Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holky,
jak jsou vedra tak jsme od rána u vody a na net není pomoc času, večer rada padnu na gauč a užívám si kopance ty naší berušky ![]()
Snidaně - davam taky pečivo a mažu Lučinou a nebo Apetito dělá přímo sýry pro děti (bez konzervačních látek) - jak mazací, tak tyčinky a i ve formě lízátek Kidiboo. Mazací i ty tyčinky si Anička moc zamilovala, lízátka nám moc nešla, ale asi to chce čas. Tak se koukněte, určitě někde seženete…
LUCI - jsi šikula, a u nás se bude asi na podzim dělat dětský pokojíček tak se můžeš tady vyřádit
![]()
Uzamčení - je mi to jedno, přidám se k většině.
Polštář - nedávám a ještě dlouho nemám v plánu dát.
Dort - Anička teď měla svátek, tak jsem řešila co jí udělat, ať se v tom může trošku porochňat. proložila jsem už den předem piškoty, ovoce a jogurt a do rána to krásně ztuhlo a Aňa si to užila, měla to snad i za ušima ![]()
Jdu hodit své tělo na gauč a nohy na stůl.
Jo, ještě děkuji za chválu k fotkám.
Koutecka
Koutecká - kam chodíte k vodě? Víš o něčem dobrém v blízkosti tvého bydliště???
Maria díky za odpověď. Chápu že trvalé žití se nedá s dovolenou srovnávat. Občas koukám na blog Ostrovanky. To je Češka a žije myslím na Korfu v Kerkyře.
Katko_H - když malej špatně jí, patlá všechno z pusy ven, tak mě to taky hodně nerví. Ale je to vždycky pár dní a zase se srovná. Tak vydržaj ![]()
Alunko já dávám mlíko ráno mezi 5-7 hodinou a snídani (svačinu) až kolem devátý. A brambory i těstoviny už lehce solím i pro Adamího
A k těm kilům myslím že je to v poho. My měli 10 kg na 10 měsících a tlustej mi nepřipadá a hlavně věřím že to vyběhá a vytáhne se, takže neřeším.
Luci tak hlavně ať jste v poho. Je dobře že vás mudra poslala, alespoň budeš pak v klidu a nebude tě hlodat červík pochybností.
Polštář - taky spím bez. Adam stejně spí většinou na dece, nikoliv pod, tak polštář ani nepotřebuje ![]()
PetraX nepostřehla jsem jak často ještě kojíš ? Mě bylo taky na jednu stranu líto skončit, ale na druhou se mi docela ulevilo ![]()
A ta vyrážka nemůžou to být jen potničky ? Adam je má teď v těch teplech dost a to je celý odpo nahatej na zahradě … Má je nejvíc na zádíčkách, tvářích i pod bradičkou.
Holky, koukám, že bych si mohla s malováním zařídit živnost ![]()
Kdyby jste nebyly tak daleko, tak bych vám ráda něco namalovala, fakt.
Teď budu dělat jedný kámošce fakt celou stěnu, sem ráda, že mě nechá se odreagovat
a další pokojíčky na mě čekají.
Ten krtek, není u nás v pokojíčku, ale u dvojčátek mojí sestřenky. My máme v pokojiku Křemílka s Vochomůrkou.
Jestli teda chcete, tak Lesině napíši žádost o uzamčení diskuze?…
Ahoj Koutecko, dodatečně gratuluji Aničce k svátečku
![]()
Petox, jsi stejně dobrá, že ještě pořád kojíš! Já si to už ani neumím představit.
Dneska, jak nám dala mudra ty papíry na Ondráškovo vyšetření krz to srdíčko, tak tam má fakt vypsaný úplně všechno a dokonce i to, že byl kojený plně pět měsíců a do šesti měsíců částečně…
Jaani, koukám, že máte podobný hodinový intervaly v jídlech jako my…, taky dávám nejdřív mlíčko a pak za dvě hodinky jogurt nebo tak…
To se máte, že jste celý dny na zahradě.
Taky máme zahradu, ale nemáme doděláno, škaredou trávu, není hotová dlažba, tak nemám kloudně malýho kam vypustit. Chvíli je v bazénu, chvíli na dece, pak houpačka, chodítko a už chce šmejdit po zemi a to ho nechci nechat.
Už se těším na příští rok, až to budeme mít hotový.
Luci my jezdíme odpo ke tchýni. Zahrada je fakt zlatá, nemusím mu být furt za zadkem
Sami bydlíme v domě, ale není to naše, jsme bez zahrady, bez balkonu. U baráku je sice park, ale to není ono. A taky máme u baráku velký parkoviště. Asi před měsícem jsem tam nechala Adama ťapat, chodila jsem za ním a najednou koukám že mám v podrážce boty zapíchnutou injekční stříkačku. Bych ty feťáky zas… trefila. Úplně jsem se vyděsila co by se mohlo stát kdyby byl starší a já ho nechala pár vteřin bez 100% dozoru.
A ještě se přidám k modřinách. Modřina je podle mě kdekoliv a moncl je modřina pod okem
Teda z mého pohledu ![]()
Petrax77 - dnes jsem byla v Čakovicích na koupališty, a jezdím ještě do Úval a Klánovic taky koupaliště a dá se to. Když se mi nikam nechce tak napustím Aničce bazének na terase a je taky moc spokojená ![]()
Snad příští rok otevřou koupaliště v Hloubětíně - někde jsem to četla…
Ty jsi taky z Prahy 9? jsem nepostřehla…
Se můžem dohodnout a vyrazit spolu…
LUCI - dík za gratulaci, vyřídím až ráno, teď už počítá ovečky a doufám že až do rána ![]()
Jaani, tak to mi naskočila úplně husina, jak píšeš o té stříkačce!!! To je fakt mazec…To si neumím představit, že by se dělo tady u nás na vesnici…
Koutecka píše:
LUCI - dík za gratulaci, vyřídím až ráno, teď už počítá ovečky a doufám že až do rána
jj, a Ondrášek posílá ještě jako dodatek pusinku ![]()
taky už spinká, od sedmi, dneska paráda. Lozí ted pořád po schodech a je z toho utahanej…
Tak já jdu taky na kutě, všem dobrou nooooc.
Jsem tady dneska trochu zvedla příspěvkovost ![]()
Dobrý večer ![]()
Peti z L.,
já ji dám čerstvý i klidně tři dny starý
. Čerstvý asi nadýmá, ale jak tam pěkně měkoučký ![]()
Janni,
s tou stříkačkou je to mazec.
Koutecká,
tak pěkně odpočívej a hlavně se nech obskakovat od tatínka
Anička si musela dort náramě užít.
Petraxx,
tak to kojení do roka vydrž, už je to jen chvilka a pak to pomalu začínej utínat. Snad vám to půjde hladce, to odstavovaní. Moje dobrá kamarádka kojila svoji dcerku co dvě hodiny v noci snad do dvou let
. Ale odstavení bylo vcelku v pohodě. Ale kámoška byla pak taková samoobsluha
malá odhrnula tričko a už chtěla mliči. Dnes mi říkala, že si sem tam i teď cucne
Jo, a neprovokuj tím kuskusem - Míše to jaksi nejede.
Přesnidávky,
Michalčina prababička už má udělaných dvacet skleniček jablka-banány a dnes dělala jablka-černý rybíz. Já ji nemět
Je fakt super, musím ji pochválit.
Tak pááá jdu do hajan ![]()
LUCI píše:
Jo a Petox, jaký je rozdíl mezi modřinou a monclem?
Luci .. monokl = moncl se vztahuje vyhradne k oku … tak se prece rikalo tem brejlickam na 1 oko
. Marek ma ted taky jeden vystavni a uz se ho drzi od pondeli min. tydne ![]()
Alino .. dort neres … stejne ti ho holcicky nesni celej a pro jednou se nic nestane .. ![]()
tady u nas se treba dela to, ze se malym detem davaji tzv. ‚cupcakes‘, je to velikost mufina (to asi znate, ze?) .. proste takove ‚osobni velikost‘ dortu ..
. ja mela teda pro Adu malej kulatej, povrtal se v tom, takze dospelejm bych pak z toho nedala a pro dospely jsme meli normalni klasickou velikost dortu. ![]()
snad se tam ta fotka objevi
… pro inspiraci ![]()
http://www.alexandraandaustin.com/…0cupcake.JPG
Janni .. to je teda sila s tou strikackou
.
vedra … holky, tak tohle tady mame tak zhruba od konce kvetna do zari .. k tomu jeste paradni vlhkost. sice nejsou porad ty tricitky, ale ono staci 25C a k tomu 70% vlhkost a je vymalovano ![]()
kojeni .. kdo jeste kojite? PetraX, Lenka, Zuzi?, Voche … no a my
, ale ja kojim jen uz 2× pres den a pak vecer pred spanim a v noci tak mozna 2× … takze to se da … v zivote bych si nemyslela, ze to udrzime tak dlouho, ale momentalne mi to nevadi, spis je to pro me pohodlnejsi a rychlejsi, nez priprava UM
Marek se po me nijak nesape a ni se toho nedozaduje, takze zatim v tomhle smeru je to ok ![]()