Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já dělám kynuté z toho práškového instantního droždí. Z čerstvého už mi taky nenakynuly - asi nebylo tolik čerstvé. Ten sáček je taková jistota.
Odkud jsi? napis mi sz, pokud bys chtela zase pracovat jako laborantka. my jednu nutne hledame.
@Anonymní píše:
No ale ta lvice s tím lvíčetem v té poušti chcípne, ne? Asi jsem vyhořela. Chtěla bych být zase mladá, svobodná a bohatá. Už nemůžu. Táhnu to sama čtyři, pět let. Jsem unavená.
Rozumím, potřebuješ si odpočinout.
@AH To jo, budu vážit, celá divá. Vnoučata to snědí i tak. Nejvíc se mi osvědčilo krájet. To bývají celkem stejné. Ale proč mi tečou ta povidla nevím.
@inkakřivák píše:
@AH To jo, budu vážit, celá divá. Vnoučata to snědí i tak. Nejvíc se mi osvědčilo krájet. To bývají celkem stejné. Ale proč mi tečou ta povidla nevím.
píše o tom Florentýna, je to kvalitou povidel. Doporučuje si udělat vlastní
nebo sehnat kvalitní.
@Anonymní píše:
No ale ta lvice s tím lvíčetem v té poušti chcípne, ne? Asi jsem vyhořela. Chtěla bych být zase mladá, svobodná a bohatá. Už nemůžu. Táhnu to sama čtyři, pět let. Jsem unavená.
Ale celý život je neustala změna a cesta, zpět uz se nikdy nevratis. Nic není stálé ani jisté. Ber to tak, že třeba jednou tvé dítě nedostane od reálného života takovou facku, jakou jsi dostala ty a bude pripravenejsi, silnější. A to za to preci stojí.
@Popeladym píše:
Spravedlnost spíš nečekej. Nebudeš pak zklamaná. Narazit na ni, je takový bonus v životě.
Ale no tak!
![]()
Ty seš taky rozenej optimista, se mi zdá.
![]()
@sirikit píše:
Ale no tak!![]()
Ty seš taky rozenej optimista, se mi zdá.![]()
@brisco píše:
S kynutym těstem jsem taky bojovala. Musí tam přijít jen žloutky a jako tuk jen sádlo nebo olej. Jinak je tvrdé.
No fuj, sádlo do pečiva
(pardon) Já dávám do kynutého bud máslo nebo olivový olej a vždy se povede
tedy pokud použiji čerstvé droždí. Z instantního se mi nepovedlo nikdy, viz nechapu, jinak kynuté těsto považuji za jednoduché
a někdy ho ani nenechavam predem kynout a i tak se povede ![]()
@inkakřivák tak tos mě zklamala, já myslela, že mám šanci to někdy vyřešit ![]()
A máš je tak tuhý, jako bývaly ty, co se daly krájet? Ty byly super, ale od dětství jsem to neviděla.
Příspěvek upraven 13.01.22 v 18:56
@Semtex píše:
No fuj, sádlo do pečiva(pardon) Já dávám do kynutého bud máslo nebo olivový olej a vždy se povede
tedy pokud použiji čerstvé droždí. Z instantního se mi nepovedlo nikdy, viz nechapu, jinak kynuté těsto považuji za jednoduché
a někdy ho ani nenechavam predem kynout a i tak se povede
Dřív dělávaly babičky buchty se sádlem běžně a nikdo nezvracel
![]()
@Eliška Ptala jsem se cukrářka v rodině, jak je možné, že dělají třeba svatební koláčky jako padesátikoruny, a to povidli nahoře drží. Prý kupují, je to speciální, a je v něm něco primichane, asi jako když někdo dává do tvarohu pudinkový prášek. Takže já přidávám trochu strouhané ho perníku. No a některé tečou některé ne. Si nevyberes.
Tak tuhé je nemám. Na to krájení by byly tak za dva roky, až trochu vyschnou, a to mi nevydrží.
Příspěvek upraven 13.01.22 v 19:00
@Semtex píše:
No fuj, sádlo do pečiva(pardon) Já dávám do kynutého bud máslo nebo olivový olej a vždy se povede
a někdy ho ani nenechavam predem kynout a i tak se povede
Mně zase přijde divnej olivovej olej. Dávám máslo a trochu sádla, to mě naučila tchyně. A bez mučení přiznám, že těsto dělám v pekárně. Ručně mě to nebaví a ani to není ono.
Buchty zabalit umím.