Závidím a trápím se

Napsat příspěvek
Velikost písma:
53518
20.8.18 00:16

Měli jsme třídní sraz po hodně letech. Samozřejmě se všichni chlubí dětmi. Sama třídní, co nás viděla po dlouhé době, chtěla vědět co teď děláme a co děti. Byla mezi námi jedna zatím stále bezdětná spolužačka. Kdybychom s ohledem na ni všichni mlčeli o dětech, aby se necítila blbě, vyznělo by to dost trapně a stejně by tušila, že tu komedii hrajeme jen kvůli ní. Já znám celý její bolestný příběh a při setkání sama nezačnu o dětech a neposílám radostné obrázky s dítětem. Bavíme se o jiných věcech. Ale není to pro nás tabu. Bojuje a je statečná, ale musí pochopit, že ostatní lidi se budou radovat z těhotenství a budou o tom mluvit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14723
20.8.18 00:25

@Tejule " I když ty si teď myslíš opak a chceš slyšet jen co ti tady ženský píšou, že jim máš přát postižené dítě…"

Tohle jsem jí neradila, aby jim přála postižené dítě. Blbě čteš. To jsem podala, jako že je ošemetné se tím jejich způsobem radovat. Ve chvíli, kdy se dotyčná dozví špatnou zdravotní diagnozu, má před sebou vidinu „NIKDY“, tak odepsat tak hrubě, jako oni - je hraní si s vyšší mocí.
Nejsem věřící, ale toto myslím velmi vážně.
A taky z toho lze vyvodít, že žádné ohledy brát nehodlají. To se fakt v rámci rodiny nedá pochopit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14723
20.8.18 00:29
@Russet píše:
Měli jsme třídní sraz po hodně letech. Samozřejmě se všichni chlubí dětmi. Sama třídní, co nás viděla po dlouhé době, chtěla vědět co teď děláme a co děti. Byla mezi námi jedna zatím stále bezdětná spolužačka. Kdybychom s ohledem na ni všichni mlčeli o dětech, aby se necítila blbě, vyznělo by to dost trapně a stejně by tušila, že tu komedii hrajeme jen kvůli ní. Já znám celý její bolestný příběh a při setkání sama nezačnu o dětech a neposílám radostné obrázky s dítětem. Bavíme se o jiných věcech. Ale není to pro nás tabu. Bojuje a je statečná, ale musí pochopit, že ostatní lidi se budou radovat z těhotenství a budou o tom mluvit.

Ano, taky jsem s jednou přesně v takové situaci a před pár dny jsme měli slezinu holek, co mají všechny děti jen ta jedna několik potratů.
O dětech se bavíme, ale tak, aby to nebylo téma celého večera. Prostě ohledy tam jsou, ona by neměla co říct celý večer a má po 40-tce, tak si prožívá to konečné NIKDY.
Dobré kamarádky nejsou zbytečně hnusné ani vychloubačné, aby si honily triko, když to jde i jinak. Je bavit se … a bavit se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78
20.8.18 11:47

Nikdo jsme u toho nebyl, ale jestli její manžel vyjel, aby nechali toho žvanění- myslím, že mohl použít jiné slovo a jeho brácha je stejný jako on, tak holt napsal, co napsal. Napsal to švagr, ne švagrová.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
20.8.18 12:15
@Anonymní píše:
Asi potrebuji nejakou radu, jak se pres to prenest.
Jsem ted diky tomu odsunuta az na druhou kolej a pripadam si uplne zbytecna…

těš se na roli tety :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7651
20.8.18 18:49
@Anonymní píše:

Psychologa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
20.8.18 19:17

Já bych asi vyhledala pomoc u psychologa. Pokud se nedostaneš ty sama z těch pocitů jako je závist, zlost, hořkost, vztek,.. tak se nestyď a objednej se někde.
Vykecáš se před někým nezainteresovaným, on poradí a pomůže, nabídne pohled z jiného úhlu a pomůže.
Na švagra a švagrovou se nezlob, mají radost. Přiznej si, že kdybys byla na jejich místě, měla by jsi radost taky.
Nebylo by od věci vaše vztahy asi urovnat. Zkus se nenasírat a nedávat jim najevo, že jsi momentálně ten největší chudák, protože…

Možná by nebylo od věci se na chvíli třeba s nimi nestýkat, ale nějak v klidu jim to říct na rovinu. Že momentálně nejsi ve stavu, kdy chceš být šťastná s nimi. Řekni jim, že jim jejich štěstí přeješ, ale nechceš se ho prostě účastnit.
Pokud nejsou idioti, pochopí tě, že potřebuješ čas srovnat se s tím.

Časem se to otupí a třeba budeš nejbáječnější teta. Ale toho psychologa zkus. Nemáš co ztratit :kytka: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
20.8.18 21:45

Měli jsme v rodině jednu co nemohla mít dlouho děti a řeknu to tak, že nějaké chození okolo a takové to divné ticho a dusno, aby se nemluvilo o dětech je horší jak je vzpomenout..
Za mě asi i když to vyzní asi blbě, pro zakladatelku psychologa, protože asi si to všechno bude brát všechno osobně.. všechny jejich řeči a třeba přitom to budou jenom oznamovací věci pro tchýní.. Určitě se budou setkávat uní nebo tak..
Já třeba zase nechápu, proč ti to manžel říkal co mu napsal brácha, trochu mě to přijde přílévaní oleje do ohně. On měl v podstatě pravdu, kterou řekl dost netaktně..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
majdalenka_r
22.8.18 16:34

Zakladatelko, tohle je pro ženu jedno z nejhorších a nejtěžších témat. Je úplně v pořádku, že cítíš, to, co cítíš. Nesnaž se ty pocity potlačovat, naopak jim dej průchod a dopřej si čas se s tím vyrovnat. Přeju ti, abys - pokud vám vlastní nebo adoptované dítě nebude dopřáno - došla k poznání, že dokážeš být i tak šťastná a cítit se dobře. Hodnota člověka se neodvíjí od počtu dětí :srdce:

• Citovat
  • Upravit
48
24.8.18 08:50
@Anonymní píše:

Ahoj, narazila jsem na tvojevtema, chapu ze potrebujes povzbudit, reakce svagra byla netaktni, ale diplomat mel byt tvuj partner, kteremu ta sms prisla, nebo jsi ji v jeho mobilu nemela cist. To na uvod. A dal ti chci rict, ze stejne pocity jako mas ty jsem mela i ja a spousta dalsich zen.znas knizku cekala jsem miminko, ale? Casto jsem ve sve situaci seznala, ze jsou zeny jeste v horsi situaci, napr. rodit mrtve dite je horsi nez nedareni. Ale co ti chci jako radu predat, je ma zkusenost, snazili jsne se, omezila jsem styky, ano brala jsem to, ze je to muj problem a nebudu jim tam jednak brecet nebo je zadat aby se neradovali, ale za nejakou dobu se nam zadarilo, ja styky obnovila a zjistila, ze v te dobe vakua byly okamziky, kdy ty zeny potrebovaly s malym ditetem taky pomoc a ja jako bezdetna teta tehdy mohla zafungovat. Nevim, cim to je, ze clovek nevidel napravo nalevo, tak jen sdilim zkusenost, abys treba v ramci moznosti s tim zkusila pracovat lepe. Dneska bych uz asi neplakala bokem, vyplakala se pred nimi, ono to provetra dusne ticho a vztahy budou lepsi. Co se tyka miminka zacni podnikat kroky k adopci. Posunes se dal. Kdyz to dopadne i bez adopce bude prijemny bonus, ale potrebujes se hnout z kruhu. Drzim pesti. Syty hladovemu neveri, ale i prvorodicka se zdravym miminkem bez kanaradky tety se muze citit stejne mizerne na pokraji sil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.12.18 21:21

Ahooj, jsem v situaci, kdy je mi 34, jsem uz dva roky sama a proste nejak se nedaří sehnat chlapa.

Ale co hlavne, moje kamaradky všechny maji deti, tehotni apod.

Deti miluju, rada hlídám atd.

Bohuzel to vypadá, ze v důsledku nejake autoporuchy u me zacina predcasna menopauza :zed:

No, ale co me nejak dostalo na dno- jedna moje kamaradka se chce vrátit k chlapovi, kterej je podle me magor, kdysi ji zkopal psa!
Jenze ona, aby nebyla sama, tak se do nej znovu zabouchla… A vrchol je, ze spolu spali asi pred mesicem, chraneny sex teda, ale ona mi psala, ze je ji nejak spatne, ze snad není v tom! A uz mu hned volala, ze snad nemaji teda miminko, prislo mi to uplne na hlavu…

Ale co me mrzi, ze o tom mluvi furt jako stylem - joo, tak ja budu asi těhotné a ty chudaku :palec:

A nebo když jsem si posteskla, tak mi jeste rekne: ti ho budu pujcovat

Za prve mi prijde na hlavu po jednom dni nevolnosti uz pomalu kupovat kocarek, za druhy, ze sama vi, ze je ten kluk magor, ale najednou ji to nevadi a za třetí mi prijde, ze nema vubec empatii, nejak me to dneska dostalo :zed:

• Citovat
  • Upravit
1108
6.12.18 21:25

Co Seznamka??.....nerikej, že ani tam by se ti nepostestilo, clovek tomu stesti musi jit obcas naproti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1151
6.12.18 21:32

Je to na houby, preji ti at tohle blby obdobi rychle skonci a najdes nejakyho supr chlapa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
190
6.12.18 21:39

@Anonymní Klidně napiš SZ, třeba se nějak podpoříme. Já sice dítě mám, ale ve 34 jsem taky zůstala sama a chlap v nedohlednu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
6.12.18 21:47
@Anonymní píše:
Ahooj, jsem v situaci, kdy je mi 34, jsem uz dva roky sama a proste nejak se nedaří sehnat chlapa.

Ale co hlavne, moje kamaradky všechny maji deti, tehotni apod.

Deti miluju, rada hlídám atd.

Bohuzel to vypadá, ze v důsledku nejake autoporuchy u me zacina predcasna menopauza :zed:

No, ale co me nejak dostalo na dno- jedna moje kamaradka se chce vrátit k chlapovi, kterej je podle me magor, kdysi ji zkopal psa!
Jenze ona, aby nebyla sama, tak se do nej znovu zabouchla… A vrchol je, ze spolu spali asi pred mesicem, chraneny sex teda, ale ona mi psala, ze je ji nejak spatne, ze snad není v tom! A uz mu hned volala, ze snad nemaji teda miminko, prislo mi to uplne na hlavu…

Ale co me mrzi, ze o tom mluvi furt jako stylem - joo, tak ja budu asi těhotné a ty chudaku :palec:

A nebo když jsem si posteskla, tak mi jeste rekne: ti ho budu pujcovat

Za prve mi prijde na hlavu po jednom dni nevolnosti uz pomalu kupovat kocarek, za druhy, ze sama vi, ze je ten kluk magor, ale najednou ji to nevadi a za třetí mi prijde, ze nema vubec empatii, nejak me to dneska dostalo :zed:

Už jsem za téměř 40 roků, co jsem na světě, zjistila, že ne každý kamarád je opravdu kamarádem. Resp. opravdovým přítelem..netrap se co kámoška, je to její život, tak když si ho pokaká, může nadávat jen sama sobě. Ty si z toho nesmíš dělat hlavu, ani z toho, jak přistupuje k tobě, to by jsi se za chvíli zbláznila, neboť těchhle šťouralů a rýpalů je bohužel na světě stále hodně. Mám s nimi své zkušenosti a co já se, jako citlivá osoba, kvůli tomu dřív natrápila, jéje..musela jsem asi trochu víc dospět, což se odehrálo u mě až hluboce po třicítce :mrgreen: .

Jinak zaměř se na své koníčky, zábavu, pohodu, zdravou stravu. Můžeš zkusit kúru Femigardem - bylinné kapky, čistě přírodní a jsou velmi účinné na srovnání ženských hormonů (mě nádherně srovnaly před lety cyklus po dlouhodobém braní HA) a dle recenzí po nich nejedna žena otěhotněla. A i když nemáš chlapa, tak to nic nebrání tomu, aby jsi si dala hormony do „cajku“. Chlap se nejlépe objeví, když ho vlastně nehledáš..když se věnuješ sobě a své zábavě, koníčkům, jsi veselá, otevřená, svá..
:hug: :kytka: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová