Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj,
omlouvam se, uz to tu bylo urcite vickrat, ale jak se vklada obrazek sem do zpravy??
Ahoj holky ![]()
Tady bylo dneska nádherně, celý den jsme makali na naší pidi zahrádce, Jasminka nám se vším „pomáhala“ a Sabrinka to dirigovala z cestovní postýlky na terase ![]()
Krém - já to nějak moc neřešila, Mína /Jasmina/ je opravdu hodně snědá geny se nezapřou měla jsem snad Niveu Kids
Ale na Sabru - tak jí říká Jasmin budu kupovat La roche to je asi 40 nebo 50.
Maruško - co manžel nepomohl by ti
Nebo co takhle párkrrát klíček zevnitř v zámku ![]()
Katko - drž se já jsem na Chocholouška teď a to mám stále v plánu ještě toho chlapečka ![]()
Vercomysko - ahoooj
Chození - já se raději nebudu ani snažit tipovat, to naše mrně se stále nechce točit, rehabka je v pohodě - některé děti to holt neberou popořadě. V týdnu jsem tady měla kamarádku s 4měsíční holčičkou a ona je větší než Sabrinka skoro v 8 ![]()
Sraz - Zítra se pokusím zavolat do toho obchodňáku KIKA a dám vědět…
Zuzi četla jsem jak jste si užívali s přírodou, mě by už fakt odvezli do Bohnic, jseš statečná máma ![]()
Dobrou a klidnou noc Joula
Ahojte,
ja jen na skok, mam tu na vikend mamku, takze si uzivam spolecnosti a snazim se tu neco udelat, co s malou nezvladam (hlvne se chystam na okna
)
Hajar - obrazek - kliknes na nej pravym mysitkem, kliknes na „zkopirovat umisteni obrazku“ (nevim jestli to maji vsechny prohlizece stejne, ja mam Mozillu), pak se do zpravy das
Marusko - by me z tchyne asi mrsklo… jo ty klice v zamku jsou dobry napad
a co ten manzel? mu neco rekni, tohle ja bych teda nevydejchala ![]()
Alunko - my jdem na kontrolu taky az v 8M, ted jsme tam byly protoze Marianka byla nemocna, tak prispet 3×30 Kč regulacniho poplatku Mudre a 4×30 lekarne
A jinak s tim stavenim se na spicky, taky si myslilm, ze zezacatku se deti stavi vsechny na spicky, Marianka teda rozhodne. Obcas dokonce naslapuje na nart, ale zatim ji to nejde a pocitam ze se to casem zlepsi. Az bude mit boticky, tak to pujde. Stejne si myslim, ze ty vojtovky a rehabilitace jsou v nekterych pripadech spis na skodu a na stresovani maminek
![]()
Verco - pomahat detem do sedu se urcite nedoporucuje, spis je nejak motivovat aby se otacely, plazily se, lezly a kdyz uz lezou, tak se za chvili sedet nauci. Uz jsem to tu psala, sedat se doporucuje co nejdele a rozhodne ne dokud ditko neleze.
Brokolicko - taky drzim palce at je ocicko v poradku!
Prezdivky - ostatni pribuzni rikaji Mariance tak vselijak … Asi ze je to tak dlouhy, ale i ty prezdivky jsou dlouhe
(Bubiška, Blešička, Bublinka, Mazlička, Lumpička, Myšička, Plyšička, Macíček, Bobíšek, Kulíšek, … mohla bych pokračovat do zítra). Ani se nedivím, že na Marianku ani Luisičku neslyší ![]()
Tipovací soutěž 1. Jakub, 2. Míša od Petry.Lov, 3. Marky ![]()
Dobrou!
holky .. neblaznete s tim chozenim …
… na to ma Marek jeste cas …
.. no i kdyz nekdy si rikam, jestli by to nebylo jednodussi … , ale asi ne …
nejak nestiham … no klasika … zacinam postupne balit, aspon v hlave, tak doufam, ze to do tech kufru nejak poskladam.
hezkou nedeli ![]()
Ahojký
Tak sem tu dočetla pár příspevku,tedaženský vy jedete ![]()
Tak moje tipy..1.Jakub, druhý marek, 3, marianka,4.míša od káti
Hanu:míša šla taky na špičky, už má botičky,a bačkurky,tak se staví na celou.alestejne,když jí vodím, občasty krůčky udelá, jindy neví co s nohami, záleží hodne na její nálade.
Zuzi:břicho, zatím drží, antibiotika, už nemám, a wobenzim berudál, teploty už taky nejsou, tak snadto bude ok,i kdyžmi známí dr..říkal že to asi začne zlobit,že by to chtelo otevřít a vyčistit,ale já počkám.
vítám…verčumišku
Jinak bychchtela vrátit zlaté miminkovské časy…mám to doma neustále rozhrabošené, rozkrámované šuplíky,vysypané koše..a dokonce už ochutnalapsí granulky,a vykoupala se v psové vode,ach jo…je to des…
Chození já prý chodila v 9 mes…tomáš v 10mes…tak já si nedokážu představit,žek tomu krámování začne chodit a bude to horší ![]()
holky co chodítka, máte, budete kupovat…pokud máte, jak v tom deti řádí??......nevím zda ano či ne…nekdo ho doporučuje..vetšina je proti.
Já takyv detství na tom byla odchovaná,ale nevím,mujkyčlař mi řekl, že by do nej své díte nedal,amoje máma ho chce koupit,
v kvetnu jdeme na 8.mes ko…letí to
…no a konečne píchnem ten prevenar a meninkoka.
taky jsem zjistila..holky jestli máte pojištovnu OZP..tak přispívá 1000 na očkování…a 500 v roce na autosedačku..tak toho využiju
musela sem pořídit už chrániče na rohy,a do zásuvek.
krém na opalování.vubec nevím jaký je dobrej..a jaký faktor koupit.
kdybych se tu neukázala......tak pozor at vás ve středu neupálí.a ve čtvrtek, nezapomente..na to políbení ![]()
holky mejte se pá..a pomuchlujte prtata..pá
ješte bych zapomela.....
Adys…koukala sem na to že plánujete i srazík človíčkov..na zlíčine…na webu to vypadá super..ale my byly těžce zklamaní…mely jsme tam už dříve srazík..s jinejma maminkami z chatu..,mely jsme rezervaci…a hnus,všechni do jedné jsme byly zklamané…tak pá
Ahoj..
Holky..manza…on dokaze podporit a podrzet, ale ve chvili, kdy se jedna o rodice, tak je uplne mimo.......takze z jeho strany zatim nic. Ale uz jsem zamkla.......protoze aby si sem chodila bez zaklepani jak domu, tak to ne…
Petro, s tim choditkem…ja ho taky mela, segry taky…neter v nem radila uz od sedmyho mesice, protoze chtela porad tapat za ruce a segra, aby si na chvili odpocinula, tak ji ho koupila a jsme vsichni v poho.....ja ho sice tady mam, ale dala jsem tam malou parkrat…protoze si myslim, ze ona na to jeste moc nema…nereknu treba tvoje Misa, kdyz uz se stavi a tak…Annie sice ma silu v nozickach, protoze zacala dost brzo perovat a nedelala nic jinyho, nez perovala, ale stejne.........a ani nevi, co tam ma delat. Takze je vetsinou na miste nebo se odstrkuje dozadu. No..tak..ma jeste cas.
Dneska tu jsou Velikonoce a oni to slavi vic jak Vanoce a cely den tu praskaji petardy… ![]()
Alunko…s tou spickou…obcas zajdu do diskuzi, kam chodi segra a tam to taky resily…deti jsou kvetnatka a na spicky se stavely skoro vsechny…je to pry normalni, kdyz se uci chodit…
Zuzi, ja minule zapomela…snad uz to ted bude v pohode…my meli doma „jen“ svaby, protoze pod nama bydleli vietnamci a kdyz jsme zavolali nekoho, aby to sel vystrikat, tak rikali, ze u nich to bylo priserny…ze meli ty svaby vsude…fuj…tak doufam, ze ted uz budete mit klid!!!!!!
Čusík holky,
tak výlet byl vydařený, domů jsme se vrátily strhaný jak psi kolem 20,30hod. Ale Jakub byl docela vzorný. Na Řípu byla pouť, tak jsme se tam byli také podívat, Kuba celou dobu - 3 hodiny spal. V tom šíleném rámusu
![]()
No taťka aby nezklamal, tak si v busu zapomněl bundu s klíčema,mobilem. Ještě že peníze tam nenechal, ale vše dopadlo dobře, budna se našla a byl pokoj.
Kamarádka je stále stejná, pracuje v Karlových varech ale bude si hledat něco nového od července tam končí.
Chtěli jsme si koupit turistické známky ale měli v Infocentru zavříno, tak snad někdy jindy
![]()
A dneska jsem vařila velký oběd - pečeného králíka s brambory a špenátem, mňam..... měla jsem náladu upéct ještě chleba, ale nemám na to již sílu.
Zítra jdeme na rehabku, tak nesmím zapomenout se zeptat kdy máme koupit botičky pro Jakuba. Zatím jsme to neměli řešit. ![]()
Kromě Kuby jsme s manžou obá dost vyčerpaní, nožky nás ještě ze včera bolejí, ale někam ven vyrazíme, až se nasvačíme
![]()
Alunko .. tak to jsem teda zvedava, co ti reknou ohledne tech bot … ![]()
rekla bych, ze pokud dite nechodi vylozene samo, tak zadne botky nepotrebuje ![]()
adys, alunko: jákoupila ty bačkurky v nich už stojí na celé nožce a vyšly 170kč , co vidíte na té fotce..a na ven..má takový botičky.s mekou podrážkou…boty jako takové koupím až bude tapat..a koupím je asi v lékarne..koukala sem maj kolem 560kč ![]()
Adys ohledně botiček jsem stejného názoru, že pokud nebude chodit, tak žádné nosit nebude, nedávám mu ani ty protiskluzové ponožky, protože mu to vnich stejně klouže po parketách, takže chodí bosky, a to je prý nejlepší, protože ta klenba na nožkách se stále vyvíjí i tím, že leze naboso.
Botičky tak babička Eva nám slíbila, že první koupí ona, tak už o tom přemýšlí. Ale nekoupila zatím nic, na to je ještě čas.....
Cvičení od prosince 07 jsme začali s tou Vojtovkou, a hned jak jsme šli v lednu na KO k MUDr. tak jsme byli moc šikovný, skoro až moc dopředu, také mám takový pocit že nás tím cvičením urychlily. Navíc Jakub je dost herec, na cvičení se upejpá, a dá se to s ním ještě zacvičit, ale doma to je děs. Mám na rukách takové svaly, že i manža občas žasne
prostě Kuba má sílu jak Rambo
![]()
Včera na té pouti jsem mu zakoupila novou čapku za 100Kč nekupte to
![]()
A dneska jsme jí prubli a možná jsem měla vzít větší, je mu dost festovně
![]()
Prdelka už spinká, ale byl to zase boj to naše usínání, má tedka „bagrovací“ období, nevím jak bych to popsala, zareje čumáček do matrace, ručky si složí pod sebe, a vystrčí zadek a takhle spí celou noc, na bříšku, teda spíš na ručkách
![]()
Tak my půjdeme také na kutě, tak dobrou ![]()
Ahojte,
prestavam stihat i vas… To moje dite se vratilo ke vstavani v sest, ale zustalo u usinani v devet
Ze dne na den, ze by ji najednou stacila skoro o dve hodiny kratsi doba spanku???
Nechapu. A usinani je horsi nez driv, to jsem vzdycky nakojila, pohladila, polozila do postylky a do deseti minut byl klid. Ted? - dokud nepadne vysilenim uprostred pokoje, tak radi jak cerna ruka…
No reknete, co do ty kase davaj? Tam je snad trava nebo kofein nebo co, jinak si to neumim vysvetlit
Jo a dneska mi zblajzla pulku bananu, jen tak sama si ho hezky rozpatlala po stole a postupne nacpala do pusinky… Ja jen zirala… asi ji vazne nejedou ty sklenicky a bude bastit se mnou ![]()
Boticky - uz jsem dvoje zakoupila, jsou ji teda zatim velke, ale mame je hlavne z duvodu aby ji nebyla zima na nozky v kocarku, mely jsme doted jen takove hadrove capacky a to se mi zdalo malo. Doma je naboso.
Padam do postele az se za tech pet hodin vubec probudim ![]()
Hanu .. ty teda opravdu ponocujes .. ![]()
jooo.. boticky jako doplnek mame taky … a aby nebyla zima na nozky, ale jakmile dojdeme domu, tak sundavam … resp. Marek si je vzdycky sunda stejne sam ..
![]()
na to jeho staveni se kolem nabytku a lezeni doma botky ani zacne capacky opravdu nepotrebuje. nozka se vyviji a nehlede na to, ze temhle malejm capartum tu boticku nelze doopravdy vyzkouset tak, aby se v obchode postavili a celou vahou tu botu proslapli a neda se tak koupit spravna velikost .. teda beru to podle Marka ..
taky si myslim, ze spousta deti v tomhle veku, i kdyz samy stoji, tak nestoji na cele noze, vzdycky maji ty prstiky prece jenom skrceny …
ale jak rikam, to si myslim JA ![]()
ale jeste vam sem dam odkaz na jednu diskuzi u sousedu …
ohledne kycli ..
. myslim, ze par z vas bude zajimat ![]()
http://www.baby-cafe.cz/modules.php?…
mejte se krasne .. hezke pondeli ![]()
Ahojky,
tak jsme z víkendu u tchánovců doma a Šimon je marod. V sobotu večer začal kašlat, v neděli se k tomu přidala rýma a v noci měl teplotu. Byla jsem pěkně vytočená, protože jsem zjistila, že ten úžasný digi teploměr za 250,– Kč nefunguje (měří úplně zcestně o několik stupnů nižší teplotu), tak jsem ho měřila normálním. Měl po odečtu 38,5, dala jsem mu zábal na nožičky, ted myslím teplotu nemá.
Holky, prosím o vaše názory - je to naše první „nemoc s teplotou“:
Chtěla jsem mu dát sirup na kašel (Hedelix), ale hodil po něm šavli. chudák, úplně se dávil
Tak musím do lékárny, jednak pro jiný teploměr a jestli nemají nějaký jiný sirup, který by nebyl tak hořký.
Tak se zatím mějte, brzy se ozvu.