Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@bse.pedro píše:
No a to je ten průůůserrr, že když měl člověk zájem se něco přiučit a zeptal se babičky, čeho kolik do těsta dát, odpověď byla „Tak akorát“…![]()
![]()
A bezvadná odpověď je i „stačí trochu“ a pak ještě " to poznáš"…
Jo a matka mě nenaučila uklízet - byla uklízecí maniak, ale dělal to vždy sama. to jí fakt vyčítám.
@inkakřivák píše:
@bse.pedro Jo a proto logicky nejlepší kynuté buchty dělají babičky, protože se k nim jednoduše stálým tréninkem propekly.
přesně tak
@Pudloslava Proč? Není marnější a zbytečně jsi činnost. Celý život jedu v módu mírný přehledný nepořádek. A úklid řeším jen v případě nože tak, že věci severu, nacházím do pokojíčku a pevně zavřu dveře. Ale dělám to nerada, protože pak tu musím zase roztřídit.
@inkakřivák píše:
@bse.pedro No ty jsi přeborník na jiné věci, tak tě buchty trápit nemusí.
Pedro chce být přeborníkem na všechno! ![]()
@Magical-eyes Vzhledem k tomu, že moji rodiče byli oba původně kuchaři, jsem se učila vařit až po svatbě. Doma nikdy, to bylo šílené. Protože oni vařili každý jinak a poslouchat ty debaty na téma,,jak jí to ukazujes", to ne.
@sirikit píše:
Pedro chce být přeborníkem na všechno!
A to je chyba, drobná chybička je lepší.
@inkakřivák píše:
@bse.pedro No ty jsi přeborník na jiné věci, tak tě buchty trápit nemusí.
Přesně, Pedro nemá buchty péct, ale balit…
@inkakřivák píše:
@Pudloslava nože tak, že věci severu
zní magicky ![]()
no když tě někdo navykne na pořádek, ale nenaučí uklízet, tak trpíš
@Pudloslava musíš na sobě pracovat. Já jsem si vybrala, že raději budu v pohodě v mírně zabordelenem domě než ve stresu v naleštěném. Ono to přišlo samo. Náš první dům byl dvougeneracni strašlivé veliký. Jako představ si, že nový majitel v něm udělal sedm bytů ve velikosti 1+kk až 2+1! Sedm. To se prostě nedalo udržovat. Tak jsem na nějaké leštění rezignovala a bylo mi hned líp. Jako umývat 25 oken před svátky? Pche. Raději knížku a kafe.
@inkakřivák okna, co jsou to okna, myslíš ty šedé plochy na zdech? ![]()
@Pudloslava mě nikdo nic neučil, mám hlavu a ruce, tak jsem se to naučila sama
Učit se uklízet, to zní komicky.
@mado já peču z kvalitních surovin a aby to nebyla jen sama mouka, cukr, atd…a takové pečivo se třeba u nás ve městě v podstatě nedá sehnat s tam kde jo, je neskutečně drahé.
@TO_IT no ale některé vychytávky jsou lepší okouknout. Třeba moje snacha umývá okna pudinkem. A fakt to jde krásně. Žádné leštění, nic takového. Tak mě to nalákalo, že jsem loni okna umyla. Musela jsem, dělali jsme fasádu. Nikdy by mě to nenapadlo.