Zchudli jsme

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
13.1.22 12:04

@Burj Chalifa Než jsem porodila, pracovala jsem v laboratoři. Sterilní prostředí, dvoje dveře s přechodovou komorou a alarmem, roušky, oblečky a desinfekce. Mohla bych i učit děti a hlídat určitě. Ale já nepotřebuju shánět práci, potřebuju, abych do ní mohla chodit.
A ztráta času to asi je. Promiňte. A dík za vyslechnutí.

• Citovat
  • Upravit
76656
13.1.22 12:07
@Anonymní píše:
Matka si prostě vzala do hlavy, že je pro moje dítě lepší než já. Doporučuju film rodinné hříchy. Nebylo to u nás rozhodně tak extrémní ani protizákonné, ale po vydělení deseti to vykreslí situaci. Ona je prostě „nejlepší“. Pro všechny.
Depku asi teď mám. To ty kachličky.

promiň - je to trochu OT - ty makové kachličky - co to prosímtě je? a proč jsi toho upekla dva plechy :roll: pro jednu dospělou a jedno školkové dítě to je trochu (hrozně) moc, co byste s tím dělali? nebo jsi to pekla na kšeft a nepovedlo se?

• jinak tě chápu, také jsem zchudla letos - jak píšeš věčně zavřená školka nebo dítě opravdu nemocné, začala jsem splácet půjčku na bydlení, přibyl nám jeden kocour, vše se zdražilo …. a jsem v pr….., a to ještě mají zdražit ty energie, no já mám naštěstí dobré vztahy s rodiči, ale i tak je to těžké
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
13.1.22 12:09
@Anonymní píše:
@Burj Chalifa Než jsem porodila, pracovala jsem v laboratoři. Sterilní prostředí, dvoje dveře s přechodovou komorou a alarmem, roušky, oblečky a desinfekce. Mohla bych i učit děti a hlídat určitě. Ale já nepotřebuju shánět práci, potřebuju, abych do ní mohla chodit.
A ztráta času to asi je. Promiňte. A dík za vyslechnutí.

No je to hrozný bez hlídání.
Potřebuješ na hlídání peníze a bez práce je nebudeš mít…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
13.1.22 12:11
@Anonymní píše:
Neumím třeba péct koláče, u nás se to nikdy nedělalo.

Pečení není tak snadné, taky mi to moc nejde :lol:
Je potřeba to trénovat. Ale já sladké nejím, takže peču leda na Vánoce a pak štrůdl.

Vím, že je to blbý, ale spousta věcí se dá sehnat na různých swapech a sousedských skupinách na FB.

A taky existují potravinové banky. Nevím, jak přesně fungují, ale myslím, že kdybys jim popsala svoji situaci, to s tím plynem, věřím, že by ti pomohli. Jasně, není to zrovna Alcron, ale těstoviny, brambory, konzervy se vždycky hodí. https://www.potravinovebanky.cz/…ebuji-pomoct

Naprosto chápu, že říct si o pomoc, je těžké :,( Já jsme třeba po dlouhé době zjistila, že jendna naše externistka na tom byla po bouřlivém odchodu z domova tak blbě, že měla celý měsíc šílený hlad. Že v podstatě přežívala na kafi s mlíkem a sušenkách, které máme v práci k dispozici. Nebo říkala, že si třeba nabrala v práci x pytlíků s cukrem a ty potom „večeřela“. (Mimochodem za ten měsíc zhubla snad deset kilo, a to se živila sušenkama a cukrem. Prostě měla těch kalorií málo.)

A já jsem jí říkala, proč jsi něco neřekla? A ona, že se šíleně styděla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80061
13.1.22 12:13
@brisco píše:
S kynutym těstem jsem taky bojovala. Musí tam přijít jen žloutky a jako tuk jen sádlo nebo olej. Jinak je tvrdé.

Prdlajs. Dávám celé vejce klidně a tuk jaký mám, máslo, sádlo, olej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16209
13.1.22 12:16

Mně ten název přijde dost zavádějící. Ty ses rozhodla mít dítě bez otce, tak musíš stát na vlastních nohou, ne? Jsi dospělá a jsi matka. Babička je manipulující narcistka, tak buď na sebe hrdá, že jsi jako lvice vzala svoje dítě a šla s ním do bezpečí. A teď je to na tobě.
Nebo jsi zchudla, že ti třeba matka sebrala dědictví po otci? Otec byl chudý, měli oddělené jmení manželů? Jinak nechápu, že matka ho přivedla do hrobu a ty nemáš vůbec nic. :think:
Peč to, co je nejjednodušší a zabere nejméně času. Nemusíš si nic dokazovat kynutýma plněnýma rohlíčkama nebo třípatrovými řezy, upeč na plech perník a máte co snídat taky. Doma ses toho moc nenaučila, tak to ber jako příležitost. Buď vzor pro svoje dítě, dítě potřebuje hlavně cítit tu kotvu domova, a tu můžeš vyhodit i s z nevykynutým těstem, a dokonce i když se zajdeš poptat na pomoc do potravinové banky nebo ho budeš oblékat do oblečení z charity.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.1.22 12:17

@stinga Makové koláčky co nevykynuly a jsou tvrdé jak beton. Myslela jsem, že co se nesní, dám na mrazák a budu vyndávat postupně, třeba když někdo přijde. Nechtěla jsem, aby mi prošel mletý mák.

• Citovat
  • Upravit
2031
13.1.22 12:18

Hele, si dobrá, že to vůbec nějak dáváš, fakt. Ono bude líp, děti se z těch počátečních školkových nemocí taky dostanou. Nevzdávala bych hledání práce, taky musím dělat s lidmi, ale na druhou stranu i tak se dá sem tam něco udělat z domova. Můžeš dělat i brigády, můžeš hlídat děti. Já jsem hledala dva roky chůvu, než jsem to vzdala. Všechny mají plno a můžou si vybírat, a to i za cenu 250 Kč za hodinu. Bude líp!!! Klidně mi napiš, jestli chceš.

Jo a mně se taky spousta věcí nepovede. Obstojně vařím, ale pečení vlastně nemám moc ráda. Tak prostě nepeču. Místo toho můžeš dětem udělat krupici, puding nebo nějaký pohár a je to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80061
13.1.22 12:19

@zrcadlo někdo tu uváděl, že do potravinové banky potřebuješ nějaký papír že sociálka, myslím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80061
13.1.22 12:20

@Dobrej_tym nebo obyčejnou hrnkovou buchtu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2031
13.1.22 12:22

Jinak nepíšeš, jaký máš příjem, co děláš, odkud máš finance. Podle mě bys sehnala na FB hodně věcí zadarmo. Já tam kolikrát dávám moc pěkné hračky, nábytek, co už jsme nepotřebovali. Vše za odvoz. Jídlo se dá z potravinové banky třeba, nebo přes charitu. Kolikrát se dělají i kroužky pro děti, které jsou znevýhodněné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.1.22 12:22
@Anonymní píše:
Asi si chci jen postěžovat. Je mi hrozně. Nemůžu do práce, protože mám často nemocné dítě. Jsem s ním sama. Když už se mi povede něco ušetřit, vždycky se něco stane. Teď třeba problém s plynem. Plynaři si vezmou 3400 a to jsme měla na jídlo na zbytek měsíce. Vím, že se lidi občas dívají na chudé s despektem. Mám vysokou školu, pracovala jsem. Jsem z bohaté rodiny, ale prostě jsem musela i s dítětem odejít. Nestýkáme se. Nemám žádnou pomoc. Už pár let je to o extrémním propadu příjmů. Jako změnit život. Po nikom nic nechci, jen se vypsat. Kamarádka má normální život, ten můj je o extrémech. Bolí to a jsem unavená. Neumím třeba péct koláče, u nás se to nikdy nedělalo.

No hele, mám to podobné v tom, že naši měli peníze a já jich mám o dost méně (ne tak málo jako ty, ale o dost méně ano). Z domova jsem nebyla zvyklá peníze řešit, co se týče nákupu potravin, oblečení, drogerie apod. Mamka skoro nevařila, pekla jen hodně málo. Ani na jedno z toho nemá prostě buňky, nejde jí to, nepotřebovala to. Já na to buňky, troufám si říct, mám (zase ale jsem antitalent, co se úklidu týče). Ale pokud ti to nejde, tak bych doporučila najít někoho, kdo tyhle věci bude dělat ze začátku s tebou. Mně tyhle věci docela jdou, ale i tak jsem byla radši, když se mnou některé věci někdo ze začátku dělal, dohlédl na mne, poradil mi. Někdy nestačí jen recept, každá mouka je trochu jiná, vajíčko trochu jinak velké… Je potřeba mít i určitý cit a zkušenosti. Totéž s jinými věcmi, mně ze začátku i bodlo, že mi někdo pomohl s nákupem. Teď se snažím zamakat na tom uklízení. Ono to dohnat jde, neboj se. Já jsem i naučila mamku vařit a péct věci, na které si dřív netroufla. Ano, má někdy na můj vkus úplně pitomé otázky a někdy se u toho pěkně vzteká, ale vede se jí to. A některá jídla, která pro ni dřív byla nepřekonatelný problém teď dělá pravidelně a úplně bez problémů. Tak zkus někoho sehnat, není to žádná ostuda, žádný učený z nebe nespadl. Já se radila v jedné době s jednou důchodkyní v okolí a ta měla vyloženě radost, že si jí někdo všímá a je pro někoho důležitá. A ještě jsem od ní dostávala sem tam něco jen tak na ochutnání.

• Citovat
  • Upravit
56102
13.1.22 12:23

Jinak ad pečení, pec obyčejné věci. Perník, makovec, bublaninu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2256
13.1.22 12:24
@Anonymní píše:
Moje matka je narcista. Je bohatá, má kolem sebe hromadu lidí, ale třeba mého otce dostala do hrobu a mě by připravila o dítě, kdybych neodešla. Na oplátku mě ona připravila o rodinu.

Tvoje máma už není Tvůj život. Opusť svou roli obeti, uleví se ti :kytka: dokud budeš ten chudák, co je na něj celej svět zlej, půjde to do kopru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76656
13.1.22 12:25
@Anonymní píše:
@stinga Makové koláčky co nevykynuly a jsou tvrdé jak beton. Myslela jsem, že co se nesní, dám na mrazák a budu vyndávat postupně, třeba když někdo přijde. Nechtěla jsem, aby mi prošel mletý mák.

jo, tak to jo, díky za vysvětlení :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová