Zase to krvácení 5.tt

Anonymní
23.9.12 07:14

zase to krvácení!pomoc

Ahoj. prosim vas dnes rano sem sla na wc a krev…ale pak uz zase dobry.nic mi neboli..jsem 5tt. zitra pujdu k doktorce. mam si jit koupit ascoturin???..ze to nemusi nic znamenat..:-( bojim se. krvacela sem takhle i minuli tyden.pak zase nic.:-( potrebuju uklidnit.. :,(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1783
23.9.12 07:19

Ahoj, nemusí, ale bohužel i může, jsi dost málo na to, aby ti někdo řekl více. Pro klid duše můžeš na pohotovost, zda není v děloze hematom, který způsobuje krvácení, protože víc tam stejně neuvidí. Jednou jsem takhle letěla na pohotovost, byl tam doktor, „docela drsný“ a ten mi řekl… stejně můžeme jen čekat, takže buď potratíte, nebo se to udrží. Byla jsem už ve 12. týdnu. Malé je skoro 5 let… ale byl to hrozný den… Hodně štěstí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8071
23.9.12 07:33

Pokud je to čerstvá krev, radši zajdi do nemocnice, jestli chceš mít jistotu. Ascorutin nekupuj, stejně, jeden pediatr mi tvrdil, že se zjistilo, že užívání ascorutinu v těhotenství může zvýšit pravděpodobnost leukemie u dětí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7332
23.9.12 08:01

Pokud krvácíš hodně, zajdi si do nemocnice, je to lepší, než se nervovat :kytka: tak ti buď spadne ooobr kámen ze srdceeeee…ale budeš vědět na čem jsi :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
915
23.9.12 08:08

Ascorutin je pry stejne jen placebo :( musis vydrzet… Ty prvni tydny jsou fakt na mrtvici no, ale je fakt, ze se neda nic moc delat :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3400
23.9.12 08:20

Můžeš zajet na pohotovost, ale stejně se nedá nic dělat, musíš jen doufat. Nemusí to nic znamenat, některé holky prostě krvácí. Ascorutin si nekupuj, v příbaláku je jasně uvedené, že se nesmí užívat v těhotenství. Držím palečky. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4737
23.9.12 08:22

Tak ja ted v nemocnici kvuli krvaceni lezim, mam hematom, ale velky, takze si me tu nechali, beru ascorutin - je to vlastne vitamin c - takze pochybuju ze by mohl zpusobovat leukemii, a neco proti krvaceni, mela jsem i infuze. Kazdopadne s prvnim jsem to mela stejne. Urcite si zajdi k doktorce at jsi klidnejsi. Ale chce to verit a bude dobre :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8071
23.9.12 08:23

Ten Ascorutin, četla jsem, že některé holky to tady berou, ale vážně pozor, nemělo by se to. Čtěte třeba tady:
 http://www.womenzone.cz/…enstvi-20505

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8071
23.9.12 08:24
@winyanka píše:
Tak ja ted v nemocnici kvuli krvaceni lezim, mam hematom, ale velky, takze si me tu nechali, beru ascorutin - je to vlastne vitamin c - takze pochybuju ze by mohl zpusobovat leukemii, a neco proti krvaceni, mela jsem i infuze. Kazdopadne s prvnim jsem to mela stejne. Urcite si zajdi k doktorce at jsi klidnejsi. Ale chce to verit a bude dobre :)

Ascorutin není jen vitamín C. Vitamín C je kyselina ascorbová. Ale v ascorutinu je i rutin. A právě ten může být nebezpečný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65519
23.9.12 08:27

Jestli potřebuješ uklidnit jed na poh.do nemocnice…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
113
23.9.12 09:00

Ahoj, taky jsem v tehotenstvi krvacela, dokonce az nekdy do 16 tt. Mohl za to hematom vedle plodu. Doporucuju jet na pohotovost, daji ti tam alespon Ascorutin (sice se podle pribaloveho letaku v tehotenstvi brat nema, ale podle me gynekolozky je to jen kryti se ze strany vyrobce… doktori jej bezne predepisuji - normalne jsem jej dostala v nemocnici v Krci i v Podoli, takze bych se Ascorutinu nebala). Krome Ascorutinu jeste davaji Utrogestan, ale ten je pry spis placebo. Vic bohuzel nejsou doktori schopni v takhle casne fazi tehotenstvi udelat (coz Ti nekde i dost nesetrne sdeli, jak pise Mivev, mne se to taky stalo). Doporucuji lezet, odpocivat, nic nedelat, domacnost at si vezme na starosti partner nebo rodina. Drzim palce, at se mimco udrzi - ja mam i pres opakovana masivni krvaceni z hematomu nyni doma krasnou holcicku :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Naima
23.9.12 09:06

Ahoj, Ascorutin je jen placebo, používá se v porodnictví desítky let a nezpůsobuje vůbec nic. Rutin se běžně vyskytuje např. v pohance, která v těhotenství zakázaná není. Takže brát ho klidně můžeš, ale jde jen o placebo, které ti v případě hrozícího potratu nijak nepomůže.

Nejde poradit nic jiného, než dát se do pohody a nestresovat se. Také jsem krvácela od cca 6tt a skončilo to až 15tt a teď mi vedle spinká malé miminko. Držím palce.

• Citovat
  • Upravit
13141
23.9.12 09:10

Já teda nevím, ale u nás na okrese se chodí s krvácením lehnout do nemocnice na udržovačku. Krvácela jsem v 5tt a gynekolog mě poslal do nemocnice, kde jsem dostala nějaké injekce, duphaston a železo (špatný krevní obraz). Pak jsem ještě krvácela v 11tt a to jsem tam taky týden ležela, dali mi nějaké kapačky a další léky. Mám za sebou už jeden potrat a byla jsem moc ráda, že mi nikdo neřekl - nedá se nic dělat, počkáme, jak to dopadne. Třeba by to i tak dopadlo dobře, ale já byla ráda, že jsem pro to udělala všechno, co šlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Naima
23.9.12 09:14

Pokud se má dítko udržet, tak se udrží, pokud ne, můžou tě v nemocnici zavěsit třeba hlavou dolů a nepomůže ti vůbec nic, natož medikamenty, které jsou v drtivé většině případů naslepo podané a které pak nemají na nic vliv. Na udržování lékaři posílají proto, aby si kryli záda, případně ještě staré školy :). Krásně je to vidět na pohotovostech - tam nabízí hospitalizaci okamžitě a kryjí se negativním reversem. Když jsem jim ho podepsala a zeptala se primáře na rovinu, zda mi můžou nabídnout něco víc, než co mám doma, byla odpověď NE. Utrogestan mi předepsal, ale s tím, že je to naprosto naslepo podané placebo, které má své opodstatnění jen v několika málo procentech případů, jinak je to úplně zbytečný medikament.

• Citovat
  • Upravit
4737
23.9.12 09:18
@Cuarentena píše:
Ascorutin není jen vitamín C. Vitamín C je kyselina ascorbová. Ale v ascorutinu je i rutin. A právě ten může být nebezpečný.

Ono je to těžké, kdyby se to bralo do detailu, tak bysme tu mohli zabřednout do témat jako je očkování atd.

Každopádně ascorutin opravdu předepisují snad ve všech nemocnicích, když se vyskytuje hematom, já jsem teď ve 14. a i když by se měl - teoreticky - brát jen v 1. trimestru, mám 2 tablety 3× denně, s prvním prckem jsem ho brala až do nějakého 20. týdne. K tomu mám magnézko a ještě něco na krvácení. S hematomem je to těžké, některé nemocnice nechávají ležet - jako třeba ta moje - některé jen píchnou injekci, dají prášky a pošlou domů. Ve výsledku to vyjde nastejno, ono si tělo prostě řekne. Znám spoustu maminek co hematom měli a mají doma zdravé děti, stejně jako já.
Takže bych se vůbec nebála, ale asi bych krvácení ani nepodceňovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí