Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše: Četla jsem to. On se celý život snaží mít všechno lepší než brácha, tak teď si rochní asi…
Nebo má prostě radost, že bude mít dítě a zároveň je poněkud necitelný. ![]()
@Anonymní píše: Četla jsem to. On se celý život snaží mít všechno lepší než brácha, tak teď si rochní asi…
Tohle špatný pohled na celou situaci. Švagr nemá jednodušší život jen proto, že dokázal oplodnit svou ženu. Ty nejsi horší jen proto, že nemůžeš mít dítě.
Adoptovala bych detatko
![]()
Bude to asi drsný, ale on má pravdu. Není to jejich problém, že vám se nedaří. A vím co píšu, snažili jsme se 3roky, potraty, operace, léčba, mezitím otěhotněla přítelkyně bráchy.. bulela jsem. Nakonec jsem se zaměřila na sebe a manžela, na náš vztah. A když už jsme to skoro vzdali, tak se postestilo.
Je mi to líto, taky nemůžu mít děti. Na tenhle portál jsem narazila, když jsem po druhé potratila… a už tu zůstala. Jsem s tím nějak tak napůl smířená, ale občas tady ani nemůžu jít a číst ty příběhy o dětech a tak… pak mě to zase přejde… co nějaké alternativy? Adopce, náhradní matka atd.? ![]()
@lachtanice86 píše:
Bude to asi drsný, ale on má pravdu. Není to jejich problém, že vám se nedaří. A vím co píšu, snažili jsme se 3roky, potraty, operace, léčba, mezitím otěhotněla přítelkyně bráchy.. bulela jsem. Nakonec jsem se zaměřila na sebe a manžela, na náš vztah. A když už jsme to skoro vzdali, tak se postestilo.
Přijde mi to trochu bezohledný no…
@Anonymní píše:
To, co napsal bylo necitelné.
Ale zase musíš pochopit, že oni se kvůli vám radovat nepřestanou.
@ludmilaadamkova píše:
Nevím jak vážná je tvá choroba, ale mně tedy doktoři taky řekli že neotěhotním a přesto se tak stalo. Procházela jsem podobnými stavy jako ty. A když jsem to přijmula a srovnala se s tím, otěhotněla jsem.
Znám už dva podobne případy jako popisuje Ludmila
nehazej flintu do žita
@Anonymní píše:
Bezohledné to je. Pokud tě každé setkání s nimi sráží na dno, přestala bych se s nimi aspoň na čas stýkat. Časem se to třeba srovná, přijde šťastnější období. ![]()
@Anonymní píše:
no a ty teda nemůžeš mít děti nikdy a nebo se to výhledově zlepší
@ka2ka píše:
no a ty teda nemůžeš mít děti nikdy a nebo se to výhledově zlepší
Podle slov lékařů ve stavu v jakém jsem tak nikdy … to, že by se situace zlepšila temer nemozne
@Anonymní píše:
Podle slov lékařů ve stavu v jakém jsem tak nikdy … to, že by se situace zlepšila temer nemozne
no jo to řekli doktoři a pravda to být nemusí, takže bych flintu do žita neházela
Myslím, že určitě by si měli odpustit takové to:kdo nemá děti nikdy nezažije, nepochopí to a to… Já být tedy tvým mužem (sestra jeho čeká dítě?),tak bych naopak zájem o dítko jevila, protože to v podstatě bude jeho potažmo vaše nejbližší příbuzné dítko. Ale je to teda celé situace smutná no
Nejdřív si musíte najít řešení vy dva s chlapem, jestli spolu možná vůbec chcete zůstat a pak když budete mít jasno, tak už tě pupíky ani řešení barvy kočáru nerozhází. Jako přece nechceš, aby si v obýváku všichni povídali a vy jste přišli do místnosti a všichni s významným výrazem mlčeli nebo koktali na jiné téma. Holt chtějí u mámy řešit a radovat se společně
To že „věčně žvaní o dítěti“ možná přijde jenom vám. Já se teda o neteř(pravda od moji sestry) starala ráda a máme díky tomu hezky vztah a vždy jsem to brala stylem, co když nebudu mít nikdy vlastní dítě a užívala si první krůčky atd. Tak jenom pozor na tu roli, do které SE sami postavíte. Jestli třeba by nebylo lepší si sednout se švagrovou, ty vínko
a tam jí říct vše jak to je a cítíš a MIT hezky vztah a užívat miminko a pak si ho brát třeba na prázdniny, než si zase pěstovat zášť v rodině kvůli tomu, že někdo údajně neumí žvanit o ničem jiném než barvě dupaček. Přeju hodně sil, závist je normální, snad se s tím brzy popereš
![]()