Závidím a trápím se

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1212
19.8.18 15:05
@LaPaloma píše:
Pokud jsi schopna se o nějaké dítě i se svou nemocí postarat, tak byste mohli zkusit vymyslet variantu s náhradní matkou (ale já nevím, jak to u nás funguje, zda to vůbec lze).

Švagrovým bych vzkázala nebo řekla, že sice není jejich problém Tvůj zdravotní stav a jeho následky, ale protože jste příbuzní, tak trochu ohledu se hodí. Navíc není všem dnům konec, a neznají svou budoucnost, tak nějaký ohled by mohl být ve smyslu, že celá návštěva nebude mít jedno téma.
Příklad na nevhodné téma v budoucnosti : jim se narodí dítě s nějakou skrytou vadou a Ty budeš pokaždé zmiňovat závadu a kazit jim radost. Dneska není 100% dětí bez vady. Jsou autisti… mohla bys jim omlacovat o hlavu, jak je to hrozný mít takovýho autistu, je tak nezvladatelný ....... Pak dodat, jak jsi ráda, že nemáš takové dítě, že nic je lepší. (podle mně v některých případech je lepší žádné dítě než jakkoliv postižené)
Prostě stačí mít sílu na to být stejná mrcha bezohledná pokrytecká, jako jsou teď oni.

Kdyby kontakty s nimi měly být jen o tom nenarozeném dítěti, tak bych se jim v zájmu svého zdraví vyhla.
Podle mně jen potřebuješ čas na vstřebání informace a smíření s nemocí. Snažila bych se hodit do nějaké pohody a pak probrala s manželem náhradní možnosti.
Je třeba o tom mluvit, jelikož on asi dítě také chce, tak aby neodešel za jinou. Zatím asi o Tebe stojí, když měl zájem Ti ulevit.

Já se nestačím divit a žasnu… Ona zakladatelka je nejspíše precitlivela v tendle situaci, která žena by nebyla… Ale to cos napsala o postizenem dítěti je teda dost hrozný a stejně tak a že má být bezohledna pokrytecka mrcha… Oni svagri mají asi radost z toho, že budou mít mimino, ano jsou toho plní a chtějí se o radost dělit, neznamená, že když zakladelka nemůže mít děti, tak oni budou o svém mlčet, bude nosit XXXL šaty aby náhodou nebylo vidět bricho a celá rodina bude dělat jako, že těhotná není… Když se dítě narodí nejlépe aby ho nikdy neviděli a když se sejdou roubík do pusy aby nezačalo plakát a zakladatelku to nemrzelo . Mrzet že nemůže mít své děti ji to bude celý život, ale děti se rodej, prostě to tak je. Je dospělá aby s tím nějak zacla pracovat a spíš se na dítě těšila… Může být výbornou tetou… Může tomu dítěti do života hodně dát a taky mu nemusí dát nic… To už záleží na ni. Ale já jsem v té situaci byla a rozhodně bych to co děláj svagri nenazyvala pokrytectvim… Ono přirovnala bych to ještě k jedné věci, vždy jsem chodila běhat s kámoškou, ta měla autonehodu přišla o nohy, nemůže běhat a já kvůli toho běhat neprestanu a ani se před ní nebudu schovávat a nebudu ji lhát, že nebeham… Určitě ji to bolí a mrzí, ale je dospělá, musí tu situaci přijmout… Zaměřit se na něco jiného…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9039
19.8.18 15:27

@Tejule Achjo, zakladatelka je přecitlivělá a ty jsi zase ublížená. To o postiženým dítěti je těžce za hranicí. Ale tohle není o tom mlčet, nebo se o tom vůbec nebavit. Ale nemůžeš čekat, že ten člověk bude nadšenej z toho že lidi kolem mají děti, protože prostě nebude. A taky prostě bude chvíli trvat než se svojí situací smíří. A nějaký ohledy by se na něj brát měly. Já mám pohled z obou stran barikády z doby kdy jsem čekala na IVF a to strašně dlouho a někteří lidi ty ohledy měli a bavili jsme se o dětech normálně, řekli mi co nového třeba během půl hodinky a pak se změnilo téma a pak byli idiotky, které byly uražené že já to s nimi dost neprožívám a nebyly schopné se bavit o ničem jiném. Jako té kamarádce po nehodě snad nevykládáš s mega nadšením celý hodiny o tom jak běháš a nechceš aby s tebou prožívala každý šutr na cestě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1212
19.8.18 15:34

@Serpentini ne ne, já nejsem ublizena anikdy jsem nebyla, my jsme normální, nikdy jsme řeči o dítěti neprehaneli, ale když se rodina zeptala jak mi je, já odpověděla a svagrova ihned že hekam, nebo jméno bylo hnusný atp… Tak tě to přestane bavit a co se odmlceli je to i pro nás vše jednoduší. . Já tady píšu jen i druhou stranu mince. Pochybuji, že normální člověk bude hodiny kecat o dítěti… To by mě zajímalo co, prostě teď je to pro zakladatelku čerstvé a bolestné, chápu to. Chápu, ale i pohled svagru… Myslím, pokud je mají rádi, budou se bavit, ale normálně a svagrova nebude vytahovat růžové dupačky, aby viděla. Ale prostě o baveni o dítěti se v tydle situaci nevyhne, ani to nemůže chtít po rodině a ani to nejde… :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1212
19.8.18 15:37

Jo a ještě dodám, běhám maratony a 1/2 maratony a ta kamarádka vždy čeká v cíli a fandí… Nikdy jsem ji neříkala ať jde, ale ona jde… Je dospělá, situaci zvládla… I když si myslím, že po večerech stále buli do polštáře. Kdo by taky nebulel…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.8.18 16:20

Jako já nevim, ale neřešit nic jiného než nejlepší pleny, jména, postýlky, kočárky… KUA si to taky mužou rozmyslet sami, ne?:-D Jako ted to reknu hnusne, ale nekdy mi ty plky prijdou fakt uz moc, skoro jako by ti lide nemeli nic jineho o cem se dokazou bavit.

• Citovat
  • Upravit
2950
19.8.18 16:24
@Anonymní píše:
Jako já nevim, ale neřešit nic jiného než nejlepší pleny, jména, postýlky, kočárky… KUA si to taky mužou rozmyslet sami, ne?:-D Jako ted to reknu hnusne, ale nekdy mi ty plky prijdou fakt uz moc, skoro jako by ti lide nemeli nic jineho o cem se dokazou bavit.

Tak s nimi omez kontakt - ono když se sejdeme u tchyně radují se všichni… já chápu ze je to těžké a bolestivé ale hledej jak se s tím vyrovnat a pracuj na sobě - je to lepší a účinnější než obviňovat druhé , budeš si muset zvyknout ze kamarádky a příbuzní nejspis rodit a mít malé deti budou vůbec když ti je kolem 30 tak následujících deset let to tak proste bude a bude se řešit to ze chodí mluví leze směje se a pak školka škola…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.8.18 16:24

Asi potrebuji nejakou radu, jak se pres to prenest.
Jsem ted diky tomu odsunuta az na druhou kolej a pripadam si uplne zbytecna…

• Citovat
  • Upravit
2950
19.8.18 16:29
@Anonymní píše:
Asi potrebuji nejakou radu, jak se pres to prenest.
Jsem ted diky tomu odsunuta az na druhou kolej a pripadam si uplne zbytecna…

Proč by jsi měla být odsunuta a zbytečná?? Pro koho? Pro partnerovi rodiče? Snad u nich nechceš být top?? To je dost naivní - důležité je ze mas chlapa tak s nim plánuj výlety akce dovolené popřípadě si pořiďte psa a zábavte se spolu … pro nikoho nebudes nikdy středobodem vesmíru vyjma tvého muže…a tvých rodičů ještě nejspis…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14723
19.8.18 19:01
@Tejule píše:
Já se nestačím divit a žasnu… Ona zakladatelka je nejspíše precitlivela v tendle situaci, která žena by nebyla… Ale to cos napsala o postizenem dítěti je teda dost hrozný a stejně tak a že má být bezohledna pokrytecka mrcha… Oni svagri mají asi radost z toho, že budou mít mimino, ano jsou toho plní a chtějí se o radost dělit, neznamená, že když zakladelka nemůže mít děti, tak oni budou o svém mlčet, bude nosit XXXL šaty aby náhodou nebylo vidět bricho a celá rodina bude dělat jako, že těhotná není… Když se dítě narodí nejlépe aby ho nikdy neviděli a když se sejdou roubík do pusy aby nezačalo plakát a zakladatelku to nemrzelo . Mrzet že nemůže mít své děti ji to bude celý život, ale děti se rodej, prostě to tak je. Je dospělá aby s tím nějak zacla pracovat a spíš se na dítě těšila… Může být výbornou tetou… Může tomu dítěti do života hodně dát a taky mu nemusí dát nic… To už záleží na ni. Ale já jsem v té situaci byla a rozhodně bych to co děláj svagri nenazyvala pokrytectvim… Ono přirovnala bych to ještě k jedné věci, vždy jsem chodila běhat s kámoškou, ta měla autonehodu přišla o nohy, nemůže běhat a já kvůli toho běhat neprestanu a ani se před ní nebudu schovávat a nebudu ji lhát, že nebeham… Určitě ji to bolí a mrzí, ale je dospělá, musí tu situaci přijmout… Zaměřit se na něco jiného…

Je bavit se a bavit se. Kdo se baví přiměřeně a dokáže nekrafat na JEDINÉ téma během setkání, zmíní se o své věci a má jiná témata, je to OK.
Ale zde z popisu vyznívá, že to bylo asi příliš a v rámci příbuzenstva to je hnusný, když to je navíc ohodnocené, jako že to není toho znevýhodněného problém. Je to kruté a karma je zdarma. O tom píšu. SMS byla podle mně brutálně bezohledná a může se stát, že za ten hnus zaplatí.
Je mi jedno, jak moc se z Tvého běhání raduje kámoška. Asi nemá pro co jiného žít a co jiného dělat. Nějakou dobu jí to vydrží. Co je dnes, může být za rok jinak.
Díváš se na svět očima toho, kdo má všechno - že někdo může být výbornou tetou. Fakt nemůže, když bolest z prázdných rukou nepřekoná. Někdo to nedá a je úplně trapné, když si některá myslí, že když má dítě a švagrová ne, tak že automaticky chce být výborná teta. Některá chce a některá nikdy chtít nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9039
19.8.18 19:23

Asi tak. A ono je opravdu dost lidí, co neví kdy už je to moc. Vyloženě jsem měla rozhovor s kamarádkou kdy ona spustila, že ví že to bude holčička, že jí to říká intuice, že sice doktor říkal že to vypadá na chlapečka, ale ona cítí že to bude holčička, že jí na to i všichni tipují a že se jí kazí pleť a mastí vlasy. A dělala si test se sodou a s prstýnkem a na všem jí vyšla holčička, holčičky mají blíž k maminkám, bla bla bla. A že pak vymalují pokojíček jednu stěnu růžovou a jednu žlutou. A že jméno ještě nemají ale že by se jí líbila Kateřina, ale že by jí neříkala Kačko nebo Kačenko, protože to je ošklivý, ale říkala by jí Káťo nebo Katko. A že přemýšleli i o Nikolce. Následně vyjmenovala dalších asi osm jmen, u každého všechny přezdívky a její názor na ně, plus co na každé to jméno říkají jednotliví členové rodiny a jak by se to hodilo k jejich příjmení a jaké má to jméno význam. A pak začala že kdyby to byl chlapeček tak by to byl Matěj a celý ten kolotoč nanovo. Za celý setkání jsem se nedostala ke slovu. A zcela vážně jsem přemýšlela, že jí nechci vidět dokud dítěti nebude alespoň pět. Tehdy jsem měla ještě za sebou už rok a půl běhání po doktorech a ona to věděla, ale tak co … však ona je těhotná a já přece musím chápat, že má radost a chce se o ní podělit. Co na tom, že já jsem pak byla emočně úplně vyždímaná a probrečela jsem půlku noci. A dělalo mi to takhle víc lidí. Přitom když jsem se sešla s těmi normálními, tak jsme se pobavily úplně v klidu fakt třeba půl hodinky o dítěti a pak jiné téma a byla jsem v pohodě. Ono pak jsem si totiž taky přišla u těch, co nemluvily o ničem jiném, že mi dávají najevo jak je můj život prázdný a jediné důležité na světě je dítě. Zatímco u těch normálních holek to bylo v klidu - mít dítě je super, ale jsou na světě i jiné důležité věci a je spousta věcí o kterých si můžeme povídat. Ale jako najít tu rovnováhu není úplně jednoduché. Teď jsem těhotná já a kamarádka ze zdravotních důvodů ještě nějakou dobu mít dítě nemůže a při konverzaci si připadám jako na hodně tenkém ledě, takže víceméně čekám až se na něco zeptá a spíš jí odpovídám než abych o něčem mluvila sama. A to nadšení před ní značně mírním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14723
19.8.18 19:32

@Serpentini Prostě lidi jako @Tejule si budou myslet, že je povinné nepřiměřeně sdílet něčí štěstí ve chvíli, kdy jsi na dně a vstřebáváš negativní informace o své budoucnosti. Máš se přeci radovat!!! Na případnou připomínku, že se neumíš tolik radovat a chtěla by ses při setkání na dané téma bavit méně, se máš dozvědět, že to NENÍ JEJICH PROBLÉM a má to tak být v pořádku. Dokonce v rámci nejbližších to je v pořádku.
Když je bezohledná kr-va kámoška - je to blbé, ale je to cizí člověk. Když je to v rodině, tak je to vrchol hnusu, bezohlednosti a nesoudnosti. Může se stát, že zaplatí za surovost tak, jak nyní nepředpokládají. To se skutečně může stát. A vůbec jim to nemusí někdo přát.
Mlýny melou.

Tejule má evidentně deb-lní švagrovou, které stačí velmi málo. Zdá se mi to dost jiné než popis situace zakladatelky, takže bych to vůbec nesrovnávala.
Zde se mi zdá, že zakladatelka se nesnažila zkazit nebo kalit radost z těhotenství, jen chtěla více témat k hovoru mezi příbuzenstvem. Není to podle mně příliš a nemá se jí dostat takové reakce na žádost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1212
19.8.18 22:40
@LaPaloma píše:
@Serpentini Prostě lidi jako @Tejule si budou myslet, že je povinné nepřiměřeně sdílet něčí štěstí ve chvíli, kdy jsi na dně a vstřebáváš negativní informace o své budoucnosti. Máš se přeci radovat!!! Na případnou připomínku, že se neumíš tolik radovat a chtěla by ses při setkání na dané téma bavit méně, se máš dozvědět, že to NENÍ JEJICH PROBLÉM a má to tak být v pořádku. Dokonce v rámci nejbližších to je v pořádku.
Když je bezohledná kr-va kámoška - je to blbé, ale je to cizí člověk. Když je to v rodině, tak je to vrchol hnusu, bezohlednosti a nesoudnosti. Může se stát, že zaplatí za surovost tak, jak nyní nepředpokládají. To se skutečně může stát. A vůbec jim to nemusí někdo přát.
Mlýny melou.Tejule má evidentně deb-lní švagrovou, které stačí velmi málo. Zdá se mi to dost jiné než popis situace zakladatelky, takže bych to vůbec nesrovnávala.
Zde se mi zdá, že zakladatelka se nesnažila zkazit nebo kalit radost z těhotenství, jen chtěla více témat k hovoru mezi příbuzenstvem. Není to podle mně příliš a nemá se jí dostat takové reakce na žádost.

Hele on nikdo neví jak to je, to je pouze názor zakladatelky a jestli to zakladatelku, když píše, že mám vše uklidní o díte jsme bojovali pár let, nebylo to jednoduché a taky jsme to řešili, ale doma. Když přišla druhá svagrova, že čeká dítě, ani ve snu by mě nenapadlo ji to neprat a ano řešila jsem s ní i plenky, měla jsem radost, že ona má radost, pak přišlo naše těhotenství a todle a víš co jsme dělali během těch dvou let? Řešili jsme to, ale nenicilo nám to život. Žili jsme, koncerty, dovolený, cestování… Řešili jsme adopci ( kterou stále řešíme) i když máme své vlastní dítě… Ono nic není černobílé… Že jsou oni špatní… Oni za tvůj problém nemuzou… Víš co mi pomohlo, psycholog, ten mi ukázal směr… A pak vše bylo jednoduší a neřešila jsem, že oni maj dítě a já ne… Ono je to o člověku, zda se sebou bude pracovat, nebo nebude, bude tady zakládat diskuze, jak jsou špatní… Že řeší jména. Sakra a proč to s tebou řeší, nechce třeba jen znát tvůj názor? Myslíš, že to dělá aby ti ublizila??? Že ji to udělá dobře? Pochybuji, takových lidí je málo na světě… I když ty si teď myslíš opak a chceš slyšet jen co ti tady ženský píšou, že jim máš přát postižené dítě… Že jsou zlí a bezcitni… Já to tak nevidím… Víš co, když tě to tak ser. e nezakladej diskuze, kde ti klepou na rameno a ještě tě v tvé lítosti podporují, bez za svagrovou a vše ji řekni, řekni jí, že zavidis, řekni jí jak tě to bolí… Bude ti líp. Věř…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9039
19.8.18 23:45

@Tejule Hele je hnus někomu přát postižené dítě, nebo cokoliv špatného a nikdy bych to neudělala. Ale stejně tak je hnus říct někomu kdo se trápí a se svým trápením se ti svěří: „To je tvůj problém“. Mně to naštěstí z mého okolí neřekl nikdo komu jsem se svěřila čím procházíme. Neumím si představit jak bych na to reagovala. A jestli tobě to přijde v pohodě, tak ok, ale mně to prostě v pohodě nepřijde. A myslím, že zrovna tohle je něco, kde by měly být ústupky a ohledy na obou stranách, ne že ten kdo mít dítě nemůže nemá nárok na vlastní pocity, včetně smutku a závisti. Zatímco druhá strana má nárok na bezmeznou radost bez ohledu na ostatní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9039
19.8.18 23:47

Myslela jsem nárok na to projevovat vlastní pocity. Cítit se může každý jak chce, ale prostě brát ohled i na okolí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14723
20.8.18 00:09

@Tejulebez za svagrovou a vše ji řekni, řekni jí, že zavidis, řekni jí jak tě to bolí… Bude ti líp. Věř…

To jsi hodně silná holka, když po neúspěšném pokusu manžela Ti pomoci a jejich písemném sdělení, že to není jejich problém za nimi šla a plkala tam něco o závisti.

Snad už měli pochopit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová