Zchudli jsme

Napsat příspěvek
Velikost písma:
18145
13.1.22 13:52
@Anonymní píše:
Díky lidi. Se tady pořád píše, jak je emimino hrozné a drsné, ale na mě jste byli fakt hodní.

Kynuté buchty jsou docela těžké. mně to trvalo roky, než jsem to vychytala - jak udělat to těsto husté, jak s kynutím, jak upéct. Je plno jiných jednoduchých věcí na pečení. Teď už jsou pro mě věci z kynutého těsta to nejjednodušší, ale fakt to trvalo, než jsem to vychytala a než to bylo opravdu tak dobré, jak je to teď. Na makové dlaždičky co sis napekla, se vybodni.
Bude líp, teď máš splín, ale jestli máš co jíst a kde spát, tak až začneš chodit do práce, tak to bude všecko lepší. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43032
13.1.22 13:58

Já nevím, co všechny s tím kynutým tak prasíte. Já to patlám od oka, nikdy nedělám šaškárny jako vzcházení kvásku - jakákoli nejlevnější mouka atp… peču furt, jestli mi to nevyběhlo 5×? přičemž „nevyběhlo“ znamená '„vyběhlo později“ Otevřela bych si na to poradnu, ale sama nevím, jak to dělám :-)
akorát neumím ty buchty úhledně zabalit, mám velkou hroudu těsta vespodu a taky mi vytékají. tak dělám vánočky.

Ale samoživitelky je mi líto, snad se dočká nějaké užitečné rady, ne jen výslechu co udělala špatně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TO_IT
13.1.22 14:09

@Pudloslava taky na tom pro mě není nic složitého, vlastně jedna věc, nesežrat to, tak to nedělám :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
80043
13.1.22 14:35

@Pudloslava mně pokaždé tečou povidlové. Proč netuším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43032
13.1.22 14:45

Tak kdo umí buchty, jak se to balí, aby to neteklo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80043
13.1.22 14:48

@Pudloslava MOje maminka to uměla. A měla jednu jako druhou. Což je pro mne taky boj. A ona to tak lehce naházela, jen tak lžičkou. Já bych to snad musela vážit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
AH
847
13.1.22 15:44
@inkakřivák píše:
@Pudloslava MOje maminka to uměla. A měla jednu jako druhou. Což je pro mne taky boj. A ona to tak lehce naházela, jen tak lžičkou. Já bych to snad musela vážit.

Ta moje má taky jednu jako druhou a nevyteče jí žádná. Já si jednou zvážila těsto a každou buchtu navážila na gram přesně. Jenže než jsem byla na konci pekáče, tak ty první už nakynuly na dvojnásobek. Takže pokud do toho půjdeš, tak doporučuju zohlednit i rychlost kynutí vztaženou k teplotě v místnosti!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
607
13.1.22 15:47

@AH to aby si pomalu člověk před pečením čehokoli kynutého zopakoval fyzikálně-chemické vzorečky 8o :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18145
13.1.22 15:53
@Pudloslava píše:
Tak kdo umí buchty, jak se to balí, aby to neteklo?

A o jakých buchtách se bavíš, o honzovkách? A co ti teče? Všecky ty náplně? Nebo jen některé?
Já z kynutého dělám honzovky, ovocné táče, záviny, ale i slané věci.
Ono to těsto samo o sobě není složité, ale podle mě ne každý umí ty kynuté věci dělat dobré. To těsto nesmí být ani moc řídké ani moc husté. No a ty náplně když jsou hustší, tak netečou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TO_IT
13.1.22 16:58

Ježíš ženské, já asi upeču buchty, tohle je pro mě horor :jazyk:

• Citovat
  • Upravit
11199
13.1.22 17:03
@TO_IT píše:
Ježíš ženské, já asi upeču buchty, tohle je pro mě horor :jazyk:

Upeč buchty zakladatelce… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
13.1.22 17:05
@Anonymní píše:
Asi si chci jen postěžovat. Je mi hrozně. Nemůžu do práce, protože mám často nemocné dítě. Jsem s ním sama. Když už se mi povede něco ušetřit, vždycky se něco stane. Teď třeba problém s plynem. Plynaři si vezmou 3400 a to jsme měla na jídlo na zbytek měsíce. Vím, že se lidi občas dívají na chudé s despektem. Mám vysokou školu, pracovala jsem. Jsem z bohaté rodiny, ale prostě jsem musela i s dítětem odejít. Nestýkáme se. Nemám žádnou pomoc. Už pár let je to o extrémním propadu příjmů. Jako změnit život. Po nikom nic nechci, jen se vypsat. Kamarádka má normální život, ten můj je o extrémech. Bolí to a jsem unavená. Neumím třeba péct koláče, u nás se to nikdy nedělalo.
:hug: :hug: :hug:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.1.22 17:05

@terien
Doučovala jsem vietnamské děti o víkendech v jejich „doučovací škole“. To by třeba zakladatelce někdo mohl pohlídat. Bylo to dobře placené. Já tehdy teda byla úplně hotová, protože jsem přes týden měla jinou práci, a víkend co víkend dát oba dny 6 hodin v plné třídě, tehdy ještě s hyperaktivním dítětem v jedné ze skupin, to bylo teda peklo, no ale potřebovala jsem peníze, přežilo se. Mám na ty děti i spoustu hezkých vzpomínek. Pak jsem dostala lepší práci na týden a skončila tam.

• Citovat
  • Upravit
26747
13.1.22 17:11

Nechceš napsat odkud jsi, nějaký nákup by se nejspíš našel něco něco pro dítko ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.1.22 17:17
@Pudloslava píše:
Já nevím, co všechny s tím kynutým tak prasíte. Já to patlám od oka, nikdy nedělám šaškárny jako vzcházení kvásku - jakákoli nejlevnější mouka atp… peču furt, jestli mi to nevyběhlo 5×? přičemž „nevyběhlo“ znamená '„vyběhlo později“ Otevřela bych si na to poradnu, ale sama nevím, jak to dělám :-)
akorát neumím ty buchty úhledně zabalit, mám velkou hroudu těsta vespodu a taky mi vytékají. tak dělám vánočky.Ale samoživitelky je mi líto, snad se dočká nějaké užitečné rady, ne jen výslechu co udělala špatně.

Hele já taky kynuté celkem umím, ale je to nepřenosné. Jediné, co vím je, že recepty nikdy nesedí. Začátky byly problematické, první pokusy hrozné, ale já celkově ráda peču od dětství, takže jsem celkem rychle to těsto nějak „nakoukala“, jak má vypadat, aby to šlo. Taky se mi nestává nějak výrazně pokažené a to to kolikrát nějak ošidím a urychlím. Ale to tečení buchet jsem taky nevychytala nikdy. Jedna stará paní, co je dělala krásné, mi říkala, že je musím napichovat, aby unikla pára až se povidla začnou vařit a tu buchtu tu neroztrhlo, no nepomohlo mi to, kašlu na ně.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová