Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Hezký den, na eshopu Fredie.cz jsem objednala tento výrobek s tím, že je skladem, zaplatila jsem ho předem, aby mi dorazil co nejdříve.
Po týdnu mi z eshopu odepsali, že zboží dorazí do měsíce, ihned jsem odepsala, že chci objednávku zrušit. To prý ale už nelze.
Co s tím? Neprevzit balíček? Nebo převzít a poslat zpět? Kam se případně obrátit? Beru to jako klamani spotřebitele.
Děkuji!
Podle mě to jen zkouší, protože to objednávají z Číny.
Jinak samozřejmě objednávku zrušit můžeš a trvej na tom, ať ti vrátí peníze na účet.
@Mamca_1234 no to jejich „skladem“ může být i sklad v Číně, jelikož toto není e-shop, ale jen nákupní Galerie, která zprostředkovává objednávky do Číny
https://www.fredie.cz/…ni-podminky/
Stačí letmý pohled sem a víš na 1000%, že tam nechces nic koupit. Fakt nechápu to, že se aspoň nepodivate na to, odkud a co kupujete a kam posíláte peníze. ![]()
@Mamca_1234 píše:
Hezký den, na eshopu Fredie.cz jsem objednala tento výrobek s tím, že je skladem, zaplatila jsem ho předem, aby mi dorazil co nejdříve.Po týdnu mi z eshopu odepsali, že zboží dorazí do měsíce, ihned jsem odepsala, že chci objednávku zrušit. To prý ale už nelze.
Co s tím? Neprevzit balíček? Nebo převzít a poslat zpět? Kam se případně obrátit? Beru to jako klamani spotřebitele.
Děkuji!
Nevidim zadne klamani. Staci si precist obchodni podminky. Jasne pisou, ze pouze zprostredkovavaji prodej.
A nepisou tam, zda je to s nasi DPH, nebo ne. Takze se ti muze stat, ze jeste doplatis DPH pri dovozu ![]()
@Mamca_1234 píše:Žádný klamání. Mají to jasné napsaný v podmínkách na které ses ani nepodívala.
Hezký den, na eshopu Fredie.cz jsem objednala tento výrobek s tím, že je skladem, zaplatila jsem ho předem, aby mi dorazil co nejdříve.Po týdnu mi z eshopu odepsali, že zboží dorazí do měsíce, ihned jsem odepsala, že chci objednávku zrušit. To prý ale už nelze.
Děkuji!
6.2. Podle Kupní smlouvy bude mít zákazník právo odstoupit od této Kupní smlouvy do 14 (čtrnácti) dnů od převzetí zboží. Zákazník je povinen doručit zboží na adresu Provozovatele do 20 pracovních dní od odstoupení od Kupní smlouvy.
@Bajina.P objednávána věc mě přijde k prdu, lepší třeba ring sling na krátké poponaseni. ditete.
A zkusila bych jim napsat ještě jednou mail, že chci objednávku zrušit, klidně, že tě uvedli v omyl, když zboží vlastně skladem nemají a že tě si jejich jednání nelíbí a hodlas kontaktovat ČOI. Jako je to trochu prasárna ale co. Buď ti peníze vrátí nebo ne a vrátí je potom, co jim zboží vrátíš.
![]()
@Bububu123 píše:
@Bajina.P objednávána věc mě přijde k prdu, lepší třeba ring sling na krátké poponaseni. ditete.
A zkusila bych jim napsat ještě jednou mail, že chci objednávku zrušit, klidně, že tě uvedli v omyl, když zboží vlastně skladem nemají a že tě si jejich jednání nelíbí a hodlas kontaktovat ČOI. Jako je to trochu prasárna ale co. Buď ti peníze vrátí nebo ne a vrátí je potom, co jim zboží vrátíš.![]()
![]()
Ale to je nesmysl, když to mají přesně s jasně napsaný v podmínkách, se kterými objednávkou souhlasila. Že to nečetla je její problém.
Pro me je teda red flag prodejce kostýmu elzy, dronu a naprosto neergonomickeho cosi
to lidi nekoukaji odkud kupuji?
@Cenarius píše:
Ale to je nesmysl, když to mají přesně s jasně napsaný v podmínkách, se kterými objednávkou souhlasila. Že to nečetla je její problém.
Zažila jsem větší „nepřesnosti“ a prošlo to.. proč to nezkusit, třeba zakladatelka ušetří na poštovným.. a když to nevyjde, tak to vrátí pak no..
@Cenarius píše:
Formálně máš pravdu, ale přesně na to se drží jakýsi standard ochrany spotřebitele, aby lidé nemuseli na každém e-shopu ztrácet čas čtením obchodních podmínek do posledního detailu.
Tím chci říct, že když je obecný standard, že „zboží skladem“ znamená sklad v ČR nebo aspoň v Evropě a dodání za pár dnů, měl by prodejce už při nákupu upozornit, že u něj je to jinak a dodací lhůta jsou týdny nebo měsíce.