Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holky, přeji krásný slunečný den ![]()
Včerejší grilování bylo super, celý den venku, krásné počasí, masíčko výborné, ani chleba nebylo potřeba (zahájila jsem tvrdou dietu
), Marťas se rochnil na dece, k příkrmu od maminky si přidal trochu trávy (ta mu přišla hodně zajímavá) a dokonce se vyspal i v kočáru. Vrátili jsme se pozdě a měl tolik zážitků, že šmejdil po pokoji do jedenácti. Nedalo se ho udržet chvíli v klidu. Začínám mít pocit, že to bude hyperaktivní dítě…
No potěš!
Koukám že i vaši miláčci už pěkně využívají naší mateřské lásky a dobroty. Teroristi jsou to všichni, jen každý trochu jinak. My jak usnem, zase spíme až do rána, ale než usnem, je to boj, který prohrávám už od jeho narození… ![]()
Danuško, ten Sebamed jsem koupila nakonec taky. Četla jsem to a ono to tam bude tak nějak půl napůl. Včera jsem ho tím poprvé namazala a neosypal se, tak to bude asi dobrý. Jen mě překvapilo, že je to tak hustý, na mlíko a hůř se roztírá, ale to prý ty padesátky dělají všechny…Aspoň má pak na sobě dobrou vrstvičku… ![]()
Posílám pár posledních fotek…
reklama na Sebamed
travička a i kačer tam byl…to bylo príma!
Danielek je sice trochu mladší, ale dobrej kámoš i do auta
Kde mám ten mobil?
Já už nemůžu…
U babičky se taky řádit dá…
Ahoj holky,
vy jste toho teda napsaly, nebyla jsem tu pár dní a nestíhám vás dočítat. ![]()
Venku je nádherně, tak jsme teď skoro pořád venku.
V pondělí jsme byli na kontrole u doktorky, tak vážíme 7000g a měříme 67cm. Od včerejška dávám příkrm, zatím měl jen mrkvičku a naštěstí mu zachutnala, i když ze začátku to byl boj, byla jsem celá poprskaná, mrkev jsme měli naprosto všude. ![]()
Jinak už Mareček umí novou věc - staví se na kolínka a péruje na nich, má z toho vždycky ohromnou radost, směje se u toho, my se pak smějeme jemu, takže vypadáme jak rodina bláznů. ![]()
Koukám, že vám dětičky začaly zlobit se spinkáním. Ani my nejsme výjimka, bohužel.
Od malinka spal celou noc, teď se mi pravidelně mezi 4.-5. hodinou budí, prso už moc nechce, takže mu musím rozdělat Sunar, nabaští se a naštěstí spí ještě tak do půl osmé dál.
Holky, kolik vám prckové vypijí UM? Mně maximálně 150ml, většinou ale jen 120ml.
Ahoj.Mě se ten krém roztírá dobře.Jakej máš?Já v takový tubičce co vypadá jako Indulona..no my to máme zase opačně.Malej krásně usne,ale dost se mi v noci budí..Včera nás zase otravovali komáři.Kde se furt berou bestie jedny.To bydlíme v šestém patře.Včera malej spal konečně ve spacáčku.Do teď musel spát v zavinovačce..Sice ji měl jenom zaplou a nohy ven,ale musel ji mít,jinak vyváděl a pořád se budil.To jsem ho našla spát i obráceně a všelijak zkroucenýho.Tak snad už jí nebude vyžadovat… ![]()
Gréti,to mrkvička je u nás nejoblíbenější.Počkej až budete zkoušet dál..Mě teď zkraje všechno prská,tak musím převlíknout,autosedačku mám celou špinavou ani nevím jak ji vyčistím..Při asi šesti lžičkách si to rozmyslí a jí..Nejlepší je to večer,to má tak chuť na tu kaši,že nestíhám dávat..Dneska jsem koupila malinovou,tak jsem zvědavá,až doděláme banánovou jak mu bude chutnat..Malej se snaží lézt ale spíš se na místo tak nějak dovrtí..Má takovou zajímavou techniku,ale dostane se kam potřebuje..To my jsme taky pořád venku,aspoň je na vzduchu… ![]()
Martasaja krasny fotečky
to grilovaní vám závidim, ja uz se na to chtěla o vikendu taky vrhnout, ale nakonec jsme to zabili tim malovanim pokojicku a vecer uz byla docela zima
koukam ze s tim spanim se to nejak rozmohlo, asi to budou erupce na slunci
nebo je to slunicko venku nabiji energii, my jsme meli dneska kolecko od tri tak do sesti do rana, vzbudil se na piti, pak zacal zas nejak posmrkavat tak jsem mu skusila neco odsat, kdyz jsem ho pak ukladala tak jsem zjistila ze se procural bokem z plenky, takze prevlikat, zase jsem ho polozila a kdyz uz jsem usinal tak se posral, a takhle dokola asi trikrat, v tech sest uz jsem premejslela ze ho v tom posranym snad radsi necham do rana
ale nakonec mi to nedalo, no pak me milostive nechal vyspat az do osmi (!!!)
jinak vidim ze jsme asi posledni kdo jeste neprikrmuje co? no od kvetna uz taky zaciname, dneska sem prcka zkusmo vazila a ma 8kg
taky nejak zaostavame ve vyvinu, Táďa je holt asi pohodář a lenivej koblih
ted mam aspon radost ze po mesici se naucil otocit na brisko i na druhou stranu a dvakrat uz se otocil zapatky na zada (ale to spis spadnul
)
jo dneska mame za sebou druhej pad z gauce, jen jsem se otocila pro hracku a uz mi skocil na zada, tak aspon ze spadnul do relativne mekkyho
Ahojky
Tak jsme byli na třetí hexa a zatím dobrý.
Terezka váží 6320g a měří 67cm.
Prej je moc čiperná a šikovná.
Greto mě Terezka taky vypije 120ml UM ale to musí mít fakt hlad. Jinak pije tak 70-90ml.
Jo a cestování ze spaní taky známe. Terezka je věčně vzhůru nohama a zamotaná do deky a spí nakřivo. Taky už jsem přemýšlela o spacím pytli.
Tak až ho vyzkoušíte tak dejte vědět. Já mám z toho trochu strach protože nevím jak bych jí do toho pytle dala když jí nesu do postýlky tak už spí protože mi usne u prsa.
Ale včera jako pokrok. večer byla unavená a né a né usnout. Prso nic houpání na ruce nic. Tak jsem jí odnesla do ložnice s hračkou a za 5 minut byla tuhá.
![]()
Tak jsem zvědavá na dnešek.
Martasajo, fotky krásný. Melému to moc sluší a je krásně opálenej ![]()
Ahoj Pájo.Já používám ten pytel už druhý den a super.My máme na ramínkách zapínací,vypadá jak tílko a z boku je zapínání kolem dokola.Mě malej taky usíná u prsa.Potom ho buď přendám ve spánku nebo ještě před kojením…On je takovej lehkej tak se s ním dá i kojit..Doporučuju ho,když bude v létě chladnějc,tak ho budu dávat do kočárku místo deky… ![]()
Ahoj Gréti , že se taky ozveš po čase..
Fajn, že vám mrkvička chutná, snad to tak zůstane i u ostatního. Malej má zeleninku asi nejradši, pak to ovoce a nakonec kaši, tu jíme tak nadvakrát, nebo ani nedojáme. Vždycky se u toho začne strašně kroutit a vztekat se. Dám ho chvilku odpočinout a pak to možná dorazíme… Asi nebude kašovej. Vydržím dokud nedojíme zásoby a když se to nezlepší, tak mu nechám zatím mlíko, nebo kaši dám do flašky, možná je ta lžička na něj večer už moc. Jinak UM vypije 210ml, ale záleží jak často krmíš. My tak po 4-5ti hodinách (tedy dřív, když ještě nebyly příkrmy).
Ten Sebamed jsem koupila to mlíko 200ml, ono to má konzistenci mlíka, ale roztírá se hůř, než třeba mlíko čím ho mažu po koupání… Ty máš asi ten krém. Jinak my jsme zavinku zrušili asi po dvou měsících a od té doby spí jen přikrytej, ale je fakt, že už cestuje, ráno tam leží úplně naopak než večer usne a samozřejmě odkrytej. Ale nachlazenej zatím není, tak snad to až tak neva. Ohledně toho krmení, já ho mám v náručí, sedí mi na klíně a jednou rukou jistím aspoň jednu ruku. V lehátku nám to nějak nešlo, jak otočil hlavu, bylo to právě všude…
Tak tohle jsem psala přes dvě hodiny, to zas je večer, už nevím co s ním, kaši nedojedl, zase scény, pak na půl hodiny usnul, pak koupání, to byl spokojenej, při oblíkání zase zápas a tentokrát dost, už má sílu. Pak se dojedl mlíčkem, no a teď klasika, je v postýlce a slyším, jak tam lozí a všechno rozhrabuje, je evidentně plný energie…Spát ne a ne… ![]()
Dobré ráno, tak koukám, všude stejné. Taky jsme pořád venku a děti si labuží. No a nám se naopak spaní začíná obracet k lepšímu. Tak doufám, že už to vydrží.
Za chvilku se vypravíme do města, starší potřebuje tenisky na písek.
Ad opalovací krémy. Máme objednanej Microsun v lékarně tak se pro něj musím stavit.
Závidím grilovačku. My teď pracujeme na zahradě a tak ještě gril nemá místo no snad až zaděláme sezení tak konečně bude premiéra. ![]()
Pytel máme, ale ještě jsem ho nevatáhla, říkám si, že v létě bude spát jen v něm.
Ahojky,všechny vás moc zdravím,akorát není moc čas psát, taxe omlouvám…
Martasaja, máš krásné fotečky a šikovného chlapečka, fakt je šikulka,jak už jde krásně na čtyři,paráda..
Jen koukám,že jste se bavili,kolik vám prťata vypijou, tak náš Jeník si dává cca 210ml mlíčka, pije Nutrilon 2. Za den dá cca 800-1000ml..
A jeste k tomu vodicku, ted mu zase leze dalsi zoubek,takze porad pije a cura, uz poznam,ze mu lezou zuby, v noci se budu s placem a porad pije..
Ale myslim,ze uz je venku,rostak,uz zase kouka takova bila carecka,tak myslim,ze uz se proklubal, ale ma natekly dasnicky vsude,tak uvidime…
Přejeme všem krásné Velikonoce !!!
Nazdárek!!!
Taky máme přáníčko…!
příprava na první pomlázku
http://img2.rajce.idnes.cz/…P4100162.JPG
Jo jo, všechny čtyři je teď novinka asi tak poslední týden. Strašně ho to baví a snaží se lézt ve stylu žabák - odrazí se nohama naráz, poskočí, ruce nechá tam kde byly a…rozplácne se… prča největší
![]()
Ale nejraději péruje… ![]()
Tak my vyrážíme za sluníčkem na prochajdu…
Ahojky,tak jake byly Velikonoce.. Tu je nikdo…
![]()
Tak pekne slunecne dny…
Ahoj holky.Tak Velikonoce se vydařili.Sice jsme je letos nijak neslavili ani jsem nebarvila vajíčka..Nechám to na příští rok ,to mi bude pomáhat Martínek..Beránka a mazanec jsme dostali od mamky…
v sobotu jsme pekli špekáčky a v neděli si udělali výlet do Krumlova.Bylo to moc hezký…Prosím vás,poradíte mi jak se vkládaj fotky?Nějak se mi to nedaří… ![]()