Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Asi si chci jen postěžovat. Je mi hrozně. Nemůžu do práce, protože mám často nemocné dítě. Jsem s ním sama. Když už se mi povede něco ušetřit, vždycky se něco stane. Teď třeba problém s plynem. Plynaři si vezmou 3400 a to jsme měla na jídlo na zbytek měsíce. Vím, že se lidi občas dívají na chudé s despektem. Mám vysokou školu, pracovala jsem. Jsem z bohaté rodiny, ale prostě jsem musela i s dítětem odejít. Nestýkáme se. Nemám žádnou pomoc. Už pár let je to o extrémním propadu příjmů. Jako změnit život. Po nikom nic nechci, jen se vypsat. Kamarádka má normální život, ten můj je o extrémech. Bolí to a jsem unavená. Neumím třeba péct koláče, u nás se to nikdy nedělalo.
A proč se s rodinou nestýkáš?
Co s tím mají společné koláče?
Cokoliv co chceš můžeš zkusit, na netu je spousta návodů a rad. V žádné rodině se nedělá vše. Tohle neřeš a prostě vyzkoušej. Chápu že se s rodinou nestýkáš, ale nepochází od nich všechno zlo ![]()
@Bábrdl píše:
A proč se s rodinou nestýkáš?
Moje matka je narcista. Je bohatá, má kolem sebe hromadu lidí, ale třeba mého otce dostala do hrobu a mě by připravila o dítě, kdybych neodešla. Na oplátku mě ona připravila o rodinu.
Ahojky, jelikož máš asi skolkove dítě, tak bych ti doporučila jen pracovní agenturu. Směny chodíš jen dny, které chceš, když dítko onemocni, můžeš být doma a vyděláš si. Většinou to vyplácí do 2-3 dnů po smene. Prozatím, ono zas bude dobře. Co tatínek dítěte?
U nás se nedělalo věcí, které já dělám běžně… Buď chceš a jdeš do toho nebo budeš sedět a fňukat. Pokud máš vystudovanou specializaci, tak popřemýšlej, jestli by se spíš nevyplatila chuva v případě nemoci než sedět doma a třít bídu s nouzí.
@TO_IT píše:
Co s tím mají společné koláče?Cokoliv co chceš můžeš zkusit, na netu je spousta návodů a rad. V žádné rodině se nedělá vše. Tohle neřeš a prostě vyzkoušej. Chápu že se s rodinou nestýkáš, ale nepochází od nich všechno zlo
Nevím.. Snažila jsem se ušetřit a upekla jsem si podle návodu z netu dva plechy makových kachliček.
No, na to, že jsi udělala vysokou školu jsi dost pesimistická.
Máš vědomosti, které jsi získala studiem a ty můžeš “prodat”
Najdi si práci z domova. Budeš s dítětem a zároveň vydělávat.
Bohužel bohati rodiče - pokud nejsou rozumní - dětem dají vsechno až pod nos.
Rozmazlí je a když udeří tvrdá realita je průšvih.
A jestli neumíš upéci koláč - otevři internet s jukni do nějaké kuchařky.
Doporučuji Kuchařka pro dceru Florentýna Zatloukalová.
Zvládneš to, jsi šikovná a pracovitá.
Příspěvek upraven 13.01.22 v 10:49
@TO_IT píše:
Co s tím mají společné koláče?Cokoliv co chceš můžeš zkusit, na netu je spousta návodů a rad. V žádné rodině se nedělá vše. Tohle neřeš a prostě vyzkoušej. Chápu že se s rodinou nestýkáš, ale nepochází od nich všechno zlo
Zakladatelka to o rodině píše asi jen proto, že tam pomoc prostě hledat nemůže.
@Anonymní píše:
Nevím.. Snažila jsem se ušetřit a upekla jsem si podle návodu z netu dva plechy makových kachliček.
Vařím a peču už fakt hodně dlouho a přesto se mi občas povede vyrobit něco nepoživatelného.
Musíš trénovat. Každý pokus bude lepší 🙋♀️
@Anonymní píše:
Takže se to nepovedlo tvarem? To se stane, byly jedlé? Nikdo učený z nebe nespadl.
Ber to jako možnost žít po svém. Jen mě tak napadá, pro tebe je asi spousta řešení nová situace, že?
Nevím, co ti poradit, ale chápu tě. Pokud je člověk zvyklý na nějaký standard a najednou se znatelně propadne, těžko se s tím smiřuje. Obdivuji tě, že i přesto dokážeš za sebe a své dítě bojovat a zvládáš to, i když je to těžké. Co zkusit najít v blízkosti mámu, která je na tom podobně a jít do spolubydlení, popřípadě si pomoct s hlídáním? Nebo jak píšou holky výš, zkusit práci z domova? Máš vzdělání, zkus ho zúročit. Sama mám dvě malé školkové děti, hlídání žádné a nezbyde nám, než dělat protisměny. Ale my jsme na to alespoň dva ![]()
Už jsem to zkoušela víckrát. Kynutý se mi nepovede nikdy nic. Asi na to nemám trpělivost.
Nemůžu pracovat z domova, pokud bych něco nepublikovala. Musím pracovat s lidmi.
A jo, jsem pesimista. Momentálně mám co dělat, abych se nerozbrečela. Nevím, proč by měl být vysokoškolák optimista.
@Anonymní píše:
S kynutym těstem jsem taky bojovala. Musí tam přijít jen žloutky a jako tuk jen sádlo nebo olej. Jinak je tvrdé.
Jinak s pečením začni nejjednodušším, nejlepší jsou hrnečkové recepty. Pak můžu doporučit web mamavkuchyni, má i FB. Má tam pokrmy pro děti, výživově vyvážené a docela i z levných surovin.
Asi si chci jen postěžovat. Je mi hrozně. Nemůžu do práce, protože mám často nemocné dítě. Jsem s ním sama. Když už se mi povede něco ušetřit, vždycky se něco stane. Teď třeba problém s plynem. Plynaři si vezmou 3400 a to jsme měla na jídlo na zbytek měsíce. Vím, že se lidi občas dívají na chudé s despektem. Mám vysokou školu, pracovala jsem. Jsem z bohaté rodiny, ale prostě jsem musela i s dítětem odejít. Nestýkáme se. Nemám žádnou pomoc. Už pár let je to o extrémním propadu příjmů. Jako změnit život. Po nikom nic nechci, jen se vypsat. Kamarádka má normální život, ten můj je o extrémech. Bolí to a jsem unavená. Neumím třeba péct koláče, u nás se to nikdy nedělalo.