Poradna duly
Jana Čurdová
adys..míša dobrý..uvidíme po tech dalších stěrech…botky..neprovokuj s teplíčkem jo..my tu máme 14 stupnu..a je to tu jako na podzim..hnus,takže botky koupíme
Jo, jo to jsem zapomněla napsat. Kouteckou jsme viděli
. Je to fajn maminka
. Když bych ji měla popsat, tak drobná blondýnka s pupíkem
Sešli jsme se až večer bez dětiček, jen taková malá dámská jízda. Probírali jsme hlavně těhu a porod
, tak jsme se nasmáli a vyměnili jsme si zkušenosti s dětičkama.
Adys, Písek jsme nestihli. Myslela jsem, že toho zvládneme víc. Ale vzpomněla jsem na něj i na tebe.
Peti,
tak to je dobře, že už jste pokročili a snad také pokročili ke konci nemoci.
A koupila jsi ji celé uzavřené a nebo nějaké sandálky nebo nějaké s dírkama? Mám takový návrh, teď mě to napadlo. Nechceš ji nechat na ťapání ještě papučky? Možná do podzimu budete kupovat zase nové, pokud ji poroste nožka. S těma papučkama může ťapat i venku, co? To je jen takový ekonomický návrh
Osobně, kdyby Míša ťapala, tak bych ji nechala ty papuče a pak až na podzim bych koupila pořádné, až by to fakt měla vypilované, jak psala Adys. Já Míšu vozím v kočáře v capáčkách a když je chladněji, tak ji nechám ty papuče.
Tak pá, běžím za zbytkem rodiny.
lenak píše:
Adys- už v 7![]()
![]()
Hmmm, kéž bych vstávala v 7
![]()
![]()
![]()
Leni .. ja uz tam ale v 7 musela bejt, cesta mi trva tak 20-30min, zalezi na provozu, takze jsem vstavala brzo tak jako tak a zrovna dneska Marek spal … ![]()
Alunko .. Marek se krmi sam tim, co si vezme do ruky a co je spis sussi .. se lzickou si spis hraje, o krmeni se neda mluvit …
myslim, ze na to maji jeste chvilku cas, nemuzes po Kubovi chtit vsechno najednou ![]()
KatoH … pokud uz ditko chodi samo a i venku ujde par metru, tak bych koupila opravdove botky, ale mely by byt tak jako tak vetsi, ne akorat ![]()
ja tipuju, ze my pujdeme kupovat boty bud pristi nebo pres pristi tyden .. zatim ven v tech vedrech nechodime a doma muze byt bos … ![]()
u vas je zima, tak je to jine …
taky jsem dneska zjistila, ze Marek umi chodit jenom dole v kuchyni a v obyvaku
… tady nahore v loznicich a v herne v podkrovi chodit nechce ![]()
no nic.. uz bezim …
Adys- to je zákon schválnosti
Jak jsem psala, my vstáváme denně před 6, už si tak nějak zvykám, ale večer už moc nefunguju ![]()
Botičky- taky se přimlouvám za pořádný, bačkorky na ven nee
Ideálně i na doma sandálky
Pořádný.
Botičky, je to těžký, každý má jiný názor. Já si myslím, že ty papučky nejsou tak špatné. Jsou vysoké a pevné, mě tada přijdou. Já nevím, asi jiný kraj jiný mrav nebo jak se to píše. Tady v okolí jsem u nikoho neviděla, že by měli na doma třeba nějaké sandálky, prostě ty papučky. Nevím jak to budou mít ostatní jako chození po venku. Já si myslím, že pokud není podzim, jako větší zima, tak stačí ty papuče. Však asi neujdou kilometry
. Já nevím, co mám okoukané, tak v mém okolí ty mamče měli i na venek - před domem papučky a kupovali boty, až fakt chodili dobře. Jestli mě chápete, nechodili na tůry po venku, ale jen kolem baráčku se „prošli“ a nebo někde kolem hřiště a pak stejně byli v kočárku. Toť vše a nechci to nějak rozmazávat
Osobně mi sami nechodíme, sem tam ji vezmu za ruce, tak si kousek popojde a pak jde stejně na kolena. Nevím, jak to u ni bude pokračovat dál, třeba překvapí a zítra bude chodit
, ale to asi ne
. Až k tomu tak nějak dojde a nebude říjen a dál
, tak budou papuče, protože stejně to sní budu nacvičovat na terase a nebo na příjezdové cestě. A když někam půjdem na prochajdu, tak bude v kočíku, jak jinak.
Možná špatná teorie, praxe bude jiná.
lenak píše:
Adys- to je zákon schválnostiJak jsem psala, my vstáváme denně před 6, už si tak nějak zvykám, ale večer už moc nefunguju
Leni .. co myslis ? u nas je budicek vetsinou taky pred 6 … vyjimky jsou tak max. do 6.30 .. a kdyz by spal treba jeden, tak zakonite ten druhy se vzbudi
![]()
vetsinou se marek budi tak v 5 na jidlo a nekdy jeste usne, nekdy ale trva treba hodinu, nez zase zabere a pak spi tak 30min
, takze nic moc.
ALE z patka na sobotu spal od asi 8 vecer do 5 rano .. nakojila jsem ho a oci jak petikoruny. ale byl hodnej, nechtel lozit, nechal se chovat a pak i lezel v postylce, ale neusnout. tak jsem to po 3/4 hod vzdala a nechala ho tam v domneni, ze bude rvat .. , ale nedalo se nic delat, chtelo se mi totiz desne na WC
. no a svete div se, jen jednou zakniknul a usnul .. ja pak taky, ale asi tak na tu pulhodinku, pak mi ho manza prinesl do postele a Marek jeste znova usnul a oba jsme spali do 8.15!!!! ![]()
no ale jak rikam, to byla vyjimka ![]()
KatoH .. ja teda nevim presne co mas na mysli temi papuckami
, ale taky netvrdim, ze pobezim do kramu a budu kupovat boty pri prvnich par kruckach … necham mu tak ty 2 tydny … ![]()
dosud mel marek jen takove mekke miminkovske botky, aby treba nestal bosy na dlazdicich, kdyz jsme byli nekde na cestach nebo aby se mohl projit par krucku v lobby po hotelu nebo tak .. ale na venek bych mu ted uz dala opravdove boty ![]()
ale na druhou stranu si to stejne kazdy udela podle sveho, tak jak to komu vyhovuje nebo spis podle schopnosti ditete …
nekdo treba opravdu nebude chodit az do 15m, takze je zbytecne kupovat boty uz ted ![]()
MMCH .. trosku se ztracim v te vasi terminologii a unika mi rozdil mezi capacky, papuckami atd.
![]()
Alunko .. Markovi nekolikrat protekla plinou i ‚kase‘ .. nemusi to byt jenom vylozene ridke ![]()
Voche .. jestli jeste nakukujes … nekdy min. tyden jsem nahlidla na BC .. ty nakonec do prace teda nejdes? pochopila jsem to dobre? a planujete dalsi mimi?
ja vim, jsem zvedava .. ![]()
Ahoj holky,
sice sme doma už od neděle, ale máme rodinné problémy, takže jsem docela mimo. Míšův táta je v nemocnici po pádu ze žebříku, nevypadá to dobře. Po třech dnech v nemocnici se mu akutně zhoršil stav a převezli ho do jiné nemocnice na JIP. A moji babičku odvezla včera rychlá, nejspíš mrtvička- dopoledne budeme vědět více.
Dovolená byla dobrá, akorát hrozně náročná s těma dětma…, byli jsme čtyři rodiny, dohromady pět malých prcků, takže mazec.
Jo, prochodili jsme vcelku dost. Od hradu Rabí, Kašperk, zámek Hluboká. Přes různá muzea hraček, motorek. A taky horský Antýgl, Modravu atd. A hlavně jsme byli ve spusta restaruací a bylo to pěkné obžerství. Myslela jsem si, že určo přiberu a ono ne, ještě jsem něco schudla.
Koutecka, je moc milá a fajn holka! Moc jí těhotenství sluší a já závidím hodnou Aničku
Až bude mít Koutecka čas, tak určitě hodí společné foto, které jsme pro vás udělali.
Nějak ani nebudu reagovat, protože jsem po ryhlém, hodně rychlém dočtení stejně všechno zapomněla.
Tady pár fotek:
Ten človíček, co se slaňuje dolů na zem jsem já ![]()
Navštívili jsme na Churáňově lanové centrum a bylo to super!!!
My dva
My tři
Moji chlapi
no já to myslela tak, jestli u vás už někdo jako zkouší sám jíst, myslím jako mimča. Mě je to jedno, že je jak prase, akorát občas je nervní, když nemá mísu v klíně a tak mrská jídlem po zdech, to už je trošku horší. Jen mě to prostě překvapuje, že začal tak brzo. Pamatuju si, že jsem se tu ptala kdy asi tak mimča sami jedí lžičkou, a ty jsi psala že Ada jedl tak v 15M. Proto mi to přijde u Kubi dost divný..... samosebou po něm nechci zázraky…
![]()
Tuhle jsem na Voche taky myslela, už tu dlouho nebyla. A my asi začneme taky „pracovat“ na dalším přírůstku
jen doufám, že bude platit to nepsané pravidlo, že jedno dítě je živější a druhé trošku klidnější
![]()
http://img.mimibazar.cz/…b3874931.jpg
Papuče, bačkory jak kdo chce ![]()
ahojky
tak bačkurky…
adys, katko-h..mě práve říkaly že pokud začíná tapat chce to pevnou podrážku a začít nosit botky stím výkrojkem..uvnitř,,takový ty zdravotnický..delaj se tapačky a ty to mají
Peti,
ten výkroj, ty moje papuče nebo co to je
mají. A ty botky ji budeš dávat i na doma? Já bych asi ještě počkala. Po mé zkušenosti s rostoucí nohou bych měla strach, že během dvou týdnů budeme kupovat nové. Ale uvidíš, pak dej fotečku jaké jsi vybrala
, ať se můžu inspirovat.
Já tady dávám takové eko návrhy a pak Michalka udělá pár prvních krůčků a už budeme v obchodě pro boty ![]()
Na tom slaňování jsem já nebyla, jsem srákora, já bych to nedala
Nemám na to sílu, odvaha by možná byla, ale vím, že bych to nezvládla. V závěsu za Luckou byl můj manžel Zdeněk. Šlo jim to dobře, jsou to machři ![]()
Ahojky,
Luci- jsi borkyně
já bych to taky nedala, mám strach zvýšek (co se mi narodili děti) a neměla byhc v rukách sílu ![]()
Alunko- no nevím, to pravidlo jeslti platí
U nás je jedn horší než druhý. Je pravda, že Áďa v lukynově věku byl hodnej, zato teď
A Luýkyn začal hne dod začátku, takže byhc na to pravdilo moc nespoléhala. ![]()
Leni,
to slaňování byla fakt makačka, já jsem jen koukala a měla jsem dost. Bylo to dost těžké. A ta trasa byla tak na hodinu.