Poradna duly
Jana Čurdová
Já dávám malýmu granulovaný čaje od Hami.Akorát je víc ředím aby nebyli tak sladký.Teď jsem mu koupila drink od Sunarky.Vodu chci zkusit,ale nevěřím tomu že jí vezme.Tu pije jen ve vaně.. ![]()
Ahoj holky,
Přeju ať je Terezka brzo zdravá a všechny ošklivé bacily se vyhnou obloukem všem dětem… ![]()
Dnešní spánek do devíti a to bez ranního mlíka, to dostal až pak, takže zas to bude dneska celý posunutý…
Styl lezení - žaba-ryba - stále trvá. Obouruč a obounož přískokem vpřed a pokaždý si to proloží rybičkou na břicho, pak zpátky na čtyři a pokračuje. Musí být sedřenej jak kůň a taky od té doby pozoruji, že právě líp usíná… ![]()
Taky občas koukám na starý fotky, když se narodil a co teprve ty videa, to si nad tím chrochtajícím, nehýbajícím se uzlíčkem s vyvalenejma očima i zaslzím… ![]()
Co dávat pít řeším už nekolik měsíců. Na začáku jsme zkusili vodu, aby teda si nezvykal na sladký, nechtěl, pak neslazenej čaj, nechtěl, vypil až čaj rozředěný šťávičkou… Ale taky žádná sláva. Předevčírem jsem mu koupila ten nový hrnek, poslední pokus. A světe div se, po asi hodince, když si s ním v kočáře hrál, byl celý vypitý. Fakt to vypil, všude kolem bylo sucho, zato na kalhotech pak mokro…
. Tak buď mu neseděl hrnek, i když se z něj napít uměl, nebo prostě neměl žízeň. Snad mu to vydrží, už jsem byla celá nervozní, že přes den prakticky nic nevypije a přitom už je teplo…
Dávám mu většinou čaje, fenyklový, bylinný od Lerose, heřmánkový, teď jsem zkusila koupit nápoj jablko+meduňka. Občas trochu přisladím glukopurem (ty čaje v sáčcích), nebo přidám trochu té šťávičky… Ale jestli se teď naučí víc pít, chtěla bych ho naučit na vodu, ať do sebe necpe tolik cukru, když už máme ty dva zuby, ať se hned nezkazí… ![]()
Já dávám taky čaj Fenikl a teď jsem koupila Broskev od Hami. Ale taky dávám jen trošičku a ne polévkovou lžičku. Jen aby to trochu mělo barvu a malnko chuť. Taky chci zkusit vodu.
Bylinkovej jsem zkoušela a Terezka raději bude žíznivá než vypít bylinky.
Holky, my budem muset asi přejít na jiný UM. Používali jsme Baby lactum od Hera, ale nějak to zmizelo z obchodů, prostě to už není… Tak přemýšlím, Sunar, nebo Nutrilon? Možná bych se víc klonila k tomu Sunaru, je to od stejného výrobce, je trochu levnější a když už má mlíko jen ráno a večer, tak už na tom asi tak nešupí ne? Nechce se mi kvůli tomu otravovat doktorku, stejně mi asi řekne, že si můžu vybrat sama, že v podstatě je to všechno stejný a když už máme příkrmy, že žádný zvláštnosti nepotřebuje… Tak nevím…
Martasajo, já bych se taky přiklonila k sunaru. A hlavně je to stejná značka tak proč mu v tom dělat bordel.
Terezka po nutrilonu měla šílené bolesti bříška.
Kolik vám vypijou drobkové toho čaje? Terezka vypije tak za den 125- 140ml
U Sunaru se jen bojím, že prý dělá zácpy a na ty teda Marťas trpí, takže i tak přidávám občas probiotika… Asi bude nejlepší vyzkoušet… ![]()
Malý mi vypil tak 100-200ml, někdy ani tu stovku ne. Včera 400ml a to plínka nestíhala…
. Taky jsem kvůli tomu nepití začla hodně rozřeďovat kaši a dávala jsem mu ji flaškou, aby měl nejaký tekutiny, protože už nám zvývalo jen 210ml mlíčka ráno a 210ml na noc…
Tak mu ho ze začátku udělej trochu slabší.
Já ani nevím kolik toho Terezka celkem vypije. Ráno dávám UM a přes den kojím a večer UM a v noci jen kojo. No a ten čaj. Tak asi má tekutin dost.
ja zatim jenom kojim, obcas jsem mu zkusila dat trochu vody, ale spis byl rad ze ma neco v puse (savicku) nez ze by pil, ted prave premyslim, jestli mu to kojo staci, nebo jestli mu kdyz je ted teplo mam nejakou vodu pridat
To mě toho pití vypije jak kdy.Někdy 60,někdy celou lahvičku..Do toho ještě tak 3× denně kojím,tak myslím,že má přísun tekutin dost.už několikrát jsem malýmu zkusila dát ten hrnek na učení a vždycky se strašně zakucká.Asi mu to hodně teče.Tak jsem mu radši zase dala lahvičku…měli jste s tím taky takový problémy? ![]()
Danuško, tak jsem malé koupila hrnek v DM a taky se zakuckává. Na flašce jsem zkusila předevčírem vyměnit dudlíka na 3m+ a málem se utopila. Takže jsem jí tam dala spátky dudlíka č 2.
Tak snad časem se to naučí.
Pájo:tak už jsme na tom stejně.malej to dostal asi ode mě a má horečku.Tak jsem dolítla do lékárny koupit Nurofen..už má 38,2.V lékárně mě dostali.Prej jestli to nemá od zubů…no ráda by jsem to sama věděla ![]()
No já jsem někde četla že jak je teplota nad 38 tak by se to k zubům nemělo přisuzovat.
Já jsem taky myslela že to jsou zuby tak jsem koupila gel na prořezávání a Terezka byla stejně nevrlá a uplakaná.
Tak raději zajdi k dr zítra. Za to nic nedáš. Já teda používám paralen čípky a Terezce tu teplotu na 6-8 hodin snížili.
Danuško , to mě mrzí, že jste taky nemocní. Je vidět, že ty změny teplot dávají zabrat i miminkům. Ale jak říkáš, že to dostal od Tebe, si vzpomínám, že v porodnici jsem byla strašně nachcípaná, děsná rýma a kašel (na porod fakt super), taky jsem se strašně bála, aby to malej ode mě nechytl a tehdy mi sestřičky říkaly, že nemůže, když kojím, tak dostává ode mě protilátky. Já tehdy teda tak nějak kojila nekojila, znáte to, ty první dny toho nikdy moc není, ale prý to stačí…a teda nic nechytl, to je fakt… Ale bála jsem se o ostatní miminka na pokoji, tak jsem k nim ani nechodila… ![]()
Jinak nemocí se strašně bojím, asi budu krapet hysterická maminka… ![]()
Tak Vám držím palce, ať je ráno už dobře… ![]()
Ad pití. Dnes jsme dali 200ml. Taky se občas zakucká, ale pak už pije. Na UM máme dudlík 3 (3-6m) a už přemýšlím, že bych dala i větší. On je takovej extrasavec. Kaši mu dávám z flašky a dudlíku 2 do kterýho jsem udělala větší díru a v pohodě. Za pět minut máme vypito… ![]()
Dobré ránko
Danuško tak jak je malému?
Dnešní spaní nespaní hrozný a to to večer vypadalo tak slibně. Usnula v 7 tak jsem čekala hodinku jestli se vzbudí a nic tak jsem chtěla jít spát v půl desáté po VKV no a vzbudila se a řvala a řvala a usnula až v 11 a do ráno po dvou hodinách vstávačka.
Jestli se to brzy nezlepší tak asi zešílím. Už jsem fakt dost unavená a začíná se to na mě projevovat nočním brečením s Terezkou ![]()
Kolikrát mám sto chutí jí nechat řvát a někam daleko utéct.