Zdražování - inflace

Napsat příspěvek
Velikost písma:
18668
8.8.22 18:49

@Hotaru aktuálně v albertu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18668
8.8.22 18:49

@Myšák24 já místo kokin četla kokain :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
8.8.22 18:51

@Kriss Tina
My jsme taky zavedli doma zmrzlinu, nanuky víc. Většinou v Kauflandu nebo v Lidlu bereme něco. Že dát 35,– za kopeček a krát celá rodina opakovaně. To už mi přišlo velký rozmar. Dětem zmrzlina doma nevadí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.8.22 19:10

Tak my se zatim neomezujeme. Jidlo beru v akci pokud to jde, plánuju predem tak normalne. Setrit se dari taky dobre, takze rezervy jsou.
Jsme v byte, tak to s energiema nebude takovy zahul. A kdyz to pujde dobre, tak se snad brzo prestehujeme do zrekonstruovaneho bytu k partnerovi.
Kdyz to pujde hur, nebude uplne zrekonstruovaný.

Blby je to treba u nasich, kde ze 40t/rok za plyn maji 120t/rok. Ale snad se to tam taky vyresi.

• Citovat
  • Upravit
22562
8.8.22 19:29

Zatim moc nesetrime. Zijeme porad stejne. V byte, ikdyz se naklady na topeni znekolikanasobi, tak nas to nepolozi. My teda nejsme moc utracivy. Ja si malokdy neco koupim. Jezdim MHD(u nas levne)nebo chodim pesky. Deti dostavaji tasky obleceni, hracek, knizek-nekteri lide se toho radi zbavi, kdyz deti odrostou. Taky to pak posilame pryc zdarma po taskach. Kdyz jsme byli na horach, tak jsme sjezdovky prolozili bezkama, ktere jsou prakticky zdarma. Nebo si v restauraci dame spis jen piti nebo neco maleho a uvarime si v apartmanu. Takze trochu nejake setreni je. Hlavne z principu, ze nechci utracet za predrazene veci. Zminovanou zmrzlinu delam domaci za par kc, ale dame si i venku. Ted porad varim neco z cukety. Aneb srpen je zvlastni obdobi roku, kdyz se lidi zdravi vetou: nechces cuketu :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116193
8.8.22 19:37
@debra.morgan píše:
Třeba dneska 3× menu na oběd a jedno malý pivo za 350 korun. To už je skoro šetření :palec:

Kde mají takové ceny?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17970
8.8.22 19:47

Já bych klidně topila na 18, ale já vsedě musím být zabalená i teď ve vedrech :roll: Jsem zimomřivá a mám návaly zimnice, v druhé půlce cyklu strašné. Už nějakou dobu se otužuju, myslela jsem, že to pomůže, ale spíš se to zhoršuje :zed: Mým nejlepším přítelem bývala elektrická deka, ale asi nám to přátelství brzy skončí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
8.8.22 19:48
@aiwwa píše:
Kde mají takové ceny?

Tam kde bydlím :lol:, hospoda za rohem, nechtělo se mi vařit, však jsem psala k nám, měla jsem „nabité“ dopoledne :lol:. Okrajová část Brna, ale pořád Brno město.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kolicek95
8.8.22 19:54
@bublifucekk píše:
My šetříme tak nějak přirozeně. Do restaurace max na meníčka a to jen zřídka. Místo točené zmrzliny jsme nakoupili domů nanuky (je rozdíl dát za zmrzlinu 30-50Kč nebo kolem 10Kč při 2 dětech). Letos jsem si ve výprodejích moc nerozšoupla, kupovala jsem max na děti. Co ale ušetříme, tak hodně sežere veterina, máme 2 staré psy, tak se to nasčítá :nevim:. S topením to bude v zimě past. Topíme na 22,5, přes noc 19. Níž nemůžeme, jinak nám plesniví barák. Tak to jedině přes den srazit aspoň o stupeň. Vždy nás vyšel plyn na cca 24tis/ročně, no letos nám vypočítali jen zálohy na 95tis :lol: :lol: a to tam není elektrika a voda :mrgreen: :mrgreen: za zábavou nechodíme a když, tak to je malá položka. Výletíme hodně, ale snažíme se finančně nenáročné či výjimečně něco se vstupným za vyšší částku. No jsem sama zvědavá co bude a kolik nám to sežere peněz co jsme mohli mít bokem.Příspěvek upraven 08.08.22 v 17:01

Máme to podobně. Kdysi stál plyn na barák ročně ke 40tis, teď nám nastavili zálohy na příští rok na 100tis. Takže jsme zrušili plynový sporák a topení radikálně stáhneme. Teď jsme topili na 22, zkusíme asi 19 příští zimu. Taky máme strach, abychom nesplesněli, barák z r. 1917, nicméně při těch 22 byl suchý, tak snad zvládne i méně.

• Citovat
  • Upravit
10425
8.8.22 19:55

Mám plán nejvyšší nouze a doufám, že ho nebudu muset použít. Zatím postupně měním nakupovací a stravovací návyky, učím se šetřit energiemi, vodou a jdu do nové práce za víc peněz. A uvidíme no. Nějaké rezervy jsou v úsporách (už ne moc) a přinejhorším prodám koně. Ale to je až nejkrajnější varianta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15871
8.8.22 20:01
@Kolicek95 píše:
Máme to podobně. Kdysi stál plyn na barák ročně ke 40tis, teď nám nastavili zálohy na příští rok na 100tis. Takže jsme zrušili plynový sporák a topení radikálně stáhneme. Teď jsme topili na 22, zkusíme asi 19 příští zimu. Taky máme strach, abychom nesplesněli, barák z r. 1917, nicméně při těch 22 byl suchý, tak snad zvládne i méně.

To si vem, že ty zálohy jsou hrubě podkopnuté, když se plyn zdražil čtyřnásobně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5814
8.8.22 20:08
@Lama Lama píše:
Myslím, že jsme rozežraní. 17 stupnů rozhodně není příjemné, ale tedy nechápu, co by to mělo mít za negativní dlouhodobé důsledky. Prostě je třeba se obléct, když sedíš, tak se přikrýt. Na spaní je to téměř ideální teplota.
… u nás doma máme standardně těch 20 stupňů - osobně v ložnici preferuju i 19 :) Naprosto nerozumím takovému tomu „doma máme 23 - 24 stupňů“ jinak klepeme kosu :lol: Když máme doma víc jak 21, mě osobně už je to nepříjemné :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kolicek95
8.8.22 20:29
@Zumpa píše:
To si vem, že ty zálohy jsou hrubě podkopnuté, když se plyn zdražil čtyřnásobně.

Já budu muset trochu převzít velení ohledně topení doma :D. On je manžel hodně zimomřivý, ale podle něho už se topit nemůže.

• Citovat
  • Upravit
Kolicek95
8.8.22 20:34
@Krissttie píše: … u nás doma máme standardně těch 20 stupňů - osobně v ložnici preferuju i 19 :) Naprosto nerozumím takovému tomu „doma máme 23 - 24 stupňů“ jinak klepeme kosu :lol: Když máme doma víc jak 21, mě osobně už je to nepříjemné :lol:

Ono strašně záleží, co děláš. Moji rodiče jsou šetřící a mají doma taky 18. Pokud se člověk hýbe, uklízí, vaří atd., je to v pohodě. Ale na učení,. dělání úkolů, čtení je to málo. Celé dny jsem seděla pod peřinou. Oni mají navíc ukrutně ledovou podlahu, takže troje ponožky byly standard. Jít se večer umýt do sprchy, to jsem šla fakt zmrznout. V rámci šetření bylo navíc na kotli nastaveno max 38°C. Vždy jsem si přála dopřát si doma teplotu nad dvacet a možnost horké sprchy. Na pár let se mi to splnilo, teď to bude zas jak v dětství :lol:.

• Citovat
  • Upravit
5814
8.8.22 20:42
@Kolicek95 píše:
Ono strašně záleží, co děláš. Moji rodiče jsou šetřící a mají doma taky 18. Pokud se člověk hýbe, uklízí, vaří atd., je to v pohodě. Ale na učení,. dělání úkolů, čtení je to málo. Celé dny jsem seděla pod peřinou. Oni mají navíc ukrutně ledovou podlahu, takže troje ponožky byly standard. Jít se večer umýt do sprchy, to jsem šla fakt zmrznout. V rámci šetření bylo navíc na kotli nastaveno max 38°C. Vždy jsem si přála dopřát si doma teplotu nad dvacet a možnost horké sprchy. Na pár let se mi to splnilo, teď to bude zas jak v dětství :lol:.
… můj muž i já pracujeme z domu u počítače :) Plus teda je s námi doma nejmladší syn, co teď nastoupí do školky, plus teda samozřejmě domácí práce, nákupy, zahrada, pes - prostě pohyb :) Máme dřevěné podlahy, v koupelnách samozřejmě dlažbu :) Zkrátka, jde mi o to, že i když sedím u počítače - tedy nehybu se - i tak mi těch 20 stupňů stačí :) Jak říkám, jak se u nás přes 21, je mi to nepříjemné - rozbolí mne z toho hlava :lol: I dětem to takhle vyhovuje - doma nosíme papuče, prostě panfotle - teď v létě normálně naboso, v zimě ponožky - teď v létě lehká trika, šaty - v zimě max. halenku s dlouhým rukávem, žádný mikiny a tak :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný