Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Kapaz Po druhém porodu mě bolelo zavinování pořád. Kojení-nekojení. A bylo to fakt hrozný, jak kontrakce. Ale tak týden, víc ne. Úplně se děsím té bolesti po třetím porodu. ![]()
@Kapaz Gratuluji k miminku! Záleží na intenzitě bolesti, jestli tě to bolí víc, tak bych asi šla k doktorovi, nebo aspoň zavolala. Mě to teda takhle vůbec nebolelo, jen první dva dny slabě a pak už jen opravdu slabounce při kojení.
Mne bolelo zavinování teď po druhém porodu asi jen 2 dny v porodnici počas kojení, jinak o tom nevím…
Ja taky gratuluju a asi moc nepomuzu, po prvnim porodu to bolelo jen pri kojeni a po druhym vubec.
Po prvním porodu jsem to nějak moc neregistrovala, ale po druhém to byl masakr!! Během kojení úplně šílené a po kojení snad ještě víc
, ale vždy to tak po 15-ti minutách přešlo…, jednou mě to teda vzbudilo ze spaní, nad ránem…a to jsem myslela, že rodím, to bylo fakt nesnesitelné
, vzala jsem si paralen, chvíli jsem se kroutila, až jsem usnula a od té doby klid.., bolelo mě to asi tak týden.., pak už možná jen minimálně, ale spíše takový tlak.., co pomůže..? Těžko říct.., každá jsme jiná, ale mě na bolest břicha, ať už menstruační, nebo jakákoli..pomáhá horká vana, paralen, ležení s pokrčenýma nohama.. ![]()
No tak nezbyde než vydržet. Jestli se to ještě bude opakovat, zavolám doktorce - pro klid duše. Mimochodem, má na to vliv námaha? Je fakt, že jsem dopo využila „klidu“ a pustila se do úklidu… Ale to snad nedodržuje nikdo, klid v šestinedělí, ne?
Paralen jsem si zobla taky a samo bez efektu. I jsem si vlezla do sprchy, že ty bolesti rozeženu, když to pomáhá i při porodu a taky nic. Po těch dvou hodinách to odešlo stejně nenápadně, jako to přišlo. Snad už mám vybráno. ![]()
Já viděla po druhém porodu asi týden všechny svatý a bylo fuk jestli zrovna kojit nebo ne, ale neměla jsem úplně kontrakční bolesti, ty jsem měla asi 4 dny a pak asi další 3 dny hrozná bolest podbřišku i jakoby konečníku, nakonec mě napadlo zkusit espumisan a fenyklový čaj, zabralo to, asi jsem si tlakem při porodu namohla střeva, třeba by to taky pomohlo. Jinak v porodnici mi na tu bolest dali algifenové kapky a bolelo to i po nich…