Poradna duly
Jana Čurdová
Apů dneska tu byla.Po obědě jsem dělala uklíd a tak Marta ječel.Musela jsem dát madrtaci do dveří,abych na něj viděla ale aby mi necoural po mokré podlaze a to se mu nelíbilo.
Tak jsem uklidila a šla dát Martu spinkat,ale to už na mě klepali.tak jsem kecali a já jim to říkala že jsem prostě uklízela.A že jak vidí tak jim nic není prostě se vztekají.A ona že prej ječí hystericky a že si vyřvávaj.
Nejhorší je že lepší to v dalších letech nebude.Děkuju za podporu.zkusím jim říct o tom odhlučnění.
Leni já jsem si je udělala tak je musím zvládnout.
Moc děkuji za podporu.O je Honzík ted v tom vzdoru a je hyperaktivní:dneska na tom cvičení řádil že paní říkala že si s ním asi užíváme.Ale na druhou stranu dokáže být i moc milej.Už se těším až budou mít všichni na ty 4 roky. ![]()
krali já bych jí asi na rovinu řekla, že čekám ještě další dítě a že to tak bude dlouhodobě. Ať se podle toho zařídí. Že dětem nic nechybí a holt jsou to kluci a křičí.
Ty noci máš teda výživné ![]()
Andule, už to nechme být, zas tolik se nestalo. Jojo, pracuju ve zdravotnictví.
Andule, jediný komentář, který asi myslíš mě napadá tenhle:
Tabulka je bezva, jen tam mám špatně TP, přesně ho zatím nevím, PM jsem měla 7.12. a teď 7.2. jdu na KO. Proto asi se tam ty sedmičky nějak popletly. Takže pak upřesním…
.
A abych pravdu řekla, nenapsala nijak ve zlém, ani náznakem, ani jsem to tak nemyslela a nenapadlo mne to, dokonce v komentáři ještě hledám vysvětlení proč došlo k napsání špatného TP… spíš mi teď přijde, že hledáš důvod vrátit mi stejnou měrou, že jsem ti napsala koment taky „nevybíravě“. ![]()
Ty noci jsou děs.Honzík spinkal krásně od roku sám a bez buzení:ted mi navíc chodí kolem 4 čůrat.A k tomu Marta.
A to spíme v obýváku na gauči a každý má svůj pokoj aby jsme je nebudili.
Rozumbrado - já už se chystala,ale dneska jsem nenašla odvahu.
Letím Marta je vzhůru a chce péči. ![]()
Apů píše:
Andule, jediný komentář, který asi myslíš mě napadá tenhle:
Tabulka je bezva, jen tam mám špatně TP, přesně ho zatím nevím, PM jsem měla 7.12. a teď 7.2. jdu na KO. Proto asi se tam ty sedmičky nějak popletly. Takže pak upřesním….A abych pravdu řekla, nenapsala nijak ve zlém, ani náznakem, ani jsem to tak nemyslela a nenapadlo mne to, dokonce v komentáři ještě hledám vysvětlení proč došlo k napsání špatného TP… spíš mi teď přijde, že hledáš důvod vrátit mi stejnou měrou, že jsem ti napsala koment taky „nevybíravě“.
ja se ti pouze snazila vysvetlit, ze zalezi ciste na tom, jak si psany text prectes. Proto jsem nemela potrebu to komentovat. Tys tu potrebu mela a mluvila o agresivite, tak ti jen rikam, ze je to jen o tom, ze ty si ten prispevek agresivne proste sama predstavujes. Ja si holt pod „jezis ty nadelas“ nepredstavuju nic agresivniho ani hrozneho. Muzeme uz to ukoncit? ![]()
krali máš to tedy dost náročný, škoda, že k tomu nervy se sousedkou. no nedivím se jí, ale asi to nijak nevyřešíte, musí vydržet, kluci se neztlumí. Jen obdivuju tvoje nervy, jdeš klidně uklízet, protože to tak máš naplánovaný, ať děti řvou o tvojí pozornost nebo ne. já mám zatím jen jedno, ale i tak uklízím a vařím jen podle toho, jak mi to malá dovolí. když vyžaduje mojí pozornost, hraju si s ní a počkám si třeba hoďku až mě má dost a hraje si sama a pak teprv jdu na domácí práce, prostě to počká. a malá je hodná a spokojená a já taky, mám v tom tedy i podporu manžela, netrvá na tom, aby zrovna teď bylo naklizeno a uvařeno, když zavolám, že jsem nestíhala (při mateřský i pracuju), klidně koupí pizzu při cestě z práce. nebo mám něco v mrazáku, co zbylo z minulého vaření. a pokud mu vadí binec, může uklidit sám. Zkus se vybodnout na povinnosti a užij si víc hraní s klukama, třeba budeš ty, kluci i sousedka víc v pohodě, aspoň přes den.
kontrola u praktického lékaře je myslím nejenom kvůli kontrole aktuálního zdravotního stavu, ale taky dr. doplní do průkazky případné dědičné nemoci příbuzných a hlavně vypíše ze zdravotní dokumentace případné nemoci těhulky, které můžou ovlivnit těhotenství nebo porod
tabulka děkuju za její vytvoření, určitě se bude hodit pro přehlednost. termín PM mi taky přijde zbytečný, ale rozhodně nebudu řvát, že ho nechci, spíš, že zabere do budoucna místo dalším sloupečkům
Kralicinko, máš to teda pestrý
A sousedka je teda dost divná, když furt chodí otravovat, bych jí jednu vypálila
Navrhni jí to odhlučnění, to se mi zdá jako nejpřijatelnější řešení a spokojenost bude na obou dvou stranách ![]()
Leona_K píše:
krali máš to tedy dost náročný, škoda, že k tomu nervy se sousedkou. no nedivím se jí, ale asi to nijak nevyřešíte, musí vydržet, kluci se neztlumí. Jen obdivuju tvoje nervy, jdeš klidně uklízet, protože to tak máš naplánovaný, ať děti řvou o tvojí pozornost nebo ne. já mám zatím jen jedno, ale i tak uklízím a vařím jen podle toho, jak mi to malá dovolí. když vyžaduje mojí pozornost, hraju si s ní a počkám si třeba hoďku až mě má dost a hraje si sama a pak teprv jdu na domácí práce, prostě to počká. a malá je hodná a spokojená a já taky, mám v tom tedy i podporu manžela, netrvá na tom, aby zrovna teď bylo naklizeno a uvařeno, když zavolám, že jsem nestíhala (při mateřský i pracuju), klidně koupí pizzu při cestě z práce. nebo mám něco v mrazáku, co zbylo z minulého vaření. a pokud mu vadí binec, může uklidit sám. Zkus se vybodnout na povinnosti a užij si víc hraní s klukama, třeba budeš ty, kluci i sousedka víc v pohodě, aspoň přes den.
nektery deti bohuzel tu pozornost vyzaduji stale a nenechaj rodice odejit… treba jim staci, ze sedi v mistnosti, ale jakmile se zvedne - rev
to je pak na palici…ja nastesti zvladam uklidit i s malou.. kvuli kockam nekolikrat za tyden vysavam a ona miluje tlaceni vysavace a sedeni na nem…:-D
Leona_K píše:
kontrola u praktického lékaře je myslím nejenom kvůli kontrole aktuálního zdravotního stavu, ale taky dr. doplní do průkazky případné dědičné nemoci příbuzných a hlavně vypíše ze zdravotní dokumentace případné nemoci těhulky, které můžou ovlivnit těhotenství nebo porod
to se mi nezda. Rodinnou anamnezu ma tedy i muj gynekolog. A ze by se vpisovala do prukazky? jsem se na ni jukla a teda nic.. tam mam jen vysledky vsech testu
dale se mne ptali na dalsi info pred porodem v porodnici..
Ono nejde jen o pozornost.Ale o to že spolu se pořád melou o hračky a jakmile je Marta někde tam tak jde hned Honzík.Co se týká uklidu , vaření..Tak pokud nebude uvařeno - nemám jim co dát.Konzervičky nejí, do restaurace s nima nebo pro obědy by bylo ještě náročnejší.
Uklid- po jídle všechno zašpinily, pod stolem, pak se Honzík netrefiln nazáchodě takže jsem musela umýt podlahu kuchyn + záchod a rovnou jsem udělala i zbytek.
Ono u nás je uplně jedno jestli jdu uklizet ráno večer nebo jindy.Ječí pořád stejně.Proto jsem si vybrala chvíli kdy byli relativně uspokojení, po obědě a po tom co jsem se jim dopoledne věnovala v herně.
Jinak třeba víkendové uklízení je ok, to hlídá Honza.V týdnu na výběr není.Když spinkají tak bych je vzbudila a to by byli protivný celý zbytek dne.Vysávání kluci milujou. ![]()
Leona_K píše:
tabulka děkuju za její vytvoření, určitě se bude hodit pro přehlednost. termín PM mi taky přijde zbytečný, ale rozhodně nebudu řvát, že ho nechci, spíš, že zabere do budoucna místo dalším sloupečkům
Tím jsi myslela mě, že řvu?
Jinak já si taky dělám domácí práce a moc ohledu na malou neberu
To by se taky mohlo stát, že neudělám celý den nic, když budu čekat, až budu „propuštěna“. Stejně se mi nejradši motá pod nohy.
Rozumbrada - taky tak a jeste kdyby tam poletovala tri ditka, to pak uz vubec nejde brat ohledy a cekat az nebudou maminku potrebovat… protoze kazde potrebuje jindy