Poradna duly
Jana Čurdová
Zdravíme Beroun po dlouhém čase!! ![]()
Často jsem na Tebe myslela, jak to dopadlo s hrníčkem, nakonec jsem ho koupila taky, máme ho třetí den a pije. Ale je to spíš o náladě, než o hrníčku…jsou to prostě potvůrky… ![]()
My se lezoplazíme, mám ho věčně za zadkem, tak opatrně našlapuju a když ne a je klid, jdu ho hledat a je mi jasný, že někde učinil objev do kterého mu vůbec nic není…
![]()
Ad Lipánky a Pribiňáky, taky jsem četla, že až tak kolem roku, ale myslím, že pokud nemáte žádné alergie a nic mu z toho není, tak to až tak nevadí. Nám to už mámy taky dávno dávaly… Ale my teda raději ještě chvíli počkáme… Nejdřív zkusím jogurt, příští měsíc.
Díky holky a jaký jogurt zkusíš? Teď koukám, že jsme o den starší. ![]()
Mart. nemáš prosím ještě nějaké recepty na příkrmy? Já mám ty co jsi mi sem dávala a pak mám ze stránek moje dítě.
Jogurt, asi Activii, holky tu psaly, že to mají být ty s živými bakteriemi, tak tu, nebo ještě tuším doporučovaly Holandii a nejdřív dám jen bílý a s ovocem později…
Příkrmy už ani nestahuju, přiznám se, že stejně většinou vařím co mi přijde pod ruky a podle fantazie… Třeba dnes máme bramboru, mrkev, trošku petržele, zelené fazolky a kuřecí maso… Ono je to pořád dokola, taky mi příjde, že je to pořád stejný, naházet do vody nějakou zeleninu, uvařit a rozmixovat… ![]()
Tu aktivii budeš dávat bílou neslazenou?
Holky dr mi říkala že Terezka má v moči bílé krvinky na hranici.Myslíte že je to něco vážného?
tak jsem byla zvedava, co ty krvinky vubec muzou v moci delat, tak jsem nasla nasledujici :
Leukocyty (bílé krvinky) v moči znamenají obvykle infekci močových cest. Mělo by se tedy doplnit kultivační vyšetření, které by zjistilo, zda jsou v moči bakterie. Malé množství bílkoviny v moči může souviset s močovou infekcí, ale příčinou může být i jen zvýšená fyzická námaha nebo např. teplota.
tak je mozne ze to ma z te teploty, dr by urcite rekla kdyby to bylo neco vazneho
No právě toho se bojím aby neměla zánět močových cest.
Když jí přebaluju tak občas jí po kapkách vytejká moč.
no to by zjistila jenom doktorka z rozboru moci, to ji delala nejake testy kdyz nasla ty krvinky?
hmm no ono stejne asi nezbude nez verit doktorce, ze by na to snad prisla
snad bude terezce brzo dobre a zadny zanet to nebude
Ahojte, Pájo leukocyty v moči opravdu většinou znamenají infekci močových cest. Ale jestli je má jen na hranici, může to být ještě dobré, třeba je to jen z těch teplot, nebo trošku prochladla…Holčičky na to víc trpí… Možná to doktorka bude chtít ještě zopakovat, nebo pak ta kultivace, ta jediná prokáže infekci. Bílkoviny jsou už úplně něco jiného…
Jen jsem se chtěla zeptat, jak jsi ji tu moč brala? Já vůbec nevím, jak bych ji malému měla vzít, vždyť se ještě na povel nevyčůrá, to se jako vyčkává se skleničkou v ruce?
![]()
Dobré ránko
Martasajo, v lékárně prodávají takovej sáček na odběr moči a to jí přilepím na pipinku. ![]()
Ahoj.Tak snad to bude mít Terezka v pořádku,chudinka malá.My noc dneska o trochu lepší.Namazala jsem mu dásničky tou mastičkou a tak se mi vzbudil až ve dvě.jakmile to,ale přestalo působit,tak se budil a zase plakal.Nechtěla jsem mu to mazat tak často,aby to nebylo nějak škodlivý.Holky,taky sledujete tu diskuzi s tou Ještědkou?Tak to je docela síla..ty jo,to si nedokážu představit jak malýmu odchytávám moč..
to by bylo zajímavý,ale asi s tím pindíkem asi jednodušší ![]()
Ahoj, no myslela jsem si, že na to bude nějaká vychytávka, jinak by to nebylo možný… Je fakt, že kluci na tom asi budou líp. Ti zase mají problémy s předkožkou. Přetahujete? My teda občas ve vaničce jo, někdy po koupání, mu to máznu mastičkou, co jsem měla na bradavky a lehce zkouším a je fakt, že už nám to jde líp. Když jsem vyčetla, že někdy se to pak řeší nárazově někdy ve třech letech, že to doktor lapne a stáhne najednou a pak prý i teče krev…brrrr. To raději takhle pomaličku, polehoučku… ![]()
Danuško , tak to jsou fakt zoubky, aspoň víš a můžeš mu pomoct. A víš, že jak se vyklube, bude zase na chvíli pokoj… ![]()
Diskusi s Ještědkou občas sleduju, někdy tam nakouknu, myslím tu původní a pěkně se to tam zvrhlo, je to takové hádání a moralizování pořád dokola a bez efektu. Sama jsem tam nikdy nepřispěla. Zaregistrovala jsem Ještědku když sem přišla a už z prvních příspěvků mi to přišlo nějaký divný. Nemůžu si pomoct, ale já tomu moc nevěřím a to jsem ještě nic nevěděla o Markýskovi. Prostě, jestli je to opravdu pravda, pak jí vůbec nerozumím, myslím, že člověk, který je na dně z toho, co se mu přihodilo a na co nebyl nijak připraven, se chová a jedná jinak… a každopádně pak nevím, co bych tam psala, protože té holce prostě nerozumím… Teď jsem jen zvědavá jak to dopadne s tím chlapečkem, tak občas nakouknu do Liberce, kam momentálně píše a musím říct, že mě stále nepřesvědčila… ![]()
No tenhle případ ještědky je strašně moc podobnej případu Markýsek.
Ta taky údajně porodila předčasně a malej pak umřel a za pár dnů psala že je zase těhotná.
Jestli je to zase nějakej vymyšlenej případ tak už ale by se ten člověk měl jít fakt léčit.
Takhle tady blbnout hlavy maminkám co čekaj miminka a co už je maj je fakt dost hnusný.
Já jsem zvědavá jak to nakonec dopadne..Já to nechápu,takhle odepsat svoje dítě…Teď je to tam pěkně napnutý..
Já jsem už taky párkrát zkusila malýmu tu předkožku přetáhnout a taky nám to jde dobře..Do Liberce taky občas nakouknu,ale už budeme mít smůlu,prý si diskuzi nechají zamknout..Budeme se muset zeptat Sluníčka ta tam chodí.Moc by mě zajímalo jak to s tím malým vypadá,teda pokud je to pravda..radši by sem byla aby si to všechno vymyslela..je to fakt hnusný vůči nám maminkám i těhotným..
Mě ještě pořád všechno rozbrečí,to jsem zvědavá kdy to přejde…Jakmile jsou v televizi miminka a zvířátka tak je to hotovo… ![]()