Září 2007

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6337
26.7.08 07:14

Adys ahojky, tak to je mi Marečka líto, že má bebí. Ale ty si nic nevyčítej, holt je to živel :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2184
26.7.08 10:26

Ahojky :)

Tak nejprve k peřince , Davídek má od mala rozměr 130×85 a 40×65 a spí v nich do dneška. Jednak se pod ní dobře vejde, ale v noci se stejně odkope a spí odkopaný. Když jdu kolem, tak ho přikreju, ale je to houby platné :lol: Honzík má o něco menší 110×90

Janni, Honzík říká jen nějaké slabiky, ale slovo dohromady také ještě nedá. Na jídlo dělal mam mam, ale už ani to neříká…

Očkování, bylo to na žloutenku A, Dáda byl moc šikovný, ani nepípl :D Za odměnu jsme šli na oběd k Mekáči, tak byl šťastný :lol: Další dávku bude mít za půl roku a účinek už bude asi za 14 dní. Chtěla jsem, aby byl naočkovaný, než pojedeme do Itálie. Až to bude možné, tak Honzíká nechám také naočkovat. Ale u něj to půjde asi až kolem 1,5 roku.

Postýlka, Davídek jí používal hodně dlouho, víc jak 3 roky. Máme rozměr 127×63, sundali jsme postranice, snížili jsme čela a byla z ní malá dětská postel :lol:

LUCI, Ty jsi asi pěkný závislák na PC, co? Odběhneš si od sousedů, aby jsi si přečetla, co je nového :lol: :lol: :lol:

Hanu, mě se Honzík odstavil sám, je to asi 3 týdny a v pohodě. Mlíko ještě pořád trochu mám, ale njiak to neřeším. Je ho tam asi dost málo, prsa se mi nenalévají. Stejně jsem to měla i s Davídkem a bylo to bez problémů.

Adys, chudinka Mareček, ať ho ta pusinka nebolí. A vůbec si to nedávej za vinu, to by jsi mu musela být pořád v patách, aby si nic neudělala. Tím si postupně projdeme všechny :wink:

Honzík spí, manžel jel na chatu posekat trávu a Davídek jel s dědečkem na výlet, tak mám doma veget :lol:

Mějte se krásně a užijte si sluníčkový den

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1039
26.7.08 10:28

Hanu , ja jsem odstavila tak, ze ze dne na den jsem prestala ( v Chorvatsku zrovna). Stejne tam toho mleka uz bylo malo, tak jsem to nechala byt a pozorovala jestli nebudou prsa tvrdnout nebo neco. Ale nic se nedelo, nejaka kapka mleka obcas unikla, a pri zmacknuti jeste tak dva tydny jsem tam mela mleko. Ale prave by se nemelo mackat ani odsavat, to mleko se nejak vstreba samo a uz se nebude vyrabet. Pocitej ze velikost podprsenky o dva cisla dolu. Ale to ja jsem rda. Akorat nadbytecna kuze nevypada moc vabne. Doufam, ze se stahne, kdyz to zvladlo bricho, a to bylo podstatne vic natazene. Tak snad jsem ti poradila. My uz temer 1,5 mesice nekojime, a mne to vyhovuje, stejne jsem je porad kokrmovala, tak ted o starost min, a muzu si jist co chci, a pit, a treba i kourit :D (to ale nedelam).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1039
26.7.08 10:52

Luci , jsem lekarnice, uz jsem to asi kdysi psala, ale davno. Pred tehotenstvim jsem delala takzvaneho „litajiciho magistra“. Jezdila jsem po cele CR po lekarnach nasi spolecnosti a tam zastupovala chybejici lekarniky (kdyz byli nemocne, na dovce nebo proste chybel personal). Mny to vyhovovalo, bylo to dobre placene, a mela jsem spoustu volna. Do prac. doby se mi pocitala i cesta, a lekarny byly vetsinou supermarketove, takze provoz 12 hodin. A kdyz jsem jela treba do Plzne, tak cesta tam-zpatky tak 5 hodin, takze dohromady tech 12-16-17 to vychazelo. Potrebny pocet hodin jsem nasbirala tak za 11-12 dni v mesici, zbytek volno nebo prescasy. Tak ted bych chtela pracovat na pul uvazku, takze 5-6 dni v mesici. Snad to pujde.
Take by me zajimalo kdo z vas co dela za praci? Kdo chce, tak at odpovi, ikdyz o nekterych uz to vime, ale stejne. Tak se jeste vic pozname, ze? :D
Zatim pa. Jdeme slavit svatek Aničky ke znamych na chatu.
pekny vikend.

A.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3790
26.7.08 19:21
LUCI píše:
Adys ahojky, tak to je mi Marečka líto, že má bebí. Ale ty si nic nevyčítej, holt je to živel :lol:

Luci .. tak to jsi vystihla .. :-) Marek je teda zivel poradnej .. :-) .. nastesti to bylo ‚jenom‘ kousnuti do rtu zevnitr pusy, ale sram pres bradu ma poradnej a jeste k tomu to bude i modrina. tento tyden je opravdu krasavec :-) .. na prave strane cela ma bouli a modrinu do fialova, na leve strane do zelena a pres bradu rudej sram … :roll:
jo .. a sram ma i na zadech, ale ten neni videt .. :?

ted tu objevil stare panenky, jsou pomalu vetsi nez on, tak si tu s nima vyklada a taha je za vlasy :lol:

jo .. a rybicka prezila, ted uz ma i akvarko, tak je spokojenost. doufam, ze prezije i ten presun ;-)

jdu na pripravy na party .. zitra to tu vypukne :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
535
26.7.08 19:49

Hanu jj, před těhu jsem měla 52 kilo, nabrala jsem 22 a bála jsem se že se toho jen tak nezbavím. Celkem rychle jsem se dostala zpátky a byla jsem spokojená. Pak mě skolila nějaká chřipka, malej se budil po 2 hodinách a najednou jsem měla 48 :( Tak teď zase nabírám :) Já jsem taky prcek, mám nějakých 162 cm.

Odstavení pokud už kojíš jen ráno, tak myslím že to malá zvládne v pohodě. Když už ráno pije UM… Já postupně rušila jedno kojo po druhým až jsem kojila jen v noci. A pak už jsem řekla dost, protože se malej budil po 2 hod. i méně, tak jsem prostě nedala a po dvou dnech začal i líp spát. Sice se občas v noci vzbudí a nechce spát dál, ale to bych nakojením stejně nenapravila. Přestala jsem kojit před 24 dny a mlíko pořád mám, ale žádný problémy s naléváním nebo tak.

Adys taky jsme samej šrám. Dneska Adam upadl na dlažbě, naštěstí stačil dát před sebe ruce. Ale má odřený kolena i lokte, od pádu na trávě (bez plíny) i odřenej zadeček. Určitě nejsi neschopná :D Však oni se i padat naučí :wink: A ať se párty vydaří !

Ali Přeji ať práce výjde, je to fajn když člověk může dělat i při dětech, pokud chce. Já jsem vlastně nikdy do práce chodit nepřestala. Jsem takovej blázen. 6.září jsem ještě byla v práci, 7. jsem porodila a 17 už jsem byla na hodinku zpátky v práci. Dělám v jedné menší firmě, nabídky, objednávky, fakturace, platby. Dřív jsem i hodně jezdila na stavby, to teď už moc nestíhám. Mám možnost jít do kanclu kdy se mi to hodí, není problém vzít si Adama sebou. Hodně dělám i doma, případně lítám do práce v hodinách kdy Adam spí. Po probuzení je chvíli s tatínkem nebo babičkou. Pro mě je to větší relax jít na 2-3 hodiny do práce než kdybych to prospala :D

Čistíte už dětem zoubky ? Adam si moc nenechá, tak mu zatím většinou dám kartáček s trochou pasty do ruky a nechám ho ať si „pokouše“ sám. Ale asi to není úplně ideální přístup :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
535
26.7.08 20:17

Alino koukla jsem na vaše fotky a jsou úžasný ! Úplně z nich čiší jak jste pohodová a spokojená rodinka. A holky jsou kočky a mají moc pěkný hadříky :) Fakt moc pěkný album.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1039
26.7.08 21:34

Janni diky za chvaly :oops:

Tak to jsi machr s tou praci!! Ale proc ne kdyz mas pohodove dite a moznost ( a hlavne hlidani, coz ja bohuzel nemam a asi nikdy uz mit nebudu, jedine ten tatinek na materske).

U me by to neslo tak pracovat kvuli detem (nedonosenym) , tak do pul roku jsem spala maximalne 6 hod dennne, vecny kolotoc a za 2-3 hodiny spanku navic bych dala vsechny penize. Ale z je to o kousek lepsi,aspon uz jsou zdrave ikdyz poradny zlobivky. V srovnani s tim co mam doma, tak si v praci odpocinu i za nejvetsiho provozu, a budu i casteji na netu :D
Ja to mam promyslene, budu brat jen „snadne ksefty“, kde se moc nepredru, spis pohodicka a zavislaceni na netu. Jsou to moje plany, uvidime podle toho jak nym budou vychazet finance a tak.

Adys , pochopitelne za ty pady nemuzes, podle toho jak popisujes Markuv vzhled tak at na tebe neposlou socialku, ze tyras dite :lol: , tam v americe dle filmu jsou na to haklivejsi a prisnejsi, snad ani na zadek se nesmi dat.

Tak me napadlo tema pro diskusi. Budete sve deti bit? Teda ne mlatit :roll: , ale jestli dostanou na zadek kdyz budou zlobit? Nas tatinek je za:,–(ne proti a ja este uvidim, podle toho jak budou zabirat jine vychovne metody 8) :oops: :D
Jdu spat, holky usly, jsem s nima sama tak zkusim dospat deficit.
Pa.
 A.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2349
26.7.08 22:02

Bití nemůžu nereagovat, právě když jsem tento týden jezdila do práce tak jsem si do busu brala takovou knížečku, co jsme dostali v porodnici - můj první rok života, a tam normálka psaly že prostě občas dítě plácnout musíš, aby si uvědomilo, že to nemá, že rázné NE někdy nestačí.
Třeba náš Jakub má nyní hroznou bžundu z toho, že vytahuje vše ze zásuvky, a jako na potvoru je máme krásně při zemi..... takže když je zapnutý větrák, tak už párkrát dostal, a tedka už to nedělá :P :P :P :P

Adys pády a modřiny, občas si říkám,že náš Jakub bude další den jak paleta - samá zelená, fialová atd. boule,modřiny. Ale nějak se mu vůbec nedělají… a to si dá hodně velkou ránu, většinou je to s brekem. Ale jak si rozsekl ten ret, tak si pobrečel a do 10min. tam byl zpátky a zkoušel to samé znovu…

Hanu teta na hlídání - jelikož bydlíme kousek od sebe a vlastně kromě bráchy je to jediná známá v Praze, tak jsem za ní mooooooooc ráda, nepočítám vysokoškoláky, ty nastupují zase až v říjnu, to už bude zase lepší :wink: :wink: :wink: :wink:

práce a hlídání no my když byli zoufalí a nevěděli co budeme dělat, já jsem prostě chtěla do práce abych nezakrněla, a po mateřské nebyla úplně k h..... tak jsme uvažovali i o paní na hlídání, ale to jsem se zase já pak bála..... ta nedůvěra, to prostě u známých a kamarádů nezažiju.

PC jsme zapnuly až tedka večer, miláček má novou hračku - foťák, takže pak vložíme fotky
Dobrou :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1678
26.7.08 22:06

Ahojky
Hanu tak já to měla stejné s odstavením jako Janni ale přestala jsem v 6. měsících Kačenky. Ale taky jen v noci a přes den vůbec a nebo si jen občas cucla, ale to nestálo ani za řeč.

Alino tak to máš krásnou práci a ty Janni taky. Je to sice honička, ale netrčíte na jednom místě a máte rozlet. Podle mě to člověku musí strašně rychle ten den utíkat.

Adys tak Marečkovi za nás bebí pofoukej a určitě si to nedávej za vinu. Vždyť víš jaký kluci jsou a koli ktěch bebíček ještě bude.

Peřinku tak mi máme normální deku protialergení takovou tu lehoučkou a je přeložená na půl a povlečená do dětského povlečení, ale Kačenka je stejnak pořád odkopaná. spíš si jí pořád strká mezi nožičky a nebo k hlavičce aby měla pocit že se jako k někomu tulíčkuje. A až bude starší tak jí tu deku normálně rozložím, i když mi už máme koupené dva sety nové jak deku tak polštář. Tak to staré pak vyhodíme a nebo necháme jen na válení.

Trestání no tak to já jsem nervák a vím že pokud mi ujedou nervy tak určitě někdy přes prdku šoupnu. Myslím, že je to vpořádku někdy ty dlouhé řeči nezaberou a až když se plácne přec prdku nebo ručičku tak jo. Ale samozřejmě s mírou. A i tak vím, že pak za rohem budu brečet že jsem jí jednu plácla. Ale myslím, že ty děti jsou horší a horší a jinak to prostě nejde. Rozhodně né do hlavy a to ani malej pohlavek né. To odsuzuju.

Tak dobrou noc!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1678
26.7.08 22:08

Aničko všechno nejlepší k svátku!!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2349
26.7.08 22:18

Ještě jsem zapomněla poděkovat za gratulace k svátku :P :P :P :P

A zapomněla jsem na ty zoubky - tak mi čistíme po mlíčku tou žínkou na zoubky, ale taky to moc nemilujeme. Pak si Jakub žužlá ten „kartáček“ na prst, a už má i svůj dětský kartáček a strká si jej do pusinky už i těma štětinkama a ne koncem :twisted: :twisted: :twisted:
A co mě říkala moje zubařka, tak tohle zatím bohatě stačí, oni si vlastně čistí zoubky i tím, že něco „ohlodávají“ nebo dávají do pusinky a snaží se to jako těma zubama kousat a pak vytáhnout prudce z pusinky. A pastu taky zatím neřeším, až tak kolem jednoho roku. Co půjdeme poprvé k zubaři, jen ještě teda nevíme kde tady v Praze nějakého seženeme......

S tím bitím - občas taťka povídá jen tak ze srandy, že by na nás asi přišla Džamila kdyby viděla jak Kubu plácám přes ručky, že jako nesmí…

a nafotil táta dneska parádní fotku, tak až vložím na net tak vložím sem :P :P :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3329
26.7.08 22:42

Adys - s tim UM, mala mi ho taky nechtela, ted mi kamaradka rikala, ze jeji mala taky ne, az pak kdyz uplne prestala kojit, ze najednou bez problemu. A tak ja ji uz treti den davam nejdriv flasku, uplne se na ni trepe, a to ji jeste pred 14 dny nechtela. Prso dam az potom na usnuti. Teda od zitrka nedam :P Jo a taky jsem zkousela ovesny mliko a to ji jelo i po kojeni, nebo mandlovy, tak prinejhorsim muzes zkusit i to, jestli to tam mate…

Alino - no me ty prsa totiz splaskly uz asi pred mesicem a pul, z Ecek mam najednou zpatky Becka… Normalne ze dne na den, vecer jsem si svlikla podprdu, rano ji chci oblict a koukam, ze do ni jaksi nic nemam :lol: Doufam, ze dalsi dve cisla uz dolu nepujdou 8O
No a fotky mate fakt uzasny, moc se mi libila treba ta jak jsou holky u zrcadla, jako byste meli ctyrcatka :D

Janni - zoubky cistime, teda spis se pokousime, ale spis je to ted o tom, aby si deti zvykly, ze se zuby proste cisti. Posledni dva dny mi protestuje, ale predtim krasne otvirala pusinku.

Biti - myslim, ze placnuti pres zadek nebo ruku ma sve opodstatneni. Treba dnes, kdyz mi porad dokola trhala listy z rajcat a strkala je do pusy, a kdyz jsem ji rikala podesaty, ze se to nedela, tak se na me jeste tlemila, vrtela hlavinkou a rikala NENENE! (to je posledni tri dny jeji nejoblibenejsi slovo :roll: ), tak jsem ji uz placla pres ruku a bylo (sice jen asi na minutu, ale aspon neco). Jako nez ji nechat otravit lilkem nebo nakou kytkou, tak ji teda radsi placnu. Nekdy ty potvory zalivat musim.

Dobrou!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3329
26.7.08 23:33

Tak jsem vam dala jeste do galerky par fotek, vsechny pro zajemce jsou tady ale nic moc nejsou, moc jsem nefotila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12947
27.7.08 09:11

ahojkyy

tak tu máme zase vedra

Ali práce..delala sem v podstate to co jami…čily fakturace, objednávky, kalkulace, lítání po stavbách a zakazníkách,delala sem školení firem,to vše se točilo kolem barev..čily zateplování, fasády,vnitřní malby..abyla to specialka..vyšší cenová skupina..jestlivám neco říká benátský štuky..spec..nátery..od firmy jaeger…do práce uvidíme..dojíždela sem tam 70km…

peřinka, postel..peřinku mám tu do postýlky..a pak larysu…postýlku nechám asi až do tech 2-2,5 let..

polštář ale spíš me zajímá…dáváte polštář..já ne..ale říkám si kolikrát že stejne spí na té peřine..tak to je asi jedno

tak pááá

adys..atse to markovi brzy zahojí..i míša je samá boule, modřina,

a ješte vše nej kubíkum..a aničkám

páá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení