Poradna duly
Jana Čurdová
ahoj holky … ![]()
party mame za sebou, jsem mrtva, ale na vas si cas udelam
. zavislost je zavislost, ale taky se u toho odreagovavam
. rada bych nejaky fotky, uz i z principu nasim poslala, ale tady na ten starej kram mi to nejde nic stahnout. zkusim splasit nejakej program ..uvidime ![]()
Hanu .. ja nevim, ale tady u nas maji ryzove, mandlove, sojove mleka atd. , coz o to, ale je tam vylozene napsano, ze se nema davat detem (myslim) do 3 let .. nemaji totiz ty ziviny (hlavne tuky) jako kravske mleko nebo UM, ktere deti potrebuji … ![]()
jinak na fotkach vam to fakt slusi a tvoje nohy bych brala 100% ![]()
Zuzi .. no to je super, ze Davidek takhle bezva jezdi. Adam ma taky kolo, ale radeji jede na trikolce.
parkrat se mu totiz kolo rozjelo docela rychle a on se bal, takze to bude jste u nas chvilku trvat ![]()
Alunko .. zachod praktikuju stejne, zvlast, kdyz si me tam Marky najde
. taky ho zajima voda, ale spis jeste vic toaletni papir a papir vubec .. na papirove kapesnicky se jen trese a prijde mi, jakoby to byla pro nej nejvetsi lahudka, kdyz si muze zakousnout … tak nevim, jestli mu nechybi nejaka vlaknina nebo co
![]()
nejvetsi zabava … krome kramareni, je to taktez kutaleni micku, davani a vyndavani micku z takove sitky
a pak zajde za roh, vykoukne, ja reknu: pojd ke mne a on s usmevem ‚bezi‘ a da mi ‚pusu‘ .. tahle hra je i moje nejoblibenejsi ![]()
biti/placani … v tomhle veku placnuti pres ruku nemelo zadny ucinek ani u Adama, ani u Marka, takze nepraktikuji. pouze dokolecka Ne / Nesmis / Nedela se to a premistovani z inkriminovaneho mista
.. je to unavny a do zblbnuti … , ale co nadelam. jinak k Adamovi nejaky to placnuti prilitne, ale velice zridka … to uz musi byt .. spis se to snazim resit jinak a docela to funguje, i kdyz skoda rany, ktera padne vedle
.
prace .. v CR jsem delala v jedne letecke spolecnosti vedouci odd. letenek
.. tady v US pak par mesicu v jedne velke cestovce, ale nebylo to k tomu, takze jsem pak delala v jedne male firme na telefonnim prodeji ![]()
no a posledni novinka je, ze si Marek dosahne na kliku a otevre dvere
a snazi se vydrapat z postylky …
, z obojiho mam ukrutnou radost ![]()
no nic.. mejte se, krasne pondeli .. snad jsme vam tam poslali trochu teplicka . dneska rano ve 3.30 tady byla silena bourka, ty hromy a blesky byly nepretrzite asi hodinu .. oba kluci to prospali, zato ja
, ne ze bych se bala, ale kvuli tomu rachotu …
takze jdu do hajan ![]()
Ahoj holky,
na dnešek jsem si dala za úkol, že vyberu novou autosedačku pro Niniška.
Tak jsem zvědavá, co nakonec vyberu. Myslím, že už by potřeboval v autě více rozhled, než v tom vajčku.
Lenak, tak u nás to je to samé, já než ráno připravím mléko, tak se malej může uřvat. On vždycky zahlídne flašku a to je konec.
Adys, to je teda Mareček šikulka, ikdyž s tímhle by fakt mohl ještě chvíli počkat, že ![]()
Tak to vypadá, že dneska bude krásný den. Dopoledne pojedu pro babičku do nemocnice, dneska ji mají pustit. Včera jsme byli za tchánem a je to zvláštní ta jeho nemoc…fakt tomu nerozumím.
Já jsem pracovala ve firmě, která se zabývá vodou, topením, plynem + koupelnové studio- od návrhu po realizaci.
Dělala jsem tam asistentku vedoucímu + faktury, dopravy, školení a další.
Docela mě to bavilo, ale s dítětem by to už dělat nešlo.
ALino, tak to máš teda hodně zajímavou práci, to by mě taky bavilo, akoráž to vzdělání mi chybí ![]()
Hanu, tak z té tvé práce mi jde husí kůže, co to píšeš, nerozumím tomu
![]()
U nás je taky největší zábava kramaření, hlavně když může do kuchyně hrnce a v obýváku DVD kramařit.
Teď stáhl ubrus ze stolu v kuchyni, no a je to jak jinak než strašná sranda.
SPANÍ, taky už chodíme jen jednou denně, už to trénujeme týden. Vstáváme ráno kolem sedmé hodiny a spát jde Nini o půl dvanácté, to už od půl jedenácté je hodně protivnej, spí tak od té půl dvanácté do jedné až dvou hodin, jak kdy a večer jde v sedm do postýlky, někdy usne hned, ale třeba poslední tři je to s kraválem. Spí celou noc, v pohodě, bez buzení.
Dobré ráno,
my jsme koupili tohle:
http://www.babytime.cz/…e-pierre.jpg
Ale řve v ní stejně. Konkrétně probrečela skoro celou cestu z Brna. Nic nepomohlo.
Hanu,
tvoje práce musí být dost zajimavá. A ta věda obnáší přesně co? Jsem zvědavá, že? Kdysi jsi psala o pralesech, tak asi zkoumáš rostliny nebo zvířata?
Ranní mlíko,
nějak nebrečí. Jen když se probudí a jak jdu za ní tak je v pohodě. Ještě si ji chvilku beru k sobě. Pak ji přebalím a převleču a pak má mlíko.
Tak pá, Míša nemůže zabrat, nemůžu najít dudana. Ráno ho měla v postýlce a teď tam není. Vůbec nevím, kam se poděl ![]()
Adys,
Mareček je dobrej. To naše sousedka objevila až nedávno a to má rok a půl. Ta pusa, je moc hezká.
Dnes to vypadá na pařák. Adys, věřím, že ty bouřky k nám dovanou. Nejpozději zítra.
Asi odpoledne šupsnu Míšu do bazénku. Včera v něm vydržela, bez vody, dobré dvě hodiny. Koupili jsme už větší s třema patrama, tak si tam pěkně stoupne a chodí dokolečka. Nepotřebovala žádné hračky, jen chodila, chodila a chodila
a maminka četla, četla a četla a tatínek griloval, griloval a griloval
![]()
ahojky
spaní..vubec vám to holky nezávidím..míša chodí spát 3× denne po hodine..a v noci spí celou..ale vstává v 6 ráno a zalízá v 7 večer..jak přes den nemá tu svoji dávku spaní je protivná
mlíčko..Hanu..u nás míša neřve..tak 15 min si tam povídá než začne mrčet ale neřve..jen dává najevo že už
tak pááá
Hanu UM a řvaní než se to „udělá“ - jsi mě pobavila, musíš si na to prostě zvyknout, Jakub jakmile uvidí flašku jak se to chystá tak řve jako tur, a když mu říkám že půjdeme vedle na postel si hačnout a dát ham ham tak se vzteká jako čert, mlátí ručkama a chce tam odnést, ale to trvám na tom, aby za mnou dolezl. Protože odmítám tahat stále na rukách, a to řve festovně. Ale prostě to neřeším.....
Asi dneska trnu rekord, raději hned budu reagovat než to všechno zapomenu
![]()
Adys No comment, u nás je to to samé, a navíc zásobník na toal.papír máme na zemi, takovou tu nerez tyčku, takže nejdřív sebere tyčku vyklopí roličky a zkoumá, která bude nejlíp chutnat, včera jí sněd docela dost, no hlídal tatínek, já jsem byla na balkoně sebrat prádlo
![]()
takhle jsme řádili v sobotu na koupališti na Divoké Šárce
http://img.fotoalba.centrum.cz/…220457_4.jpg
tady je jedna společná, kde nejsou vidět ty moje špeky ![]()
http://img.fotoalba.centrum.cz/…220624_4.jpg
a takhle to Jakub v sobotu zalomil na noc
A ještě jsem se vás chtěla zeptat jestli už používáte golfky, sporťáka nebo máte stále jeden kočárek od narození?
Díky za odpovědi
![]()
Joula tak to je škoda jak psala Zuza, my už taky něco máme, ale do ZOO se pak parníkem chystáme s babičkama nakonci srpna… a tak ráda bych vás viděla ![]()
holky dneska mi vůbec nejdou nahrávat fotky do fotogalerie, tak ještě jednu jako bonbonek
![]()
Jakub předvádí jedno „sprosté“ gesto ručkou, tak si na něj asi budeme muset dávat bacha, aby mu to nezůstalo
![]()
http://img.fotoalba.centrum.cz/…220406_4.jpg
Ahoj kočky - zdravím po dovolené
![]()
Asi vás nestihnu dočíst, tak doufám, že je u všech všechno v nejlepším pořádku a že si užíváte volna ![]()
Tak naše dovolená - byla fajn i když jsme si s Radkem oba přiznali, že s Šímou to bylo náročnější, než jsme čekali.
Měli jsme 2 týdny v Rakouských Alpách (každý týden v jiném místě). Bohužel, počasí moc nepřálo. Nám to nevadilo, chodili jsme v pláštěnkách, ale pro Šimona to nebylo nic moc. Sice vydržel pár hodin sedět v krosně, ale pak potřeboval proběhnout, ale jelikož stále pršelo, nebo byla mokrá zem, tak to moc nešlo. A on z toho byl samozřejmě pěkně mrzutý. Ale i tak jsme měli pěkný týden. A když jsme viděli předpověd počasí na ten druhý týden (asi 5-10 stupňů a déšť), tak jsme sedli do auta a jeli do Itálie. Tam byl Šíma spokojený - písek, to je jeho J Přežil s námi i výlet do Benátek (což byla pěkná makačka na ruce, neboť všechny ty jejich můstky mají spoustu schodů a přes ně jsme kočárek neustále přenášeli - Barčo, zde jsem vzpomínala na tebe
). Takže celkem byla dovolená super.
Co byl problém, bylo Šímovo spaní - byl s námi v jednom pokoji a budil se tak 3-4× za noc a řval. Já ho nemohla v hotelu nechat takhle řvát, takže jsem kojila. No a teď si zase těžko zvyká na celonoční spinkání.
Snídaně - holky, kdy se tak začíná se snídaněmi pro prcky? (jako více, než jen MM). My ho brali většinou s sebou na snídani a aby chvíli vydržel a nezešílel, že my jíme a on ne, tak jsem mu vždy dala jogurt. Zblajznul ho jako malinu. Tak nevím, zda už mu mám začít dávat něco k jídlu i ráno.
Plácnutí - zrovna dnes jsem se o tom bavila s kamarádkou. Když prý plácla staršího syna v tomto věku, tak si to zapamatoval a např. nesahal na zásuvky. Teď má druhého kluka, ale ten na to vůbec nereaguje. Šíma na plácnutí taky vůbec nereaguje. Takže stejně jako Adys opakuji „Ne, nesmíš“.
Autosedačka - zatím je stále ve vajíčku. Ale už taky začnu pokukovat po něčem dalším.
Spaní - večer v cca 19 hod, v postýlce do cca 6-7 hod. Přes den 2× - jednou dopo a jednou odpo. Ale to spaní přes den se mu během dovolené zkrátilo (dříve bylo dopoledne 2 hodiny a odpo 1 hodinu).
Práce - pracovala jsem 6 let v jedné leasingové firmě. Poslední 2 roky na pozici manažera oddělení. Měla jsem 4 týmy (cca 40 kolegů), které se zabývaly schvalováním žádostí a pak jejich uzavíráním a změnami. Já z cca 40 % dělala takový ten „people management“ a zbývající část hlavně odpovědnost za řízení procesů, které ty týmy vykonávali (tzn. laicky - neustále řešit, jak dělat lépe, resp. rychleji a levněji, to co děláme
). Práce to byla skvělá, hodně časově i psychicky náročná, dobře placená. Ale je to něco, k čemu už se nikdy nevrátím. A nelituji, že jsem s tím vším skončila. Hlavně byla zajímavá reakce okolí ve firmě, když jsem oznámila, že čekám dítě - všichni si mysleli, že jsem tvrdá kariéristka
která rozhodně nebude závislá na chlapovi. Ale já do toho šla, nechala práci, velké auto a velká gesta
A žijeme v malém bytě, s malým autem a s nižším platem, ale jsem v celku moc spokojená
![]()
jejej, to jsem zase napsala román
Sorry, snad to někdo přečte ![]()
Zoubky - čístíme 2× denně (ty dva spodní, další stále nemáme
). Má dětský kartáček a ted už i dětskou zubní pastu Elmex. Někdy hezky drží, někdy nechce a strká mi tam jazyk. Ale zatím to moc neřeším, jak už tu někdo psal - jde o to, aby si hlavně zvykl.
Katka_H píše:
Janni,
s tou English jsem vyšla dost ze cviku. Ani si nic nečtu, protě na to kašlu. Ale plánuju přes zimu, že si začnu opakovat. Ale nevím, nevím, jestli se k tomu dokopu. Když mě nic nenutí, tak na to kašlu. Ale víš co já jsem uměla? My jsme vždycky s kolegyňkou v práci říkaly, že se umíme bavit o airbagách a dál nic moc. Takže bych se domluvila, ale asi některé pro někoho slovíčka normální konverzace bych nevěděla. Třeba nevím jak se řekně vidlička nebo lžička atd. Jestli mě chápeš.
Káťo - taky si furt říkám, že začnu „něco“ dělat, abych o všechno nepřišla. Chci si zkusit překládat knižky (asi nějaké povídky) a články z netu. Tak doufám, že od září začnu ![]()
Petraxxx tak to jste si tu dovču pěkně užili,
s tou snídaní už jsem o tom také přemýšlela, že bych mu nakrájela suchý chleba na kostičky a jedl by s náma v židličce, moje mamina to taky tak dělala, už prý od té doby co jsme měli nějaké zuby… a je fakt, že abysme se v klidu bez řvaní najedli s mnažou tak Kuba dostane do ruky kus kůrky od chleba a je klid......
Vy s těma zubama jste všichni tak poctivý, my máme velký úspěch se zubním kartáčkem, nejdříve ho měl na hraní, ale asi začneme i s tím čistěním. Už si kartáček strká do pusy těma štětinkama a ne koncem, tak možná už by byl čas.....
Peti,
vítej v ČR
. Pak vlož fotečky, ta příroda v Alpách musí být super. Náš sen je, jednou, jet lyžovat do Alp. Tak snad někdy za deset-dvacet let se to podaří
. Pokud ti po kojení sní i ten jogurt, tak mu ho klidně dej. Ty myslím, jen nakojíš a pak má až sváču, že ano?
A ta English. Já si to už říkám víc jak rok
Co jsem doma, no jo, já mám vždy silný řeči a skutek utek. Ale chci začít. Mám tak, teď přesně nevím, asi čtyři učebnice Headway, tak mě třeba chytne slabá chvilka. Ještě jsem si říkala, že jak bude druhé, tak bych se po nějaké době přihlásila do nějakého kurzu. Fakt bych ráda dělala něco podobného, ale k tomu jsou právě potřeba jazyky. Tak uvidíme, kam mě vítr zavane. Teď lepší na to nemyslet a užívat si mateřství.
Snídaně - tak jsem mrkla na www.kojeni.net a našla tam odpověď na svou otázku ohledně snídaní:
9.-12. měsíc
kojení nebo UM před snídaní a poté k snídani: neslazený jogurt nebo s ovocem, ovocný příkrm, nebo ovoce a chléb (jiné pečivo) slabě pomazaný rostlinným tukem, případně sýr.