Poradna duly
Jana Čurdová
Danuško ono to spaní taky není pořád. Ale vypozorovala jsem že večer když jí po prsu dám UM tak spí celou noc. Včera po prsu vypila ještě 120ml.
Tady je fakt krásně i dneska. Tak třeba u babičky bude taky hezky ![]()
To já dávám večer kaši.Sní jí tak 120 ml a potom vypije ještě dost mlíka..Tak nevím,zdá se mi že se budí asi na prdíky,protože si v noci cuckne párkrát a potom hned spí…Víc papá až k ránu…
Počasí asi bude u babičky stejný,já ji mám jen 30 km od nás.Zítra má být líp..To jsem zvědavá.Beru jenom kárku,tak snad nebudeme muset sedět doma..Ono tahat tolik věcí sama je fakt děsný…vždycky se to snažím nějak smrsknout,ale s malým to tak moc nejde..Je náročnej,potřebuje toho moc ![]()
dobre dopoledne, tak tady bylo vcera paradne, svitilo slunicko, ale asi jsme to venku prehnali, noc byla hrozna - malymu se spustila ryma a od tri jsme nespali
prolejvala jsem mu nosik libenarem a mlikem a snazila se neco odsat balonkovou odsavackou, protoze jsem kvuli sousedum nechtela poustet v noci vysavac
nakonec se zadarilo kolem sesty, tak jsme jeste tak na hodinku zdrimli
ale kupodivu ma zatim docela dobrou náladu, na to ze je celej zasoplovanej
tak všem přeju zase krásný počásko, tady to dneska vypada nic moc, je zatazeno
s tim rodicakem, ja byla minulej tyden a pani byla celkem v pohode, i kdyz si o me musela taky myslet svy
, ja jsem tu kolonku Zdrav.p. u dítěte, kde se má napsat jestli neni postižený pochopila jako zdravotní pojištovnu
no priste si holt budu muset precist navod
Ahoj děvčata,
Vasinko, když máte doma horolezce, mě napadlo, jestli to tam nevypadá tak trochu „Jak dostat tatínka do polepšovny“ ![]()
Plavání…taky jsem zvědavá, co na to bude říkat ten můj, vždycky byl naprosto pohodový děcko, ale poslední dobou se mi zdá, že na cizí prostředí nereaguje až tak pohodově. Jaký máte plavky? Paní tam mi nabízela buď ty jednorázový, nebo klasický plavečky. Jsem koupila ty jednorázovky, ať to nemusím pokaždý prát…a taky z těch normálních stejně hned vyroste…
Počasí je tady tak mezi. Včera i dnes převážně zataženo, ale neprší a je teplo, taky doufám, že se to dopracuje až k tomu sluníčku…
Taky jsem včera v poradně potkala maminku, co se mnou ležela na pokoji v porodnici, má dvojčátka holku a kluka a protože bydlí tady kousek, domluvili jsme se, že budech chodit venčit kočáry spolu. Nechápu, proč nás to nenapadlo už v porodnici, ale to měl asi člověk jiný starosti…
Jen jsem zvědavá, jak na těch chodníčcích budeme jezdit, ona s tím širovým tankem a já asi budu muset cupitat za ní, nebo před ní…
![]()
Tak ať je to s rýmou dobrý.Ono vyplňovat ty jejich formuláře to je docela umění..Tak jsem stihla uklidit,než Martínka začalo nudit si hrát sám.Aspoň pojedu s čistým svědomím,že mám uklizeno ![]()
Hailli, tak ať se Táďa brzo zase odsoplí, aby si mohl užívat jara… ![]()
Tu kolonku jsem raději nevyplňovala, taky jsem to pochopila spíš jako zdrav.pojišťovnu… Vím, že jsem tam měla vyplněný jen ten základ a zbytek za mě doplnila paní… Na formuláře jsem totální antitalent… ![]()
Holky,poraďte mi,jak zabavujete malý..Mě si Martínek vydrží sám hrát tak 10-15 minut.Potom ječí a musím ho chovat.Kolikrát ani chování nepomáhá a řve stejně.Už jsem z toho hotová..Já si myslím,že je moc rozmazlenej.Každej ho furt tahá a obskakuje sotva hejkne a já mám s ním doma peklo..Jenže to nikomu nevysvětlím ![]()
Já nezabavuju, on se zabaví většinou sám… Asi je to jak píšeš, když někde jsme a tam je víc lidí, co kolem něho skáčou a jde z náruče do náruče, tak pak má snahu to vyžadovat doma taky… Pak musím vydržet a tak za dva dny se srovná… Ale na nic jsem nepřišla, on prostě chce jen trvalou pozornost… ![]()
no táďa taky sám dlouho nevydrží, vždycky se otočí na břicho a za chvíli se tam vzteká, tak ho pak střídavě beru na klín a povídáme říkadla (známe asi tak 4) a kdyz uz nepomaha nic, tak jeste zboznuje hru na letadlo, nejradši má když ho vyhazuju do vzduchu, to je celej blaženej, ale to já se samozřejmě ještě bojim s nim dělat
Tak letadlo a vyhazování u nás obstarává tatínek…a s oblibou když je malej po jídle… ![]()
Ahoj.Tak jsme z úřadů doma.Rodičák vyřízenej,ale přídavky ne.nevěděla jsem,že musím si nechat potvrdit příjmy i já.Navíc ta baba co mi minule dávala papíry mi dala o jeden míň a tak to budu muset znova vyplnit a manžel podepsat.Se divím,že tam berou takový neschopný lidi,který ani neví co je třeba..Jak jsme tam čekali tak malej naštěstí spal,ale pořád mi do kočáru lezlo nějaký cikáně a řvalo tak ho vzbudilo.Myslela jsem,že ho tam proplesknu.Měla jsem strach aby na mě nepřišel toho smrada doprovod a nedal pár facek mě.Tak jsem jim aspoň řekla,ať si ho laskavě odvedou.Jinak jsem naštěstí chytla moc hodnou paní..Martin jí tam vyprávěl a pořád se na ní smál..Byla z něj celá unešená,jakej je hodnej.Jen kdyby viděla jindy.Sotva jsme vylezli tak tam spustil řev,protože jsem si mu dovolila na:,–(it čepici..To samý mi udělal v DM,když jsem kupovala kaši a nechávala se zaregistrovat na ty slevy.Už neplatěj ty body,ale budou posílat nějakou kartu.To jsem těch bodů měla už 14
Teď když by jsem potřebovala ject k našim tak mi spí v kočáru…Dneska mám fakt teda den…Tak jsem se vypsala a bude mi líp..Mějte se pěkně až budu doma tak nakouknu..papa ![]()
Danuška je z těch úřadů nějáká nabroušená, co? ![]()
Ale se nedivím, je to fakt hrozný, když jí dávaj blbý formuláře a neřeknou všechno… Ohledně těch přídavků, tak jen vím, že mi paní, co jsem si byla vyřizovat porodný, hned dala formulář na rodičák a řekla co a jak a pak jsem se ptala na přídavky a ona, že se sčítají příjmy obou rodičů, a kolik by jsme maximálně museli mít, dál už jsem se nezajímala, protože mi bylo jasný, že na to nikdy nemůžem dosáhnout…
V DM mi už měsíc dopředu hlásily, že body končí, ale o registraci nevím…asi se taky zaregistruju, tam pro ty prcky to jejich papání vyjde asi nejvýhodněji a taky mají výběr…
Tak já už mám sbaleno, navařeno papání na tři dny a asi za hodinu dorazí taťka a odjíždíme. Mějte se tu fajnově, v so večer, nebo neděli nakouknu, co nového…
![]()
Dobré ráno, tak krásné odpočinky u babiček. JJ DM je na to nejlepší, taky tam ráda nakupuju a jejich kaše u nás slavili úspěch. Tak se musím dojet zaregistrovat.
No cikáni na úřadech jsou snad všude mě přijde, že se tam snad střídají schválně.
Já nezažila za tu dobu co tam chodím, že bych tam alespoň jednoho nepotkala.
Včera u nás bylo pod mrakem, ale teplo, takže opět celé odpoledne venku jj to ty dny tak utečou. A v létě budeme venku pořád. ![]()
Všem hezký čtvrtek přeji… omlouvám se,že jsem se tu nestihla stavit… ![]()
Včera jsem teda nestíhala sem něco čmárnout…dopolko trochu uklízení…pokec s Pájou , že…
.. a pak honem ven.. a domu jsme dorazili v pul sedmy,takže vykoupat obe deti, najíst a zalehnout..
Dnes to hodláme zopakovat…
![]()
No a my už MÁME ZUB!!!! , pěkně cinká o lžičku, tak aspoň něco..
Jinak na půl roční prohlídce byla dr.spokojená,prý už Jeník není baculka,ale dlouhán,a prý je moooc sikovnej, dela to,co by jeste ani nemusel.. tak jsem ráda…
![]()
A máme míry.. 9,7kg, 73cm a obvod hlavičky 44,5cm …
Všem přeji hezký čtvrteční den a užívejte sluníčka, než se nám schová za mrak..
![]()
dobre ranko, teda my mame tedka tejden - nejdriv onemocnim ja, pak dostane tada rymu no a dneska v noci mi zas zatvrdlo mliko
chjoo snad uz nas nic nepotka
dneska tady krásně svítí sluníčko, doufam ze to vydrzi i na vikend, zitra se chystame za kamaradkou na okor a o vikendu se vrhame na taďuv pokoíček, už se těším
no na úřadech je to asi všude stejný, kde by taky jinde spoluobčani měli být, když se jim z těch dávek tak pohodově žije, přece nepůjdou makat