Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Bojím se, že mi něco přijde během prodl. víkendu, kdy budeme pryč. (To oni si to nechali uležet). Náš Zbox píše, že mám na vyzvednutí 2 dny s možností prodloužení o jeden. Když jsem to tréningově zkusila prodloužit (u zásilky, kterou jsem vyzvedávala včera), tak to psalo, že to nejde.
Vážně to pak pošlou zpět? Není s nimi nějaká domluva? Počítají se i dny volna?
Někde jsem našla, že to kdyžtak může vyzvednout někdo jiný, když se ze své aplikace odhlásí a přihlásí s mým číslem, já mu pak pošlu ověřovací kód, ale chtít tohle po sousedech…
Netuším jestli to teda dorucuji i o víkendu, ale ono to teď zkrátili, protože logicky před Vánoci je velký obrat a tech boxu je omezené množství na to, aby to tam někomu leželo tyden- dva
sis to měla dát na normální zasilkovnu. Nicméně vyzvednout to může kdokoliv, kdo má ten kód, nemusí se nikam přihlašovat.
@Kriss Tina píše:
Netuším jestli to teda dorucuji i o víkendu, ale ono to teď zkrátili, protože logicky před Vánoci je velký obrat a tech boxu je omezené množství na to, aby to tam někomu leželo tyden- dvasis to měla dát na normální zasilkovnu. Nicméně vyzvednout to může kdokoliv, kdo má ten kód, nemusí se nikam přihlašovat.
Já myslím, že musí. Zbox - minimálně ty, co znám, se otvírá jen aplikací a žádný kód tam nejde nikam zadat.
Jako oficiálně nevím jestli to půjde.
Nicméně zkusila bych se zeptat nějakého kamaráda/kamarádky, jestli by se na svém mobilu nepřihlásili na tvoje Tel. číslo.
Pokud to půjde, tak pak v pohodě vyzvednou ze zboxu tvoji zásilku, v appce se pak můžou v klidu odhlásit.
Ale chtělo by to vyzkoušet dopředu.
Z box je vázaný pouze na Tvou aplikaci, žádný kod použít nejde.
Já když jsem byla ve smrti s časem, dávala jsem v aplikaci „prodloužit o den“ i dvakrát za sebou a v pohodě… ale jak už tu padlo, teď před svátky nevím, nevím ![]()
Jinak to opravdu pošlou pryč, s tím už zkušenost také mám ![]()
Držím palce, ať vše stihneš ![]()
Stalo se mně něco podobného. Odjížděli jsme ve středu, zásilku mně eshop poslal v úterý, takže jsem si ještě pochvalovala, jak to super vyšlo a že ve středu vyzvednu a frčíme. No zásilkovna to snad poprvé u mě nějak nezvládla, balík dorazil ve čtvrtek s tím, že v sobotu je poslední den na vyzvednutí. Prodloužit nešlo a předpokládám, že v neděli by se mně box už neotevřel, byť o víkendu nedodávají a teda předpokládám, že ani neodváží z boxů. Psala jsem na jejich podporu a bez problémů odpověděli i ve státní svátek 28.10., odpověď dorazila do pár hodin a balíček mně prodloužili do neděle. Šla bych touto cestou, o víkendu jim stejně o nic nejde, nikdo tam nedováží a jde jen o to, aby to oni u sebe přecvakli a Tobě se to přepsalo v aplikaci.
@ivašot. píše:
Já myslím, že musí. Zbox - minimálně ty, co znám, se otvírá jen aplikací a žádný kód tam nejde nikam zadat.
Aha tak to se omlouvám za mystifikaci. Já nedávno ze zásilkovny vyzvedávala manželovi balík a stačil mi ten kód, ale teď netuším jestli to byl ten jejich box nebo jiný, u nás zásilkovna totiž doručuje různě i do alzaboxu apod a teď nevím který to teda byl ![]()
@Kriss Tina píše:
Aha tak to se omlouvám za mystifikaci. Já nedávno ze zásilkovny vyzvedávala manželovi balík a stačil mi ten kód, ale teď netuším jestli to byl ten jejich box nebo jiný, u nás zásilkovna totiž doručuje různě i do alzaboxu apod a teď nevím který to teda byl
Zásilkovna má svoje speciální Zboxy. Narozdíl od alzaboxu, kde musíte vyťukat kód, aby vám to otevřelo schránku, Zbox nemá vůbec nic. Člověk se k němu musí přihlásit telefonem a v aplikaci potvrdit, že chce otevřít dvířka. Tam je to prostě speciální.
Klasické výdejní místa a nebo alzaboxy, tam je to jiná písnička.
@kolibrik1 píše:
Stalo se mně něco podobného. Odjížděli jsme ve středu, zásilku mně eshop poslal v úterý, takže jsem si ještě pochvalovala, jak to super vyšlo a že ve středu vyzvednu a frčíme. No zásilkovna to snad poprvé u mě nějak nezvládla, balík dorazil ve čtvrtek s tím, že v sobotu je poslední den na vyzvednutí. Prodloužit nešlo a předpokládám, že v neděli by se mně box už neotevřel, byť o víkendu nedodávají a teda předpokládám, že ani neodváží z boxů. Psala jsem na jejich podporu a bez problémů odpověděli i ve státní svátek 28.10., odpověď dorazila do pár hodin a balíček mně prodloužili do neděle. Šla bych touto cestou, o víkendu jim stejně o nic nejde, nikdo tam nedováží a jde jen o to, aby to oni u sebe přecvakli a Tobě se to přepsalo v aplikaci.
to by bylo moc fajn, díky za tu recenzi. Před nějakým časem jem jak já, tak sousedi řešili dodání na jinou pobočku (oni nám to opakovaně dávali na nejbližší neobsazenou pobočku, která je ale za řekou) a bylo to úplně neprůstřelné a nikdo nekomunikoval. zjevně se to zlepšilo.
@Pudloslava píše:
to by bylo moc fajn, díky za tu recenzi. Před nějakým časem jem jak já, tak sousedi řešili dodání na jinou pobočku (oni nám to opakovaně dávali na nejbližší neobsazenou pobočku, která je ale za řekou) a bylo to úplně neprůstřelné a nikdo nekomunikoval. zjevně se to zlepšilo.
To se mi stává taky. Z obsazeného Z-boxu bez upozornění přesměrují na vzdušnou čarou nejbližší výdejnu. Jenomže ta dvě místa jsou od sebe dopravně hrozně špatně dostupná, kvůli řece…Dvakrát se mi podařilo e-mailem vykomunikovat, že mi to převezli zpět na náš břeh. Poprvé se mi div neomlouvali, podruhé už se tvářili, že mi dělají milost. A teď naposledy na e-mail vůbec neodpověděli a protože byl zrovna rozkopaný Barrandovský most, tak jsem se na milou zásilku vykašlala.
@ivašot. píše:
To se mi stává taky. Z obsazeného Z-boxu bez upozornění přesměrují na vzdušnou čarou nejbližší výdejnu. Jenomže ta dvě místa jsou od sebe dopravně hrozně špatně dostupná, kvůli řece…Dvakrát se mi podařilo e-mailem vykomunikovat, že mi to převezli zpět na náš břeh. Poprvé se mi div neomlouvali, podruhé už se tvářili, že mi dělají milost. A teď naposledy na e-mail vůbec neodpověděli a protože byl zrovna rozkopaný Barrandovský most, tak jsem se na milou zásilku vykašlala.
je to problém už roky a musí o něm vědět. Měli by místo mapy používat na přesměrování nějakou navigaci, nebo IDOS (každý nemá auto).
stejně furt tu blbou zásilkovnu používám ![]()
Neporadím, ale taky si „postěžuju“ s přesměrováním - ze ZBoxu dostupného 24/7 do prodejny s otvirackou 9-15h.
Hele a není to 2 pracovní dny? Ja teď o den prodluzovala a šlo to.
@Aries6 píše:
Ne, u mě to tak nebylo. Počítali i svátek jako den. A v aplikaci mně Z-Box prodloužit nešel. Nevím, jestli to mají všude stejné, nebo podle vytíženosti?
@Aries6 píše:
Jsou to klasické dny, takže i víkend/svátek. Ono to bude asi podle vytíženosti - taky se mi podařilo občas dobu o den prodloužit, jindy mě to nepustilo, takže asi záleží.