Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Asi může a nemusí, já závislá nejsem a mám to stejně.. Jen neustále dělám několik věcí najednou..a jsem roztržitá.
Mobil a ine elektronicke hracky su jedna z ciest na oslabenie pamate… Pamata si aspon nejake vyznamne datumy, udalosti, spomienky… (dlhodoba pamat) alebo je to problem kratkodobej pamate?
Inak podla popisu znie ako zavisly, dnes uz je to caste.
@Anonymní píše:
Ahoj,
chci se zeptat, jestli někdo nemáte zkušenost. Manžel je závislý na mobilu, pořád ho má v ruce a pořád si s někým píše, něco čte, nevidí, neslyší. Vidí to i naši známí.
Ale v poslední době vidím, že si nic nepamatuje. Nejen že si nepamatuje, co jsem mu říkala - to bych i chápala, že mě nevnímá. Ale nepamatuje si ani co udělal, co kam dal,… Myslíte že to může souviset? Přijde že se chová už skoro jako blázen.
Díky za odpovědi.
Ať zkusí ten mobil na pár hodin pustit z ruky. Jestli to nedokáže, tak ať jde na léčení.
No ja uz jsem prave taky skoro závislá, protože si nemam s kým doma popovidat, tak u toho taky sedím vic než bych chtěla. Jenze ja si aspoň uvedomuju, ze to není ok a dokážu ho odložit. Jenže on proste nezná nic nez mobil. Treba se o něčem normálně bavime, o blbostech, on něco nevi a hned ma mobil v ruce a jde to hledat. Pritom to není vůbec důležité a kdyby to chtěl vědět, muze si to najit někdy pak.Bere si mobil i na zachod (dřív tam četl časopisy) a kdyz mu řeknu, at si ho nebere, ze potřebuju aby byl rychle, ze se mi chce taky, stejne si ho vezme.
Asi uplne jeste nezblbnul, normální veci si pamatuje, ale občas koukam, co dokáže zapomenout.Ach jo.
Jsem úplně na dně… moje nejlepší kamarádka Tina je už delší dobu závislá na mobilním přístroji… nevím si s ní rady a tak hledám zde. Ráda bych věděla zda se vám problém s Vaším mužem podařilo vyřešit. Děkuji za případnou odpověď. ![]()
Ahoj,
chci se zeptat, jestli někdo nemáte zkušenost. Manžel je závislý na mobilu, pořád ho má v ruce a pořád si s někým píše, něco čte, nevidí, neslyší. Vidí to i naši známí.
Ale v poslední době vidím, že si nic nepamatuje. Nejen že si nepamatuje, co jsem mu říkala - to bych i chápala, že mě nevnímá. Ale nepamatuje si ani co udělal, co kam dal,… Myslíte že to může souviset? Přijde že se chová už skoro jako blázen.
Díky za odpovědi.