Poradna duly
Jana Čurdová
Jak jsem koukala, tak řešíte chleba . Náš otesánek zbaljzne krajíc k snídani, krajíc k večeři, dneska měl k obědu rybu a bramborovou kaši a pak ochutnal od táty okurek se sladkokyselým mlíkem. Musím pouze konstatovat, že zblajzne co se mu dá a neřekne se před ním, že to není k jídlu (třeba papír). A jak jdeme v krámu kolem rohlíku, musí dostat kousek, tak vždycky půlku ulomím a žužlá.
Mlíko - nevím kolik vypije, pořád jen kojím, ale dává si tak 5* za den a tak 2 - 3 * za noc.
Uzamčení - mě je to celkem jedno, pokud bude hodně lidí pro, tak určitě nebudu proti, doufám jen že dostanu přístupové heslo, když sem nakukuju tak sporadicky.
Alino - holčičky v autě jsou super. Koukám taky na metřík, že už budete pořizovat první dorty se svíčkama.
Ahojky holky,
Kačko, tos teda napsala výstižně, že je Onďa „fajnšmekr“ se tady tomu musím smát, on sní prostě všechno a hlavně hodně ![]()
A s tím obídkem vydrž, opět jen nějaké přechodné období, zítra už Míša určitě zbaští všechno, šikulka
Včera jsem se s malým vážila a pak bez něj, máme digi váhu a ukázalo mi to, že má necelých 11kg, já si s tím hlavu nedělám, jestli je to málo nebo hodně, však on to vyběhá. A jestli bude po tatínkovi, tak se máme na co těšit. Tchýňka říkala, že on byl na jídlo hrozný, vůbec nic nechtěl, tak jsem ráda, že je zatím po mamince
![]()
Dneska jsem koupila už Nutrilon 3, je na něm, že je od 11 měsíce, tak ho začnu pomali dávat.
Taky jsme dneska koupili nové papučky, ty první jsou nám už malé a teď jsme kupovali 14,5
![]()
vypadá srandovně, takovej prcin a takovou čapu…
, ale Michal má nohu č.12!, tak se není čemu divit, že.
K uzamknutí diskuze, když by se např. nějak hlasovalo, tak budu PRO. Jinak splynu s davem.
A ještě vám musím říct nejnovější info od nás. 13.8. jdeme s Ondráškem na dětskou kardiologii. Moje švagrová je těhotná a řekla svému gynekologovi, že její otec (Ondráškův děda) má vrozenou nedomykavost srdečních chlopní a že prodělal teď mozkovou příhodu a on ji žene hned na speci utz srdíčka do HK. Tak sem zbledla a v duchu si vynadala, že jsem to nikdy nikomu nijak zvlášť nenutila, že máme takovou RA.
Volala jsem naší dětské a ta nás hned objednala na utz a nějaké sondy na srdíčko. Tak doufám, že bude Nini ok. Ale myslím si, že jo, on je takový čipera, vůbec se nezadýchává atd…
Teď už od půl dvanácté spinká, jdu na něj kouknout, už mám vše hotovo a odpoledne jde malej do služby k babičce, já budu umývat okna.
Jo a ještě něco, dneska jak jsem jela z nákupu, tak mi cosi křuplo v autě a před barákem jsem si všimla, že mi z podmotoru cosi teče, to zas dostanu kartáč, až se Míša vrátí z práce…, myslím si, že je to buď brzdová kapalina nebo Fridex, má to zelenou barvu.
jako čím to je, že když tady hlídkuji a docela mám čas pokecat, tak tu nikdo není? ![]()
Luci asi tím, že ten náš raroch se právě vzbudil, spinkal taky skoro 1,5hod. tak tedka tu řádí jak černá ruka, přečetla jsem si článek z kojení.net a tak jsme zkusily samostatné krmení, ale byl jogurt všude, a tak jsme přidali čerstvé švestky, a moooc mu chutnali.....
zítra vařím rýži - tak mu ji udělám se zeleninou a králíkem.
Zamčení jsem stejného názoru jako Voche, je mi to šumák, vím, že mí blízcí si to nečtou… nemají na to nějak čas, a manža se většinou ptá, co holky z emimina dělají a jaký jsou další pokroky mimísků:-))))
katko-h..a to dávaš starší chlebík..nebo čerstvej..holtbuduto skoušet..a jestli sem pochopila dobře tak mazat..třeba sýrem kiri, nebo lučinou,a máslo..muže být rama,nebo flora
ahoj holky … moc dneska nestiham, tak jenom v rychlosti .. ![]()
uzamknuti diskuze … jsem pro , i kdyz nas pak uz nikdo novej nenajde .. takze apeluji na ruzne nakukovatelky, ktere nemaji odvahu, at se pridaji
.. a tem, ktere nechodi zase tak casto, samozrejme heslo dame! takze Voche .. neboj ![]()
polstar .. kazdej ma na to jinej nazor, asi jako na vsechno ostatni ..
. tady se doporucuje do 1 roku nedavat, takze nedavame. Ada zacal spat s polstarem mozna tak v 1.5 roce .. myslim si, ze nijak nestradal a ani Markovi to nevadi.
ja sama taky spim bez polstare ![]()
Adys, fakt jo, spíš bez polštáře??? To bych teda nedala, já jsem pod hlavou nastláno ![]()
Malýmu dávám ten polštářek z té soupravy, je to jenom taková placička placatá, dávám teprve tak asi týden. Už mi ho bylo líto, jak pořád ležel ve skříni.
JOJO, tak honem honem všechny nakukovatelky, ozvěte se, poslední šance ![]()
Polštář, koukám Adys že nejsem jediná kdo spí bez něj, mě pak pěkně bolí záda a za krkem, nebo se mi šíleně potí „vlasy“. Takže spím taky bez......
no a Jakub spí taky na dece, ne pod dekou, a většinou si stejně nahamtá medvěda pod sebe, takže polštář nepotřebuje
Tady je šílené horko, zítra prý až 33, mě picne, ven chodíme buď brzo ráno nebo večer, to už je to lepší
tak kdo zaridi to pripadne uzamceni diskuse? asi se to ma dojednas s adminy?
proc myslite, ze nas nedajdou? Do stavajici diskuse napsat vzkaz, ze pres SZ se da ziskat pristup pro zajemce se k nam pridat, a je to.
holky, u vas to je jeste za mesic, ale u nas uz za chvili. NAROZKY! Premyslim jaky udelat dort, aby mohly deti? nejaky maly nejlepe nepeceny pro kazdou bych chtela, at si ho pekne rozpatlaji a uziji. Pokud mate nejake typy, tak sem s nima.
A.
Ahoj holky jen vás všechny zdravím, odjela jsem na týden do Ostavy a mužíček mi dnes odveze PC. Už nevím kdo to je OSTAVAK, tak jestli se chce někdo vidět Zuzkam nebo Katka od Natálky mají můj telefon, jsme 3minuty od koupaliště v porubě.
Jinak ahoooj za týden Joula
Tak jsme zpátky z venku, je tam na chcípnutí…, po dvou hodinách chození s panem carem v kočárku jsem totátlně kako ![]()
Oji si sedí, mává slunečníkem, na každýho huláká a já su splavená ![]()
Jsem totálně naštvaná, nemám co na sebe…, koukala jsem do skříně a shledávám žalostný nedostatek triček, kraťasů atd…Budu muset vyrazit na nákupy.
Janni píše:petrax77 píše:Dneska večer jdeme na grilování, moje mamka přijede hlídat. Tak snad to tu zvládnou. Od dovolené Šimon hodně špatně spí. Vydrží řvát tak 3× za noc i 3/4 hodinyZítra a ve čtvrtek zase budu já u našich. Tak se čudla (Šíma) aspoň zase vyblbne na trávě a v bazénku.
A necháváš Šímu „vyřvat“ nebo nějak uspáváš ? Já si někdy případám hrozně, ale Adama vyřvat necháváme, protože nic jinýho nepomáhá. Pokud uspáváme, tak mám pocit že se mu to spaní ještě horší, vyžaduje pak uspávání častěji a častěji, několikrát za noc třeba 20 minut uspávání … takže tam vždycky jen jdu, aby věděl že tu jsme, položím, pohladím a odcházím
Holky a spí děti s vámi nebo už mají svůj pokoj na spaní ?
Janni - necháváme taky vyřvávat. Prostě ho dám do postýlky, popřeji dobrou noc (či hezké spaní, když je to během dne) a odejdu a zavřu za sebou dveře. V noci k němu teď vstávám 1× na krátké kojo, ale když se vzbudí vícekrát (což ted ano), tak k nemu vůbec nejdu. A Šíma je od cca 7M ve svém pokojíku. Moc nám to v jeho spaní pomohlo, protože když spal s náma v ložnici, tak se stále po 2 hod budil a neutišilo ho nic jiného, než kojo.
Vochechule píše:
Holky, blbej dotaz? Jak uspět u dítěte se studenou vodou v bazénu? Dnesak proběhl pokus malej a koupaliště a bylo to teda hrůza hrůz. Ječel jak když ho na nože berou a po minutě nožiček smočených po kolínka jsem to nevydržela a vzala si ho od mamky. Já do vody ještě nee, mám další antibiotika, tak raděj až budou ty moje angíny zdárně za mnou.
Ahoj Voche - my jsme ho taky v Alpách koupali 2× v studenějším jezeře. Moc se mu tam nechtělo. Tak jsme ho nechali u břehu, jen že mu vlnky omývalo chodidla a po chvíli ho zvědavost zavedla dála pak byl po pás i tam seděl.
Ahoj holky,
tak jsme byli s ŠÍmou 2 dny u našich. Pořídili jsme mu tam malé pískoviště a užíval si v bazénku a já si trochu odpočinula.
Holky, máme nějakou krizi s kojením . Šíma by furt chtěl, dokáže mi oblejzat prsa půl hodiny a já už to nějak začínám hůř snášet. Už mi to vadí. Mám z toho blbý pocit, já byla rozhodnutá kojit do 1R, ale nejradši bych s tím sekla. Nevím, proč tak dlouho chce sát. Jestli už mám málo mléka? No, určitě ho mám méně, než dříve. Dneska jsem mu zkusila poprvé UM (Nutrilon), ale odmítl to. Lokl si asi 5× a to jsem mu to fakt vnutila…
Přesnídávky - Voche, taky zavařujem, cukr nedávám, trošku (2 lžíce na 2 kg ovoce) fruktozy a puding taky dávám. S banány jsem ještě nezkoušela. A skleničky od přesnídávke jsou fakt nahouby, dost tečou ![]()
Snídaně - díky za Vaše info.
Sýry - chci zkusit jednak Lučinu a pak tvrdý sýr. Taveňáky ne, jak psala Katka-H.
Sůl - taky ji pro Šímu nepoužívám. Jídlo jí neslané docela s chutí, tak proč to uspěchat. Adys, souhlasím s tebou.
Luci - to je dobře, že ti Ondra jí hezky kousky . My s tím naštěstí problémy neměli, hodně brzo začal kousky papat. Ted mi sní i půlku okurky (oloupu a dám mu ji do ruky, normální salátovku), jablíčko na 1/4 apod. A to má jen ty dva spodní zoubky ![]()
Luci - a ten krteček je prostě perfektní! Jsi opravdu moc šikovná. Nechceš přijet taky k nám? Stěnu máme volnou ![]()
Kuskus - už jsem mu taky zkoušela a hezky ho dlabal.
Maruško - z modřiny si nic nedělej. Náš Šíma je furt samá modřina - v týdnu měl i moncla
Už to raději neřeším…Hlídám ho sice poctivě, ale prostě neuhlídám.
Čajík - Janni - dávám čajík (sáčkový, neslazený) nebo vodu. Ale vypije max 1 hrníček za den, tzn. cca 1,5 dcl. Tím že ho k tomu kojí, tak má vody dost. Pití mu nabízím snad každou půlhodinu, ale moc úspěšná nejsem ![]()
Maruško - musíš to mít opravdu těžké, být v cizí zemi a většinu dne bez manžela. Ale věřím, že to zvládneš! Možná kdybys měla šanci dát třeba 1× týdně malou někam pohlídat a mít i nějaký čas pro sebe, pro své zájmy, tak by se ti to snášelo lépe.
Uzamčení - já bych byla pro.
Alunko - špagety, resp. jakékoliv přílohy, vařím pro Šímu zvlášť. Prostě když bez soli, tak bez soli.
Polštář - nedávám. Stejně se furt v posýtlce stěhuje kolem dokola, tak by na něm neležel (neleží ani pod dečkou).
Vyrážka - Šíma se mi dneska během dne osypal. Na bříšku i zádičkách. Vůbec nevím z čeho. Možná z oběda - dneska měl poprvé skleničku, kde byl tuňák. Bylo to od 9M. Jinak nejedl nic nového. Tak snad mu to brzy zmizí.
Dort - Alino - viděla jsem tu pár diskusí, na toto téma, tak zkus mrknout. Ale asi neexistuje žádný takový, který by byl „nezávadný“. Já si říkám, že prostě na 1. narozeniny bude Šíma hřešit
Ale ted mne napadlo, jestli znáš dort z jablek (jak se rozvaří jablka s pudingem, cukr by šel nahradit fruktozou, pak se o prokládá piškotama a nechá ztuhnout. Šlo by to zdobit tvarohem smíchaným např. s lučinou a kysanou smetanou.).
Holky, jdu do sprchy a poklidit koupelnu. Zase ji Šíma při koupání lehce vytopil
![]()
Petraxxx to máš dobré, že vás Šíma jen vytopil, mě se pravidelně vždycky Jakub při koupání pokadí do vany a pak se v tom celý vyválí a to třeba 3× za sebou,dneska opět
![]()
takže ho vlastně pořád sprchuju
![]()