Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@inkakřivák píše:
@zrcadlo někdo tu uváděl, že do potravinové banky potřebuješ nějaký papír že sociálka, myslím.
ano, potřebuje, není to pro matku samoživitelku, které klesl příjem, protože je neustále na očr
@Anonymní píše:
@Burj Chalifa Než jsem porodila, pracovala jsem v laboratoři. Sterilní prostředí, dvoje dveře s přechodovou komorou a alarmem, roušky, oblečky a desinfekce. Mohla bych i učit děti a hlídat určitě. Ale já nepotřebuju shánět práci, potřebuju, abych do ní mohla chodit.
A ztráta času to asi je. Promiňte. A dík za vyslechnutí.
No, člověk holt musí hrát jen s takovýma kartama, co má zrovna v ruce. Když Ti nemá kdo hlídat, přehoď se na jinou práci. Hledej na doma. Nebo nastup. S vysokou by sis z platu třeba hlídání zaplatila.
Příspěvek upraven 13.01.22 v 12:39
Chtěla jsem se omluvit, teď teprv čtu diskuzi, a cítím, že nejsi v dobrém stavu. To co jsem napsala, s tím souhlasím. Ale v první chvíli potřebuješ teď vzpruhu. Myslím, že těmi kachlickami to není, to byla už jen rozbuska pro to všechno. Hele tohle je jedna z nejtěžších situací. Stalo by za to, najít si psychologa, klidně nějakého na pojišťovnu, lepší nějaký, než žádný. Je to někdo, kdo bude s tebou a poskytne ti úplně jiné úhly pohledu a bude ti poskytovat pozitivní impulzy a ukáže ti, co třeba za to vůbec nestojí. Kdo má doma partnera/manžela, večer si sednou a spolu upusti, můžou pokecat. Ale na tvém místě, bych vůbec neváhala psychologa najít. A psychoterapie se dělají i online z domova.
@stinga píše:
ano, potřebuje, není to pro matku samoživitelku, které klesl příjem, protože je neustále na očr
To by jí právě řekli přímo v té bance. Co by měla udělat.
Úplně tě chápu. Také se z rodinou nestýkám, protože je to tak pro mě lepší - Tvým důvodům úplně rozumím. Koláče se naučíš. Máte vůbec do konce měsíce nějaké peníze? Máte za co jíst? Vybeč se, vyspi se, neber sílu. Vydrž!
Já myslím, že pro překlenutí téhle doby opravdu potřebuješ přivýdělek na doma, je jasné, že v době věčných karantén a když je malé dítě furt nemocné, v laborce být nemůžeš. Já mám taky VŠ a celkem specializaci, dneska z toho sklízím ty výhody, ale byla doba, kdy jsem práci brala prostě jen podle toho, co dělat můžu. Doučování je fajn. Klidně nějakou trivialitu, děti ze základky. Můžou k tobě chodit domů, nikam nemusíš. Já si třeba našla doučování dyslektiků, protože jsem taky a děti říkaly, že jim to dobře umím vysvětlit, že to ode mě chápou. Běžné věci, matika, angličtina na úrovni ZŠ, to bys musela dát levou zadní, u tebe třeba chemie, s tím mívají děti problémy často. Teď je to aktuální, po těch covidových šílenostech hodně dětí potřebuje doučovat. Já teda dělala kdeco, co bylo mnohem horší, byla jsem v baru, prodávala Avon, natloukla si nos u finančních poradců, ale nic z toho by pro tebe nebylo s dítětem, to jen pro ilustraci, že někdy holt člověk musí pracovat jen pro ty korunky, to není žádná ostuda. Dala bych sem na tvém místě hned diskuzi, a na facebook, a kamkoli, kdo potřebuje doučit dítě, a jaké předměty
. Dítě povyroste, a pak budeš zase dělat svůj obor. Jinak jestli otec žije a ty po něm nechceš výživné, děláš chybu. Hrdost je hezká věc, ale jsou to peníze dítěte, tak jestli je necháváš nějakému nefunkčnímu otci, rozhodně si je nezaslouží víc než tvoje dítě.
Díky lidi. Se tady pořád píše, jak je emimino hrozné a drsné, ale na mě jste byli fakt hodní.
@Anonymní píše:
Díky lidi. Se tady pořád píše, jak je emimino hrozné a drsné, ale na mě jste byli fakt hodní.
Prosímtě, pokud máš problém s jídlem, napiš město věřím, že ti někdo rád něco dá a pomůže.
I to akutní se musí vyřešit a ty vymyslet plán na potom.
@Anonymní píše:
Já myslím, že pro překlenutí téhle doby opravdu potřebuješ přivýdělek na doma, je jasné, že v době věčných karantén a když je malé dítě furt nemocné, v laborce být nemůžeš. Já mám taky VŠ a celkem specializaci, dneska z toho sklízím ty výhody, ale byla doba, kdy jsem práci brala prostě jen podle toho, co dělat můžu. Doučování je fajn. Klidně nějakou trivialitu, děti ze základky. Můžou k tobě chodit domů, nikam nemusíš. Já si třeba našla doučování dyslektiků, protože jsem taky a děti říkaly, že jim to dobře umím vysvětlit, že to ode mě chápou. Běžné věci, matika, angličtina na úrovni ZŠ, to bys musela dát levou zadní, u tebe třeba chemie, s tím mívají děti problémy často. Teď je to aktuální, po těch covidových šílenostech hodně dětí potřebuje doučovat. Já teda dělala kdeco, co bylo mnohem horší, byla jsem v baru, prodávala Avon, natloukla si nos u finančních poradců, ale nic z toho by pro tebe nebylo s dítětem, to jen pro ilustraci, že někdy holt člověk musí pracovat jen pro ty korunky, to není žádná ostuda. Dala bych sem na tvém místě hned diskuzi, a na facebook, a kamkoli, kdo potřebuje doučit dítě, a jaké předměty. Dítě povyroste, a pak budeš zase dělat svůj obor.Jinak jestli otec žije a ty po něm nechceš výživné, děláš chybu. Hrdost je hezká věc, ale jsou to peníze dítěte, tak jestli je necháváš nějakému nefunkčnímu otci, rozhodně si je nezaslouží víc než tvoje dítě.
To si myslím taky, na druhou stranu ono „otce nemá, prostě nemá, tečka“, to mi úplně nezní jako „jen“ špatný výběr nebo třeba milovaný přítel, co zemřel, bůhví, co za tím je, může to být i nějaká vysoce traumatická zkušenost.
Každopádně palec hore, že jsi se odstřihla od toxického prostředí tvé rodiny (tedy matky), a chápu, že občas toho je na jednoho moc a ve chvílích zoufalství se optimismus a energie hledají velmi těžko. Ale neboj, máš VŠ, takže chytrá, vytrvalá a pracovitá budeš, máš dítě, za který bojuješ i když ji na něj sama, to bude dobrý
jak tady radily holky, myslím si, že to hlídání jiných dětí, doučko nebo i klidně nějaká easy práce z domova jen aby byly korunky je dobrá cesta do začátku, bude to dobrý, vydrž ![]()
@Bábrdl píše:
To by jí právě řekli přímo v té bance. Co by měla udělat.
to je pravda, musí se aktivně snažit ![]()
@Anonymní píše:
emimino je hrozné na hlupáky a vyčuránky, a to ty nejsi
![]()
@Anonymní píše:
Tohle je naprosto nevypočitatelné. Dost záleží, v jakém tónu se debata začne.
Včera si tu dělali krutou srtandu z holky, které zemřela teta na covid, a ženské, co hledala normální práci přes noc během mateřské psali, že má jít do night clubu.
@Bábrdl píše:
Tohle je naprosto nevypočitatelné. Dost záleží, v jakém tónu se debata začne.Včera si tu dělali krutou srtandu z holky, které zemřela teta na covid, a ženské, co hledala normální práci přes noc během mateřské psali, že má jít do night clubu.
Proč si dělá někdo srandu z člověka, kterému zemřel někdo blízký???!!!???
@Proseccová
Jasné, proto jsem psala jen, JESTLI to tak je. Chápu že to může být úplně jinak. I když třeba moje máma to říkala o mém otci úplně stejně jen proto, že to byl úlet s ženáčem, ani ona otěhotnět neplánovala…nebylo úplně fajn, že jsme nějakou dobu na tom finančně byly taky strašně a on a jeho další děti si mezitím užívaly dostatku všeho, jezdili k moři a já neměla nové oblečení. Hodně ženských razí takové to „já si dítě uživím sama, když je to takový zmetek“ a přitom se obírají, potkávám se s tím často, proto jsem to zmínila. V žádném případě nechci ze zakladatelky tahat co s otcem je nebo říkat co by měla dělat, na to je to moc citlivé téma.
Taky to mám tak, že když je nejhůř, můžu se na rodinu stoprocentně spolehnout - že mě ještě potopí. Tak jsem taky už dávno zvyklá si své krize řešit sama. Nejsi nemožná proto, že nemáš peníze a nejde ti péct kynuté
. Můj muž zas neumí přitlouct hřebík, jako vážně, neumí, nezvládne to (bez zranění nebo poškození věci).
Tak snad ti tu třeba nějaký nápad pomůže, nebo ti to aspoň trošku zvedlo náladu.
@Anonymní píše:
@stinga Makové koláčky co nevykynuly a jsou tvrdé jak beton. Myslela jsem, že co se nesní, dám na mrazák a budu vyndávat postupně, třeba když někdo přijde. Nechtěla jsem, aby mi prošel mletý mák.
Hele v pohodě, zrovna kynuté těsto je pro některé (hlásím se) složitá disciplína. Důležitý je si nekomplikovat život a zbytečně neplýtvat tam, kde je nejistý výsledek. Zkus dát inzerát na to doučování, teď po pololetí poteče spoustě studentům do bot a budou to potřebovat. Jedna známá si taky přivydělávala tím, že hlídala asijské děti a učila je česky, to by taky mohlo něco hodit. Překvapivě měly společný znak, že rodiče se jich rádi zbavili, takže kdybys nabídla občasné hlídání přes noc, mohlo by to hodit víc.