Poradna duly
Jana Čurdová
petrax77 píše:Dneska večer jdeme na grilování, moje mamka přijede hlídat. Tak snad to tu zvládnou. Od dovolené Šimon hodně špatně spí. Vydrží řvát tak 3× za noc i 3/4 hodinyZítra a ve čtvrtek zase budu já u našich. Tak se čudla (Šíma) aspoň zase vyblbne na trávě a v bazénku.
A necháváš Šímu „vyřvat“ nebo nějak uspáváš ? Já si někdy případám hrozně, ale Adama vyřvat necháváme, protože nic jinýho nepomáhá. Pokud uspáváme, tak mám pocit že se mu to spaní ještě horší, vyžaduje pak uspávání častěji a častěji, několikrát za noc třeba 20 minut uspávání … takže tam vždycky jen jdu, aby věděl že tu jsme, položím, pohladím a odcházím
Holky a spí děti s vámi nebo už mají svůj pokoj na spaní ?
Holky, blbej dotaz? Jak uspět u dítěte se studenou vodou v bazénu? Dnesak proběhl pokus malej a koupaliště a bylo to teda hrůza hrůz. Ječel jak když ho na nože berou a po minutě nožiček smočených po kolínka jsem to nevydržela a vzala si ho od mamky. Já do vody ještě nee, mám další antibiotika, tak raděj až budou ty moje angíny zdárně za mnou.
Janni .. Marek spi ve sve postylce ve svem pokoji asi tak od cervna …
. sice se taky budi tak 2× za noc .. teda jak kdy, ale porad lepsi, nez co 2 hodiny ![]()
jo .. a kdyz uz me nebavi uspavat nebo kdyz to proste jinak nejde, tak taky nechavame vyrvat … ![]()
Voche .. ja bych mu dala mozna vic casu. nebo spis bych ho nechala sahnout si nejdriv rukama, sedela bych s nim na kraji, at pozoruje lidi a tak .. Marek taky nejdriv rval, jen co mu voda omyla tapky .. tak jsem ho vytahla a sli jsme na to pomalu ![]()
Alunko .. zkusenost s kylou teda nemam .. ![]()
ranni krmeni … Marek se budi tak kolem 5. na kojeni, ale to moc nevypije a pak spi tak do 6.30 .. a snidani ma tak az kolem 8. , nekdy treba az v 8.30 …
PetroX .. uz davno ji k snidani ‚normalne‘ ..tzn. cerealie rozmocene v UM, chleba se syrem, atd. , kasi uz moc nechce a myslim, ze jenom mliko by mu nestacilo
. dopoledni svacu vetsinou prospi, takze pak dostane rovnou obed ![]()
ja vam klidne budu psat v anglictine
![]()
jeste perlicka .. pribyla nam tady do ceske particky jedna holcina a kdyz jsme u ni vcera byli na navsteve, tak koukam na jejich rodinnou fotografii a zjistila jsem, ze jeji svagr (tzn. manzeluv bratr) je manzel vnucky moji tchyne (nevl. mama myho manzi) … takze jsme takove hooodne vzdalene pribuzne .. to je nahoda, co? ![]()
no nic.. mejte se krasne, doufam, ze si uzivate teplicka ![]()
Janni vlastní pokojík a postýlku v něm má Jakub asi už od 2M. Možná jsme ho stěhovali už dříve, a pak se mu i zlepšilo spaní, nebudil se co 2hodiny. Ale max 2× za noc. Tedka zkoušíme spaní přes celou noc, od kamarádky mám typ jak na to - stále zmenšovala dávku mlíka v noci až nakonec nechával vyřvat a spí celou noc, tak snad to také vyjde
![]()
Voche voda v bazénku - no asi ti moc neporadím, asi to zkuste postupně, Jakub totiž je asi po mě kachna, jemu je jedno, že má voda 10 stupňů, prostě tam vidí děti nebo něco jiného a musí tam být. Dám příklad - když jsme byly v červenci u babičky tak počasí nebylo nic moc asi tak 15 stupňů přes den a nejraději by se vyráchal ve vodě na zalévání kytek, pak na sebe vylil i konev.....
snídaně tak už o tom také přemýšlím, že Kuba bude snídat s náma, protože když se vzbudí tak dostane 180ml UM, ale stejně potom dostane tak kůrku od chleba a tu během 10min. zbaští
![]()
asi se poradíme ve středu s MUDrou.
Taky by mě zajímalo kdy začít přisolovat. Musím to někde nastudovat
Ještě ten můj břichabol, možná to mám od MS, většinou mě to „chytne“ při tom
![]()
Ahojky maminy ![]()
Adys, videa jsou krásné a Marek má nakažlivý smích, jsem se tady u PS musela smát s ním
To s tou vzdálenou příbuznou je vážně náhoda ![]()
PetoX, zatím jsou kluci v pohodě, švagrová mi včera volala, že teplotu dostala i Danielka a oba mají afty v puse
Byli u Dr a je to virové. Tak čekám, jestli to kluci také chytí, nebo ne..... V Caorle jsme byli před 3 lety, letos jedeme jižněji
Ubytování jste měli v pohodě, tak to je super.
Honzík je vzhůru, tak už zase musím běžet ![]()
Jo a ještě novinka od nás, Honzík se včera postavil v postýlce ![]()
Ahojky
dík za rady ohledně koupání v bazénu. Ještě prubnu dávat trošku studenější vodu i doma, do toho jeho kachnítka mu dávám vždycky pár kbelíků teplé vody.
Dneska jsem navařila přesnídávky z jablek. Tchýně poslala letní, tak jsem je podusila s banánem a mám v hrnci na zavaření asi 50 skleniček. To už máme hruškovo banánovou a jablko malinovou.
Jinak jste tu probíraly co kdo dělal před mateřskou. Já jsem dělala obchodního zástupce pro jeden velikej pivovar tady v republice a měla jsem na starosti klíčové zákazníky. To je taková TOPka nadnárodních řetězců (Kaufland, Tesco, Billa, Delvita, Hypernova.........) moje práce bylo, aby na prodejně nechybělo pivo a aby doplňovači pracovali jak mají. Pak ještě další proma ........... bylo toho celkem dost. Denně to bylo cca 20 prodejen, 250 km v autě, 10 hodin v práce a prodáno tak 1000 hl piva. No a dneska mi přišla od ředitela odpověď na moji žádost o prodložení MD, takže opravdu budu ještě do 1.10.2009 doma a věnovat se Zlobroj.
Voche , a do jakych sklenicek to zavarujes? Od presnidavek a prikrmu? A pak jen zasroubujes vicko nebo jak? A neskazi se to? Dik. Take bych rada v ramci setreni (u nas ta spotreba 3-4 ovocne presnidavky denne
)neco zavarovala, ale neumim to a nikdy jsem to nedelala. Diky.
A.
Ahojky,
Adys,
Marek je borec, pěkně si ťapká
. Jsem zvědavá na tu naši píďalku, teď dost chodí kolem nábytku, ale já nevím, myslím, že v roce sama chodit nebude. Jsem to ale pesimista
. S tou hokejkou je vidět, že má dobrou stabilitu. Ty jo, že by v angličtině, ale ty jsi na moc dobrá. To by jsi používala moc těžkých termínu a ještě k tomu růžné časy … to by byla makačka na bednu
![]()
Zuzi,
gratulace k stání ![]()
Voche,
prosím, dej recept na ty přesnidávky. Hlavně mě zajímá kolik dáváš cukru. Dělala jsem jahodové, pouze jen z jahod, a přijde mi na můj vkus dost sladká.
Snídaně,
od včerejška jsem začala dávat po ranním mlíku chleba, měla s máslem a dnes s lučinou.
Adys a Janni, jaké sýry používate, konkrétně jaké značky. Četla jsem, že tavené nejsou vhodné, mají prý hodně soli. Od Adys značka asi u nás nebude k sehnání. A používáte rostliný tuk na ten chleba, ten je asi taky vhodnější jak máslo, nebo já nevím
. Když mi ten margarín doma nejíme. Manžel to nemá vůbec rád a mě to moc nejede, takže používáme normální klasika máslo.
Tak pá ![]()
ted nahodou koukam, ze srpen 2007 se premistil do uzamcene skupiny
to asi aby je nesmirolali
nachceme take?
Tka mi frčíme po „pochůzkách“ dneska přijede tchán, tak máme spicha na hlaváku, a pak jede na dostihy, a mi na hlídání, já do práce, a večer bude tchán u nás přespávat, tak jsem celý den jen vařila a uspávala Jakuba…
tedka mi normálka rozebral linku - dole jsou takové ty lišty co skrývají nožičky od skříněk, a už s tím mlátil o ze´d!!!!!
KatoH .. ja davam syr Philadelphia .. psala tady o nem i Barca (mmch .. uz se tu dlouho neukazala, sice meli byt pryc, ale jen na tyden nebo ne? ). myslim, ze nejblizsi je mu v CR smetanovy syr Kiri, pokud se dobre pamatuju .. no a pak treba do testovin nebo ryze mu davam tak po lzici strouhaneho cedaru … ![]()
jinak margarin vs. maslo … to je tezky, kazdy na to ma jiny nazor. ja muzu oboji. tady se delaji ale margariny vetsinou slane, takze prckovi davam neslane maslo, protoze i to maslo se tady dela prisolene ![]()
jinak si nemyslim, ze bych v aj pouzivala tezkych terminu, spis prave ten kazdodenni jazyk ![]()
Alunko .. proc tak spechas s tou soli? myslim, ze v jidle jako takovem je soli dost, napr. v tech syrech, ale i zelenine ..
myslim, ze prckum to tak zatim staci a neni treba dosolovat ![]()
Zuzi … chvalime Honzika
. a at kluci neonemocni ![]()
ja jsem vcera vezla Adu k dr., protoze uz tyden docela dost kasle .., vsechno je ok, jen proste ten kasel … ![]()
Marka jsem mela na golfkach, jenze to docela trvalo, takze pak chtel uz ven, tak jsem mu navlikla ty ‚capacky‘ , aby tam nechodil bos .. jenze jak neni zvyklej, tak v tom chodil jak cap ..
nohy zvedal vysoko a ten balanc mel rozhozenej .. no jsem zvedava, jak to bude s opravdovyma botama ![]()
uz musim bezet .. cas na ranni spanek .. uz je Marek dost protivnej a to je teprve 8 … ale vstavali jsme uz v 5.30
![]()
a Maruska tady uz dlouho nebyla … doufam, ze jsou v poradku ![]()
Přesnídávky - skleničky od příkrmů nepoužívám, ty mi nejdou zavařit. Tak mám normální třeba od jogurtů, tatarky, ale taky jsem koupila obyčejný skleničky objem 330 ml (jedna mě stála 6 kaček, ale za rok nebo i 10 let je použiju znova) a na ně ta zalisovávací víčka, jak se zacvakují takovou plastovou hlavou.
Recept - já vařím všechno přiměřeně. Takže si oloupu jablka, nakrájím je do 5 litrového hrnce (takovej ten obr hrnec na těstoviny) podusím, klidně tm naleju i 1/2 litru vodu (možná i víc) . Když se trochu podusej tak přihodím banány, maliny nebo co zrovna mám za jiné ovoce, taky můžou být jen jablka. Když to je podušené cca 15 minut, tak to rozmixuju ponorným mixerem na kašičku, přidám vanilkovej pudink ( do jablek jsem dávala 1, ale do hrušek 3) podle tuhnutí. Zase se to provaří ty 2 - 3 minuty jako pudink. Pak to naleju do skleniček, zašpuntuju a zavařím. 20 minut při 80 stupních v klasickém zavařovacím hrnci. vydržet by to mělo určitě do příštího jara, ale počítám, že Zlobr je zlikviduje dřív.
Cukr - tím že přidávám sladké banány, tak právě cukr nepřidávám. Dávala jsem ho jen do jablek s malinama, oboje je kyselé, dala jsem ho na ten velikej hrnec tak půl kila. Zdáse mi to dost, tak tahle bude jen do jogurtu. Samotné bude malej baštit jen ty necukrované.
Voche,
díky za tipy ![]()
Adys,
Kiri znám, tak jdu do toho
. Teď to bude možná znít hloupě, ale já vím, že čedar existuje, ale nikdy jsem ho nejedla, ani nevím, jestli ho u nás koupím
. Musím se mrknout.
Pápá
ahoj holky,
všechny moc zdravíme.
Kačko, ještě můžeš pak dávat Gerve, mají ho v Hyper, tak zkus u Vás Alberta, to je to samé jako Hyper.
Nebo mázni chlebika jen slabě tím máslem, co používáte, tou kostkou, jen ten chleba tím tak postraš.
Já se nestačím divit, Ondrášek za poslední tři udělal pokrok v jídle, doted nechtěl vůbec kousky. A teď valí kousky melouna, jahody a dneska jedl těstoviny ode mě z talíře, ty vrtulky, snědl jich aspon dvacet, vcucne je jako špagetu ![]()
Adys, Mareček je teda megašikulka!!!! ![]()
A tady vám vložím moje dnešní dílko, trvalo mi to cca pět hodin…