Zchudli jsme

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
13.1.22 17:19

No ale ta lvice s tím lvíčetem v té poušti chcípne, ne? Asi jsem vyhořela. Chtěla bych být zase mladá, svobodná a bohatá. Už nemůžu. Táhnu to sama čtyři, pět let. Jsem unavená.

• Citovat
  • Upravit
2031
13.1.22 17:29

Já dělám kynuté z toho práškového instantního droždí. Z čerstvého už mi taky nenakynuly - asi nebylo tolik čerstvé. Ten sáček je taková jistota.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116
13.1.22 17:37

Odkud jsi? napis mi sz, pokud bys chtela zase pracovat jako laborantka. my jednu nutne hledame.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Dlouhá punčoška
13.1.22 17:44
@Anonymní píše:
No ale ta lvice s tím lvíčetem v té poušti chcípne, ne? Asi jsem vyhořela. Chtěla bych být zase mladá, svobodná a bohatá. Už nemůžu. Táhnu to sama čtyři, pět let. Jsem unavená.

Rozumím, potřebuješ si odpočinout.

• Citovat
  • Upravit
80061
13.1.22 18:03

@AH To jo, budu vážit, celá divá. Vnoučata to snědí i tak. Nejvíc se mi osvědčilo krájet. To bývají celkem stejné. Ale proč mi tečou ta povidla nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17940
13.1.22 18:18
@inkakřivák píše:
@AH To jo, budu vážit, celá divá. Vnoučata to snědí i tak. Nejvíc se mi osvědčilo krájet. To bývají celkem stejné. Ale proč mi tečou ta povidla nevím.

píše o tom Florentýna, je to kvalitou povidel. Doporučuje si udělat vlastní :mrgreen: nebo sehnat kvalitní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2256
13.1.22 18:20
@Anonymní píše:

Ale celý život je neustala změna a cesta, zpět uz se nikdy nevratis. Nic není stálé ani jisté. Ber to tak, že třeba jednou tvé dítě nedostane od reálného života takovou facku, jakou jsi dostala ty a bude pripravenejsi, silnější. A to za to preci stojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75743
13.1.22 18:23
@Popeladym píše:
Spravedlnost spíš nečekej. Nebudeš pak zklamaná. Narazit na ni, je takový bonus v životě.

Ale no tak! :cert: :cert:
Ty seš taky rozenej optimista, se mi zdá. ;) :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5653
13.1.22 18:27
@sirikit píše:
Ale no tak! :cert: :cert:
Ty seš taky rozenej optimista, se mi zdá. ;) :hug:
:lol: mě moc nečti, no. :hug: Ale Ty to ode mě nechytneš. To je dobře. :kytka:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14611
13.1.22 18:30
@brisco píše:
S kynutym těstem jsem taky bojovala. Musí tam přijít jen žloutky a jako tuk jen sádlo nebo olej. Jinak je tvrdé.

No fuj, sádlo do pečiva :poblion: (pardon) Já dávám do kynutého bud máslo nebo olivový olej a vždy se povede :nevim: tedy pokud použiji čerstvé droždí. Z instantního se mi nepovedlo nikdy, viz nechapu, jinak kynuté těsto považuji za jednoduché :lol: a někdy ho ani nenechavam predem kynout a i tak se povede :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80061
13.1.22 18:46

@Eliška však jo, mám vlastní a stejně tečou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17940
13.1.22 18:55

@inkakřivák tak tos mě zklamala, já myslela, že mám šanci to někdy vyřešit :lol:

A máš je tak tuhý, jako bývaly ty, co se daly krájet? Ty byly super, ale od dětství jsem to neviděla.

Příspěvek upraven 13.01.22 v 18:56

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148692
13.1.22 18:55
@Semtex píše:
No fuj, sádlo do pečiva :poblion: (pardon) Já dávám do kynutého bud máslo nebo olivový olej a vždy se povede :nevim: tedy pokud použiji čerstvé droždí. Z instantního se mi nepovedlo nikdy, viz nechapu, jinak kynuté těsto považuji za jednoduché :lol: a někdy ho ani nenechavam predem kynout a i tak se povede :lol:

Dřív dělávaly babičky buchty se sádlem běžně a nikdo nezvracel :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80061
13.1.22 18:59

@Eliška Ptala jsem se cukrářka v rodině, jak je možné, že dělají třeba svatební koláčky jako padesátikoruny, a to povidli nahoře drží. Prý kupují, je to speciální, a je v něm něco primichane, asi jako když někdo dává do tvarohu pudinkový prášek. Takže já přidávám trochu strouhané ho perníku. No a některé tečou některé ne. Si nevyberes.
Tak tuhé je nemám. Na to krájení by byly tak za dva roky, až trochu vyschnou, a to mi nevydrží.

Příspěvek upraven 13.01.22 v 19:00

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7626
13.1.22 18:59
@Semtex píše:
No fuj, sádlo do pečiva :poblion: (pardon) Já dávám do kynutého bud máslo nebo olivový olej a vždy se povede :nevim: tedy pokud použiji čerstvé droždí. Z instantního se mi nepovedlo nikdy, viz nechapu, jinak kynuté těsto považuji za jednoduché :lol: a někdy ho ani nenechavam predem kynout a i tak se povede :lol:

Mně zase přijde divnej olivovej olej. Dávám máslo a trochu sádla, to mě naučila tchyně. A bez mučení přiznám, že těsto dělám v pekárně. Ručně mě to nebaví a ani to není ono.
Buchty zabalit umím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová