Závidím a trápím se

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9039
8.12.18 13:30

@muffin98 No neuraž se, ale říct mi někdo v době, kdy jsem se trápila tím, že všichni rodí a já nejsem ani těhotná a ještě dlouho nebudu, že můžu adpotovat a mám výhodu, že to nemusím porodit … asi by to nepřežil. :? A proč teda čekáš vlastní dítě, když v tom není rozdíl oproti tomu si nějaké adoptovat? Nějaké u kterého nevíš jaké má zatížení ohledně třeba nemocí v rodině, nebo jestli matka nefetovala jako těhotná?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
156
8.12.18 22:57

@Serpentini Snažím se brát věci z té lepší stránky, hodně jsem si toho zažila a naučila jsem se hledat spíš cestičky, než výmluvy. Když můžeme mít vlastní, uděláme si vlastní, ale vím, že kdyby to nešlo, šla bych do adopce a nikdy bych rozdíl nedělala, stejně tak kdyby se nám nepovedlo druhé vlastní - stát se může cokoliv. Ale vždy to bude až ta druhá možnost.
Jasně, u adoptovaného může být spousta problémů, ale zas to může být i u našeho, u zdraví nikdo nikdy neví, co přijde. Např. já neznám svého biologického otce, manžel taky ne, absolutně netušíme, co si neseme ze strany otců. Ale to je život, s tím se musíme smířit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9039
8.12.18 23:11

@muffin98 Nevím, já si prošla celou tou šaškárnou s IVF, za chvíli budu rodit plánovaným císařem kvůli tomu, že mám zdraví totálně v háji. Druhé dítě nebude. S tím, že před dvěma lety jsem se zhroutila, protože jsem nevěděla jestli vůbec někdy budu mít vlastní dítě. Takže v zakladatelčině situaci jsem byla. A říkám jak to cítím já, že kdyby mi tehdy někdo vykládal něco o adopci aniž by kdy byl v mojí situaci, tak bych ho prostě zabila. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
9.12.18 11:18

Každý by měl přemýšlet nad tím, co řekne, než otevře pusu. Ale i ta „snažilky“ by se někdy sebou kolikrát měly zamyslet. Často se dostanou do stavu, kdy jakákoliv zmínka o jakémkoliv dítěti v jakékoliv souvislosti je „snažilkami“ vnímaná jako úrok proti nim. Lidi se jim pak raději začnou vyhýbat a ony se litují a litují. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
9.12.18 11:20

A radit zakladatelce, aby až se zase bude švagrová se švagrem těšit na miminko, aby na ně vypálila, že může být autista nebo mít jiné postižení a až bude, ona jim bude omlacovat o hlavu, že než takové dítě, je lepší žádné, tak to už je na psychiatra. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
156
9.12.18 11:49

@Serpentini tak to je mi líto, já to asi 100% nepochopím, u nás se zatím zdá, že nám to jde přirozeně, ale když se zkusím vcítit do té situace, že by to nešlo, tak i mě ta adopce napadá, ale jestli tě to vytáčí, tak se dá jen doufat, že nebude nikdo ve tvém blízkém okolí tak aktivní, aby se ti s tím snažil někdy v budoucnu radit :)
Hodně štěstí u porodu! :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9039
9.12.18 12:00

@muffin98 já ti přeji aby to u tebe zůstalo jen u těch teorií a řešit si to nikdy nemusela ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová