Ahojky,
tak Lenko , zkusim vlozit sem video, jak s Anikou cvicime. Je to spis hra, ji se to libi. Posiluji se tim sikme svaly bricha, ktere moji holky maji hodne slabe a doted je moc nepouzivaly.. Na video moc nespolupracovala, jinak se u toho smejou a koukaji, co to delam s nima. Zkousela jsem to delat sama, a mne to trochu pomaha na bolesti zad, a je to dobre i na bricho. Je to jen zvedani zadku z polohy pololeze do polohy na ctyrech. A urcite prijedte conejdriv, my vam to ukazeme. Kdyz vam to je k nicemu, moje deti se eviduji jako rizikove tak proto sleduji veskere pokroky ve vyvoji a aby sly za sebou jak maji. Jinak posazovani ani postavovani urcite nememe delat, ale ten sikmy sed to je vlastne jako napul leženi na boku, pater se nenamaha. Je to pokracovani Vojtoveho cviceni na boku, druha faze reflexniho pretaceni nebo tak nejak se tomu rika.
pak jeste rikali na rehabce, ze nektere deti lezeni uplne preskoci, plazi se, a pak hned stoji a chodi. Tak to mel i muj Lukas. Ale pry u nas by to bylo nezadouci, prospelo jim kdyby lezly, potrebuji posilit jeste usek svalu kolem patere. Vetsinu toho jsme docilily Vojtovkou, ale jeste to neni idealni. V poloze na brisku holky byly temer kolmo k podlozce, na rovnych rukach, tak ty narovnane ruce je to j poho, ale prohnuta pater kvuli slabym svalum, a to uz neni tak dobre. Kdyby mne to neukazal a nevysvetlil tak bych si nikdy niceho nevsimla.
tak to video se nejak dlouho stahuje, tak ho pak vlozim za chvili.
Kat-ko , zajimave prezdivky
Tak u nas je Karišak i Aňuňak. Jinak Anička uz byla Bramborou, Mimozemštanem, Tygrem a uz si vsechno ani nepamatuji. Karin byla Karišatkem , Karišačkem a pak tatinek ji rika Karašek nebo pak Hrašek
To jsem vymyslela jmen aby to nakonec byl Tygr a Hrašek
![]()
Jinak holky maji starsi 4-letou sestru Viktorii, a ta je Fi-fi. Bylo to tak: Viki -Vikina- Kikina- Fifina- Fifi. ![]()
Adys , jak vznikly vase prezdivky?
Pred chvili jsem se vratila od kadernice, tak se citim jako novy clovek. Nebyla jsem tam asi 4 mesice nebo i dele. Pro me zajistit hlidani (vozeni kocarku) pro holky je nadlidsky ukol, nikdo je nechce
Ale to neva, aspon budu vedet, ze jsem si deti vychovala a obstarala na 100 % sama.
zatim se mejte krasne, jdu vas jeste chvili docitat.
A.
http://www.youtube.com/watch?…
Otazecka k Monce. Jak delas odkaz na video, ze my vidime tvuj text (typu JAN4A PLAVE), na ktery klikneme a objevi se video? Diky.
A.
Alino .. super videa …
nejvic se mi libi to mazlici a smejici ![]()
Alino videa jsou super, jen vám závidím, že cvičíte „oblečení“ to my s Kubou musíme do nahata a bez plínky, neb cvičíme břišní svaly a potom šikmé břišní, a nakračujeme správně s nohama, protože si stoupá na špičky a to je špatně ![]()